De details van het bouwen van een schuur van OSB-plaat

 De details van het bouwen van een schuur van OSB-plaat

Aanvulling op het huis met verschillende gebouwen - een zeer belangrijk onderdeel bij de inrichting van een huisje of een bijgebouw. Maar hulpvoorzieningen hebben lang niet alleen betrouwbaarheid en duurzaamheid geëist, esthetische parameters zijn nu cruciaal in hun evaluatie. Deze vereiste is volledig van toepassing op loodsen, op economische blokken.

Speciale functies

Een groeiend deel van de ontwikkelaars, die een schuur met hun eigen handen maken, omhult het met behulp van OSB-platen. Ongemakkelijke vulling, evenals geverfd plaatstaal, zien er tegen deze achtergrond al archaïsch uit. Georiënteerde plaat is betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken. Wandlatten worden pas gemaakt nadat de dakbedekking is voltooid.Pas nadat de laatste wandafwerking is voltooid, wordt de installatie van deuren, ramen enzovoort voltooid.

Ontwerp en plaatsing

Allereerst moet u beslissen of de schuur uit elkaar gaat staan ​​of dat deze naast het huis ligt.

In beide gevallen kan het in ongeveer dezelfde tijd worden gebouwd, maar er zijn nog andere overwegingen:

  • land moet het minst waardevol worden gegeven voor het verbouwen van fruit en voor sierplanten;
  • het beste van alles, als het mogelijk is om niet alleen te naderen, maar ook om naar het bijgebouw te rijden;
  • Het wordt aanbevolen om een ​​punt te kiezen waar het het gemakkelijkst is om naar het huis te komen en naar elke plek in de tuin (tuin) en naar de poort op hetzelfde moment.

Ondanks de schijnbare eenvoud van het werk dat gedaan moet worden, is het niet de moeite waard om bijgebouwen zonder tekeningen te maken. Het punt is niet alleen dat er slechte visuele kenmerken kunnen zijn. Het is een tekening, of op zijn minst een schets, die cruciaal is voor het kiezen van de juiste plaats en voor het schatten van geschikte afmetingen, evenals voor het berekenen van de totale materiaalbehoefte.

Belangrijk: het is noodzakelijk om eerst een algemeen plan van het grondgebied, bestaande en geplande ontwikkeling op te stellen,en pas dan beginnen met het opstellen van meer particuliere projecten.

Hierdoor worden veel belachelijke incidenten vermeden, waardoor onervaren bouwers vaak worden ingehaald.

Prestaties van het werk

In ieder geval schrijft de stapsgewijze instructie voor dat eerst de site wordt opgeruimd en dat deze wordt genivelleerd tot perfecte hydraulische metingen. Het is absoluut onacceptabel om struiken en zelfs gras of losse wortels te verlaten. De eenvoudigste manier om de basis zelf te maken is om kant-en-klare blokken te gebruiken. Ze liggen aan de buitenrand. Het alternatief is een zuilvoet, hier moet je gaten graven en, na het vullen van het zandkussen, dezelfde constructies verticaal plaatsen.

Een andere manier is om de betonoplossing te gieten, die in bevroren toestand een uitstekende basis wordt.

De volgende stappen in de constructie zijn:

  • montage van de onderste trim;
  • behandeling met antisepticum;
  • bevloering van planken die worden beschermd tegen het optreden van rot;
  • montage van de originele framestandaard en bevestiging op een metalen hoek;
  • het bevestigen van de tijdelijke steun voor grotere stijfheid;
  • bevestigingsblad OSB;
  • herhaling van dezelfde manipulatie met andere rekken.

Wanneer dit alles is voltooid, hoeft u alleen de muren te schilderen en de drempel te halen. Het wordt aanbevolen om de vellen met een tussenruimte van 50 mm op de onderste lijn van het frame te bevestigen. Dit wordt bereikt door de vereiste hoogte toe te voegen aan de oorspronkelijke omsnoering van de staaf. Nadat het blad dat tegen dit onderdeel rust wordt bevestigd, kan het naar een andere plaats worden verplaatst en de procedure worden herhaald. De meest rationele maat voor de stal - 3x6 m; minder onpraktisch, en om het extra benodigde gebied te vergroten, is niet voor iedereen.

aanbevelingen

Als de fundering met bekisting wordt gegoten, volstaat het dat deze met 20-30 cm uitsteekt. Wapening moet vóór het storten van beton in het kussen van een mengsel van zand en grind worden gestoken. Het dak wordt bijna altijd gemaakt, meer complexe opties zijn nodig in uiterst zeldzame situaties.

De afstand tussen de delen van het vakwerkcomplex is idealiter 60-80 cm, en dienovereenkomstig wordt het aantal vakwerkbenen berekend.

Het dak bedekken met gegalvaniseerd staal elimineert de kratten. De lay-out van de bladen moet met overlapping worden gemaakt. Als wordt besloten om de buitenkant niet met de muur op te slaan, maar een bijgeleverde sierplaat aan te brengen, is de aanbevolen overlap 2,5 cm.Dit vermijdt het optreden van scheuren in het daaropvolgende drogen en krimpen van het materiaal; verf wordt meestal aangebracht op de afwerkelementen vóór het platen. Bij het ontwerpen moet men de normatieve afstand tot andere gebouwen, naar aangrenzende hekken en naar openbare wegen niet vergeten. Voor de vorming van vloeren gebruikte planken met een dikte van 4 cm, zonder groeven.

Opwarmen van de vloer is vaak minerale wol. De verpakking wordt van de muur naar de ingang geleid. Neem indien mogelijk een schuur in de achtertuin waar het uitzicht niet wordt aangetast. De locatie van de ingang moet zo vrij en gemakkelijk toegankelijk zijn als gemakkelijk te gebruiken. De beste plaatsen bevinden zich op verhoogde locaties, en het verhogen van de schuur boven de grond, kunt u het bovendien beschermen tegen corrosie en rot; het is raadzaam om alles meteen te ontwerpen, zodat er geen verlenging nodig is.

Over het bouwen van een OSB-schuurschuur met uw eigen handen, kunt u leren van de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer