Hoe een bullshed bouwen en uitrusten?

Elk dier heeft niet alleen voedsel, water, maar ook speciale bewaaromstandigheden nodig. In dit opzicht zijn stieren merkbaar ingewikkelder dan katten of honden, natuurlijk. Al diegenen die ze gaan kweken, moeten zich zorgvuldig voorbereiden, rekening houden met de kleinste nuances.

vereisten

De pennen voor de stieren zijn ongeveer hetzelfde als huisvesting voor een man, zelfs meer. Ze kunnen zelf niet op de juiste manier voor zichzelf zorgen. Alles valt op de schouders en hoofden van de eigenaren, alles moet worden voorzien en doordacht, zorgvuldig voldoen aan de basisnormen. In een woning voor vee zal hij elke dag ten minste 10 uur op 24 spenderen.

In het koude seizoen zijn de dieren soms rond de klok, of maken ze slechts zeldzame exits buiten.

Bij het voorbereiden van de staleconomie moet je je richten op je eigen materiële mogelijkheden, beschikbare ruimte. Er zijn echter ook standaard technische vereisten.

Deze omvatten:

 • de veiligheid van de dieren zelf, hun eigenaren en andere mensen;
 • hoogwaardige fixatie van vee tijdens verschillende banen;
 • ongehinderde toegang tot water en voer, maar met de mogelijkheid om te stoppen met voeren en drenken;
 • mogelijkheid voor elke stier om op te staan ​​en te gaan liggen, weg te gaan en binnen te gaan;
 • reductie tot het minimaal mogelijke aantal en duur van het werk.

Zelfs in het slechtste weer, moet je proberen om vee naar buiten te brengen. Om de schadelijke effecten van meteorologische omstandigheden te minimaliseren, is het nodig om een ​​paddock te bereiden om te wandelen. Het wordt aanbevolen om dit te doen in de vorm van een platform van minimaal 500 m2. Een dergelijk platform moet worden bedekt met een blinde luifel bovenop en scheidingswanden aan de zijkanten. Het hek is ontworpen om te voorkomen dat de willekeurige zorg van de stieren, planken of staven worden gebruikt om barrières op te zetten.

Maatplan

Stel dat je een handige stierenschuur wilt plannen voor 10 hoofden (voor het gemak van berekening). Over maten gesproken, men zou niet moeten beginnen met de gebouwen zelf, maar met hoe ver ze zouden moeten worden verwijderd van andere objecten.

Het wordt aanbevolen dat de afstand tot een woonhuis en tot een put of waterstand, tot vijvers, meren, beken en rivieren 20 meter is. Alleen in geval van dringende nood kan deze afstand worden verkleind tot 15 meter.

Breng indien mogelijk de schuur naar de tuinen en tuinen - dan zal minder mest moeten worden vervoerd en zal het gemakkelijker zijn om de grond te verzadigen met natuurlijke meststoffen.

Standaardformaten zijn 110-120 cm breed en 170-210 cm lang, als u van plan bent een volwassen stier te houden. Ter informatie: voor een volledig ontwikkelde koe zijn de normen hetzelfde. Vreemd genoeg, voor jonge stieren zijn de eisen merkbaar moeilijker. Ze hebben een breedte van minstens 125 en een lengte van minstens 140 cm nodig. Hoewel, als je erover nadenkt, wordt het duidelijk dat het allemaal een kwestie van verhoogde fysieke activiteit is.

Bilaterale secties zijn uitgerust met looppaden waarvan de breedte meestal 1,5 m is. De gebruikelijke hoogte van gebouwen is niet lager dan 250 cm, maar als ze 300 cm hoog zijn of zelfs iets meer, zal dit geen negatieve gevolgen hebben. Houd er rekening mee dat de feeders moeten worden gescheiden van de kraampjes. Als de paren die uit de neusgaten van de stier ontsnappen, op het voer condenseren, zullen ze constant rotten.

Stadia van de bouw

Vloer en plafond

Een vloer en een plafond met uw eigen handen bouwen betekent bijna het belangrijkste deel van het werk doen. Iedereen die het vee minstens één keer heeft gezien, weet dat het constant als een bron van vaste en vloeibare modder in verschillende vormen dient. Het is noodzakelijk om dit vuil te verzamelen, omdat de normale ontwikkeling onmiddellijk wordt onderdrukt, de vleesproductiviteit en het uithoudingsvermogen dalen. Huisdieren worden lethargisch, vatbaar voor allerlei kwalen, inclusief infectieuze oorsprong. Elke uitbraak van dergelijke ziekten heeft een grote invloed op de reputatie van de eigenaars en hun portemonnee, desorganisatie van het fokken van dieren.

Daarom moet erop worden gelet dat geen enkele verontreiniging op de vloer van welke aard dan ook blijft hangen. In dit opzicht is een zorgvuldige selectie van materialen uiterst belangrijk. Velen van hen zijn in staat om vloeistof te absorberen of worden bedekt met zwaar verwijderde vlekken. Wat te zeggen over die producten die gemakkelijk doordrongen zijn van geurtjes. In de schuur zijn ze al mooi.

De vloer is 100 mm boven de grond gemonteerd en probeert deze volledig waterdicht te maken. Het aanbevolen hellingsniveau voor afvalwater is 30 mm, maar het is ook belangrijk dat het niet wordt aanbevolen deze indicator te overschrijden, zelfs als het duidelijk is dat de hoeveelheid afvalwater vrij groot zal zijn.Het risico voor de gezondheid van de dieren zelf met een te grote vloerhelling maakt dat ze dergelijke overwegingen negeren, het is beter om iets meer te werken.

  Tijdens die eeuwen dat de man zich toelegde op het fokken van vee, werden veel varianten van geslacht voorgesteld. Een van de beste soorten is echter de combinatie van klei en hout. In de meeste gevallen beperkt tot stuurborden in een laag klei. Met deze oplossing kunt u de mest perfect verwijderen en een lange levensduur garanderen. Het is niet altijd mogelijk om een ​​vergelijkbare aanpak toe te passen.

  Dan moet je een alternatieve manier overwegen - het opleggen van houten schilden. Hun voordeel is dat het mogelijk is om de schilden te verwijderen en ze schoon te maken zonder de integriteit van de basis te verstoren en ze dan terug te brengen naar hun plaats Belangrijk: het is 100% onaanvaardbaar om de vloer met beton te bedekken. Het ziet er praktisch uit, maar een te hoge hardheid is een bedreiging voor de hoeven. Bovendien geeft de betonlaag warmte door.

  Maar zelfs de beste oplossingen doen weinig om te helpen wanneer er veel dieren te houden zijn. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om de vloeren uit te rusten met speciale verzamelingen vloeibare mest. De tank moet erg belangrijk zijn, de minimale breedte is 120 cm.Voor de stroming van fluïdum in de houder wordt een speciale stortkoker gevormd.

  Het is meestal geconstrueerd in het verste deel van de stal van de ingang (aangezien er daar het meeste vuil is en het erg moeilijk is om het te verwijderen).

  Je kunt jezelf niet beperken tot de zuivere vloer. Zelfs de beste planken en klei, als de stallen voor de stieren in de warme streken van het land worden afgeleverd, kunnen de isolatie niet volledig aan. Zorg voor een speciaal nest.

  Om het te verkrijgen kan gebruikt worden:

  • turf;
  • stro;
  • zaagsel.

  De dikte van de beschermlaag is altijd ongeveer 300 mm. Een van de opties hiervoor is in de eerste plaats precies zaagsel. Ze absorberen perfect water en veroorzaken geen schade aan het vee. Daaropvolgende reiniging is niet bijzonder moeilijk. Als u een optie kiest, moet u onmiddellijk de voorkeur geven aan degene die gemakkelijker te onderhouden is in een droge toestand.

  Fundering, muren en dak

  Professionals geloven dat monolithische fundamenten de voorkeur hebben door technische eigenschappen. Het terrein heeft geen gelijke rivalen qua kracht en stabiliteit. Het gebruik ervan is echter veel geld waard. Daarom is de onafscheidelijke basis in de praktijk alleen geschikt voor bakstenen muren.

  Als het gebouw is gemaakt van hout of zelfs op basis van een metalen frame, is het draagvermogen van de monoliet overdreven.

  Willen om geld te besparen, de complexiteit van het werk te verminderen, is het noodzakelijk om de posten te vullen. Een vergelijkbare basis wordt snel gevormd. Als de belasting groot is, zal het ontwerp het niet uitstaan. Omdat de pilaren worden gebruikt wanneer u van plan bent om een ​​klein aantal stieren in een houten schuur te houden. Dus gebruiken ze meestal een compromisvariant - het vullen van de tape volgens de klassieke technologie.

  Ongeacht het type fundering is waterdichting vereist. Wat voor soort materiaal om dit te doen hangt af van persoonlijke voorkeuren, er is geen specifiek praktisch verschil tussen hen. Wat de muren betreft, is er een subtiliteit.

  Een houten stal wordt alleen gedaan voor 8-10 stuks vee. Bovendien is het nadeel van hout een zeer snelle afbraak.

  U kunt dit probleem oplossen zonder dure stenen te hoeven tegenkomen door schuimbeton en gasbeton te gebruiken. Bij het vormen van wanden, van welk materiaal dan ook, moet u nog voor ventilatie zorgen. De gaten ervoor moeten een kleine waarde hebben, wat voldoende is om de optimale thermische omstandigheden te behouden. Voor de winter moeten de ventilatiekanalen worden geblokkeerd.Daarom moeten ze vanaf het begin zo worden gemaakt dat onderhoud eenvoudiger is.

  Net als de reeds gekarakteriseerde vloer moet het dak in de stierenruimte ondoordringbaar zijn voor water. De geringste regendruppel of smeltende sneeuw zal de toestand van het vee nadelig beïnvloeden. De meeste stallen en stallen zijn bedekt met leisteen. Het gaat lang mee en is relatief goedkoop. Wanneer de zolder niet is gecreëerd, is het dak van binnenuit warm geïsoleerd.

  Ramen en deuren

  Het minimale oppervlak van de beglazing is 1 plein. m. voor elke 10 vierkante meter. m. vierkante schuur. Het is natuurlijk niet verantwoord om zeer dure en exclusieve ramen met dubbele beglazing te installeren. Het is echter redelijk rationeel om goed-verwarmde dubbele structuren te gebruiken.

  Elke kamer waar dieren worden gehouden, moet twee deuren hebben. Ze worden in tegenovergestelde zijden geplaatst om evacuatie in geval van brand en andere extreme situaties te vergemakkelijken.

  communicatieholding

  In aangebonden boxen kan men niet zonder hoogwaardige verlichting, want in de winter hebben korte daglichturen een slecht effect op stieren. En daarom is het verplicht om elektrische bedrading uit te voeren volgens alle regels.Meest gebruikte LED-lampen, als de meest economische apparaten. Het wordt aanbevolen om ze op muren en plafonds te monteren waar dieren gegarandeerd niet bereikbaar zijn. In dit geval moet rekening worden gehouden met het gemak van de dienstverlening.

  Elke stal is noodzakelijkerwijs uitgerust met drinkers en feeders. Waterleidingen naar deze plaatsen brengen is heel gerechtvaardigd, omdat daar veel vuil wordt verzameld. Het is handig om te zorgen voor de aansluiting van de slang, waarmee u de stal kunt water geven en wassen. Sluit de pen zo mogelijk aan op een centraal riool. Immers, zelfs als alle mest wordt verzameld, heb je nog steeds een plek nodig om het water af te tappen na het wassen van de stieren en de vloer waarop ze staan.

  Interieur arrangement

  Bij het klaarmaken van de box (pen) wordt niet gelet op één breedte van de structuur, maar op de andere maten, zoals het lijkt. Het is erg belangrijk om dergelijke materialen te kiezen die de veiligheid en de rust van dieren helpen garanderen. Het is onmogelijk om te negeren dat de inhoud van vastgebonden en losse behuizingen nogal verschillende benaderingen vereist. Wanneer een kamer wordt voorbereid voor de aangebonden plaatsing van stieren in kleine hoeveelheden, kunnen planken en pijpen worden gebruikt.

  Af en toe wordt in dergelijke gevallen een steen gebruikt. Zorg ervoor dat de dieren naar de goot en de staart wijzen naar de drassloot. Maar zelfs met zo'n apparaat is vereist om rekening te houden met de specifieke kenmerken van het fokken van verschillende rassen. De tether-methode houdt in dat de stal het belangrijkste platform is voor het leven van stieren. Dientengevolge, aanzienlijk verhoogde eisen voor de kwaliteit ervan.

  De meest gunstige optie is een stal met een breedte van 1,2 m. Indien nodig is het gemakkelijk om een ​​dergelijke pen opnieuw te gebruiken voor andere dieren of om het ras te veranderen. Eén rij biedt plaats aan vijftig kraampjes. Ze zijn zo geplaatst dat het voorhoofd in het voorhoofd keek, en de staart naderde de staart. In tegenstelling tot de schuur in de ware zin van het woord, moet je voor de stieren een tamelijk sterke structuur vormen en deze uitrusten met een stabiele positie om de verkorte lijn te beveiligen.

  Anders ziet het eruit als een kraam voor gratis houdende volwassenen en jonge stieren. Omdat het in deze uitvoering in de eerste plaats nodig is voor het recreëren van dieren, liggen ze grotendeels daar. Het is voldoende om een ​​goed omheind gebied te vormen, dat wordt geselecteerd op basis van de grootte van de dieren. Als de kraam zich dicht bij de muur bevindt, moet de lengte minstens 3 meter zijn.

  Een te kort grondgebied draagt ​​bij aan de voortdurende vervuiling van de organen van het dier dat het meest vatbaar is voor vervuiling.

  Vaak worden pennen voor stieren die zonder leiband worden gehouden glijdend gemaakt, waardoor u de waarde kunt aanpassen. De breedte verandert wanneer de zijbuizen bewegen. Om de lengte te beïnvloeden, is het noodzakelijk om de balk te manipuleren. Het nadeel van deze oplossing is dat het onmogelijk is om een ​​geschikte kraam van stalen buizen te bouwen zonder lassen. Vanzelfsprekend vereist dit speciale apparatuur en speciale vaardigheden.

  Hoe u een schuur kunt bouwen met uw eigen handen, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer