Winter kippenhokken: projecten en bouwproces

 Winter kippenhokken: projecten en bouwproces

Tegenwoordig fokken vele boeren en dacha-eigenaren pluimvee. Maar weinigen van hen weten dat deze leefomgeving comfortabele leefomstandigheden vereist. Anders kunnen de kippen pijn gaan doen en zullen ze niet veel eieren produceren. Vandaag leren we wat betrouwbare winterkippenhokken zijn en hoe ze met je eigen handen kunnen worden gebouwd.

Speciale functies

Als je van plan bent om het hele jaar door kippen te houden en te fokken, dan moet je gewoon een goed winter kippenhok op je perceel hebben. Alleen in de aanwezigheid van een dergelijke erectie is het mogelijk om eieren van kippen het hele jaar door te ontvangen, omdat ze bij lage temperaturen niet haasten.

Als we het hebben over het houden van kippen in het warme seizoen, is het heel acceptabel om gewone of oude gebouwen te gebruiken. Veel mensen plaatsen bijvoorbeeld vergelijkbare dieren in oude schuren. Terwijl het weer warm is in de tuin, leeft de vogel comfortabel in deze omstandigheden. Als we het hebben over koudere seizoenen, zullen deze bijgebouwen niet genoeg zijn. Daarom is het zo belangrijk om de nodige aandacht te besteden aan de voorbereiding van hoogwaardige winter "huisvesting" voor pluimvee.

De moeilijkste periode voor kippen duurt van de late herfst tot de vroege lente. Dus, in de zomer en de lente, gedragen vogels zich heel actief - ze baden, graven de grond, rennen en bewegen veel in het algemeen. In de winter neemt hun activiteit aanzienlijk af. In omstandigheden van afnemende temperatuur en kort daglicht, is het vermogen van kippen om eieren in grote hoeveelheden te vervoeren ook ophouden relevant te zijn.

In de omstandigheden van een winterhok van hoge kwaliteit moet een optimale en comfortabele temperatuur worden gehandhaafd. Je kunt niet in zo'n gebouw en zonder geschikte verlichting doen. Samen met niet te hoge zitstokken en aparte plaatsen voor het leggen van eieren, zijn er zeer gunstige omstandigheden voor de vogels om te leven.

Vereisten voor constructie

Als u een comfortabele "woning" voor kippen wilt uitrusten waarin ze in de winter niet zullen bevriezen, moet u weten dat een dergelijk gebouw aan verschillende eisen moet voldoen. Alleen gebouwen die volgens alle normen zijn gebouwd, zullen echt comfortabel en efficiënt zijn.

Laten we eens kijken wat een goed kippenhok voor de winter zou moeten zijn.

 • Het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat de plaats voor de bouw van een winter kippenhok op een kleine heuvel moet worden geplaatst. Als u aan deze eis voldoet, zal tijdens het ontdooien, wanneer er een actieve smelting van sneeuw is, water niet in het gebouw binnendringen.
 • In een dergelijk gebouw moet altijd een comfortabele temperatuur worden gehandhaafd. Coop moet warm zijn. Om aan deze eis te voldoen, worden vaak verschillende kachels gebruikt. Als er in een dergelijk gebouw geen verwarming is, moeten de eigenaren van de site onthouden dat deze op een temperatuur van + 5 + 10 graden moet worden gehouden. Natuurlijk zijn deze cijfers bij benadering. De aanbevolen temperatuur is +12 graden of hoger. In dergelijke omstandigheden zullen kippen zonder problemen haasten.
 • Het is belangrijk om te onthouden dat het winterhok droog moet zijn. Deze eis is te wijten aan het feit dat met een hoge luchtvochtigheid in het gebouw er binnenkort een schimmel zal ontstaan, die zeker bevederde ziekten zal veroorzaken.
 • In de winter moet coop aanwezig zijn in kunstlicht van hoge kwaliteit. In het zomerseizoen is een paar kleine ramen voldoende voor een dergelijke structuur, maar in de winter kun je gewoon niet zonder extra gloeilampen. Een kort daglicht zal er uiteindelijk toe leiden dat de vogels niet meer zullen nestelen, dus je kunt de kunstmatige verlichtingsinrichtingen niet verwaarlozen.

Deze vereisten zijn het belangrijkst bij de constructie van een winter kippenhok. Bovendien mogen we niet vergeten dat binnenin het gebouw zelf zo kalm, veilig en stil mogelijk moet zijn. Kies voor de constructie van het kippenhok een plaats op de site, die ver weg ligt en zich in een afgelegen hoek bevindt.

projecten

In eenvoudiger bewoordingen is het kippenhok een soort schuur, waarna meestal een aparte plaats wordt georganiseerd voor het wandelen van vogels onder comfortabele omstandigheden in de frisse lucht. In de meeste gevallen wordt het gebied dat is gereserveerd voor wandelende kippen gescheiden door een speciaal gaasmateriaal met kleine cellen.Met dergelijke elementen kunt u de habitat van vogels betrouwbaar beschermen tegen de gevaarlijke penetratie van verschillende roofdieren.

Het beschreven ontwerp is toegestaan ​​als basis voor de productie van een betrouwbaar winter kippenhok, vooral als het gaat om de constructie van gebouwen voor een klein aantal kippen (10-15 stuks). Als de eigenaren dit wensen, kunt u overwegen om een ​​comfortabelere structuur te installeren, die zowel een externe als een interne ruimte heeft om te wandelen. Een dergelijke erectie zal waarschijnlijk veel vrije ruimte innemen, daarom is het voor een klein gedeelte onwaarschijnlijk dat deze zal werken.

Het project van een of andere variant van het kippenhok zal worden geselecteerd, afhankelijk van het aantal vogels waarin het zal leven.

Er zijn de volgende opties.

 • 10-15 kippen. Dergelijke constructies worden geclassificeerd als "mini" en hebben meestal een bescheiden oppervlakte van 10-15 vierkante meter. m. In dergelijke omstandigheden zal de vogel (zowel volwassen als kuikens) vrij kunnen bewegen. Voor een landperceel kan in dit geval een oppervlakte van 2x2 m worden toegewezen. Er moet ten minste één ventilatierooster aanwezig zijn in dit kleine gebouw.
 • Bij 20-30 kippen. Deze constructie is een complete schuur met een oppervlakte van 18-20 vierkante meter. m. De ideale hoogte van zo'n kippenhok is een parameter van 1,8-2 m. Voor het lopen moet het pluimvee een grondgebied van 2x3 m worden ingenomen. In dergelijke omstandigheden kun je gemakkelijk een beug voor de lange afstand plaatsen, evenals installatie bij ongeveer 5-7 nesten. Als het gebied van de site niet te beperkt is, kun je een praktische schuur bouwen met een vestibule erop. Met een dergelijk ontwerp zal het mogelijk zijn om een ​​aparte ruimte specifiek voor het wandelen van de vogels toe te wijzen, en ook om het diertje nog warmer te maken.
 • Voor 50 kippen en meer. Voor een dergelijke hoeveelheid levende wezens is een ruimere constructie met een oppervlakte van minimaal 50 vierkante meter voldoende. Een dergelijke constructie vereist niet alleen meer grondige isolatie, maar ook de installatie van een verwarmingssysteem. De hoogte van deze constructie, zoals in de vorige versie, mag niet meer dan 2 m bedragen. Voor een plaats om te wandelen, moet een perceel van 3x4 m worden genomen. kippenhok

Denk niet dat alle varianten van kippenhokken hetzelfde uiterlijk hebben en alleen qua afmetingen van elkaar verschillen. Dergelijke constructies kunnen zelfs een ander uiterlijk hebben.Vaak zijn er bijvoorbeeld in gebieden volledig omsloten structuren waarin de ruimte die is toegewezen om te wandelen zich aan de binnenkant bevindt. Dankzij deze structuur is het mogelijk om het verwoestende invriezen van kippen in de winter te voorkomen. Bovendien kunnen vogels veilig lopen, ongeacht de temperatuur achter de muren van het kippenhok.

materialen

Voor de constructie van een betrouwbaar en comfortabel kippenhok, ontworpen voor gebruik in de winter, is het toegestaan ​​om veel verschillende materialen te gebruiken, van planken tot bakstenen. Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen, waarmee rekening moet worden gehouden.

Voor de basis

Het hok, evenals vele andere erecties, beginnen te bouwen vanaf een lagerfundering. De basis in deze situatie zal nodig zijn om meer werende en dakconstructies te beschermen en te maken. Als u de basis niet maakt, worden de resterende structuren blootgesteld aan constante blootstelling aan vocht en vocht die afkomstig zijn van natte grond. Dientengevolge veroorzaakt het het verval en de vernietiging van de belangrijkste componenten van het gebouw.

Voor de constructie van een hoogwaardige en betrouwbare stal voor lagen, ontworpen voor gebruik in de winter, geschikte verschillende basisfunderingen van verschillende materialen.

 • Zuilvormige. Een dergelijk raamwerk is ideaal voor de constructie van een frametype, opgebouwd uit OSB-platen of dichte platen. Deze soorten funderingen zijn gemaakt van schuimbetonblokken of een mengsel van beton. Kolomsteunen worden in dit geval langs de gehele omtrek van de toekomstige constructie gefixeerd.
 • Stapel. Dit type fundering wordt meestal gebruikt bij de productie van gebouwen op deinende of mobiele grond. De paalfunderingen zijn metalen putten die in de grond zijn verzonken en langs de omtrek van de toekomstige structuur zijn geplaatst. Deze onderdelen zijn ideaal voor het maken van houten loodsen. Als de paalrompstructuur als basis fungeert, dan is de draagkracht ervan voldoende om een ​​kippenhok uit blokken te bouwen.
 • Belt. Dit type fundament wordt met recht erkend als een van de meest voorkomende en meest betrouwbare. Het is toegestaan ​​om erop toe te passen tijdens de bouw van een schuur van absoluut elke afmeting. Het ontwerp van het kippenhok kan ook elk zijn. Gebruik voor het maken van een soortgelijke ondergrond een mengsel van beton (bij voorkeur met een materiaal met het label M500), stalen wapening en een geronde plaat.

Rostverk meestal gemaakt van staven 20x20 cmHet is ook toegestaan ​​om contact op te nemen met concrete oplossingen - in dit geval zou de samenstelling van de M500 een ideale optie zijn. Natuurlijk zal de eerste optie voor de consument veel goedkoper zijn. Als u een betonmix gaat gebruiken, moet u eerst een bekisting maken. Om dergelijk werk uit te voeren, is het bovendien mogelijk om een ​​frame van wapening te breien.

De verwerving van specifieke materialen voor het voorbereiden van de vloer in een winterschuur voor kippen hangt voornamelijk af van wat voor soort fundering er in de structuur aanwezig is. Het wordt bijvoorbeeld aanbevolen om houten, gerande platen of TsSP-bladen te gebruiken voor stapel- of kolomstructuren. Als u een populaire stripfundering hebt gemaakt, dan is het ideaal vloeren te zijn van beton of andere versterkende bouwmaterialen.

Voor muren

Het is net zo belangrijk om het juiste materiaal voor de constructie van de muurfunderingen van het kippenhok correct te selecteren. De keuze van de optimale opties is afhankelijk van de grootte van het gebouw en de technologie waarop u het gaat bouwen. In de meeste gevallen wenden mensen zich tot het maken van muren in een schuur voor kippen van een bar of OSB-blad. Een staaf of bord van grote dikte (niet minder dan 22 mm) wordt heel vaak gebruikt tijdens het voorbereiden van een framebasis.In de toekomst wordt het frame aangevuld met trim, dat wil zeggen, OSB-bladen zowel binnen als buiten.

Om kapitaalwanden van een winterkippenhok van hoge kwaliteit voor te bereiden, is het toegestaan ​​om dergelijke bouwmaterialen te gebruiken.

 • Rakushnik. Dit materiaal is natuurlijk en wordt gekenmerkt door een zeer lage thermische geleidbaarheid. Het is ideaal voor het bereiden van een winter kippenhok voor 25-30 kippen. De schaal zelf is een rechthoekig blok met een afmeting van 180x180x380 mm.
 • Schuimbeton. Het is een milieuvriendelijk en veilig materiaal dat kan worden gebruikt om de muren van een kippenhok van elke grootte te maken. In de meeste gevallen voor de constructie van wanden met schuimmerken M400. Wat betreft de dikte van de vloeren, die worden verkregen uit dergelijke bouwmaterialen - het zal afhangen van de klimatologische omstandigheden in de regio van uw woning.
 • Brick. Dit materiaal wordt meestal gebruikt bij de constructie van dragende wanden. Het belangrijkste kenmerk van een steen is de minimale thermische geleidbaarheid, evenals een verrassend lange levensduur. Bij de vervaardiging van de hoofdkippenren wordt aangeraden dit bouwmateriaal te gebruiken, vooral als het om een ​​grote structuur voor 50 of 100 vogels gaat. Het is toegestaan ​​om zowel holle als corpulente elementen te gebruiken.

Bij het kiezen van geschikte bouwmaterialen voor de wanden, moet rekening worden gehouden met hoe lang het is gepland om het kippenhok te produceren. Als u een beginneling bent en uzelf probeert in de rol van een boer die pluimvee fokt, is het beter om de voorkeur te geven aan staven of OSB-bladen. Na verloop van tijd kan een kippenhok gemaakt van deze bouwmaterialen worden gedemonteerd en groter worden gemaakt door een verlenging te bouwen. Als je een ervaren fokker bent, veel lagen bewaart en een permanente structuur op het perceel gaat zetten, is het beter om de voorkeur te geven aan een baksteen of een schuimblok. Natuurlijk kost zo'n erectie meer dan hout, maar het gaat veel langer mee.

Voor isolatie

Als je een kippenhok in de winter gaat bouwen, kun je niet zonder extra isolatiemateriaal. Ze worden gebruikt voor de isolatie van ondergronden zoals vloeren, wanden en vloeren. Hiertoe is het toegestaan ​​om verschillende producten te kopen. De meest betaalbare zijn dus het gebruikelijke milieuvriendelijke zaagsel, geëxpandeerde klei of gedroogd hooi. Voor extra afwerking van de vloer of het plafond is in de meeste gevallen gekozen voor klei en voor de muren - hooi en zaagsel.

Het gebruik van dergelijke natuurlijke materialen heeft echter een belangrijk nadeel - dergelijke producten hebben een hoge thermische geleidbaarheid, waardoor ze zeer dikke lagen moeten worden gelegd, en het is niet altijd mogelijk in de omstandigheden van het bereiden van het kippenhok voor de winter.

Natuurlijk zijn er meer doordachte isolatiematerialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van verschillende gebouwen en bijgebouwen.

 • Foam. Het is een kachel met veel cellen in zijn structuur. Het heeft uitstekende thermische prestaties en de thermische geleidingscoëfficiënt is lager dan die van hetzelfde schuimbeton of baksteen. In winkels wordt schuim verkocht in de vorm van platen van verschillende afmetingen. Het is erg handig om deze kachel op het plafond en de muren te installeren. Je moet echter bedenken dat schuim een ​​favoriet "gerecht" is van knaagdieren.
 • Minerale wol. Zeer populair in onze tijdisolatie, die ook uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen heeft. Het is niet onderhevig aan aanvallen van knaagdieren en andere parasieten. Het wordt aanbevolen om het samen met speciale reflecterende membraanmaterialen te installeren.
 • Geëxtrudeerd polystyreenschuim. Dit is een moderne isolatie die bestaat uit cellen. Het heeft een gesloten structuur, die is gebaseerd op geschuimd polystyreenschuim. Een dergelijke isolatie is erg gewild omdat deze zeer lang dienst doet en veel positieve eigenschappen heeft. In veel opzichten is geëxtrudeerd polystyreen superieur aan producten als schuimplastic, minerale wol, geëxpandeerde klei en andere opties.
 • Stizol. Deze isolatie wordt ook gebruikt als een effectief geluidsisolatiemateriaal. Het is gebaseerd op polyethyleenschuim. Styzol wordt gekenmerkt door weerstand tegen vocht en vocht, evenals goede warmte-engineering eigenschappen. Dit materiaal wordt uitgegeven met verschillende "voorkant" -oppervlakken. Het kan bijvoorbeeld een folie, niet-geweven stof of een speciale gemetalliseerde film zijn.

Bij het kiezen van de ideale isolatie voor een winter kippenhok, is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan de kosten, evenals aan de grootte van het oppervlak dat u gaat isoleren. Voor kleine stallen is het dus voldoende om styzol of andere geschikte materialen op basis van polyethyleenschuim te hebben.Voor registratie van kippenhokken, ontworpen voor de inhoud van 50 (of meer) lagen, kunt u de gecombineerde opties gebruiken. Het is bijvoorbeeld toegestaan ​​om de vloer te verwarmen met geëxpandeerde klei en muren met geëxpandeerd polystyreen. Als u geld wilt besparen, kunt u in het bedrijf goed oud schuim of minerale wol kopen met styzol.

Hoe te bouwen en isoleren?

Zoals eerder vermeld, is het niet moeilijk om zelf een warm winter kippenhok te bouwen. Zelfs een nieuwkomer die nog nooit zoiets heeft gedaan, zal in staat zijn om met dergelijk werk om te gaan. De beste resultaten worden bereikt als u de instructies strikt opvolgt en alleen hoogwaardige en milieuvriendelijke bouwmaterialen toepast.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat u rechtstreeks met de bouw van een winter kippenhok begint, moet u een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Om dit te doen, moet je eerst een specifieke plaats kiezen voor de plaatsing van een dergelijk bijgebouw, een nauwkeurige tekening maken van de toekomstige constructie en zorgvuldig de benodigde hoeveelheid materialen berekenen.

Als u een specifieke plaats op de site kiest voor de bouw van de schuur, moet u enkele nuances in gedachte houden.

 • U zou geen verblijfplaats voor vogels in de laaglanden of op de hellingen moeten hebben. Het is wenselijk om de voorkeur te geven aan lege plaatsen op hoger gelegen grond.
 • Vergeet niet dat de kippen, net als veel andere dieren, erg bang zijn voor overmatig lawaai. Om deze reden raden deskundigen ten sterkste aan om voor hen zoveel mogelijk loodsen te bouwen van wegen en andere geluidsbronnen.
 • Bij het kiezen van een specifieke site voor de bouw van een kippenhok, moet in gedachten worden gehouden dat de gezondheid van kippen in grote mate zal afhangen van de hoeveelheid zonlicht. Om de binnenkant van het kippenhok vrijelijk binnen te gaan, moet het gebouw zich aan de zuidkant bevinden.

Als de grond op de site klei, moeras of leem is, moet u eerst drainagewerkzaamheden uitvoeren. Als we deze procedure verwaarlozen, zal de dragerbasis van de constructie snel onbruikbaar worden. Zodra je de optimale plaats voor de coop hebt gevonden, moet je beginnen met het opstellen van een tekening.

stichting

Bij het kiezen van een bepaald type fundering, is het noodzakelijk om rekening te houden met het totale gewicht van de toekomstige constructie. Dus, voor de constructie, ontworpen om 15 tot 20 kippen te leven, de best passende stapel- of kolombasis.Om te beginnen met het gieten van de fundering, moet je een opmaak maken van de site die is toegewezen voor de bouw. Het moet worden genivelleerd met een gewone schop. Verder moeten kleine haringen uit hout in de grond worden gehamerd en moet een speciaal touw ertussen worden uitgerekt.

Vervolgens moet u in de hoeken van het gemarkeerde gebied putten voorbereiden voor het bevestigen van betonnen steunen. De diepte van de putjes moet ongeveer 56-60 cm zijn, je kunt ze graven met een schop of een boor. Tegelijkertijd moeten de afmetingen van de putjes zelf 30x30 cm zijn. Als u een kippenhok gaat bouwen waarvan de lengte meer dan 6 m is, dan is het raadzaam om een ​​betonnen grille te bouwen. Om dit te doen, zal het nodig zijn om een ​​geul te graven tot een diepte van 20 cm rond de perimeter van het gebied met blootgestelde markeringen. Onderaan moet je grind en zand gieten (elk 10 cm). Elke laag moet goed worden uitgelijnd en ingeplugd.

Daarna is het mogelijk om door te gaan met het samenstellen van de bekisting die nodig is voor de installatie van steundelen en de rooiing. Daartoe moet het bord samen hameren in een soort schilden die niet meer dan 70 cm hoog zijn. Het installeren ervan is toegestaan ​​met behulp van stutten van spijlen en stenen.Voor wapening moet wapening worden gebruikt, die moet worden geïnstalleerd in een frame dat is samengesteld uit bovenste en onderste staven (elk 2 stuks).

Om de fundering te vullen, wordt het aanbevolen om een ​​mengsel op basis van M500 van cementkwaliteit en fijnkorrelig zand te gebruiken. Deze componenten worden gemengd in een betonmixer of met behulp van een elektrische boor met een speciaal mondstuk. Het vullen van steunen en roosteren mag vanuit elke hoek starten.

Wanneer de funderingsgieten is voltooid, moet u wachten totdat deze ten minste het minimumniveau van sterkte bereikt. Om dit te doen, zou het met plastic omslag moeten worden gesloten en ongeveer 7-10 dagen laten drogen. Na deze tijd moet het dakbedekkingsmateriaal op de fundering worden gelegd en daarboven moet u een harnas installeren van een met antiseptica behandelde stang. Naast het harnas moet je de boordblokken vastmaken, die de basis zullen vormen voor de toekomstige vloer in het kippenhok.

wanden

De wanden in het winterhok zijn het gemakkelijkst te bouwen in overeenstemming met de frametechnologie. Het is dus mogelijk om de isolatielagen eenvoudig te installeren in de intervallen tussen de binnen- en buitenzijde van de huid.Als u op de frametechnologie vertrouwt, heeft u voor de constructie van muurfunderingen planken, multiplexplaten en steunbalken nodig. Ook zijn de wanden van het kippenhok vaak gemaakt van boomstammen. Als je de muren van een schuur uit bakstenen maakt, is het proces om ze te leggen niet moeilijk. In dit geval is het belangrijk om een ​​hoogwaardige oplossing te bereiden die de duurzaamheid en slijtvastheid van de constructie garandeert.

dak

Zodra u klaar bent met het maken van het frame, moet u onmiddellijk het dak van het kippenhok gaan maken. Om dit te doen, zal het nodig zijn om de opening te meten van het rack aan de voorkant tot het rack aan de achterkant. De geïdentificeerde waarde moet 25-30 cm bedragen - ze gaan op het gewicht van het dakbedekkingsmateriaal. Verder, in overeenstemming met bepaalde parameters, is het noodzakelijk om de spanten van gerande platen te maken.

Knuppels moeten worden behandeld met antiseptica. Vervolgens moeten de spanten op de rand worden geplaatst en worden bevestigd aan het harnas aan de bovenkant van het frame. Tussen de spanten moeten er openingen zijn die overeenkomen met de breedte van het isolatiemateriaal. Volgende op de spanten zet polyethyleen, lat en dakbedekking.

Paul

Bij het bouwen van een fundering wordt een fundering voorbereid voor de vloer in het kippenhok. Zoals eerder vermeld, worden planken van 20x200 mm bevestigd aan de geïnstalleerde trim (aan het einde van het drogen en het bevestigen van de fundering). Het lag-getal hangt af van de parameterlengte van de erectie. Het is noodzakelijk om te hechten aan de installatiestap van 1 m. Vervolgens moet het bord op de rand worden gezet en met hoeken en schroeven aan de rand worden bevestigd. Daarna moet de resulterende vloerconstructie worden omzoomd met ruwe planken. Ze zijn aan de boomstammen en aan de band vastgemaakt. Aan het einde van de beplating moet de volledige basis worden behandeld met een beschermende verbinding.

verwarming

Het is ook mogelijk om het kippenhok met uw eigen handen te verwarmen. Dus als het gebouw is samengesteld uit planken, moet er een verwarmingsmateriaal tussen geplaatst worden. In dit geval kunt u de rolcoating of natuurlijke componenten zoals geëxpandeerde klei gebruiken. Als het kippenhok is gebouwd van hout of baksteen, moet het van buiten af ​​worden geïsoleerd met geschikt materiaal, bijvoorbeeld schuimplastic, dat dan overlapt met een speciaal gaas.

Als u de wanden isoleert met materialen zoals polystyreenschuim, polystyreenschuim of styzol, hoeft u geen dampscherm te installeren.

Het is noodzakelijk om niet alleen de muren in het kippenhok te verwarmen, maar ook de vloer. In dit geval worden de isolatiematerialen gestapeld tot het moment waarop de tochtborden worden gelegd. Installeer isolatie in de cellen die worden verkregen bij het ontwerpen van de vloer. Meestal wordt een dergelijke basis aangevuld met geëxpandeerde klei, maar de keuze van de optimale optie blijft alleen voor de eigenaars. Het dak is geïsoleerd volgens hetzelfde principe als de muren. Hier wordt het verwarmende product in de openingen tussen de afzonderlijke dakspanten geplaatst. Het is toegestaan ​​om het dak te verwarmen met coatings die in 2 lagen zijn gelegd.

ventilatie

In de schuur voor de kippen zal het nodig zijn om hoogwaardige ventilatie te bouwen. Het kan worden voorgesteld door een eenvoudig uitlaatgat met een demper of een volledig ventilatiekanaal boven het dak.

In het kippenhok is het het beste om twee ventilatieopeningen op de tegenoverliggende wanden van de constructie te maken. Om dit te doen, is het nodig om gaten in een vierkante vorm te snijden - ventilatie zal erin worden geïnstalleerd. Het tweede gat moet op dezelfde manier ongeveer 40 cm onder de eerste worden gesneden. In de gaten moet je speciale toevoerventilators van willekeurige afmetingen installeren.In de regel zijn deze artikelen in de winkel niet meer dan 1000 roebel.

Interieur arrangement

Er moet voldoende aandacht worden besteed aan de interne opstelling van het winterhok.

In een dergelijke constructie moeten dergelijke componenten aanwezig zijn.

 • Nesten. Deze onderdelen bevinden zich op de meest afgelegen plek in het gebouw.
 • Slaapplaatsen. Ze worden meestal parallel aan de nesten geplaatst. Zitstokken worden vaak met de hand gedaan, omdat het heel gemakkelijk is.
 • Drinkers.
 • Feeders.
 • Afzonderlijke lade gevuld met gezeefde as en zand.
 • Verwarmingsapparaat (meestal met olie of infrarood-varianten).
 • Ventilatieapparatuur.
 • Lighting.

Alle elementen in het binnenste deel van het kippenhok moeten zo worden bevestigd dat ze de nadering van de nesten niet verstoren om ze schoon te maken. Als u streeft naar maximale prestaties, moet u de meest betrouwbare en doordachte ventilatie bouwen en het licht in de ruimte op de juiste manier indelen.

verwarming

Er zijn gevallen waarbij slechts één isolatie niet genoeg is om een ​​comfortabele temperatuur te handhaven, vooral wanneer er buiten bitterkoud is.In de regel worden in dergelijke situaties geschikte materialen gekocht met als doel een aanvullende isolatie van het gebouw. Ze kunnen op de muren, de vloer en het plafond worden geïnstalleerd. Daarnaast is het erg belangrijk om te onthouden over de isolatie van raamconstructies en de ingang van het kippenhok. Anders zal koude lucht door de resterende openingen in de erectie dringen. Voor vensters is het het beste om een ​​speciale maskeringstape te gebruiken. Wat betreft de deur scheuren, hier kunt u doen met het gebruik van schuim, evenals de isolatie van het canvas.

Bovendien worden, met het oog op extra verwarming, vrij krachtige gloeilampen vaak geïnstalleerd in kippenhokken. Het is toegestaan ​​om speciale warmteventilatoren te installeren. Dergelijke producten zijn programmeerbaar en zij worden aanbevolen voor aankoop door specialisten, omdat ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze kunnen in tijd en temperatuur instelbaar zijn.

Een goede oplossing voor het verwarmen van de coop - infraroodlampen. Dergelijke producten hebben geen invloed op de omgevingslucht, maar op objecten die binnen het bereik van hun stralen vallen.Infraroodlampen moeten correct worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld boven de zitstokken en boven de vloer. Maar houd er rekening mee dat in het geval van frequente aan en uit deze lampen snel burn-out en vervanging nodig hebben.

Succesvolle voorbeelden

Als je wat meer aandacht besteedt aan het uiterlijk van het kippenhok, kun je als resultaat een heel mooie structuur krijgen die als decoratie voor landschapsontwerp zal dienen. Een gesloten constructie in de vorm van een klein huis met mesh-inzetstukken zal er bijvoorbeeld effectief uitzien als sommige details (zijelementen van het dak en de ondersteunende delen) in een contrasterende witte kleur zijn geverfd.

Een hoge kippenhok geschilderd in blauw, aangevuld met een groen kader van smalle planken, kan worden uitgerust met kleine ramen en een zadeldak. Het afschermen van een dergelijke constructie is toegestaan ​​met een hoge afrastering met gaasmateriaal.

Hoe maak je een winter kippenhok met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer