Metalen gevelbeplating onder het log: materiële kenmerken

Metalen gevelbekleding onder de balk is erg populair bij consumenten, ze laten veel positieve recensies over dergelijke materialen achter. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor dergelijke coatings, omdat ze van buiten erg lijken op natuurlijk hout, terwijl de gevelbeplating panelen hun belangrijke voordelen hebben. Dit artikel beschrijft de kenmerken, de nuances van het gebruik van dergelijk materiaal, nuttige aanbevelingen van experts:

Speciale functies

Opbouwpanelen zijn gemaakt van metaalplaten. Producten van het gewenste formaat worden geproduceerd door warmwalsen. Vervolgens wordt een primer aangebracht op elk paneel, dat het oppervlak beschermt tegen corrosie en het duurzamer maakt.

Vergelijkbare producten zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal.Het materiaal is vrij dun (meestal is de dikte niet meer dan 0,7 millimeter). Producten verschillen van elkaar: er zijn opties van 0,5 tot 6 m lang. Speciale polymeercoatings worden aangebracht op metalen paneelpanelen, die een betrouwbare bescherming van oppervlakken bieden.

Toepassingsgebied

Metalen gevelbeplating wordt met name vaak gebruikt bij de bouw van openbare en industriële gebouwen. Voor particuliere huizen zijn metaalcoatings zelden door consumenten gekozen, omdat ze niet binnen een gunstig klimaat bieden en niet worden geassocieerd met gezelligheid en warmte (in tegenstelling tot bijvoorbeeld natuurlijk hout). Maar productietechnologieën worden nu actief verbeterd en moderne bedrijven bieden materialen van metaal aan, die heel geschikt zijn voor het afwerken van particuliere woongebouwen.

Voor- en nadelen

Metalen opruiming onder de boomstam - een materiaal dat een vrij hoge sterkte heeft. Het is bestand tegen chemicaliën, zonlicht en slijtage. Er zijn andere kwaliteiten van dergelijke coatings die belangrijk zijn voor consumenten:

 • Weerstand tegen vuur.Dat is de reden waarom dergelijke gevelpanelen vaak worden gekocht voor gebouwen, waar er een vrij hoog risico op brand is. Houd er rekening mee dat de verf of polymeercoating bij blootstelling aan de vlam kan afbladderen en vervormen.
 • Weerstand tegen aanzienlijke temperatuurschommelingen. Dergelijke materialen zijn geschikt voor verschillende weersomstandigheden, voor verschillende klimaatzones.
 • Bestand tegen corrosie. Deze positieve kwaliteit zorgt voor een speciale polymeercoating, evenals een primermateriaal. Vergeet niet dat bij het uitvoeren van installatiewerkzaamheden sommige producten worden ingekort en ingekort. In dit geval is de beschermende coating beschadigd en treedt er corrosie op. Het is ook niet nodig om legeringen van aluminium en metaalproducten te combineren.
 • Bij verhitting breidt het metaal niet zo veel uit als vinylspanen. Om deze reden is het niet nodig om te voorzien in een gat in de uitvoering van afwerkingswerkzaamheden en om zich zorgen te maken over het feit dat de producten in de loop van de tijd in grote mate kunnen vervormen.
 • Metaal heeft een lange levensduur. Je moet voorzichtig zijn met aluminiumpanelen: dergelijke producten zijn minder bestand tegen mechanische spanning dan andere metaalcoatings. Ze mogen niet worden geraakt.
 • Decoratief.De kleur van dergelijke coatings wordt gekenmerkt door verzadiging, ze bootsen goed afgeronde houtblokken zeer goed na.

Het metalen opruimen onder de stam heeft enkele nadelen:

 • Het onvermogen om misvormde panelen te herstellen. De exacte geometrische vorm van de producten wordt niet geretourneerd.
 • Onvermogen om isolatie te bieden. Om verliezen te minimaliseren, moet u zorgen voor extra isolatie.
 • Vrij zwaar gewicht. Metalen gevelbekleding belast zwaar de fundering, fundering. Het is mogelijk dat ze zullen moeten versterken.

In de hitte van het metaal kan het behoorlijk heet worden. Hierdoor kan de temperatuur in de kamers aanzienlijk stijgen. Dit probleem is het meest relevant in gevallen waarin er geen ventilatiegat is en de coating zelf donker is.

Transport en opslag

Om ervoor te zorgen dat alle eigenschappen en eigenschappen van metalen paneelpanelen gelijk blijven, is het noodzakelijk optimale omstandigheden te creëren voor de opslag van dergelijke materialen. Het is vermeldenswaard dat deze aanbeveling niet zo belangrijk is als in het geval van houten producten: in dit opzicht is metalen gevelbeplating veel handiger.

Zorg ervoor dat in de ruimte waar de coating wordt bewaard, de luchttemperatuur relatief laag was. Let op vochtigheid: deze mag niet worden verhoogd. Als de omstandigheden in de opslagruimte ongunstig zijn, kan de levensduur van de producten worden verminderd.

Leveringsvoorwaarden voor metalen paneelpanelen zijn belangrijker:

 • Plaats niets anders op het paneel. Hoewel ze worden gekenmerkt door verhoogde sterkte, maar onder invloed van een aanzienlijk gewicht, kunnen ze mogelijk worden beschadigd.
 • Als u de zijspouw aan de achterkant van de machine gaat transporteren, maakt u het materiaal voorzichtig vast.
 • Om mechanische schade te voorkomen, moet u de coatingkwaliteit verpakken.

Onthoud dat met een sterke impact de panelen kunnen worden vervormd. Wees voorzichtig bij het transporteren ervan. Als de extra beschermende laag op het materiaal is beschadigd, is het zeer waarschijnlijk dat u in de toekomst te maken krijgt met een probleem als corrosie.

Omdat het blokhuis - zoals ook de zijpanelen onder het blok genoemd worden - halfcirkelvormig is, neemt het risico op beschadiging aanzienlijk toe. Defecten komen vaker voor op dergelijke oppervlakken.Om dergelijke materialen tijdens het transport hol en duurzaam te houden, is het beter om ze in verschillende lagen te plaatsen (ze mogen tijdens de reis niet vrij in het pakket bewegen).

Montage werk

De installatie van metalen zijpanelen is een taak die niet erg moeilijk is, maar bij de implementatie moet rekening worden gehouden met verschillende belangrijke nuances. De afwerking wordt in verschillende fasen uitgevoerd.

Vergeet niet dat je voor alle metingen moet zorgen. Het is noodzakelijk om te snijden met maximale nauwkeurigheid. Anders besteedt u veel tijd aan het corrigeren van fouten, en het zal erg moeilijk zijn om ze op te lossen.

Hoe het oppervlak voorbereiden?

Als u wilt dat de afwerking van de hoogste kwaliteit is, moet u eerst het oppervlak zorgvuldig voorbereiden. Zodat u serieuze problemen in de toekomst kunt voorkomen. Sommige aanbevelingen moeten in acht worden genomen:

 • Onderzoek de fundering, muren en stel hun toestand vast. In het geval dat u niet zeker weet of de basis een aanzienlijke belasting aankan (of er ernstige gebreken zijn), moet u deze versterken. Hiertoe vult u extra steunen voor de fundering in en versterkt u de basis met mesh.
 • Schil indien nodig het oude lakwerk af, de afbladderende delen.Verwijder alle overbodig van het oppervlak.
 • Barsten en scheuren zullen moeten worden verdoezeld.
 • Breng een antiseptische laag aan op de basis. Als er brandbare materialen zijn gebruikt om de muur te maken, gebruik dan ook vlamvertragers.
 • Bedenk hoe het mogelijk zal zijn om communicatiegebieden te omzeilen die interfereren met de afwerking. Verwijder ze indien mogelijk.

Opwarming en krat

Omdat metalen paneelpanelen op een zo vlak mogelijke ondergrond moeten worden geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat de lat ontstaat. Het is noodzakelijk om het te bouwen met behulp van de aanbevelingen van experts.

 • Breng vlamvertragers en ontsmettingsmiddelen aan op de houten balk, bevestig deze aan de basis. Om het ontwerp gelijk te maken, legt u het substraat. Gebruik een niveau om de rekken in stappen van 0,5-0,6 m in te stellen. Bevestig ze met deuvels en schroeven. Als de gevel wordt geventileerd, moeten de tegenroosters vooraf worden geplaatst. Bevestig er een kachel aan en strek de hoofdrekken van boven uit.
 • Je kunt een krat maken op de schorsingen. Hiervoor worden U-vormige gegalvaniseerde profielen gebruikt. Aan de hand daarvan moet u de lijnen schetsen: u zult de haakjes met behulp van deze bevestigen, met behulp van schroeven en pluggen.Snijd de rekken van de gewenste grootte en bevestig ze op de hangers met behulp van een niveau. Jumpers worden gebruikt voor extra stijfheid.

Ongeacht de manier waarop u de kist maakt, moet u ook de deur- en raamopeningen extra aanbrengen. Van buitenaf rond de omtrek, lijst ze in met behulp van rekken. Deze elementen moeten worden verbonden met het gemeenschappelijke frame. Als u houten balken gebruikt, moet u isolatie in de cellen aanbrengen.

Als de kist is gemaakt van een metalen profiel, moet worden opgemerkt dat het isolatiemateriaal de implementatie van stoomuitwisseling niet mag verstoren. Platen die warmte-isolatie bieden moeten worden bevestigd op hangers (beugels) voor framerekken. Met behulp van speciale plastic deuvels, moet een extra fixatie worden verstrekt.

accessoires

Componenten worden in een specifieke volgorde geïnstalleerd.

 • Stel de startbalk in. Bevestig een profiel aan de hoeken, dan moet je de grenzen ervan markeren. Voor panelen is het noodzakelijk om een ​​referentiepunt (hieronder) te definiëren. Vanaf de grond wordt het geplaatst op een afstand van 0,4-0,5 cm.
 • Richt u op de startstrip en installeer de hoekelementen. De hoeken moeten 1 cm lager worden ingesteld.Deze elementen moeten worden bevestigd met schroeven. Gebruik een niveau om het proces te regelen.
 • Voer het leggen van het H-profiel uit, verbindingsstrips. Als u van plan bent de brede muur af te werken of tinten te combineren, installeert u verbindingsstrips tussen de hoeken. Gebruik een niveau om deze elementen uit te lijnen. Het is noodzakelijk om ze te bevestigen met behulp van schroeven.

In het geval dat zijpanelen op bestelling worden gemaakt en u weinig ervaring hebt met de uitvoering van dergelijke afwerkingswerkzaamheden, moet u alle benodigde elementen installeren voordat u nauwkeurige metingen uitvoert. Zodat u inconsistenties kunt voorkomen.

panelen

Beginnen met het installeren van gevelbekleding heeft u nodig vanuit de hoeken van het gebouw. Gebruik schroeven om het paneel vast te maken. Speciale slotverbindingen zijn ook voorzien: met hun hulp klampen alle bovenste elementen zich vast aan de lagere elementen.

Standaardpanelen moeten soms worden doorgesneden, omdat hun afmetingen niet altijd het hele oppervlak bedekken. Om dit te doen, kunt u een ijzerzaag gebruiken voor metalen producten. De hete schijf van de molen kan de beschermende coating bederven.

Installeer alle elementen totdat je de top hebt bereikt.Installeer vervolgens de afwerkingslatten. Van bovenaf moeten ze worden bevestigd met zelftappende schroeven, omdat ze alleen van onderaf vergrendelingsverbindingen hebben.

Zorg ervoor dat er geen afwijkingen zijn. Bij elk nieuw element zal het alleen maar toenemen. Vergeet niet het gebruik van het gebouwniveau: het moet worden gebruikt na de installatie van elk paar elementen.

zorg

Dergelijke coatings moeten zorgvuldig worden verzorgd: in dit geval zullen ze het esthetische uiterlijk lange tijd behouden. Muren met metalen paneelpanelen moeten van tijd tot tijd worden schoongemaakt. Om dit te doen, kunt u een glazenwasser gebruiken en een borstel met niet erg stijve borstelharen. Inspecteer de gevel regelmatig: hij mag niet worden afgebroken en bekrast. Als ze defecten hebben opgemerkt, verwijder ze dan met een primer: de beschermende polymeerbedekking moet compleet zijn.

Raadpleeg de volgende video voor andere kenmerken van metalen opruiming onder het logboek.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer