Cedral zijspoor: voordelen, kleuren en installatiekenmerken

 Cedral zijspoor: voordelen, kleuren en installatiekenmerken

Vezelcementpanelen Cedral ("Kedral") is een bouwmateriaal bestemd voor het afwerken van gevels van gebouwen. Het combineert de esthetiek van natuurlijk hout en de sterkte van beton. De voering van de nieuwe generatie heeft al het vertrouwen verdiend van miljoenen consumenten over de hele wereld. Door het gebruik van deze gevelbeplating is het niet alleen mogelijk om het huis te transformeren, maar ook om te zorgen voor bescherming tegen nadelige weerseffecten.

Functies en bereik

Cedral siding gebruikt cellulosevezels, cement, minerale additieven, kwartszand en water. Deze componenten worden gemengd en onderworpen aan een warmtebehandeling.Het resultaat is extreem duurzaam en bestand tegen stroombelastingen van het product. Sheathing is beschikbaar in de vorm van lange panelen. Hun oppervlak is bedekt met een speciale beschermende laag die het materiaal beschermt tegen negatieve externe invloeden. Panelen kunnen een gladde of reliëfachtige textuur hebben.

Het belangrijkste kenmerk van Kedral plating is de afwezigheid van temperatuurveranderingen, waardoor een lange levensduur van producten wordt bereikt.

Dankzij deze eigenschap kunnen de panelen ongeacht het seizoen worden geïnstalleerd. Een ander kenmerk van gevelbeplating zijn de dikte: het is 10 mm. De grote dikte veroorzaakt hoge sterkte-eigenschappen van het materiaal, terwijl weerstand tegen stoten en versterkende functies de aanwezigheid van cellulosevezels garandeert.

Cedral sheathing wordt gebruikt om geventileerde gevels te creëren. Hiermee kunt u het uiterlijk van huizen of huisjes snel wijzigen. Panelen zijn ook mogelijk om hekken, schoorstenen uit te delen.

species

Het bedrijf produceert 2 lijnen vezelcementplaten:

 • "Kedral";
 • Cedral Click.

  De panelen van elk type hebben een standaardlengte (3600 mm), maar verschillende indicatoren voor breedte en dikte. Schede in een en in de tweede lijn is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. De fabrikant biedt een keuze uit zowel lichte producten als materialen in donkere kleuren (tot 30 verschillende tinten). Elk type product onderscheidt zich door de helderheid en de rijkdom aan kleuren.

  Het belangrijkste verschil tussen de panelen "Kedral" en "Kedral Click" zit in de installatiemethode.

  Producten van het eerste type overlappen elkaar op een subsysteem van hout of metaal. Vast met schroeven of doorboorde spijkers. Cedral Click bevestigt de verbinding aan de verbinding, waardoor het mogelijk is om een ​​perfect gladde baan te monteren zonder uitsteeksels en openingen.

  Voor- en nadelen

  Cedral fiber cement sheathing is het beste alternatief voor houtafwerking. Deze gevelbekleding overtreft een natuurlijke ceder in de technische kenmerken en operationele kwaliteiten.

  De voorkeur geven aan de Kedral-panelen is om meerdere redenen de moeite waard.

  • Duurzaamheid. Het hoofdbestanddeel van het product is cement. In combinatie met versterkende vezels geeft het kracht aan het materiaal. De fabrikant garandeert dat zijn producten minstens 50 jaar meegaan zonder verlies van hun prestaties.
  • Weerstand tegen zonlicht en neerslag. Jarenlang zullen glasvezelbeplating eigenaren verrassen met ongerepte, sappige en verzadigde kleuren.
  • Ecologische zuiverheid. Bouwmateriaal is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het geeft tijdens bedrijf geen schadelijke stoffen af.
  • Brandwerendheid Het materiaal smelt niet in geval van brand.
  • Bestendigheid tegen schimmelinfecties. Vanwege het feit dat de huid waterafstotende eigenschappen heeft, zijn de risico's van schimmel op het oppervlak of in het materiaal uitgesloten.
  • Geometrische stabiliteit. Bij uitzonderlijk lage of hoge temperaturen behoudt de gevelbekleding de oorspronkelijke afmetingen.
  • Eenvoudige installatie. Na installatie-instructies is het mogelijk om de panelen met uw eigen handen te installeren en niet de hulp in te roepen van professionele vakmensen.
  • Breed kleurengamma. Het assortiment omvat producten van klassieke façadekleuren (natuurlijk hout, wengé, walnoot), maar ook originele en niet-standaard opties (rode aarde, lentehout, donker mineraal).

   Vergeet niet de nadelen van opruimen. De nadelen omvatten een grote massa productenwaardoor het onvermijdelijk is om een ​​hoge belasting te creëren op de ondersteunende structuren van de constructie. Ook de nadelen kunnen worden onderscheiden door de hoge materiaalkosten.

   Voorbereiding voor installatie

   Installatie van bekledingsmateriaal omvat verschillende stappen. De eerste is voorbereidend. Voorafgaand aan het installeren van de gevelbeplating moet de muur zorgvuldig worden voorbereid. Steenoppervlakken worden gereinigd, onregelmatigheden worden geëlimineerd. Daarna moeten de muren worden bedekt met een bodemverbinding. Houten oppervlakken moeten worden behandeld met antiseptica en bedekt met een membraan.

   De volgende fase omvat de installatie van de latten en isolatie. Het subsysteem omvat horizontale en verticale staven, vooraf geïmpregneerd met een antiseptische samenstelling. Aanvankelijk worden horizontale producten met nagels of schroeven op de dragende muur bevestigd. Het krat moet in stappen van 600 mm worden gelegd. De ruimte tussen de horizontale balken moet worden gelegd met minerale wol of andere isolatie (de dikte van de isolator moet hetzelfde zijn als de dikte van de balk).

   Vervolgens is de installatie van verticale balken op de top van de horizontale. Voor vezelcementplaten wordt aanbevolen een luchtspleet van 2 cm te laten,om het risico van condensatie op de muur onder de huid te voorkomen.

   De volgende stap is de installatie van het startprofiel en aanvullende elementen. Om het risico van penetratie van knaagdieren en ander ongedierte onder de huid te voorkomen, moet u het geperforeerde profiel rondom de omtrek van het gebouw bevestigen. Vervolgens wordt het startprofiel gemonteerd, waardoor het mogelijk is om de optimale helling van het eerste paneel in te stellen. Vervolgens is de bevestiging van de hoekelementen. Vervolgens wordt op de verbindingen van de onderbouw (van staven) een EPDM-band geïnstalleerd.

   Installatiedetails

   Om de Cedral cementplaat te fixeren, hebt u schroeven en een schroevendraaier nodig. Verzamel de doek naar de bodem. Het eerste paneel moet op het startprofiel worden gelegd. De overlap mag niet minder zijn dan 30 mm.

   Kedral Click-platen moeten op speciale scharnierpunten aan de verbinding worden gemonteerd.

   Installatie, net als in de vorige versie, begint vanaf de onderkant. procedure:

   • montagepaneel op het startprofiel;
   • het bevestigen van de bovenkant van het bord met een kleimer;
   • installatie van het volgende paneel op de klemmen van het vorige product;
   • bevestig het bovenste gemonteerde paneel.

    Alle assemblages moeten volgens dit schema worden gemaakt. Het is gemakkelijk om met het materiaal te werken, omdat het gemakkelijk kan worden verwerkt.Bijvoorbeeld vezelcementplaten kunnen worden gesneden, geboord of gefreesd. Indien nodig zullen dergelijke manipulaties geen gespecialiseerde apparatuur vereisen. U kunt gereedschappen gebruiken zoals Bulgaars, legpuzzels of "circulair".

    beoordelingen

    Tot nu toe hebben weinig Russische consumenten hun huis gekozen en ommanteld met Kedral-zijspoor. Maar onder kopers zijn er mensen die al in staat zijn geweest om te reageren en feedback te geven over dit tegenovergestelde materiaal. Alle mensen wijzen op de hoge kosten van opruimen. Als we bedenken dat de afwerking niet onafhankelijk zal gebeuren, maar door ingehuurde vakmensen, zal het huis erg duur zijn om te trimmen.

    Er zijn geen klachten over de kwaliteit van het materiaal.

    Consumenten onderscheiden de volgende kenmerken van plating:

    • felle tinten die niet vervagen in de zon;
    • geen geluid in regen of hagel;
    • hoge esthetische kwaliteiten.

     Vezelcementplaten Cedral is nog niet veelgevraagd in Rusland vanwege de hoge kosten. Vanwege de toegenomen decoratieve kwaliteiten en duurzaamheid van het materiaal, is er echter hoop dat hij in de nabije toekomst een leidende positie zal innemen in de verkoop van producten voor het afdekken van huizen.

     Over de kenmerken van de installatie van Cedral gevelbeplating, zie de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer