Hoe maak je met je eigen handen een plafond in een privéwoning?

Eigen huis voor elke eigenaar is een kwestie van trots. Wanneer u het plafond in het nieuwe huis ontwerpt, is het belangrijk om het gewenste resultaat te bereiken en het in een stijl te maken die overeenkomt met het algemene ontwerp van het huis.

Speciale functies

Met behulp van verschillende ideeën en installatiemethoden kunt u het plafond versieren, het ontwerp wijzigen en de originele afwerking maken. Alleen al het uitvoeren van reparatie- en afwerkingswerkzaamheden in zijn huis is een moeilijke taak, maar best oplosbaar. Onmiddellijk moet u beslissen over de materialen: de stijl van ontwerpen hangt af van hun keuze, evenals de technologie van het werk en de volgorde van het werkproces. Het ontwerp van plafonds in een privéwoning kan worden gevarieerd. Tegelijkertijd kan hij de gekozen stijl van de hele woning of een bepaalde kamer gehoorzamen.

Het is noodzakelijk om te beslissen over het kleurenschema, selecteer het gewenste materiaal, dan kunt u doorgaan met het ontwerp van de coating.

Het is belangrijk om de specifieke kenmerken van het afwerken van plafonds in privéhuizen te kennen (het is bijvoorbeeld de moeite waard om uit te zoeken naar welk materiaal de ondergrond zich bevindt). De grondlaag kan uit betonplaten of hout bestaan. Een belangrijke factor is de financiële kwestie: het hangt van de hoeveelheid geld af hoe je wereldwijd je ideeën kunt realiseren.

De eigenaren van particuliere woningen staan ​​voor een paar vragen, omdat in de meeste gevallen het plafond met eigen handen is afgewerkt. Ze bestuderen de kenmerken van afwerkingsmaterialen en selecteren degene die het gemakkelijker en handiger maakt om het plafond te verschuiven.

In een houten huis moet je het plafond opwarmen, om het binnendringen van koude lucht van de straat te voorkomen en om geen warme lucht uit het huis te laten ontsnappen. De dikte van de isolatie voor het plafond hangt af van de regio waarin de kamer zich bevindt, wat is de temperatuurmodus. Houd rekening met de eigenschappen van het materiaal voor isolatie en kenmerken van het plafond. Voor isolatie van gebouwen met schuim, minerale wol en penoizol, want de laatste optie heeft de hulp van specialisten nodig.

Bij het werken aan muurisolatie moet:

 • om de contactplaats van thermische isolatie met muren te verwarmen;
 • zegel isolatie;
 • kies een materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen.

ontwerp opties

Om de dekking echt betrouwbaar te maken het is noodzakelijk om een ​​diepgang te ontwerpen. Tijdens ruw werk, moet de vorige coating van het oppervlak worden verwijderd en moeten stoten worden gefixeerd, waarna ze meestal doorgaan naar de primer. Het wordt gebruikt om de basisstructuur uniform te maken en de hechting te verbeteren. Voor dergelijke werkzaamheden is het beter om een ​​diepe penetratieprimer te gebruiken, waarbij de samenstelling in twee lagen wordt aangebracht.

Als de coating glad en egaal is, worden een afwerkingsmengsel en een primer aangebracht (dit oppervlak is klaar voor afwerking).

Draft coverage in een houten huis moet in een bepaalde volgorde worden gedaan: hangt ervan af wat voor soort het zal hebben na het voltooien van de reparatie- en afwerkingswerken.

 • Om het grootste deel van de warmte in de kamer te besparen, moet u het plafond opwarmen. Minerale wol is hiervoor het beste, het kan worden gekocht in de vorm van een rol of een vel.
 • Voor de basis van de diepgang aan de balken met nagels genagelde staven.
 • Bereid platen voor op vloeren, snijd ze in bepaalde maten, met een opening van enkele mm. Zoom het plafond aan de balken af, terwijl u ervoor zorgt dat het werk nauwkeurig en soepel verloopt.
 • Houtmateriaal is voorgeïmpregneerd met middelen die de boom tegen schimmel en schadelijke insecten beschermen. Oppervlaktebehandeling met brandvertragers beschermt houten oppervlakken tegen vuur.

Na het voltooien van alle werkzaamheden met het ontwerp plafond doorgaan naar facing. Als het oppervlak moet worden geverfd, witgekleurd of geplakt met behang, wordt het geëgaliseerd met een gipsmengsel. Voor deze taak zijn een bouwniveau en regels vereist. Na het primen moet het oppervlak worden gevuld met een startermengsel en vervolgens opnieuw geprimed. Wanneer de voorbereidende werkzaamheden zijn voltooid, kunt u het gestructureerde behang of de polystyreenplaten lijmen.

Als u dun behang wilt witwassen, schilderen of plakken, werk dan met de afwerkingsmengsels die zeer zorgvuldig zijn uitgevoerd, omdat alle gebreken en defecten van de voet zichtbaar zijn.

Voor hangende, gesmede en spanplafonds zijn uitlijningsstappen niet nodig, het is alleen nodig om grote scheuren, onregelmatigheden, chips te elimineren. Het oppervlak wordt behandeld met antiseptica en gaat over naar de installatie van kratten. Gebruik voor het frame profielen gemaakt van metalen of houten latten. In de laatste fase moet de communicatie worden vastgelegd en de elektrische bedrading worden geïsoleerd.

Overweeg de huidige soorten plafondontwerp in een privéwoning.

Meestal kun je opties vinden:

 • gipsplaten op één niveau;
 • gipsplaten op twee niveaus;
 • spanningsafdekking van het type met één en twee niveaus;
 • zelfs witgekalkt of geverfd oppervlak.

In het kadergebouw met behulp van een balkenplafond, omvat deze montage het gebruik van balken voor vloeren.

Hier zijn meer geschikt de volgende soorten:

 • verlaagde plafonds;
 • zomen plafonds voor schilderen of onder panelen;
 • spanningsstructuren.

Gebruik in framekamers vaak het zoomplafond, waarmee u het volume van de kamer kunt opslaan. In een blokhut om plafonds te regelen is eenvoudig. Niet alle materialen zijn mogelijk geschikt voor een houten huis, dus voor een decoratie vinden ze een geschiktere optie.

In het huis van hout beginnen de plafonds uit te rusten na het installeren van het truss-systeem, evenals het uitvoeren van het laatste werk met de muur en gevels.

Zoals de praktijk laat zien, houten kappen is een van de meest populaire. Hiermee kunt u elk interieur maken dat wordt gecombineerd met de decoratie van het hele huis. De boom is een milieuvriendelijk materiaal en onschadelijk voor de gezondheid.

Houtcoaten heeft voordelen ten opzichte van andere plafonds:

 • houten coating behoudt zijn uiterlijk vele jaren;
 • het combineert met andere materialen (bijvoorbeeld steen, gipsplaat of plastic);
 • houten plafonds bieden veel mogelijkheden voor verwerking (ze zijn geverfd, gevernist, ze zijn geverfd met een patroon of een ornament).

In de blokhut wordt geadviseerd om spanplafonds te doen. Een alternatief voor deze ontwerpoptie kan gipsplaat zijn. De tegel en polyfoam zien er goed uit, je kunt de basis inklappen met clapboard (de meest economische optie) of beschilderen met verf.

In een gehakt huis is het plafond gemaakt van hout: als u in een dergelijke ruimte een structuur van een ander materiaal (bijvoorbeeld gipsplaat) maakt, kunt u het gevoel van lage plafonds vergroten.

Een van de meest populaire bouwmaterialen is cellenbeton.Het gebruik van gasbeton is aan te raden voor overlapping tussen de vloeren, u kunt het gebruiken om een ​​muur op te richten. Cellenbeton overlappen kan worden gebruikt voor platte en zadeldaken. Gebruik dergelijke overlap niet in woningen boven drie verdiepingen.

Cellenbetonblokken hebben exacte afmetingen waarmee u snel een plat plafond kunt leggen, wat een besparing op de afwerking oplevert.

Cellenbeton kan alleen worden gebruikt als de wanden in het huis soepel worden verdreven. Als de muur niet helemaal glad is, moet u het materiaal met grof schuurpapier vijlen.

Wat zou de hoogte moeten zijn?

Aan huurders waren comfortabel in de kamer, moet u rekening houden met de hoogte van de muren. In een landhuis of cottage heeft de eigenaar de mogelijkheid om van tevoren te bedenken wat de hoogte van het plafond van de kamer in afgewerkte vorm zal zijn, gezien de groei van familieleden.

De optimale hoogte is van 2,7 tot 3 meter, hogere plafonds zullen tijdens het schoonmaken niet gemakkelijk schoon te vegen zijn. Als de overtollige hoogte gemakkelijk kan worden verwijderd door verlaagde plafonds te maken, kunnen lage plafonds niet worden gewijzigd.

De minimale hoogte moet minimaal 2,4 m zijn, met een kleinere hoogte van het plafond zal er visueel druk worden uitgeoefend op de bewoners. Zelfs met een hoogte van 2,5 m.een volwassene kan zijn hoofd vangen met een kroonluchter of een lamp als het hangende modellen zijn. In een privé huis moet de optimale hoogte kiezen (2,7 m), waarbij warmte wordt opgeslagen in een ruimte die correct wordt verdeeld (ter hoogte van de hoogte van een persoon) en zonder de lucht erboven te oververhitten. U kunt proberen de hoogte van het plafond visueel te verhogen met behulp van de tips van interieurontwerpers.

Door contrasterende kleuren toe te passen in het ontwerp van de ruimte, kunt u een visuele toename van de ruimte bereiken. Met een helder plafond en muren geschilderd in donkere kleuren, ziet de ruimte er visueel ruim uit.. Het apparaat van de verborgen ophanging met een spotlight van schijnwerpers zal hetzelfde effect helpen bereiken.

Bij het maken van de plafondwanden een grote rol spelen. Als u het visueel wilt optillen, kiest u een achtergrond met verticale strepen of een patroon naar boven. Achtergronden met brede vormen of grote patronen kunnen de grootte van een ruimte visueel verkleinen.

Als het huis meerdere verdiepingen heeft, kan de hoogte van de vloeren verschillen. Op de begane grond maken ze vaak hoge plafonds (meer dan 3 meter)op de tweede verdieping kunt u de dekking verlagen. In vergelijking met Finse houten huizen, is de hoogte van de tweede verdieping 2,4 meter. Bij het bepalen van de hoogte van de kamer moet u rekening houden met de grootte van de kamer.Met een kleine kamer in een landhuis met een hoog plafond, zal de kamer niet gezellig zijn.

Eventueel kunt u de veranda in de zomer aanpassen aan een woning of een plaats waar groenten en fruit de hele winter worden opgeslagen. De warmte die uit het huis komt, houdt de winter op de veranda een positieve temperatuur. Op de veranda maken vaker gladde plafonds, omhulsel ze met verschillende materialen.. De hoogte van de vloer tot het plafond kan in dit geval minder zijn dan in de woonkamer (ongeveer 2, 3 meter).

Hoe: stap voor stap installatie-instructies

Omdat ze bezig zijn met reparatie in hun eigen huis, besteedt de plafondafwerking veel aandacht. Van het vermogen om het van binnenuit correct uit te voeren, hangt af van hoe comfortabel en comfortabel het zal zijn om in huis te leven. Het dak van het gebouw moet een betrouwbare bescherming zijn die het huis kan afsluiten tegen slechte weersomstandigheden. Om te voorkomen dat warme lucht uit de kamer lekt, mag de kou niet door de zolder heen dringen, moet u het plafond goed naaien.

  Het is belangrijk om te beslissen hoe je het verslaat, welke decoratieve materialen het beste zijn om te gebruiken. Tijdens het werk moeten de instructies worden gevolgd: hiermee kunt u consistent en efficiënt werken.

  In particuliere woningen in de indeling van plafonds, zijn er 3 opties:

  • op maat gemaakte optie;
  • panel methode;
  • platte ontvangst.

  Bij het kiezen van de installatie moet u rekening houden met de afwerkingsmaterialen. Voor gevijlde plafonds moeten bar en planken worden gekochttegelijkertijd fungeert de balk als een balk, het is noodzakelijk om het plafond erop te bevestigen. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de breedte van de planken. Knopen en natuurlijke uitsteeksels aan de oppervlakte zullen helpen om de kamer de natuurlijkheid van de rustieke kleur te geven.

  Installatie van podshivny-plafonds omvat de implementatie van verschillende werkfasen:

  • De balken worden op de afgewerkte oppervlakken geïnstalleerd, terwijl de balk wordt bevestigd met beugels, hoeken.
  • Tussen balken moet een afstand van ongeveer 2 m worden aangehouden.
  • Borden op hun beurt genageld aan de balk met spijkers, schroeven.
  • Bevestigingsmiddelen in een hoek van 45 graden.
  • Binnenin moet tussen de tralies isolatie worden geplaatst.
  • Gebruik brackets en een nietmachine om het dampscherm aan te spannen.

  U kunt het hout in het zicht laten: hiermee kunt u de kamers in bepaalde stijlen versieren (bijvoorbeeld jachtstijl, Scandinavisch of rustiek). Bij het kiezen van plafonds voor vloeren moet er rekening mee worden gehouden dat er bepaalde beperkingen zijn (de afstand tussen de steunbalken moet bijvoorbeeld 2,5 meter zijn).Deze optie is geschikt voor kleine residentiële en niet-residentiële gebouwen, evenals voor baden.

  Installatie van plafonds voor vloeren bestaat uit de volgende stappen:

  • begin te werken met een ontwerpplafond;
  • leggen van minerale wol of schuim voor thermische isolatie;
  • stapelfolie dampscherm;
  • in de sluitingsfase wordt een schone afwerkingsoptie aangebracht.

  Zoals de praktijk laat zien, is het niet zo moeilijk om een ​​huis te bouwen als het afwerken. Bouw en reparatie van gebouwen vereisen aanzienlijke materiaalkosten, vaardigheden, aankoop van noodzakelijke materialen en gereedschappen.

  In hun eigen huis ziet de plafondafwerking met een boom er organisch uit. De houten decoratie van plafondbekledingen omvat:

  • latten;
  • multiplex;
  • rack-panelen;
  • opgehangen houten structuur.

  Een van de meest populaire opties voor plafondknippen is clapboard. Dit is een dunne houten plank met een nok en een tong aan tegenovergestelde zijden, om het schild te verzamelen, de kam wordt in de tong gestoken. Alvorens met platen te werken, is het noodzakelijk om geluidsisolatie en dampisolatie te maken met minerale wol of plastic folie. Voor de decoratie van muren en plafond kunt u gipsplaat, wandbekleding, PVC, MDF-paneel gebruiken. Met behulp van deze materialen kunt u de meest gedurfde ideeën over ruimtedesign belichamen. Dergelijke grondstoffen hebben hun voordelen in vergelijking met natuurlijke materialen.

  Gipsplaten worden vaak gekozen voor oneffen oppervlakken.Hiermee kun je het plafond perfect glad maken. Het oppervlak van de gipsplaat kan worden geschilderd op de top of behang plakken, daarnaast, met de aanwezigheid van artistieke vaardigheden, kunt u het decoreren met schilderijen. Bij het werken met dit materiaal moet in gedachten worden gehouden dat het frame moet worden gebouwd.Zo'n plafond zal de hoogte bereiken.

  Spanplafonds zijn geschikt voor kamers met elke hoogte van muren.. Een stretchplafond met een glanzend oppervlak kan het plafond optisch optillen. Door de donkere kleur van het materiaal te gebruiken, kunt u extra volume creëren. Tijdens installatie zal de hoogte van het plafond minder zijn met 4-5 cm. Voor de installatie van de spanningsstof is een doek en stokbrood nodig.

  Spanplafonds hebben een aantal voordelen, waaronder een groot assortiment aan assortiment, textuur, kleuren.

  Het gebruikte materiaal in de constructie:

  • milieuvriendelijk;
  • hypoallergeen;
  • vochtbestendig;
  • heeft een hoge sterkte en elasticiteit;
  • brandwerende;
  • verbergt basisgebreken;
  • laat installatie toe zonder overmatig stof;
  • heeft een lange levensduur.

  Spanplafonds hebben nadelen: Plafonds met PVC-folie worden niet gebruikt in onverwarmde ruimtes. Ze worden gekenmerkt door hoge kosten (vooral in textielsoorten). Bij het installeren wordt de vinylcoating verwarmd met behulp van een gaswarmpistool, ingesteld op harpoen-technologie. Zonder verwarming kunt u een stoffen doek bevestigen, die wordt bevestigd met speciale clips.

  Lijmen plafonds zijn erg populair.. Het voordeel van een dergelijk plafond is dat het optimaal snel en zonder onnodige materiaalkosten kan worden gedaan. Het gebruikte materiaal is licht, praktisch en duurzaam, voor werk kopen ze tegels van polyurethaan of polystyreenschuim. Voor installatie moet markup worden toegepast, rekening houdend met de plaats voor de kroonluchter. Er wordt een speciale lijm op de tegel aangebracht en vervolgens op het oppervlak aangebracht en geperst. Meesters adviseren om acryllijm te gebruiken, net als bij gewone lijm kost het veel tijd om de tegel naar de oppervlakte te drukken.

  tips

  De appartementen hebben niet altijd de mogelijkheid om reparaties uit te voeren en het plafond in een bepaalde stijl in te korten. Een dergelijke afwerking is gemakkelijker in uw eigen huis.De handen kunnen het plafond afschuinen met behulp van gipsplaat.

  Een goede afwerking van het plafondoppervlak kan tipspecialisten helpen:

  • Om het markeerproces te vergemakkelijken, kun je een markering op ooghoogte plaatsen, dan moet je dezelfde hoogte meten (hier is het einde van de lijn).
  • Door het plafond te laten zomen, zou je tijd moeten geven aan een frame dat is aangepast aan de omstandigheden van een bepaalde kamer.
  • Na het drogen moet de pasta met schuurpapier worden ingewreven en ongelijkheden worden verwijderd.
  • Snij gipsplaat, je moet een briefpapiermes en een rail nemen (in plaats van een liniaal), het bovenste gedeelte afsnijden, dan moet je het blad afbreken, de plaats afvegen met schuurpapier.
  • In elk stadium van het werk moet de gelijkmatigheid worden gecontroleerd.
  • Met schroeven kunt u een beetje met begrenzers gebruiken.
  • Tijdens de bevestiging wordt één uiteinde van het profiel in de perimeter gestoken en geklemd met zelftappende schroeven (dit maakt het proces veel eenvoudiger).

  Als u gipsplaat kiest voor archiveren op het plafond, kunt u de kosten verlagen en de kwaliteit van het werk vrij hoog zijn. Dit materiaal heeft een nadeel: in kamers met een hoge luchtvochtigheid kan het vocht opnemen en zwaarder worden.Gipsplaatontwerpen worden in verschillende interieurstijlen gebruikt. Door gipsplaat te combineren met spanplafonds, kunt u elke ontwerpoplossing tot leven brengen.

  Gipsplaten zijn geschikt voor werk in kamers met een hoog plafond: de installatie kan tot 15 cm hoog worden met een enkel niveau plafond (met een multi-level coating is het veel meer). Met inachtneming van alle regels van archivering, selectie van de benodigde gereedschappen, nauwkeurig uitgevoerde markering, zullen eigenaren van de kamer geen problemen hebben met reparatie.

  Als u dit materiaal kiest voor archivering, moet u bedenken dat het minder gips of voering kost, maar ook minder duurzaam. Na een paar jaar zal gipsplaat moeten worden veranderd.

  Om de volgende reparatie te voorkomen, kunt u het plafond voor PVC of wandbekleding kiezen.

  Wanneer het werken met duig heeft zijn eigen nuances:

  • Voor de installatie moet de ruwe wandbekleding worden gedroogd.
  • De panelen worden uit de verpakking verwijderd en twee dagen in de kamer achtergelaten, zodat ze tijdens de installatie niet kromtrekken.
  • Voordat het werk wordt uitgevoerd, wordt het behandeld met antiseptische en brandbestrijdingsmiddelen.
  • Vóór installatie moet de voering op de rand worden gezet en de gelijkmatigheid worden beoordeeld.Tegelijkertijd worden gebieden met kromming gebruikt in gebieden die niet onmiddellijk in het oog springen.
  • Gebruik voor het monteren van het materiaal 40 mm lange spijkers.

  Als een vulmiddel wordt gebruikt voor het bindmiddel, zal het bindmiddel vergelijkbaar zijn. Voor dergelijke vijlen moet nagels worden gekozen, gezien de dikte van het materiaal.

  Ontwerpvoorbeelden

  Gebruik op gladde oppervlakken verschillende soorten afwerkingen. Met decoratieve verven en gips voor het afwerken van oppervlakken, kunt u een onverwacht en interessant effect krijgen. Maak met behulp van deze materialen een mooi reliëf, elke textuur en hun imitatie.

  • Sierpleister kan worden gebruikt in kamers met lage plafonds (de dikte van een dergelijke coating is niet groter dan 1 cm).
  • Om het plafond te versieren met decoratieve verven iedereen kan. Met decoratieve verf kunt u elk oppervlak beschilderen, een dergelijk decor kan een kamer een speciale charme geven.
  • Plafondtegels huiseigenaren zijn al heel lang bekend met de goedkope oppervlaktebehandeling. Niet veel zijn bekend met dolomiet-tegels, die al lang in Aziatische landen worden gebruikt. De voordelen van dolomiet-vezelpanelen zijn: hoge vochtbestendigheid, milieuvriendelijkheid,redelijke prijs, eenvoud van leggen en verwerken.
  • Met de hulp van gipsplaat Je kunt de kamer niet standaard maken. Wanneer u de "omgekeerde lade" -technologie gebruikt, kunt u een ongelooflijk effect bereiken. In een hoge ruimte zien plafondconstructies er luxueus uit.

  Voor degenen die zich aangetrokken voelen tot de textuur van hout, moet u houten panelen voor plafonds kiezen. U kunt fineer kiezen uit massief hout of beter betaalbaar materiaal ophalen, zodat u geen keuze kunt maken op gelamineerd spaanplaat of multiplex.

  Houtstructuur in het interieur is geschikt voor de decoratie van woonkamers, kantoren of lobby's in bepaalde stijlen. Het ziet er interessant uit hout in de stijl van de klassieke stijl.

  Veel eigenaren van particuliere woningen geven er de voorkeur aan om verlaagde plafonds te installeren. Ze zijn onderverdeeld in twee soorten: canvas, gemaakt van PVC-folie, evenals naadloze stoffen. Textiel heeft veel voordelen, maar voor veel eigenaren van hun eigen huis is de prijs van dit materiaal niet altijd beschikbaar. Met het afwerkingsdoek voor spanningen kunt u de ruimte zo inrichten dat deze er mooi, elegant en stijlvol uitziet.

  Degenen die zich geen spanplafonds kunnen veroorloven, plakken over het plafond met behang. Dit bespaart materiaal en tijd. Voor het plafond moet u kiezen voor dik papier, niet-geweven, vinyl, vloeibaar behang of zeefdruk. Dit materiaal is niet zo duur, er zijn geen extra ophangsystemen vereist voor de installatie.

  Sommige soorten zorgen voor herhaalde oppervlakteschildering. Plakbehang wordt niet aanbevolen voor lijmen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, gebruik ze niet op oneffen oppervlakken.. Met dit materiaal kunt u het ontwerp van de kamer volledig veranderen. Prachtig geselecteerd behang zal de ruimte markeren, het elegant en stijlvol maken.

  Hoe je een plafond van gipsplaat kunt maken doe jezelf in de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer