Glazen plafond in interieur

Het moderne ontwerp van plafonds wordt gepresenteerd door verschillende afwerkingsopties, maar het glazen plafond verdient speciale aandacht. Het past niet alleen goed bij de binnenruimte, maar stelt je ook in staat om de ruimte visueel uit te breiden, waardoor een ongewoon lichteffect ontstaat. Glazen plafonds worden gekenmerkt door opmerkelijke prestaties, zodat ze in elke kamer kunnen worden geïnstalleerd.

Vanwege de grote keuze aan decor worden ze beschouwd als de belangrijkste hoogtepunten van het ontwerp en vullen ze de ruimte met een gevoel van gewichtloosheid.

Speciale functies

Het glazen plafond is een van de populaire soorten hangende structuren. Zo'n plafond bestaat uit tegels en een metalen frame. De plafonds die aan het frame zijn bevestigd, zijn prachtige doeken van glas.

Het belangrijkste kenmerk van het product is het creëren van hoogwaardige verlichting.Door dergelijke plafonds in de kamers te installeren, bereikt u het effect van "tweede licht". In de regel om installatiewerk uit te voeren met behulp van de structuren T-24 en T-15, ze zijn gemakkelijk te onderhouden en zorgen voor een snelle installatie en demontage van tegels.

Hangende systemen gemaakt van glas zijn erg gewild, omdat ze van een betaalbare prijs zijn en veel mogelijkheden bieden voor ontwerpcreativiteit. Deze decoroptie is perfect voor residentiële gebouwen, kantoren en voor winkels, entertainment, sportcentra. Glasproducten zien er prachtig uit in nachtclubs en restaurants.

Een veel voorkomend probleem bij het maken van een ontwerp is een klein gedeelte van de kamers. Dankzij de installatie van glazen plafonds, kan deze eenvoudig worden opgelost: dergelijke constructies zijn de ideale keuze voor het afwerken van badkamers, slaapkamers, woonkamers en keukens.

Opvallend is dat de coating moet worden aangevuld met hoogwaardige verlichting in de vorm van neonbuizen, ledstrips of fluorescentielampen. Het resultaat is een interessant kleurenspel en de ruimte wordt groter.

Voors en tegens

Glazen plafonds zijn erg populair, omdat ze een aantal voordelen hebben. Glas heeft een esthetische uitstraling en kan worden geïnstalleerd in ruimten met verschillende functionele doeleinden.

Bovendien heeft dit materiaal de volgende voordelen:

 • verscheidenheid texturen en kleuren.
 • Milieuvriendelijkheid. Glas is een natuurlijk materiaal, daarom zijn er geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens in zijn samenstelling, het veroorzaakt geen allergische reacties.
 • Vochtbestendigheid. Constructies zijn niet bang voor vocht; dankzij dit is installatie mogelijk in ruimten waar water voortdurend in contact is.
 • Snelle en eenvoudige installatie. Aangezien het plafondsysteem is opgehangen, is het niet nodig om het werkoppervlak waterpas te maken. Bovendien zijn alle details van het ontwerp eenvoudig te repareren, dus zelfs een onervaren meester kan de installatie aan.
 • uitvoerbaarheid. Het oppervlak van het plafond wordt gereinigd met droge en natte methoden, met behulp van chemische mengsels.
 • sterkte. Met de juiste installatie kan de constructie meer dan 50 jaar worden gebruikt.
 • Mogelijkheid om het ontwerp te veranderen. In het geval er veranderingen zijn in het interieur van de ruimte, kan het ontwerp van het plafond in een nieuwe vorm worden gepresenteerd. Om dit te doen, selecteert u de nieuwe glazen onderdelen, die in plaats van de oude worden geplaatst.

Glazen plafonds hebben veel voordelen, maar er zijn enkele kleine nadelen:

 • Ophangsysteem "snijdt" de hoogte van de kamer.
 • Hoge prijs Sommige glassoorten zijn duur, dus niet elke consument kan zich zo'n decor veroorloven.

Bovendien wordt het afwerkingsmateriaal snel beschadigd door mechanische actie. Als er defecten zichtbaar zijn op het glasoppervlak, moet deze onmiddellijk worden vervangen, anders kunnen er fragmenten vallen en letsel veroorzaken.

Typen materialen

Glazen plafonds verschillen niet alleen van elkaar in de externe textuur, kleur, vorm, maar ook in het materiaal, omdat verschillende ingrediënten kunnen worden gebruikt in het productieproces.

Tegenwoordig onderscheiden de volgende ontwerpen zich (afhankelijk van het type glas):

 • Normaal plafond. Hij is niet bang voor chemische invloeden, gemakkelijk te reinigen. Glaselementen worden uitgegeven van traditioneel glas (met een transparant en ondoorzichtig oppervlak).
 • Acrylglas. Acrylproducten hebben geen additieven (in tegenstelling tot het traditionele materiaal), ze zijn zeer transparant en goed bestand tegen mechanische belasting. Ze worden vaak "plexiglas" genoemd.Plafonds van plexiglas zijn milieuvriendelijke producten die de menselijke gezondheid niet schaden. Dit materiaal wordt geproduceerd in een doorschijnende, ondoorzichtige of gekleurde vorm.

Prachtig kijken in het interieur van de matte samenstelling van acryl met interne verlichting. Het verdient aanbeveling om armaturen in een dergelijk systeem boven de vloerplaten te bevestigen, zodat het licht volledig door het glas gaat en een ongewoon effect creëert.

 • Met foto's printen. Dit zijn unieke ontwerpen, op het glasoppervlak waarvan een mooi ontwerp is toegepast. Om het decor tegen beschadiging te beschermen, zijn de platen extra gelamineerd en worden fluorescentielampen geplaatst voor een gelijkmatige verdeling van het licht in het systeem.
 • Spiegelende glazen plafonds. Uiterlijk lijken ze op spiegels en kunnen ze bij verluchting beelden vervormen.
 • Met gebrandschilderd glas. Dit type decoratie wordt als de mooiste en duurste beschouwd, omdat niet alleen gekleurd materiaal wordt gebruikt voor de vervaardiging van plafondelementen, maar ook inzetstukken van metaal, decoratief canvas.

ontwerp

Tegenwoordig zijn er veel technologieën waarmee u ongewoon en prachtig elk type glas kunt verwerken.Een dergelijke afwerking is vooral populair bij het maken van gemonteerde structuren: verschillende tekeningen, ongebruikelijke structuren en interessante patronen worden op het oppervlak aangebracht.

Zandstralen wordt vaak gebruikt.. Het wordt onder hoge druk uitgevoerd, waardoor interessante zandcomposities worden gevormd, die in combinatie met heldere achtergrondverlichting er erg mooi uitzien. Bovendien kan het oppervlak worden gepolijst en gepolijst, waardoor de textuur verandert. Een goede decorkeuze wordt ook beschouwd als een kussen van kleurloos of gekleurd glas.meestal worden hiervoor twee of drie kleuren gebruikt. Over het algemeen wordt gekozen voor "boven" glas voor het ontwerp van glas in lood.

Glazen plafonds met artistieke schilderingen zien er ongewoon uit in de kamers. Om een ​​mooie foto toe te passen, kunt u speciale stencils gebruiken of de compositie zelf uitvoeren.met de hand. Om de decoratie af te werken, is het aan te raden het schilderij te versieren met inserts van het canvas of te versieren met een houten kist. Bovendien kan het frame van metaal of kunststof zijn.

In het geval dat de kamer is gepland om te worden ingericht in een klassieke stijl, raden ontwerpers aan ondoorzichtige ontwerpen te kiezen, versierd met abstracties en symmetrische patronen. Sierlijke lijnen geschikt voor oosterse inrichting. Je kunt ook experimenteren en contrasterende prints maken met fotoprints, waarbij je de voorkeur geeft aan afbeeldingen van dieren en sakura.

Het afdrukken van foto's is vrij duur, maar er zijn meer betaalbare opties om afbeeldingen te tekenen. Om dit te doen, is het oppervlak van het glas bedekt met een speciale film, die in de regel bloemen, lucht, bamboe afbeeldt. Populaire mariene thema's.

In ontwerpprojecten wordt vaak gebruik gemaakt van geavanceerde glasverwerking, wat ongebruikelijke combinaties van acryl met gipsplaat en hout suggereert. In dit geval is de hoofdsamenstelling gemaakt van glas, waarna inserts zijn gemaakt van andere materialen. Dergelijke decoratieve elementen geven het ontwerp lichtheid en lichtheid, ze vullen de ruimte met vrijheid. Het kleurenschema van het plafond kan uit meerdere tinten bestaan.

Voor gedurfde ontwerpen wordt het aanbevolen om matglazen pasteltinten te combineren met heldere afwerkingen.

Tips om te kiezen

Hangende structuren gemaakt van glas zijn eenvoudig te installeren, ze zien er origineel uit in verschillende ruimtes. Om een ​​ongewoon effect te krijgen na de voltooiing van de installatiewerken, is het noodzakelijk om het afwerkmateriaal correct te kiezen. Het is het beste om de installatie van de plafondspecialisten toe te vertrouwen - zij zullen in de kortst mogelijke tijd met het werk omgaan. Als je een grote behoefte hebt om alles zelf te doen, kun je het juiste materiaal kiezen en zelf het frame maken.

Aan het plafond had een esthetische uitstraling en diende vele jaren, bij het maken van een aankoop moet je aandacht besteden aan de volgende punten:

 • afmeting. Tegel wordt geselecteerd afhankelijk van het gebied van de kamer en ontwerpfuncties. Als u de berekeningen verkeerd uitvoert, zult u tijd moeten spenderen aan het snijden van het materiaal, en dit zal erg moeilijk zijn. Daarom wordt aanbevolen om het plafond vooraf te tekenen - en vervolgens de gewenste breedte en lengte van de tegel te bepalen.

Vooral belangrijk is het creëren van schema's voor coatings met een patroon. In dit geval is het mogelijk om zowel grote vellen als materiaal in de vorm van afzonderlijke onderdelen te kopen.

 • Stijl, ontwerp. Het interieur van elke kamer is uniek; meestal wordt het opgemaakt, met de nadruk op een specifiek onderwerp. Een acrylplafond met verlichting, dat op een originele manier de houten kist aanvult, is bijvoorbeeld zeer geschikt voor een heldere moderne stijl. Mooie inserts zullen het ook goed doen. Wat betreft de klassiekers, want het, in de regel, verwerven glazen platen met een mat oppervlak, waar natuurlijke tinten moeten prevaleren.
 • Installatie type. Met het oog op de kenmerken van de plafondstructuur, moet u de juiste bevestigingsmethode en de juiste vorm van glasproducten selecteren. Als u van plan bent om te installeren in een ruime kamer, geeft u meestal de voorkeur aan rechthoekige en vierkante platen. Wat betreft de smalle en kleine kamers, waar er veel bochten aan de muren zijn, moet je een complexe installatie uitvoeren en daarnaast decoratieve inserts kopen om het ontwerp te maken.
 • materiaal. Elk type glas heeft bepaalde positieve eigenschappen. Tegelijkertijd worden acrylconstructies als de meest duurzame en betrouwbare in bedrijf beschouwd. Ze zijn lichtgewicht en hebben een lage prijs. Als u wilt besparen op de installatie van het plafond, is het raadzaam om acrylproducten aan te schaffen en deze bovendien te versieren met decoratieve elementen.

Meestal glazen plafonds worden verkocht in afgewerkte vorm. Als het ontwerp van de behuizing een uniek ontwerp vereist, kunnen ze op bestelling worden gemaakt, waarbij aandacht wordt besteed aan de individuele glasdecoratie, het type materiaal en de complexiteit van de ophangingsstructuur. Voor dergelijke designplafonds wordt glas van zeer hoge kwaliteit gebruikt, terwijl het oppervlak kan worden gedecoreerd met gravures, gegolfde patronen, fotodruk en schilderwerk, dat glas in lood imiteert.Als u een plafond kiest met een dergelijk ongewoon decor, kunt u er zeker van zijn dat niemand uw ogen ervan kan afhouden.

Als u een of andere hangende structuur gaat kiezen, moet u ook rekening houden met de verlichting. In dat geval, als er geen technische mogelijkheden zijn, kunt u het doen met LED-lampen, maar voor het beste effect heeft u glazen oppervlakken nodig met een hoog vermogen om licht door te geven.

Als het huis een goede elektrische bedrading heeft, kunt u veilig een gecombineerde plafondversie kiezen, waarbij verschillende meerkleurige panelen en krachtige lampen worden gecombineerd.

Dus in de kamer zal een interessant kleurenpalet ontstaan. Bovendien wordt aanbevolen voor kleine slaapkamers en woonkamers glazen plafonds met een spiegelend oppervlak te installeren. Ze reflecteren prachtig de elementen van het decor en vergroten visueel de ruimte, maken het ruimer en comfortabeler.

Mooie voorbeelden in het interieur

Tot op heden worden glazen plafonds met fotoafdrukken beschouwd als een noviteit in de inrichting van woonkamers. Tekeningen op het oppervlak van producten zijn verschillend - zowel in de vorm van contrasterende achtergronden als met afbeeldingen van de natuur.

Dergelijke ontwerpen laten je oorspronkelijk het interieur van de kamer transformeren en benadrukken gunstig de schoonheid van het ontwerp, kenmerken van een bepaalde stijl. Bovendien zien deze plafonds er goed uit in kleine woonkamers, terwijl de ruimte visueel uitzet.

Glasontwerpen met fotoprint worden ook vaak gebruikt bij het ontwerpen van kinderkamers. Hier hebben ontwerpers geweldige creatieve kansen. Meestal kiezen kinderen voor opties met afbeeldingen van sprookjesfiguren, dieren of bloemen.

De kamers waarin de vitrine-glas-ophangsystemen zijn geïnstalleerd, onderscheiden zich door elegantie en verfijning. Het belangrijkste element van dergelijke plafonds is verlichting, die onder het frame van het frame is gemonteerd en licht door het oppervlak van gekleurd glas laat. Dus de kamer begint te lijken op een fantastische plek met een speciale sfeer.

Gebrandschilderde plafonds passen perfect in elk ontwerp, ze zien er zelfs in minimalisme goed uit. Om het interieur van de kamer "rijk" te maken, is het aan te raden om zelfnivellerende vloeren te plaatsen, waarvan de patronen een originele voortzetting van de decoratieve elementen op het plafond worden. Meestal is deze afwerking gekozen voor grote kamers.

Speciale aandacht moet glas in lood zijn in de vorm van een koepel. Het is het beste om te installeren in grote woonkamers. De ideale optie voor kleine appartementen wordt beschouwd als een dergelijk plafond, gemaakt in de vorm van een cirkel. Het past in verschillende stijlen en past perfect in verschillende kamers.

Er zijn veel texturen en vormen, maar de leider heeft een rechthoekig ontwerp, versierd met verschillende patronen en lijnen. In dit geval kan het glas worden toegepast als een bepaald beeld en abstractie - het effect zal in elk geval zeer interessant zijn.

Bekijk het elegante glazen plafond in het interieur, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer