Standaard plafondhoogte in het appartement

 Standaard plafondhoogte in het appartement

Bij het regelen van nieuwe woningen is de hoogte van de kamer erg belangrijk, zij is degene die bepaalt dat verdere acties in het appartement moeten worden ondernomen. Goed uitgevoerde reparaties, rekening houdend met de nuances van de ruimte, maken elk huis gezellig en mooi.

Wat zou de hoogte van de plafonds moeten zijn?

De situatie waarin mensen zich beginnen af ​​te vragen hoe de standaardhoogte van plafonds eruit moet zien, ontstaat zowel tijdens de aankoop van secundaire woningen als in de vroege stadia van het bouwen van een nieuwe kamer. Dit aspect is van groot belang bij het kiezen van reparatieopties, omdat het de hoogte van het plafond is die vaak de registratievoorwaarden in de nieuw gekochte ruimte dicteert.

Er zijn speciale documenten die aangeven hoe hoog de plafonds in verschillende huizen moeten zijn. In appartementsgebouwen met gewone ontwikkeling wordt deze indicator geregeld door een document genaamd SNiP 31-01-2003, p 5.8. Dit document beschrijft duidelijk de verschillende minima waarop men kan vertrouwen bij het kiezen van een woning.

In dit geval, om de kleinste afstand tussen de bodemplaat van de vloer te begrijpen, moet u op verschillende factoren vertrouwen:

 1. Klimatologische omstandigheden.
 2. Wat zal in de toekomstige ruimte worden gebruikt.

  Het klimaatgebied maakt het mogelijk de standaardtemperatuur te berekenen van de plaats waar de geconstrueerde ruimte zich bevindt. Windsnelheid en vochtigheid worden ook in rekening gebracht. Er zijn in totaal 4 districten, die zijn onderverdeeld in zestien meer subdistricten. De figuur geeft de ernst van het gebied aan, hoe kleiner het getal, hoe ernstiger het gebied.

  Subdistricten zijn onderverdeeld in varianten van 1A tot 4D, met een minimale plafondhoogte van 2,7 meter. In andere gebieden kan de plafondhoogte in de woonkamer 2,5 m zijn. Sommige van deze gebieden hebben een zeer ruw klimaat. Bijvoorbeeld, 1A - de plaats is erg koud, vaak het extreme noorden genoemd.1D - gelegen in de buurt van het eiland Taimyr en voldoet aan de normen van het autonome district Nenets. 4А - ligt buiten de Russische Federatie en is gelegen nabij de Aralzee. De standaard van de maximale hoogte van plafonds in de normen van SNIP wordt meestal niet geschreven, maar meestal niet meer dan 3,2 meter.

  Het lijkt verward te zijn in een dergelijke definitie omdat de hoogte van het plafond onmogelijk is, maar deze bewering is niet waar. Gewoon een meetlint halen en de hoogte van het plafond meten, zal om verschillende belangrijke redenen niet werken.

  Het eerste probleem is dat er in de constructietaal verschillende concepten zijn die bijna dezelfde betekenis aangeven. Meestal praten bouwers bijvoorbeeld over de hoogte van de vloer en niet over het plafond zelf. Deze term verwijst naar de hoogte vanaf de vloer van de ene verdieping naar de verdieping van een andere. Inclusief plafonds en andere dingen. Als u de beschrijving van een wooncomplex leest en een hoogte van 3 meter ziet, moet u er daarom aan denken of 20-30 cm wel of niet naar verschillende soorten overlappingen gaat.

  Er is nog een berekeningsoptie - dit is de afstand tussen de platen, in welk geval hun breedte wordt afgetrokken, maar de hoogte van de plafonds en andere afwerkingswerkzaamheden worden niet berekend.Het is de moeite waard om hier aandacht aan te schenken, omdat de aangegeven 3 meter na reparatie gemakkelijk 2,5 meter kan worden.

  Vroeg of laat worden bijna alle mensen geconfronteerd met de kwestie van het kopen of verkopen van een appartement, de vraag rijst meteen waar makelaars aandacht aan besteden. Ze kijken naar de staat van het appartement. Of er een reparatie is of niet, of er ramen met dubbel glas zijn, een zolder, wat voor soort isolatie en hoge plafonds. Voor makelaars, is een appartement volgens GOST met hoge plafonds natuurlijk in een hogere prioriteit dan bij lage, en een dergelijk appartement zal veel duurder verkopen.

  Huizen zijn er in verschillende formaten, evenals de hoogte van het plafond. Verschillende soorten huizen hebben hun eigen normen. Standaard monolithische gebouwen hebben typische gebouwen, respectievelijk, de afstand tussen het plafond en de vloer is ongeveer hetzelfde in het hele huis. Appartementen kunnen zich in verschillende delen van de Russische Federatie bevinden en men kan zeggen dat ze helemaal geen onderscheid maken. Het hoogteverschil kan slechts enkele centimeters verschillen. Nu over elk appartement huis een beetje meer detail.

  "Stalinka"

  Deze huizen worden beschouwd als oude gebouwen, en ze onderscheiden zich door een groot gebied, dat vaak werd ontmoet in de Sovjetperiode.In de huizen van Stalin hoge plafonds, wat niet altijd het geval is in de moderne bouw. Vaak zijn in het appartement alle platen versierd met stucwerk, mooie platbands, de optimale hoogte kan 3,2-3,5 meter zijn.

  Het is niet zo eenvoudig om een ​​nieuwe versiering voor "Stalin" te maken, aangezien de tussenschotten in die tijd van hout waren en de bedrading extern was gemaakt, wat de reparatie bemoeilijkt.

  Desalniettemin kan het appartement zeer stijlvol en mooi worden gemaakt, en externe bedrading doet geen pijn. Op zichzelf werden deze appartementen zeer degelijk gemaakt, respectievelijk, ze vestigden zich in dit huis, je kunt er eeuwenlang in wonen.

  "Chroesjtsjov"

  In die dagen, toen Chroesjtsjov het hoofd van de Sovjetstaat was, hadden bouwers en architecten een moeilijke taak: in een korte tijd om ervoor te zorgen dat elk gezin zijn eigen individuele woning had. Zo verschenen in de steden een groot aantal huizen en dienovereenkomstig appartementen, waarvan het kenmerk een klein gebied en lage plafonds was. Deze huizen werden gebouwd, zij het met een klein oppervlak, maar met hoogwaardige muren en redelijk goede geluidsisolatie.

  "Brezhnevki"

  Toen het volgende tijdperk begon, en mensen meer comfortabele omstandigheden wilden, en begonnen tijd te besteden aan persoonlijke ruimte, begonnen er appartementen van een nieuw type te verschijnen.De woonkamer werd ruimer, gangen begonnen in de huizen te verschijnen. Mensen besloten hun huis beter te ontwerpen: er waren kasten die in de muur waren ingebouwd, mezzanines en nog veel meer.

  De lay-out is absoluut eenvoudig, er zijn betonnen vloeren en bakstenen muren. Hierdoor kunt u elke vorm van reparatiewerkzaamheden uitvoeren, tot een aanvaardbare hoogte 15-20 cm blijft, wat het mogelijk maakt om verschillende soorten bedrading te maken.

  Paneelwoningen

  De eerste paneelhuizen begonnen terug te bouwen in Chroesjtsjov, en de bouw begon op 5 verdiepingen. Het gebied van dergelijke appartementen is klein, de dikte van de muren is ook niet erg gelukkig. De hoogte is niet groter dan 2,5 meter. Dergelijke appartementen zijn duidelijk niet genoeg ruimte.

  Reparatie in dergelijke appartementen zal niet al te veel werk zijn, maar het vereist wel voldoende tijdsbesparing.

  Nieuwe typepanelen

  Aan het einde van de twintigste eeuw begonnen nieuwe huizen te bouwen. Ze onderscheiden zich door een groot aantal verdiepingen, een meer comfortabele lay-out en een groter gebied. De hoogte van de plafonds werd ook meer - van 2,6-2,7 meter.

  Geluidsisolatie in dergelijke huizen is niet erg goed, dus bij het repareren is het de moeite waard om bijzondere aandacht te besteden aan geluidsisolatie.

  Het repareren van deze huizen is niet moeilijk, de overlap heeft meestal een plat oppervlak en hoeft niet te worden gerepareerd.

  Nieuwe gebouwen

  Huizen van een nieuw type zijn heel verschillend van alle bovenstaande voorbeelden omdat ze een grote verscheidenheid aan lay-outs hebben. Momenteel vindt u huizen van zowel economy class als elite-woningen. Het verschil op het gebied van appartementen, op het niveau van comfort, maar ook in infrastructuur.

  De economisch meest acceptabele en acceptabele bouwmaterialen worden tijdens de bouw in de economy class-appartementen gebruikt. Bij normale constructie bouwen de plafonds niet meer dan het minimum, namelijk 2,7 meter. Betere materialen worden gebruikt in business class-appartementen, plafonds zijn meestal 2,8-3 meter. De grootte van de woonvertrekken en hun aantal vaak ook meer.

  Afwerking in moderne gebouwen en economy- en business class veroorzaakt geen overlast. Om de hoogte visueeler te maken, adviseren veel ontwerpers om structuren op meerdere niveaus te installeren.

  Hoe de optimale grootte berekenen?

  Bij het overwegen van verschillende soorten gebouwen, moet u letten op het grote hoogteverschil tussen de verdiepingen:

  • "Stalinki" - 3 meter of meer.
  • "Chroesjtsjov" - tot 2,5 meter.
  • "Brezhnevka" - tot 2,7 meter.
  • Moderne huizen - tot 2,7 meter.

  Hoe een comfortabele hoogte van het appartement kiezen?

   Bij het bouwen van plafonds is het de moeite waard om een ​​zo belangrijk punt als luchtverversing te onthouden.

   Het plafond na de laatste afwerking mag niet minder zijn dan de hoogte van het grootste familielid en u moet er een meter bovenop plaatsen.

   Dergelijke regels worden toegepast vanwege het feit dat op de hoogste plaats van de lucht een groot aantal verschillende rondvliegende deeltjes (stof, bacteriën) voorkomt dat het voor een persoon zeer onwenselijk is om in te ademen, hiervoor moeten de plafondtegels een meter hoger zijn.

   Verwarming moet niet te duur zijn. Een plafond te hoog bouwen is ook niet de moeite waard: hoe hoger het plafond, hoe moeilijker het is om de ruimte te verwarmen.

   Indeling en aantal verdiepingen

   Je moet niet een extreem hoog plafond maken in een privéwoning. Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de gemiddelde hoogte van het plafond. Een te hoog plafond vereist een meer omslachtige trap, die nogal wat ruimte in beslag neemt.

   Als u de ruimte ruimer wilt maken, is het beter om een ​​tweede licht te gebruiken.

   Doel van de kamer

   Het is de moeite waard om de betekenis van de kamer te onthouden. Het is noodzakelijk om af te zien van hoge plafonds in ruimtes waar niet altijd mensen zullen zijn, zoals een opslagruimte, een badhuis, een wisselkantoor en anderen. Op deze plaatsen kun je een plafond van 2-2,2 meter maken. Zo'n oplossing bespaart ruimte, evenals geld voor verwarming, als het in een bepaalde kamer is.

   Ruimte van kamers

   We moeten een belangrijke regel onthouden: hoe groter het gebied van de kamer, des te aantrekkelijker het is in een hoog plafond. Dit moet worden gedaan zodat de kamer niet "plat" lijkt. Er zijn een groot aantal documenten die vertellen over de standaardhoogte van de kamer. Maar meestal gebeurt het dat de hoogte van het plafond erg verschilt van wat is gecertificeerd in de technische documenten.

   Om niet te worden verward met de keuze van een appartement, is het noodzakelijk om voor aanschaf nogmaals de hoogte van de kamer te verduidelijken, die op zichzelf wordt gemeten.

   Bij het bouwen van een woonhuis moet u op persoonlijke voorkeuren letten voor maximaal comfort van de leefruimte.

   Hoe visueel te vergroten?

   Het gebeurt niet vaak dat een persoon wil dat het appartement verschijnt met een laag plafond. Meestal gebeurt het tegenovergesteldeen er is een verlangen om het oppervlak van de kamer visueel te vergroten.

   Om een ​​appartement met een laag plafond visueel te vergroten, worden enkele ontwerptechnieken gebruikt:

   1. Je kunt het plafond in koudere kleuren (lichtblauw, donkergroen, grijsblauw) schilderen. Visueel zal dit de ruimte groter maken.
   2. U kunt het spanningsdoek gebruiken, maar het moet noodzakelijkerwijs uit twee kleuren bestaan.
   3. Een andere ongewone, maar zeer effectieve manier is een spiegelontwerp. Dankzij deze ontwerpbeslissing is het onmogelijk om de hoogte van de kamer te begrijpen.
   4. Het gebruik van behang in contrast met het plafond zal de ruimte ook ruimer maken.

   aanbevelingen

    Reparatie in elk appartement is geen gemakkelijke taak, vooral niet voor appartementen zoals de "brezhnevka". In huizen van dit type is het ten strengste verboden om spanningsstructuren te gebruiken. Dergelijke regels zijn te wijten aan het feit dat in deze huizen de overlapping toch niet erg hoog is. Als je een extra spanplafond maakt, lijkt de kamer een microscopisch klein appartement.

    Hoe een ontwerp maken?

    Moeilijkheden met het ontwerp zijn niet alleen in de appartementen, die een laag plafond hebben, maar te hoog brengt ook bepaalde problemen met zich mee.

    Het appartement met hoge beelden stelt u in staat om bijna alle stoutste dromen te realiseren, maar u moet rekening houden met sommige nuances van dergelijke reparaties.

    Als de plafondhoogte ongeveer 3,7 meter is, kun je een gedurfde ontwerpbeslissing nemen om een ​​kleine zolderkamer te maken. Dit idee ziet er erg organisch uit en is een aangename bonus voor zowel het kind als de volwassene. Deze oplossing zal het gevoel van leegte vermijden, wat in appartementen van dit type kan zijn.

    In appartementen met veel beeldmateriaal kunt u uw fantasie de vrije loop laten. Leg de hoge bogen tussen de zijbeuken of maak een speciaal ingericht plafond. Opties voor het plafond kunnen verschillen.

    Plafondtegels

    Dit materiaal is ideaal voor ruimtes met lage plafonds. voordelen:

    • een breed scala aan opties voor tegelontwerp;
    • gemakkelijk te leggen;
    • bezet bijna geen ruimte.

    Maar er zijn verschillende nadelen:

    • De tegel kan onregelmatigheden in het oppervlak niet verbergen. Als er grote druppels zijn, is het onmogelijk om de kwaliteit van het werk te garanderen.
    • Ook kunnen we de kans niet uitsluiten dat deze eenvoudig kan worden losgelaten.

     Natuurlijk kunt u het probleem oplossen door simpelweg het oppervlak te nivelleren, maar dan verdwijnt het belangrijke voordeel, namelijk het ontwerp voor lage plafonds. De uitlijningslaag "eet" die meest opgeslagen plaats op.

     Opgeschorte structuren

     Dit is een nieuwe en handige optie om de kamer ruimer en zeer stijlvol te maken. Om deze techniek te gebruiken, hoeft het werkoppervlak op geen enkele manier te worden voorbereid. Het voordeel van deze structuren is dat ze door bijna iedereen kunnen worden gemaakt, de belangrijkste beperking is verbeeldingskracht.

     Meestal wordt aangenomen dat een dergelijke constructie niet geschikt is voor een kamer met een laag plafond. Maar dit is niet helemaal waar, want als de structuur uit één niveau bestaat en zo dicht mogelijk bij het werkoppervlak is, dan zal het geen ruimte stelen en de ruimte diversifiëren.

     Gebruik geen two-tier-structuur in een flat met een laag plafond, ze verminderen visueel het gebied.

      Als de hoogte in de kamer groot is, kunt u uw fantasie de vrije loop laten, omdat de ontwerpen heel verschillend zijn. Hangend ontwerp helpt elke vorm te creëren.Met deze ontwerptechniek kunt u veel verschillende taken oplossen: geluidsisolatie verhogen, bedrading verbergen, een interessante lichttransmissie maken.

      Spanning structuren

      Spanplafonds zijn ontworpen voor grote en ruime kamers. Dit is een van de beste reparatieopties bij het ontwerpen van plafonds. Er is een grote verscheidenheid aan ontwerp- en textuurideeën. Aan het plafond kan op elk patroon worden toegepast, en het wordt alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de mens.

      De grootte van de plafondtegels is erg belangrijk bij het kiezen van een ontwerp: als het plafond laag is, kunt u ontwerpen van hetzelfde niveau gebruiken.

      Als de hoogte van de ruimte dit toelaat, kunt u ontwerpen uit een groot aantal niveaus gebruiken, zodat u de ruimte kunt diversifiëren.

      Wetenschappelijke onderbouwing voor plafondhoogte

      De wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van betere parameters voor de hoogte van plafonds heet macro-economie.

      Een belangrijke taak van deze wetenschap is de berekening van de parameters van het appartement om in de kamer te wonen waar een persoon zich comfortabel voelde.

      Om een ​​huis als gemakkelijk te beschouwen, moet het aan verschillende belangrijke parameters voldoen:

      • De juiste hoeveelheid natuurlijk licht.
      • Veel frisse lucht.
      • De juiste combinatie van luchtvochtigheid.

      De combinatie van al deze belangrijke factoren hangt vaak af van de hoogte van de plafonds en de correcte berekening van de parameters van de leefruimte. De eerste juiste hoogte werd berekend door Durer.

      Het is gemakkelijk om reparaties uit te voeren in het huis, het belangrijkste is om rekening te houden met alle kenmerken van de leefruimte.

      Hoe u het plafond visueel optilt, zie hieronder.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer