Plafond "Sky": prachtige opties in het interieur

 Ceiling Sky: prachtige opties in het interieur

Ontwerpers hebben vele technieken ontwikkeld die een ongewone en fantastische sfeer binnenshuis kunnen creëren. Een van de meest populaire en effectieve manieren is om de lucht in de kamer in te delen.

In dit geval verandert het gebruikelijke plafond in een portaal naar een andere wereld - mooi, charmant en verbazingwekkend.

Speciale functies

Plafonddecoratie in de vorm van de lucht is geen nieuwe techniek, maar desondanks blijft deze fris, in trek en relevant. Tekening in dergelijke onderwerpen kan worden gevarieerd, van helderblauwe luchten tot aan het plafond, versierd met wolken, takken, vogels en andere interessante details. Als het gaat om de nachtelijke hemel, pronken de sterren en de maand vaak met de achtergrond.

Een dergelijk element van het interieur zal perfect de rol van een expressief accent aan. Een dergelijke decoratie zal het vervaagde en monotone ontwerp transformeren in een stijlvol en origineel. Dit is het effect dat moderne consumenten willen bereiken.

Er zijn veel manieren om de hemel thuis te creëren. Ontwerpers gebruiken verschillende kleurencombinaties, afwerkingsmaterialen en toegevoegde elementen. U kunt het plan zelfstandig implementeren of professionals aantrekken die alles zo snel en efficiënt mogelijk doen.

voordelen

Ontwerpers hebben een lijst samengesteld met de voordelen van luchtversiering op het plafond:

 • Expressiviteit. Het decor zal niet over het hoofd worden gezien. Hij zal niet alleen de bewoners van het huis verrassen, maar ook de gasten.
 • Kleur variëteit. Als je denkt dat het decor een combinatie is van wit, blauw en blauw, dan vergis je je. Er zijn ongeveer 150 verschillende kleuren en tinten. Hun combinaties worden ook gebruikt.
 • Maskeren. Registratie heeft voorrang op defecten en communicatie-elementen (buizen, snoeren, enz.).
 • Care. De meeste gebruikte materialen zijn eenvoudig schoon te maken.
 • Installatie. Verlichtingsapparaten, ventilatie en inrichting kunnen eenvoudig in het volumetrische ontwerp worden geplaatst.
 • Milieuvriendelijkheid. Hoogwaardige materialen hebben een antibacterieel effect. Er zal geen ophoping en stof op het plafond zijn, waardoor de groei van de schimmel onmogelijk is.
 • Veelzijdigheid. Registratie ziet er harmonisch uit in vele richtingen. Het kan ook in verschillende kamers van het huis worden gebruikt.

Deskundigen hebben een aantal belangrijke voordelen geïdentificeerd, die afhankelijk zijn van het type ontwerp en de gebruikte materialen. Er zijn veel decoratietechnieken die we hierna zullen verkennen. Elke ontwerptechniek heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Glow stickers

Je kunt de sterrenhemel in het appartement decoreren met behulp van speciale fluorescerende stickers. Dit is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om het interieur te transformeren. In de bouw- en afwerkingsmaterialen van winkels vind je kant-en-klare sets met stickers in de vorm van sterren, planeten, halve manen en andere ruimtevoorwerpen. Voor degenen die verbeeldingskracht en creativiteit willen tonen, is er een fluorescerend papier op de markt waaruit elke vorm kan worden gesneden.

Dergelijke elementen kunnen gemakkelijk aan het behang worden bevestigd. Het installatieproces duurt ongeveer een uur. Het beste van alles is dat ze een duidelijke achtergrond hebben.Installatie vereist geen extra apparatuur of speciale formuleringen. Dit is een praktische en winstgevende manier om het uiterlijk van de ruimte te veranderen.

Het nadeel van deze decoratie is dat de stickers pas na zonsondergang gloeien. De rest van de tijd is het alleen maar vervaagde elementen.

behang

Wallpapers zijn een universeel afwerkingsmateriaal dat wordt gebruikt voor het decoreren van wanden en plafonds. Met hun hulp kunt u het plafond zonder extra kosten stijlvol inrichten. Een eenvoudige manier van leggen stelt je in staat om jezelf te houden.

Gebruik voor het versieren drie soorten materiaal:

 • Photowall-paper met noodzakelijk onderwerp.
 • Papierbehang met een speciale fosforcoating.
 • Fluorescerend 3D-canvas.

De laatste optie wordt als het meest expressief en aantrekkelijk beschouwd. Hiermee maakt u een realistische en driedimensionale tekening. Dergelijk materiaal is nodig voor het effect van open en eindeloze ruimte. Behang wordt aanbevolen voor gebruik in alle kamers behalve de keuken of badkamer. De markt van afwerkingsmaterialen biedt een enorme variëteit aan afbeeldingen.

verven

Met verven van verschillende kleuren en tinten, kunt u een spectaculair decor maken.Het kan een blauwe hemel overdag zijn, badend in zonnige kleuren, of de nachthemel van donkere, dichte en verzadigde tinten. Acryl of luminescente verf wordt meestal gebruikt voor decoratie (dit type materiaal heeft een speciale lichtkracht). De tekening zal de kamer op elk moment van de dag of nacht versieren.

Voordat u begint, moet u eerst het oppervlak voorbereiden, egaliseren en grondig polijsten. Dit is een belofte van beeldbehoud gedurende vele jaren. Ook gebruikte primer. Deze methode is goed omdat de klant de mogelijkheid heeft om zelfstandig een patroon te kiezen voor het decoreren van het plafond, maar alleen een professionele kunstenaar kan het werk op het juiste niveau uitvoeren.

Treksterkte structuur

De bekende technologie - spanplafonds helpen om een ​​spectaculaire "hemel" in de kamer te decoreren. Bevestig op een speciaal frame het canvas met de gewenste afbeelding. Dit kan een speciale duurzame film of textielmateriaal zijn. Deze optie is een van de meest stijlvolle, praktische, duurzame en spectaculaire. De gemiddelde levensduur van spanplafonds is 15 jaar.

Dankzij de service "te bestellen", kan de klant de afbeelding voor het canvas kiezen. Bovendien kiezen kopers tussen ontwerpen op één niveau en op meerdere niveaus. De eerste optie is compacter en beter geschikt voor kleine ruimtes, en de tweede is aantrekkelijker en expressiever, maar neemt meer ruimte in beslag.

Het effect van ZD wordt op twee manieren verkregen:

 • Speciale afdruk op het canvas.
 • Volumetrisch kader (een combinatie van vormen, lijnen, groeven en andere elementen).

Het ontwerp kan de miniatuurlampjes of ledstrip aanvullen.

Speciale techniek

Om het gewenste effect te creëren, wordt speciale verlichting gebruikt. Het is een ideale keuze voor het ontwerp van een stralende nachthemel bezaaid met sterren. Indien gewenst kunnen de objecten dynamica en bewegingen toevoegen aan individuele elementen, bijvoorbeeld om een ​​vallende ster of de vlucht van een komeet te simuleren. Het enige nadeel van dit decor is de hoge prijs. Apparatuur is niet voor iedereen betaalbaar. Professionele installatie is ook vereist.

Moderne generatiemodellen zijn uitgerust met software, waarmee u het uiterlijk van de sterrenhemel naar believen kunt veranderen.Ook kunnen gebruikers hun eigen scenario voor het ontwikkelen van evenementen in de hemelse ruimte ontwikkelen en vervolgens implementeren. Het systeem wordt bestuurd door een speciale controller.

Optische vezel

Bij het versieren van de sterrenhemel wordt vaak vezels gebruikt. Dit materiaal heeft de vorm van filamenten die licht doorlaten. Op hun uiteinden is er een heldere gloed, vooral merkbaar in een donkere kamer. Vaak wordt deze technologie gecombineerd met een spanplafond.

Tijdens de werking veranderen de draden van vorm als gevolg van smelten, met als gevolg dat de afmeting van de punt en de helderheid toenemen. Gloeiende stippen imiteren sterretjes meesterlijk. Gebruik verschillende vezels met verschillende diameters om de sterren van verschillende grootte te plaatsen. Diffusers helpen de receptie stijlvoller en expressiever te maken.

Waar kan ik deze techniek gebruiken?

Een heldere vrije lucht ziet er perfect uit in de woonkamer. Dit element geeft de atmosfeer van lichtheid en frisheid. Voor de keuken is zo'n ontwerp ook geweldig. Lichte kleuren die worden gebruikt voor het decoreren van het plafond, perfect omgaan met de visuele uitbreiding van de kamer.

De nachtelijke hemel past zich aan voor ontspanning en rust, dus het is beter om het in de slaapkamer te regelen. Originele en interessante looks zoals een receptie in de kinderkamer. Om het ontwerp er geweldig uit te laten zien, moet het beeld worden gecombineerd met de interieurstyling en het algehele kleurontwerp.

mengen

Professionele decorateurs combineren vaak verschillende van de bovenstaande technieken, waardoor ze unieke composities creëren. In een ensemble spanplafonds met optische vezel en verlichting, evenals speciale apparatuur met verf er harmonieus uitzien.

kleur

Er is een standaardkleurenreeks gebruikt voor het plafond in de stijl van "lucht".

Dag lucht:

 • blauw;
 • wit;
 • blauw;
 • geel;
 • Lichtroze;
 • Turquoise.

Nachtelijke hemel:

 • Donkerblauw;
 • zwart;
 • purple;
 • Donkergroen;
 • Helder geel (om hemellichamen te verbeelden).

Voorbeelden in de inrichting

Laten we kennis maken met kleurrijke voorbeelden in het interieur.

 • Daghemel in het formaat van een spanplafond. Op een uniforme achtergrond werden witte en blauwe wolken geplaatst, evenals de heldere stralen van de zon.
 • Maken met het versieren van lichtgevende stickers. Een praktische en betaalbare manier om het interieur te decoreren.
 • Heldere sterrenhemel met optische vezel.De perfecte oplossing voor het ontwerp van de slaapkamer.
 • Spectaculaire foto gemaakt met behulp van speciale verven. Ontwerpers gebruikten een combinatie van tonen met verschillende verzadiging.
 • Stijlvol fotobehang. De achtergrond verandert van lichtblauw naar helderblauw. Behang gedecoreerd met prachtige wolken, sterren en volle maan.
 • Stretch plafond met het beeld van de sterrenhemel. LED-strip, gemonteerd rond de omtrek, maakt het ontwerp expressiever.
 • Spanplafond met dubbele afdichting. Bevestig op het frame twee doeken. De ene toont de hoofdtekening, de tweede - de afzonderlijke elementen. De zonnige hemel is versierd met het beeld van groene bomen en verlichting.

Uit de volgende video leer je hoe je een "Starry sky" kunt spannen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer