Hoe plinten aan het plafond te lijmen?

Tegenwoordig is de plint vaak aan het plafond gelijmd. Het is niet moeilijk om het helemaal vast te maken, en de plafondbedekking met een sokkel ziet er stijlvol uit. Maar je moet het vastgrijpen, op de juiste manier aanmeren en vasthouden. Deze reparatie kost u niet veel tijd.

Speciale functies

Plafondplinten, ze zijn ook filets, baguettes en lijstwerk, worden gebruikt voor:

 • verbergen van gebreken in de verbinding van de muur en het plafond. Het is immers veel gemakkelijker om een ​​filet te lijmen dan om de hoeken te nivelleren;
 • decor afgeschuind behang lijnen;
 • het gladmaken van de hoeken om de ruimte te transformeren;
 • verberg draden en andere communicatie.

Moderne plinten zijn gemaakt van verschillende materialen, maar ongeacht dit, de lengte is standaard voor alle soorten - twee meter, dus, met een grotere afstand van de stoeprand, is het noodzakelijk om de lamellen te voegen.

Het lijmen van de plafondplinten is helemaal niet zo eenvoudig als op het eerste gezicht lijkt. Als u geen rekening houden met de eigenaardigheden van het materiaal, de lijm samenstelling, het nauwkeurig snijden van de lamellen is niet gemaakt, kan het resultaat betreurenswaardig zijn.: de delen vallen eraf, spleten verschijnen in de gewrichten, ongelijke hoeken snijden het oog. Het is gemakkelijk om rechte stukken te lijmen, moeilijkheden voor beginners, in de regel, vinden plaats bij het werken met hoeken.

types

Tegenwoordig staat de markt van plinten vol met voorstellen van goedkoop schuimplastic tot luxe hout.

Foam plinten eenvoudig, ze onderscheiden zich door het gemak van installatie. Hun prijs is laag, maar de structuur van het domein is een nadeel van schuimplastic. Voor zijn snijdende pasvorm een ​​eenvoudig mes. Het mag echter niet bot zijn, anders zal in plaats van snijden het door het schuim heen duwen, er zullen ronde deeltjes uitbreken. Bij de installatie moet u voorzichtig zijn, omdat u het oppervlak kunt schuren door hard met uw vinger te drukken. Na het lijmen moet het schuim worden gepast en geverfd zodat er geen groeven op het oppervlak achterblijven, die geleidelijk aan vuil worden met stof. Dit materiaal is zacht, dus was het zal niet lukken.

Platen van polystyreenschuim meestal een beetje duurder dan schuim. Ze zijn lichter en flexibeler, hebben een gladder oppervlak. Het is ook nodig om het te snijden met een scherp geslepen mes. Schilderen kan niet, maar bedek alleen de gewrichten. Ook geëxpandeerd polystyreen is sterker - het is onmogelijk om het oppervlak met normale druk te plooien. Ze wassen de plint gemakkelijk met gewoon water.

Dit materiaal is vrij flexibel - de plint met een lengte van 2 meter is gebogen in een rechte hoek, wat geweldig is voor het inlijsten van gipsplaat op het plafond.

Moderne fabrikanten maken baguettes van duropolymer - hetzelfde polystyreenschuim, verder verwerkt onder verhoogde druk. Dankzij deze behandeling neemt de kracht toe.

Polyurethaan sokkels verschillen in speciale duurzaamheid. Ze creëren geen stof, zijn gemakkelijk schoon te maken en maken weinig onderhoud. Bovendien zijn ze toegestaan ​​in hoge vochtigheid, dat wil zeggen in badkamers, keukens. Dit type filets is zonder problemen geverfd. Maar het grootste voordeel is flexibiliteit. We moeten heel hard proberen om zo'n plint te doorbreken, bovendien brokkelt het niet af. Flexibiliteit is erg belangrijk bij het ontwerpen van gebogen gipsplaatstructuren.Ook is polyurethaan perfect verlijmd op vele soorten lijm.

PVC plint Er zijn verschillende vormen, texturen en kleuren. Ze hebben dergelijke voordelen als lichtheid, duurzaamheid en verschillende prijzen. Ze buigen echter niet, waardoor ze aan het oppervlak veeleisender zijn. Het moet perfect glad zijn. Je hebt een ijzerzaag nodig om te snijden, omdat hier een eenvoudig mes onmisbaar is.

Gipsplinten - een goede optie voor klassieke interieurs, aangezien gips zeer plastisch is en er verfijnde decoratieve oppervlakken van worden gemaakt. Ze zijn ook duurzaam en milieuvriendelijk. De nadelen zijn breekbaarheid en hoge prijs.

Houten plinten veel duurder en moeilijker om de vorige soort samen te stellen. Het uiterlijk is echter veel solide en rijker. Het koppelen ervan is veel moeilijker: je moet met een ijzerzaag met kleine tanden knippen en vervolgens een passing maken met een bestand. Het is onmogelijk om hierin een fout te maken, omdat de stopverf niet zal helpen.

Ze aan het plafond bevestigen is ook problematischer: lijm zal de boom niet alleen staan, dus je moet eerst gaten boren voor bevestigingsmiddelen, waarna de hoek zelf moet worden gefixeerd. Er is nog een nadeel - de boom is aan het rotten, en als er een gevaar van overstroming door de buren is, dan is het beter om een ​​plastic rand te kiezen.

Lijm selectie

Als u filets kiest, kunt u de selectie van de kleefstofcompositie bekijken. Let in de eerste plaats op de lijm die door de fabrikant wordt aanbevolen. Het is echter noodzakelijk om het te kiezen, ook rekening houdend met de aanwezigheid of afwezigheid van behang.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten lijmen. De volgende taken zijn geschikt voor onze taken:

 • Universele stoffen - dit zijn stroperige transparante oplossingen die lang hard worden.

De meest draaiende worden genoemd "Titan". Het toepassingsgebied van deze lijm is uitgebreid, het is geschikt voor filets. Het is transparant en heeft geen kleur, er zitten geen fillers in de compositie. De hechtmiddelsamenstelling wordt gevormd door polymeren. Goed geschikt voor het schuim. Matig giftig en veilig voor de huid.

Een andere representatieve klasse-wagen - "Eco-Näset". Het is over het algemeen vergelijkbaar met "Titan." Het probleem met deze lijmen is het ongemak dat gepaard gaat met een lange fixatietijd. Hier kan de redding komen "Moment". Het heeft vergelijkbare kenmerken, maar bevriest onmiddellijk. Het nadeel van deze lijm is de prijs.

 • Vloeibare nagels - vrij handige praktische samenstelling, vervaardigd in de vorm van buizen voor het bouwen van pistolen. Veel professionals geven de voorkeur aan vloeibare nagels. Er zijn acryl en neopropylene vloeibare nagels. De eerste stralen een vage geur uit, zijn veilig voor de gezondheid en ongeschikt voor werk in de kou. De tweede is perfect voor kamers en kamers met een hoge luchtvochtigheid. De kamertemperatuur bij het werken met neopropyleen speelt geen rol.

Professionals raden het gebruik van vloeibare nagels voor het lijmen van plintplastieken van polyfoam en polystyreen af.

 • Acryl dichtingsproduct - een universele optie, zelfs geschikt voor ongelijke wanden, omdat de opening kan worden verzegeld met dezelfde kit.
 • Lijm stopverf - zelfgemaakte samenstelling van droge stopverf, PVA en water. Het proces van het vervaardigen van dergelijke lijm begint met het feit dat de stopverf samen met de PVA-lijm in de houder wordt gegoten in een verhouding van 4 tot 1, dat wil zeggen 4 delen van de stopverf en 1 deel van de PVA-lijm. Daarna wordt alles gemengd met een geleidelijke uniforme gieten van water. Als resultaat wordt een mengsel gevormd, homogeen en dik in consistentie. Vervolgens gedurende ongeveer tien minuten wordt dit mengsel toegediend en opnieuw geroerd. Na twee uur is de oplossing klaar.Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat er geen stolsels in zitten en het is volledig homogeen.

opleiding

Galtels worden vaak op het behang gelijmd, in dit geval is het noodzakelijk om de betrouwbaarheid van hun plakken te waarborgen en deze aan te passen aan de normen. Dan moet je de voorbereiding van het oppervlak doen. Het mag geen vocht zijn, dikke plekken, het moet schoon zijn. Het is noodzakelijk om het te inspecteren en te controleren op de aanwezigheid van mechanische defecten en onregelmatigheden, alle gebreken te verwijderen. Als dat zo is, is het noodzakelijk om alles te doen om ze te verwijderen, anders zullen de lamellen niet drukken en zullen de plinten verdraaien.

Een van de problemen is het trimmen van de plint vanaf het einde. Elke strook van de afronding moet worden gekoppeld met de aangrenzende kamer in de hoek onder een hoek van precies 45 graden. Om dit probleem op te lossen, heeft u een blokkering nodig. Hij snijdt onder verschillende hoeken - van 45 tot 90 graden. Het is noodzakelijk om het vormstuk onder een hoek van 45 graden in de verstekbak te plaatsen en af ​​te snijden met een mes, en vervolgens de uiteinden glad te strijken. De onderkant van de filet moet stevig tegen de mot worden gedrukt en het bovenste deel moet met de hand worden vastgehouden. Eerst moet je hoeken snijden en pas dan pas de beelden monteren.

Trouwens, de puree kan niet worden gekocht in een ijzerhandel, maar kan onafhankelijk van geïmproviseerde middelen worden gemaakt, omdat het een zeer primitief hulpmiddel is. Je hoeft alleen maar een paar planken in de juiste hoek bij elkaar te hameren en op de juiste plaats te knippen. Nadat u dergelijke vaten hebt gemaakt, kunt u de lamellen precies op het gewicht snijden en de riem op de planken drukken.

Als de hoek niet goed is gesneden, moet u hem opnieuw afsnijden, zodat de plank korter wordt, dat wil zeggen dat er een gat in het plafond zal zijn. Om het hele proces te vergemakkelijken, kun je speciale hoeken kopen die rechtsboven op de docking-site worden geplaatst. Ze zijn echter vrij duur.

Dus, de volgende tools zijn nodig:

 • ijzerzaag, briefpapier of bouwmes zal helpen om het materiaal te doden;
 • potlood en liniaal;
 • verstekbak;
 • borstel, spatel en houder voor mengen (bij gebruik van stopverf);
 • vodden en borstels om het plafond te bevochtigen bij het aanbrengen van stopverf;
 • trapladder of een andere standaard.

Hoe te lijmen?

De plinten zijn op twee manieren gelijmd: op het behang of voordat het behang op het geëgaliseerde oppervlak wordt geplakt. De tweede methode is een prioriteit, maar arbeidsintensiever.Als u in het tweede geval de achtergrond vervangt, hoeft u de installatie van de afronding niet opnieuw in te schakelen. Ook als de wanden ongelijk zijn, zal het veel moeilijker zijn om gaten te dichten. Het lijmen van behang is dus beter pas mogelijk na het plaatsen van de plafondplinten.

Eerst moet je een plaats kiezen om het eerste element te plakken. Het verdient de voorkeur om vanuit de hoeken te beginnen en vervolgens naar de buitenrand te gaan. Er zullen geen problemen zijn met rechte secties rond de perimeter als alles in orde is in de hoeken.

Als u een spanningsdoek hebt geïnstalleerd, moet de plint alleen aan de wanden worden vastgelijmd. Doek voor dit, is het wenselijk om het plastic te sluiten.

De rest van het proces is hetzelfde als hierboven beschreven. Wanneer u echter plinten selecteert, moet u zich concentreren op de details van het bevestigen van het canvas. De belangrijkste eis voor stokbrood geïnstalleerd in een ruimte met spanplafonds is dat het onderste deel veel breder is dan de bovenkant. Houten plinten gecombineerd met een stretchdoek uitgesloten, omdat oppervlakteschade mogelijk is.

Als u een achtergrondverlichting in de plafondvoet installeert, is het belangrijkste voordat u de sokkel aanbrengt om de draad te leggen, anders zijn er geen verschillen.

Je moet het steken naderen en ervoor zorgen dat je handen schoon zijn, om geen witte vlekplanken te bevlekken. Een dunne strook lijm wordt aangebracht met een pistool of troffel aan de achterkant van de filet, degene die tegen het plafond en de muur wordt gedrukt. In de versie met een spanplafond wordt deze alleen toegepast op de lagere, naast de muur.

Nadat u de plint direct hebt geplakt, moet u even wachten en vervolgens op de juiste plaats drukken. Er komt een stuk lijm uit onder de strip, het moet worden verwijderd met een droge doek. Om het gesneden fragment van de plint te lijmen, is het nodig om het gesneden profiel te dupliceren. Het is noodzakelijk om deze technologie tot het einde te herhalen.

Na het plakken kan worden gevonden openingen en gaten tussen de latten. Ze worden verwijderd met witte kit.. Misschien heb je het plafond niet witgekalkt en geschilderd, in dit geval is het noodzakelijk om putty op de gelijmde planken te laten lopen. Het is noodzakelijk om de stroken met verf uit te smeren en na het drogen het overtollige materiaal met een klein schuurpapier of een spons voor gips te verwijderen. Daarna zal het plafond samenvloeien met de lamellen tot een geheel en zullen de gaten gegarandeerd verdwijnen.

Ook na het lijmen en verwijderen van defecten kunt u de plint schilderen. Over het geheel schilderen is optioneel, maar voor een grotere visuele aantrekkingskracht is het nog steeds de moeite waard om te doen. en als de sokkel wit is, dan is het noodzakelijk om te schilderen, anders zal het na verloop van tijd geleidelijk een schaduw van onaangename geelheid krijgen. Voor dit doel worden gewoonlijk op water gebaseerde, latex- en acrylkleurstoffen gebruikt. Of u kunt nitroverf gebruiken, maar in dit geval moet het oppervlak van de lamellen worden geprimed.

Het is beter om de lijstwerk niet meteen na de installatie te schilderen, maar ergens op een dag.

Plint sticker is niet een zeer ingewikkeld proces. Zelfs een niet-professionele meester kan het bevestigen. Het belangrijkste is goed om de gewrichten te verzegelen en te verbinden.

Gedetailleerde masterclass over pokleyka-plafondvoet, zie de volgende video.

Tips en trucs

Bij het kiezen van het materiaal, de grootte en de vorm van de afronding, moet u allereerst focussen op het algemene uiterlijk van de kamer. Het is wenselijk om elementen van een interieur in plaats van elkaar te combineren, door openlijk ogen van contrast van kleuren en stijlen te vermijden. De vorm van de filet en de elementen van het decor moeten passen bij het idee van het ontwerp, op basis waarvan de kamer is ingericht.

Het is onwenselijk om klassieke stijl plinten met elegant stucwerk te kopen voor een kamer met een modern ontwerp of juist om een ​​bescheiden, onopvallende lijst op een plafond met twee niveaus te installeren in een kamer die is ingericht met behang met verfijnde pompeuze patronen en weelderige klassieke meubels.

Bij het kiezen van afwerkingsopties spelen financiële kansen een grote rol. Er moet echter voldoende aandacht worden besteed aan het installatieproces van de filets, anders zullen dure producten het interieur alleen maar slordig verwennen.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de afmetingen van de kamer zelf, de hoogte van de plafonds. Voor een grote ruimte passen brede assen. Voor kamers met plafonds onder de 3 meter zijn dergelijke filets niet geschiktomdat ze de zichtbare grootte van de kamer verminderen. De breedte van de filets is van 2 tot 7 centimeter.

Als je stokbrood snijdt, moet je op de randen letten - meestal hebben de boven- en onderkant een andere dikte. Plank, uitstekend bij de hoek van het stokbrood, verdient het de voorkeur om de aangrenzende hoek van het volgende fragment te markeren en te bewerken.

Om lijm niet tegen het plafond te krijgen, hoeft u het niet te overdrijven met de hoeveelheid. Als het budget niet minimaal is, let dan op de decoratieve hoeken.Het bespaart u tijd en zenuwen en geeft een hoogtepunt aan de kamer, als u ze met smaak oppakt.

Voor spanplafonds moeten de lamellen breed zijn. Omdat het bovenste deel niet wordt vastgelijmd, wordt de balk alleen op de lijm aan de zijkant gehouden.

We hebben het proces stapsgewijs en gedetailleerd uitgewerkt, nu is alles duidelijk en onervaren. Het belangrijkste is om de materialen zorgvuldig te selecteren en te berekenen, en dan zorgvuldig al het werk uit te voeren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer