Plafondontwerp: de subtiliteiten van het interieurontwerp

Het plafond van het huis maken is een belangrijk onderdeel van het interieur van elke kamer. Tegenwoordig is het ontwerp van de plafondzone verwant aan kunst: met een zorgvuldige en creatieve benadering kunt u een unieke compositie creëren waardoor de perceptie van de ruimte wordt veranderd. Overweeg de bestaande ontwerpsamenstellingen.

Speciale functies

Het ontwerp van plafonds in een appartement of privéhuis is afhankelijk van de kenmerken van een bepaalde kamer. Tegelijkertijd zijn alle kleine dingen belangrijk, variërend van het gebied tot de breedte van de lijst. Voer aanvankelijk een visuele inspectie uit van de hele kamer, gezien het doel ervan. Na het maken van het project, dat rekening moet houden met een aantal nuances:

 • De vorm van het plafond hangt af van het doel van de kamer. Bijvoorbeeld, voor de keuken kan het eenvoudiger zijn, voor het ontwerp van een woonkamer kan het ontwerp ingewikkeld zijn met verschillende accenten.
 • Kleur is belangrijk.Het wordt geselecteerd op basis van de mate van verlichting van een bepaalde kamer. Tegelijkertijd mogen we de stylistiek die voor het interieur is gekozen niet vergeten: het is belangrijk om de balans van kleuren te observeren, waarbij telkens het bereik wordt gekozen dat kenmerkend is voor een bepaalde richting. In dit geval moet de schaduw van het plafondmateriaal de interieurcompositie verzachten.

Een complexe structuur moet zichzelf niet teveel focussen. Als de decoratie van de plafondzone in grote hoeveelheden felle kleuren gebruikt, zal het de harmonie van de situatie doorbreken, de sfeer in de kamer zal het gevoel van huiscomfort verliezen.

 • Vaak kan de beperking van de structuur een verbroken vooruitzicht op een kamer zijn. Dit aspect verhoogt de dekkingskosten. Er is echter een voordeel: u kunt de ruimte visueel verdelen in afzonderlijke gebieden, bijvoorbeeld door verschillende niveaus. Hierdoor kan een onopvallende organisatie in de ruimte worden gecreëerd en tegelijkertijd de perceptie van het ontbreken van plafondontwerp worden veranderd.
 • Wat de beelden van de kamer betreft, alles is eenvoudig: hoe kleiner de ruimte, hoe eenvoudiger de decoratie. De grootte van het decor doet er ook toe. U kunt bijvoorbeeld geen brede lijst of sokkel gebruiken voor stucwerk in een kleine ruimte met een laag plafond om in te lijsten.Het is ook onaanvaardbaar om miniatuur decoratieve elementen te gebruiken in een ruime hal of appartement met een open lay-out.
 • Het ontwerp is zodanig gekozen dat er voldoende verlichting is, gemaakt met een speciale benadering. Tegenwoordig kunt u door middel van verlichting uniek zijn voor elk plafondontwerp. Als je op een creatieve manier naar de decoratie komt, kies je de juiste kleur, het juiste formaat, de juiste verlichting, kun je de randen van het plafond wissen, de ruimte opvullen met licht dichtbij de natuurlijke omgeving, een speciale sfeer van mysterie creëren en zelfs de nabijheid van de kosmos voelen.

Plan-project omvat het creëren van een ontwerp met het benodigde licht, dat in sommige gevallen kan worden gecombineerd, waarbij ingebouwde lampen en bovenlichten worden gecombineerd met ledstripverlichting. Soms wordt bij het maken van een ontwerp een plafondmateriaal speciaal doorboord om vezeloptische draden te creëren voor speciale verlichting. Het type plafond doet er ook toe. In sommige gevallen zorgt het voor de voorbereiding van de coating met zijn uitlijning tot in de perfectie, in andere gevallen is het helemaal niet nodig om de basis voor te bereiden: het materiaal wordt op het frame gefixeerd.

Constructies op één niveau en op meerdere niveaus

Plafonddecoratie werd mogelijk gemaakt dankzij de ontwikkeling van bouwtechnologieën en het gebruik van verschillende materialen. Afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt en de wensen van de klant, kan het ontwerp van het plafond uit één niveau, uit twee niveaus en uit meerdere niveaus bestaan. Tot op heden kunnen alle ontwerpen in verschillende typen worden verdeeld:

 • geschorst;
 • spanning;
 • tandheugel;
 • cassette;
 • boord;
 • lijm.

Van deze categorieën zijn rack- en cassetterassen het minst gewild. Ze zien er op openbare plaatsen mooi uit, de combinatie van latten met spiegelinserts zorgt voor een speciale sfeer, maar voor een huis kan dit ontwerp niet geschikt worden genoemd. Deze afwerking verplettert visueel de ruimte, waardoor het volume afneemt. Bovendien wordt het gekenmerkt door een lage thermische isolatie, hoewel deze materialen bestand zijn tegen vocht.

Lijmen plafonds, ondanks de schijnbare eenvoud, zijn in de grote vraag. Tegenwoordig is het niet alleen een PVC-tegel: er zijn zoveel materialen dat u, indien gewenst, een uniek ontwerp kunt maken dat volledig voldoet aan de moderne normen van creativiteit en originaliteit.Dit geldt met name voor fragmenten van hout en metaal met een ongewone vorm, verbonden door naadloze technologie. Ze zien er goed uit in het interieur en het huis.

Podshivny-versies worden hoofdzakelijk uitgevoerd op basis van voering of planken. Gebruik laminaat soms in de decoratie als u een gedeeltelijk muuraccent wilt uitvoeren met de overgang naar het plafond.

Dit ontwerp komt vaker voor in privé- en buitenhuizen. Ver van het begrijpen van de klassieke trend, is het meer geschikt voor interieurs in een ecologische stijl of een chalet in de Alpen.

De meest populaire soorten zijn stretch- en gipsplaatplafonds. Ze kunnen 1, 2 en meer niveaus hebben, verschillen in complexiteit van vormen en lijnen. Beide soorten zijn opmerkelijk vanwege de eenvoudige installatie, het is niet nodig om de basis waterpas te zetten. Als u wilt, kunt u het plafond in beide versies onafhankelijk van elkaar versieren, zonder tussenkomst van externe specialisten. Overweeg hun verschillen.

Gipsplaat

Het plafond van gipsplaat is een structuur die is geïnstalleerd op het frame van de plafondprofielen. Gipskartonplaten worden aan de profielen bevestigd, waardoor een plafond ontstaat met niveaus van verschillende vormen of een symmetrische compositie.Moeilijkheidsgraad kan het volgende zijn: gipsplaat perfect buigt, waardoor u het plafondontwerp veel krullende lijnen kunt geven. Het gebruik van twee contrasterende tinten in het ontwerp ziet er uniek uit: hiermee kunt u het effect van verschillende niveaus verbeteren.

Ondanks het feit dat dit materiaal bijzonder populair is, wordt het vaker bij het ontwerp van het plafond aangevuld met een rekfolie of satijn. Tegelijkertijd proberen moderne interieurs zich te concentreren op de glanzende textuur. Neem voor vintage of klassieke richtingen een matte afwerking. Een onderscheidend kenmerk van gipsplaat is de mogelijkheid van verf en vochtbestendigheid, waardoor het in elke kamer van de woning (tot aan de badkamer) kan worden gebruikt.

spanning

Deze ontwerpen zijn gemaakt van films en textiel, die zich uitstrekken over een speciaal frame. Het oppervlak van het materiaal kan mat, glanzend en satijn zijn (met een karakteristieke zijden coating). Glanzende plafonds brengen volume naar de ruimte, ze vergroten de ruimte visueel, maar het spiegeleffect draagt ​​bij aan de reflectie van alle objecten op het plafond, waardoor het moeilijk is om dit canvas te versieren met fotoprint.

Het beeld op een mat of satijn oppervlak ziet er indrukwekkend uit. Het duurste materiaal voor spanplafond is satijn, dus wordt het vaak gecombineerd met een film, waardoor je een uniek effect kunt creëren.

Afwerkingsmethoden

Tot op heden zijn er vele manieren om het plafond af te werken. Overweeg de basismethoden om te versieren.

Plafondtegels

Dit materiaal wordt vandaag in een breed bereik gepresenteerd. De tegel van polyfoam, een boom, plastic en metaal komt erin. De meest kosteneffectieve optie wordt beschouwd als poreuze, geëxtrudeerde en injectietegels in de vorm van polystyreenschuimvierkanten. Elk type heeft zijn eigen productietechnologie, die zowel in de kosten en de dikte als in het ontwerp tot uiting komt (sommige categorieën imiteren perfect de textuur van hout, marmer en steen). Deze tegel kan effen en naadloos zijn, met rechte en gebogen golvende randen.

Houten tegels worden gekenmerkt door eenvoudige patronen in de vorm van kanalen, waardoor geometrische vormen ontstaan. Rassen kunnen vierkant en rechthoekig zijn. Metalen en plastic opties kunnen spiegelende inzetstukken hebben.De eerste hebben een karakteristieke metalen gloed en een rijk kleurenpalet. De laatste worden gebruikt om het plafond minder vaak te knippen, maar ze zijn lichter dan metalen tegenhangers.

plint

De decoratieve elementen van het plafond zijn in de meeste gevallen een verscheidenheid aan kroonlijsten, lijsten en een plint van polyurethaan. Vandaag, op de markt van afwerkingsmaterialen, wordt deze afwerking gepresenteerd in een breed assortiment voor elke smaak en budget. In dit geval kunt u een model kiezen dat niet alleen op kleur is afgestemd op de afwerking van het algehele interieur van de kamer. Modellen bieden een ander patroon, inclusief imitatie van stucwerk van stucwerk, breedte, evenals verschillende bevestigingsmethoden.

In één geval wordt een lijmmethode gebruikt om het decor aan het plafond te bevestigen, minder vaak op speciale beugels. Het voordeel van dit decoratie-element is het gemak van installatie: in de meeste gevallen kunt u het plafond met deze decoratie met uw eigen handen versieren. Het kost niet veel tijd en het ontwerp van de plafondzone kan worden gedaan na de installatie van de hoofdstructuur, waardoor er een opening is voor maskerende verlichtingsapparatuur.

Balken en communicatiesystemen

Deze decoratie in het ontwerp van het plafond wordt gebruikt voor creatieve vormgeving van een industrieel object. Tegenwoordig is er meer vraag naar deze optie dan plafondtegels, spanplafonds met fotoafdrukken en constructie met meerdere verdiepingen van gipsplaat. Voor de omgeving kun je valse balken kopen: ze zien er realistisch uit. Een verplicht kenmerk van dit ontwerp is de aanwezigheid van leidingen en bedrading.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste verlichting te demonstreren. Dit kunnen een aantal LED's op de buis zijn of spotvlekken met een kantelverstelsysteem. Hoe ruwer het armatuur, hoe beter. Eenvoudige gloeilampen op een metalen frame zonder plafond worden verwelkomd en de mate van verlichting moet dicht bij natuurlijk licht zijn.

Een belangrijke nuance is de betrokkenheid bij het ontwerp van het plafond van moderne modellen lampen: de prioriteit van LED-lichtbronnen met een lijn-, punt- en lintvorm.

windows

Deze decoratie is relevant voor het plafond van de zolderverdieping, vooral populair in privé- of buitenhuizen. In dergelijke structuren bevinden vensters zich vaak op de helling zelf, het dak.De grootte van raamopeningen is beperkt. Een interessante oplossing bij het ontwerpen van de zolder voor een kinderkamer is het gebruik van doorschijnende gordijnen op de ramen, die aan beide zijden zijn bevestigd, zodat het textiel er mooi uitziet. Soms is het hoogtepunt van dit plafond, naast balken, soms lampen in de vorm van panelen of een raamopening in de vorm van een luik.

Foto's afdrukken

Dit decor wordt gebruikt met spanningsstructuren gemaakt van film of textiel, waaronder satijn. Het onderwerp van de afbeelding hangt af van de wensen van de klant en het doel van de ruimte, de grootte van de afdruk is afhankelijk van de beelden van de ruimte. Het afdrukken van foto's wordt toegepast op het canvas volgens een speciale technologie, waardoor het beeld zich onderscheidt door expressieve lijnen en precisie in de overdracht van kleuren. Met een goede keuze van het patroon, kunt u een speciale sfeer aan de atmosfeer toevoegen, de ruimtediepte geven en een gevoel van thuiscomfort.

Meestal zijn de thema's van de tekeningen bloemmotieven, beelden van de hemel met wolken en sterren, portretten van oude goden, engelen en duiven. Niet elke tekening kan echter succesvol worden genoemd. Grote afbeeldingen op het plafond van kleine kamers en slaapkamers verminderen bijvoorbeeld visueel de ruimte en creëren een deprimerende sfeer. Het ongecompliceerde ornament op het spanplafond dat overgaat naar de muur ziet er veel interessanter uit.Als er slechts een deel van de muur bij betrokken is, ziet dit decor er stijlvol uit en wordt de ruimte van de kamer bepaald.

schilderij

Dit decor behoort tot de categorie van bijzonder relevant als het wordt uitgevoerd door een professional met de vaardigheden van artistieke schilderkunst. Het onderwerp van de afbeelding hangt af van het doel van een bepaalde kamer. Vaker, dit ontwerp van het plafond wordt uitgevoerd vanaf de muur, verplaatsen naar het plafond. In de slaapkamer kunnen het bijvoorbeeld takken zijn die afkomstig zijn van een boom op een van de muren, evenals sakura-bloembladen, opengewerkte krullen of bloemen, scheuten of bladeren van exotische planten.

In de kinderkamer aan het plafond kun je een afbeelding van een zomerochtend, de zon omgeven door wolken en vogels, weergeven. Met de juiste selectie van toevoegingen, kunt u het schilderen combineren met decoratieve stickers.

Bijvoorbeeld, dezelfde boom, waarvan de takken tot aan het plafond reiken, evenals bloemen of kant, kan worden versierd met volumetrische 3D-vlinderstickers en deze op een chaotische manier rangschikken. Deze afwerkingstechniek omvat de opname in het decor van het schilderij van fonkelende kristallen of de selectie van elementen door middel van licht, waardoor het ornament een geheel andere perceptie krijgt.

combinatie

Deze techniek is een van de meest populaire in de plafonddecoratie. Hiermee kun je de gebreken van de basis verslaan door verschillende materialen te gebruiken om verschillende plekken te versieren. Het spanningsdoek kan bijvoorbeeld alleen in het midden van de kamer of in een bepaald deel ervan worden geplaatst op basis van de kenmerken van het meubilair. Als het een woonkamer is in combinatie met een eethoek in de erker, kan de stretchstof het grootste deel van het plafond decoreren. Voor de erker kunt u een aparte doos maken en het plafond accentueren met een afzonderlijke verlichting.

Het is interessant om te spelen rond de ontwerpkenmerken van het plafond met behulp van plafondtegels onder een boom of metaal. Naast het feit dat het in het centrale deel van het plafond kan worden gelijmd en rond de omtrek kan worden gerangschikt met een vorm in tint of contrast met de hoofdplint van het plafond, is dit materiaal ook handig voor het inkaderen van andere afwerkingen. Bijvoorbeeld, de houten tegel ziet er mooi uit boven de plaats van het eetgedeelte en voert de onopvallende organisatie van de keuken uit. Met een succesvolle selectie van elementen, kunt u het printen van foto's, tegels en vormen combineren, voor de kroonluchter kunt u ringvormen kiezen om ze met licht te versieren.

Tegelmaterialen van polyfoam worden met succes gecombineerd met een gipsstucwerk. Het gebeeldhouwde plafond is harmonieus in klassieke ontwerprichtingen. Houten constructies hebben een contrast nodig, het maakt de oppervlakken expressief. Hout is bijvoorbeeld in een creatieve richting in harmonie met metaal.

Als het hout met lichte verf is geverfd, ziet het er beter uit met plastic. De tegeldeklaag op basis van metaal met spiegelinserts kan worden aangevuld met een zeer mooie lamp, een complexe combinatie is hier niet geschikt.

Kleurafstemming

De kleur van het plafond hangt af van het doel van de kamer, de beelden en de mate van verlichting. Alle criteria zijn onderworpen aan de algemene ontwerpideeën. Het doel van elk ontwerp is om ruimte aan de ruimte toe te voegen. Daarom is de prioriteit witte en lichte tinten van pastelkleuren.

De werkelijke tonen van het ontwerp van de plafondzone zijn blauw, gebleekt-blauw, lichtbeige, melkachtig, licht crème en witgrijs. Als de ruimte ruim is, zijn er in de decoratie van het plafond meer verzadigde kleuren. Het kan bijvoorbeeld lila, goud, zilver, zand, gelige verf zijn.Ontwerpers merken echter op dat het bij het ontwerpen van een ontwerp nodig is om een ​​witte kleur toe te voegen aan elk contrast dat een heldere toon kan verzachten en het interieur met heldere vlekken te vullen.

De meest interessante combinaties van kleuren in het ontwerp van het plafond van vandaag zijn:

 • koffie met melk + lichtbeige;
 • hout + metaal;
 • wit + melk, olijf, staalblauw, beige, grijs, houtachtig.

Naast felle contrasten gebruiken sommige ontwerpers een enkele witte kleur om het plafond te versieren met een veelkleurige LED-achtergrondverlichting, waardoor het lichteffect desgewenst verandert. Donkere contrasten voor het plafond zijn onaanvaardbaar: ze stellen visueel een rigide raamwerk vast, dat de ruimte van comfort ontneemt.

verlichting

Vandaag is het de verlichting die het plafond speciaal kan maken. Zelfs het mooiste en meest stijlvolle ontwerp zonder de juiste lichtcompositie ziet er eenzaam uit. Niet alles is echter zo eenvoudig: tegenwoordig is het gebruikelijk om op een speciale manier verlichting te maken door lampen van verschillende typen aan te sluiten bij het ontwerp van het plafond. Overweeg hun hoofdtypen, waardoor je het plafond kunt versieren. Ze worden geclassificeerd op type bijlage en type lamp.

In het ontwerp van het plafond met behulp van centrale verlichting en extra verlichting.

Centrale verlichting

Hangende en oppervlakte-type kroonluchters zijn opgenomen in deze categorie. In feite zijn de eerste modellen op suspensies in de vorm van een dik en duurzaam snoer of ketting. Deze ontwerpen onderscheiden zich in de regel door een groot gewicht en hebben beperkingen op plaatsing. Ze kunnen niet worden gemonteerd in kamers met lage plafonds. Ze zijn geschikt in de woonkamer, studeerkamer, thuisbibliotheek, het is belangrijk dat de ruimte ruim was.

De lampen aan de oppervlakte van de centrale verlichting zijn niets meer dan gewone compacte kroonluchters die dicht bij het plafond worden bevestigd. Ze kunnen verschillend zijn, maar vaker zijn het modellen met een karakteristieke afgeplatte vorm. Het voordeel van armaturen is dat ze kunnen worden gebruikt om het ontbreken van hoogte van het plafond visueel te overwinnen en de ruimte van een bepaalde ruimte een adequaat niveau van verlichting te geven. Sommige variëteiten zijn volumineuze panelen met krachtige lampen die door een gesloten bovenlaag zacht licht naar alle hoeken van de kamer verspreiden.

backlight

Dit type verlichting richt zich tegenwoordig op het ontwerp van het plafond. Vaak vervult de achtergrondverlichting de functie van centrale verlichting. Met zijn hulp kun je de ruimte een duidelijke organisatie geven, de gewenste zone accentueren, met behulp van lampen van verschillende vorm en vormgeving voor de compositie. Deze receptie is bijzonder geschikt bij het ontwerp van een open plafond. Bovendien kunt u voor elk afzonderlijk functiegebied uw eigen type afwerking kiezen, waardoor u niet alleen de ruimte kunt verlichten, maar ook kunt differentiëren.

Conventioneel kan deze plafondverlichting in verschillende typen worden verdeeld. Ze zijn allemaal gebaseerd op LED-lichtbronnen, die momenteel zuinig en onschadelijk zijn. In het proces stoten ze geen gifstoffen uit in de lucht, flikkeren niet en zoemen niet. Diodes zetten het grootste deel van de verbruikte energie om in licht, zodat ze het plafondmateriaal niet smelten als ze in de structuur zijn ingebed.

Afhankelijk van het ontwerp van het plafond, gebruiken ze in het ontwerp spots, verstelbare spots en flexibele tape. De eerste vaker omkaderen de doos met regelmatige tussenpozen, de tweede zijn geschikt in de creatieve stijl (ze zijn bevestigd aan de balken).De tape is opmerkelijk omdat hij precies de gebogen contour van elk plafondontwerp kan herhalen, en kan worden ingesloten of verborgen tussen de lijst en de rand van de muur.

Bovendien, bij het creëren van een uniek, realistisch ontwerp met behulp van vezeloptische vezels, die zijn ingebed in het ontwerp voor het effect van fonkelende sterren.

Meestal worden ze gecombineerd met een diodetape, ingebed in het ontwerp van het modeltype RGB met de verandering van de kleurnuances van de lichtstroom van neutraal wit naar violet, inclusief blauw, roze, oranje en vele andere tonen.

Hoe te kiezen voor verschillende kamers?

Het ontwerp van het plafond is in elk geval individueel. Overweeg verschillende opties voor het ontwerp van de plafondruimte op basis van de belangrijkste kenmerken van de kamer.

 • Woonkamer. Voor deze kamer kan de enige beperking het gebrek aan ruimte zijn. Deze kamer is het kenmerk van elk huis, dus het is mogelijk dat u een grote verbeeldingskracht kunt tonen met een combinatie van verschillende materialen. Prachtig in de woonkamer kijken krullende en asymmetrische lijnen, complexe multi-level plafondontwerpen, versierd langs de contouren van verschillende niveaus met aparte verlichting.Hier zijn relevante modellen van twee tinten die kunnen worden uitgevoerd in de toon van het meubilair, evenals opties met een metaalachtige glans.
 • De slaapkamer. Hier moet de sfeer ontspannen zijn, dus het is belangrijk om maximale ontspanning van de ogen te garanderen: felle lichten en krachtige kroonluchters in het ontwerp van het plafond zijn uitgesloten. Voorkeur matte oppervlaktetextuur en eenvoudige vormen van constructie. Vaak, om de sfeer van thuiscomfort en ontspanning te behouden, is er voldoende ledverlichting rondom de omtrek van het plafond.
 • Kitchen. Voor deze kamer is de belangrijkste factor de kenmerken van de muren. Als de ruimte op een vierkant lijkt, proberen ze het eruit te trekken met een decoratief rechthoekig inzetstuk van gipsplaat of uitgerekt canvas met een kader. Het ziet er interessant uit met een stretchstof en gipsplaat, waardoor de kap met achtergrondverlichting passeert. Tegelijkertijd is in de decoratie niet nodig om de foto te gebruiken: voor een complexe inrichting voldoende puntverlichting.
 • Gang en gang. Het hangt allemaal af van de lay-out. Als de muren schuin staan, proberen ze het plafond van de hal te versieren met de ontvangst van asymmetrische lijnen, waardoor de aandacht afleidt van de kromming van de muren, waardoor een visueel onevenwicht ontstaat in de entree. Door de gekrulde lijn kun je de illusie van ruimte creëren.Voor een smalle gang, typisch voor een kleine "Chroesjtsjov", is het beter om een ​​eenvoudige gipsplaat te gebruiken: de spanningsstructuur is hier niet geschikt. De vierkante tegel (zelfs van duur materiaal) ziet er hier niet altijd uit: geometrische elementen verdelen visueel een beperkte ruimte.
 • Studio. In dit geval is het belangrijk om een ​​balans te vinden: omdat, vanwege de open lay-out, alle functionele gebieden zichtbaar zijn, mag het plafond niet op meerdere niveaus zijn. In dit geval zijn lichtprojecties toegestaan ​​voor twee zones van de ruimte (in de regel, gast en dineren). Soms is het plafond zo ontworpen dat de gekrulde lijn begint bij het eetgedeelte en soepel overgaat in de gast. Moderne lay-out biedt veel mogelijkheden voor ontwerp.

Om het plafond niet alleen mooi, maar ook relevant te maken in deze ruimte, is het noodzakelijk om een ​​ontwerpproject te maken in de beginfase van reparatie. Hierdoor wordt het gevoel van druk op de muren vermeden, omdat complexe structuren vaak de hoogte van het plafond verminderen. Met een bekwame en moderne benadering van decoratie, kunt u een stijlvolle oplossing maken met zonering, de gebreken van een ongelijk plafond verbergen en visueel lage muren verwijderen.

 • badkamer. In deze ruimte proberen ze het klassieke ontwerp van het plafond uit te voeren volgens de basisafwerking, omdat de tegels die de oppervlakken van de muren en de vloer versieren, een duurzame coating zijn. Probeer voor het decor de juiste opties te kiezen en versier het oppervlak van de basis met ergonomische verlichting. In de decoratie kunt u nieuwe materialen aanbrengen die bestand zijn tegen de negatieve effecten van vocht. Schuimtegels zijn hier niet acceptabel, maar gipsplaat is geschikt.

Mooie voorbeelden in het interieur

Raadpleeg de voorbeelden van fotogalerijen om de veelzijdigheid van het ontwerpidee bij het ontwerp van het plafond van de woning te beoordelen. Onder de vele mogelijkheden vindt iedereen de meest interessante ideeën en opties voor het decoreren van het plafond.

Een mooi voorbeeld van het ontwerp van een woonkamer van een landhuis met brede ramen en deuren op aangrenzende muren. Bij het ontwerp van een hoog plafonddak zijn de belangrijkste elementen ramen, balken en stijlvolle kroonluchters op hangers. Gestoffeerde meubels bij de open haard en tapijt creëren een huiselijke sfeer.

Het benadrukken van het slaapgedeelte met een complex asymmetrisch ontwerp ziet er stijlvol en modern uit.De decoratie gebruikte materiaal dat paste bij de toon van de deur en het bed zelf. Het hoogtepunt van elk contrastdetail creëert een volume-effect.

Door de combinatie van spiegeltegels met gipsplaat kunt u het gastengedeelte accentueren, dankzij de luxueuze kroonluchter en verlichting rondom de omtrek van het ontwerp met twee niveaus, is de ruimte gevuld met licht.

De combinatie van gipsplaten en behang stelt u in staat om een ​​slaapgedeelte aan het hoofd te selecteren. Het accentueren van de plafondlijst met schijnwerpers langs de contour van het niveau zorgt voor een adequaat lichtniveau en de lintverlichting verbetert de verschillende niveaus van het plafond.

Het scheiden van de kookzone met een afzonderlijke gipsplaatconstructie op twee niveaus met compacte hanglampen van beknopte vorm creëert een unieke atmosfeer. Het gebruik van de ingebouwde achtergrondverlichting compenseert het gebrek aan licht.

Tips ontwerper over het ontwerp van plafonds, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer