Het plafond van de houten latten in het interieur

 Het plafond van de houten latten in het interieur

Het moderne ontwerp van de behuizing omvat het gebruik van originele afwerkingen, met name voor het ontwerp van plafonds. Tegenwoordig zijn er veel bouwmaterialen, waardoor je prachtige composities kunt maken.

Naar het interieur in de kamer bleek individueel en ongebruikelijk te zijn, wordt het aanbevolen om plafonds gemaakt van houten latten te installeren. Ze worden niet alleen gekenmerkt door milieuvriendelijkheid, maar passen ook perfect in elke stijl, met de nadruk op de belangrijkste details van het decor. Bovendien vullen dergelijke ontwerpen de ruimte met het aangename aroma van hout en maken ze de kamer gezellig.

Speciale functies

Verlaagde plafond van de rails is een systeem dat bestaat uit metalen profielen en houten panelen, die worden bevestigd met speciale naalden.Tussen de basis en de gerangschikte structuur wordt een vrije ruimte gevormd, deze wordt gebruikt voor de installatie van verschillende communicaties en elektrische bedrading. Dit type plafond is zeer geschikt voor zowel landhuizen als stadsappartementen.

Houten decor creëert interessante composities in de gangen, badkamers en keukens, je kunt vergelijkbare systemen installeren in slaapkamers of kinderen. Een rijke selectie van modellen en kleuren maakt de cover populair in design, naast dat, De boom wordt gekenmerkt door vele positieve eigenschappen, want het is inherent:

 • uitstekende geluidsisolatie;
 • hoge thermische geleidbaarheid;
 • natuurlijkheid;
 • een enorme selectie van installatie-opties;
 • installatiegemak;
 • redelijke prijs;
 • aantrekkelijke uitstraling.

Extern is het houten plafond van de lat vergelijkbaar met ophangpanelen van MDF, kunststof of metaal, maar anders dan bij deze is de coating volledig van natuurlijk materiaal gemaakt. Installatie van de compositie begint pas na de voorbereiding van het frame, omdat de latten aan de kist zijn bevestigd.

Deze afwerking heeft de volgende kenmerken:

 • Ophangsysteem van de rails kan de gebreken en defecten van oppervlakken verbergen.Daarom is het, voordat u het installeert, niet nodig om de basis uit te lijnen. Bovendien kunnen bedradings- en ventilatiekanalen gemakkelijk in de dakplafondruimte worden geplaatst.
 • De mogelijkheid om elke lichtbron te installeren. Hun keuze hangt af van het ontwerp van het plafond en de grootte van de kamer.
 • Houten systemen creëren een uniek microklimaat in de kamer, omdat het natuurlijke materiaal "ademt" en de lucht passeert.
 • Rekdecoraties zien er prachtig uit in elk interieur en zijn perfect te combineren met andere afwerkingen.

Ondanks de aanwezigheid van veel positieve eigenschappen, hebben deze plafonds hun nadelen:

 • De hoogte van de kamer verminderen. Omdat het ontwerp aan het frame is bevestigd, neemt het plafond een beetje ruimte in beslag.
 • Installatiewerk is niet bijzonder moeilijk, maar als u de installatie van lange racks in intervallen installeert, is geen extra hulp nodig.
 • Het plafond is onstabiel tot hoge luchtvochtigheid en "bang" voor water. Onder invloed van condensaat kunnen de details van de structuur vervormd worden, daarom wordt het aanbevolen om ze met speciale oplossingen te bedekken.
 • De boom warmt snel op en brandt.Daarom vereisen dergelijke plafonds speciale brandveiligheidstechnologieën. Om de brand te verminderen, worden de lamellen behandeld door impregnering.
 • De instabiliteit van het afwerkmateriaal van het rotproces. Onderdelen zijn zeer vatbaar voor schimmel en meeldauw. De duur van hun werking kan alleen worden verhoogd door chemische behandeling.

Natuurlijk worden deze plafonds gekenmerkt door aanzienlijke tekortkomingen, maar als u ze op de juiste manier installeert, kunt u een uniek ontwerp maken, waardoor de kamers een natuurlijke inrichting hebben. De boom ziet er respectabel en duur uit, heeft een unieke structuur, zodat de racksamenstellingen harmonieus in elke huisruimte passen.

Voor de installatie van houten plafonds, kunt u verschillende rassen van de array kiezen en om de lamellen er mooi uit te laten zien, zijn ze vaak getint of geverfd met vernis. Elk type boom kost anders, dus de installatie van structuren zal afhangen van de financiële mogelijkheden van het gezin. Voor een klassieke stijl bijvoorbeeld, moet je extreem dure materialen kopen en voor het versieren van een kamer in landelijke stijl, is een goedkope reeks redelijk geschikt, die kan worden versierd met de oudheid.

Verlaagde plafonds worden beschouwd als een ongebruikelijk ontwerpelement. zowel in grote als in kleine ruimtes, maar als de ruimte te laag is, is het beter om dit soort decoratie te weigeren. Om het interieur van de ruimte mooi te laten combineren met het plafond, moet eerst een schets van de ruimte worden gemaakt en alle benodigde componenten worden geselecteerd. De kleur van de boom zal ook een grote rol spelen: voor sommige stijlen kan het natuurlijk zijn, bij andere soorten decoratie moeten de latten worden afgezwakt, waardoor ze een geschikte schaduw krijgen.

types

Houten lattenplafonds zijn erg populair bij het uitvoeren van afwerking in residentiële gebouwen en openbare instellingen.

Deze materialen kunnen verschillen, niet alleen qua textuur, kleur, vorm, maar ook qua constructie, dus lattenplafonds zijn:

 • Open type Het belangrijkste kenmerk van deze configuratie is de locatie van de kaarten: ze zijn zo bevestigd dat er een kleine opening tussen de onderdelen en het frame overblijft. Vrije ruimte kan open of gesloten worden gelaten met speciale decoratieve inzetstukken.In de regel worden de gaten klein gemaakt en is hun breedte vijf keer kleiner dan de breedte van de hoofdrails.

De doppen tussen de panelen kunnen van hout, metaal of plastic zijn, ze passen harmonieus bij de kleur en textuur van het materiaal en vormen een mooie aanvulling op de compositie. Tegelijkertijd wordt in lage ruimtes aanbevolen om inserts tussen de lamellen te gebruiken, deze zullen de slots aanvankelijk sluiten en de overlap solide maken. Wat betreft de ruime gebouwen, ze zijn geschikt voor het ontwerp zonder doppen.

Interstitiële inserts spelen bovendien de rol van decor en verbeteren het uiterlijk van het plafond. Om het ontwerp er vreemd uit te laten zien, moet u pluggen met een reliëf- of spiegeloppervlak installeren. Vaak worden dergelijke structuren geïnstalleerd in winkelcentra en amusementscentra. Als je ze aanvult met goede bronnen van verlichting, krijg je een interessante illusie van licht.

 • Gesloten type. In dergelijke plafonds zijn de lamellen op een stoot gemonteerd, met als resultaat dat een enkel vlak wordt gevormd, dat eruit ziet als een solide basis. Omdat er geen openingen tussen de onderdelen zijn, worden dergelijke constructies aanbevolen voor kamers met lage plafonds.Voor een betere ventilatie tussen de basis en de overlap, worden geperforeerde lamellen gebruikt.

Bovendien, in dergelijke plafonds, kunt u clapboard of meerkleurige panelen als afwerkmateriaal gebruiken, ze zullen een eenvoudig ontwerp veranderen in een echt meesterwerk, waardoor u een rijk en exclusief interieur krijgt.

 • Gecombineerd. Onlangs is modern design van plafonds vertegenwoordigd door een interessante combinatie van hout en andere materialen. Zo'n samenstelling lijkt interessant in grote kamers en vult ze met een frisse sfeer. Om een ​​stijlvol ontwerp te maken, maakt u eerst het frame, daaraan houten lamellen en complementeert u hun inzetstukken. In dit geval moet het decoratiemateriaal een spectaculair beeld hebben, dus kies panelen van verschillende afmetingen, hoogtes en structuren.

verlichting

Heldere en hoogwaardige verlichting is het belangrijkste onderdeel van elk verlaagd plafond, vormt hierop geen uitzondering, en het ontwerp van houten latten. Meestal voor dit type plafond gebruikte spots en LED-lampen. Let bij het kiezen op het type lampen en armaturen, want er zijn draaiende en niet draaiende systemen.

Bovendien is elk model van het ontwerp uniek, dus voor de verlichting ervan moet rekening worden gehouden met het functionele doel van de ruimte en het ruimtegebied.

Om lichtbronnen correct te selecteren en te installeren, moet u deze richtlijnen volgen:

 • Schijnwerpers. Gloeilampen zijn in de regel ingebouwd en worden gekenmerkt door grote afmetingen. Daarom is dit feit belangrijk om rekening mee te houden bij het berekenen van het ontwerpniveau. Deze lampen zijn goedkoop, maar ze verbruiken veel elektriciteit en raken snel versleten tijdens gebruik, ze zijn genoeg voor maximaal 2 jaar werk. Bovendien moet voor de installatie van de achtergrondverlichting speciale openingen in het frame worden aangebracht, waardoor de hoogte van de ruimte afneemt.
 • Halogeenlampen. Ze worden beschouwd als een economische en betrouwbare bron van verlichting, omdat hun levensduur 10 jaar kan zijn. Bij de installatie van dit verlichtingssysteem is het niet nodig om het plafond te "verlagen"; de lampen zullen slechts 3-5 cm overlappen.
 • LED-verlichting. Beschouwd als ideaal voor houten plafonds met lattenbodems. Ze hebben een hoog rendement, zijn bestand tegen mechanische schade en hoge luchtvochtigheid, dus ze kunnen worden gekozen voor kamers met niet-constante temperatuursomstandigheden.Bovendien zorgen LED-lampen voor felle verlichting, waardoor de natuurlijke schoonheid van hout wordt benadrukt.

Het is de moeite waard op te letten dat alle bovengenoemde bronnen van verlichting afzonderlijk of in combinatie met elkaar kunnen worden geïnstalleerd. In ruimten waar zonering moet worden uitgevoerd, wordt de plafondstructuur bijvoorbeeld bemoeilijkt, zodat elke zone wordt verlicht met een specifiek type armatuur.

Voorbeelden in het interieur

Rackplafonds van hout nemen een van de belangrijkste plaatsen in modern design in, omdat u naast veel positieve eigenschappen een stijlvol interieur kunt ontwerpen. Zulke ontwerpen zien er goed uit in ruime kamers, in de decoratie waarvan natuurlijke materialen werden gebruikt.

Een uitstekende keuze zou het plafond van de rails voor woonkamers zijn. Om het ontwerp een luxe houten top te geven, gemaakt van grenen, eiken of berken, moet je de decoratieve vernis bedekken, met als resultaat dat je een ongewoon effect kunt krijgen. Tegelijkertijd moet de kleur van de plafondconstructie worden gecombineerd met de tinten van de wanden en vloerbedekking.

Het wordt afgeraden om lattenplafonds te gebruiken in ruimtes met een afwerking in de vorm van behang en decoratieve pleister. Als u deze compositie voor het ontwerp kiest, moeten de lamellen worden aangevuld met afwerkmaterialen met de textuur die het meest geschikt is voor hout. Daarom zou de ideale optie zijn: houten panelen op de muren en laminaatvloeren.

De combinatie van hangende structuren tegen de witte muren ziet er ook prachtig uit. Als de oppervlakte van de kamer dit toelaat, dan kunt u in het interieur de stenen muurbekleding en het houten plafond aanvankelijk combineren.

Vaak zijn er in moderne woningen gecombineerde kamers, waar de woonkamer is verbonden met de eetkamer of keuken. Dergelijke keukenstudio's vereisen een ongebruikelijk ontwerp waarin men een zonering perfect kan uitvoeren en de ruimte kan vullen met natuurlijke decorelementen. In dit geval wordt het aanbevolen om een ​​verlaagd plafond in hout in de keuken te installeren en een vals paneel in de eet- of woonkamerruimte te selecteren.

Het feit dat een dergelijk rack plafond, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer