Armstrong-plafond: voor- en nadelen

 Armstrong-plafond: voor- en nadelen

Wanneer het dringend nodig is om het plafond in een appartement of een openbare ruimte te regelen, maar er zijn beperkingen op tijd en budget, is het aan te bevelen om aandacht te besteden aan Armstrong-plafonds. Ze verschillen in een verscheidenheid van ontwerp en eenvoud van een ontwerp, zijn gemakkelijk te monteren en dienen vele jaren.

Speciale functies

Armstrong-plafond is een van de meest voorkomende soorten dekking, die te zien is in woon- en kantoorgebouwen. Van daaruit is hij een constructie van platen, geplaatst in de vorm van cellen op een metalen frame. Zo'n plafond is vrij eenvoudig te installeren en heeft geen hoge kosten - daarom is het erg populair.

Het is vermeldenswaard dat de naam werd verkregen ter ere van de fabrikant, die als eersten die plafonds naar Rusland bracht.

Het ontwerp van de coating is anders, wat niet alleen het uiterlijk, maar ook de akoestiek van het plafond bepaalt. Het bedrijf bood al enige tijd aan om twee soorten platen te gebruiken: vierkant - met een afmeting van 600x600 en rechthoekig - met een afmeting van 1200x600 mm. Het tweede type zorgde echter voor enige bezorgdheid, omdat de structuur dreigde in te storten, dus werd besloten deze te verlaten. Bovendien zijn er technische kenmerken van Armstrong-platen als dikte (8-25 mm) en gewicht (van 2,7 tot 8 kg / m2).

In één stapel bevinden zich 8 tot 22 platen die kunnen worden bewaard bij een temperatuur van 15 tot 30 graden Celsius en met luchtvochtigheid tot 90%. Volgens GOST moet Armstrong worden gebruikt bij een temperatuur niet lager dan 12 graden Celsius en niet meer dan 70% van de luchtvochtigheid in de ruimte. De limiet voor brandwerendheid wordt in enkele minuten berekend.

Een dergelijke coating kan zacht of hard zijn. Het zachte plafond is mineraal of organisch. Harde platen zijn erg zwaar, dus ze moeten worden versterkt met dure bevestigingsmiddelen en worden behandeld met speciaal gereedschap.. Hieruit volgt dat ze in de regel uitsluitend worden gekozen voor de aankleding van dure appartementen of landhuizen.

De kenmerken van de minerale platen spelen ook tegen hen - de experts kwamen erachter dat een dergelijk plafond niet milieuvriendelijk is en schadelijk voor de gezondheid. Nu richten de meeste kopers hun aandacht op biologische platen, omdat ze zijn gemaakt van papierafval en daarom vrijwel onschadelijk zijn.

Hieraan moet worden toegevoegd dat het mogelijk is om een ​​dergelijke plaat te corrigeren met een gewoon mes - u hoeft geen extra geld uit te geven aan gereedschappen.

De hangende structuur bestaat uit plafondplaten en profielen van vier typen: dwars, muur, drager en longitudinaal, evenals van ophangingen en bevestigingsmiddelen. Armstrong-profielen zijn gemaakt van verschillende materialen en verschillende vormen: of het is geschilderd metaal of metaal-plastic met gaten voor ophanging.

Het oppervlak hoeft niet lang te worden gerepareerd en wordt met gewone droge borstels of vochtige doeken gereinigd van stof. Als het plafond vrij laag is, kan het zelfs worden opgezogen. Bij het vervangen van een constructie-element is het onmogelijk de ophangingen te verwijderen of de lengte ervan op enigerlei wijze te veranderen.

Voors en tegens

Zoals elk ander type plafond heeft het plafond van Armstrong zijn eigen voor- en nadelen. Een van de voordelen zijn de volgende punten:

 • Vrij lage kosten.
 • Het is mogelijk om onafhankelijk te installeren en niet te veel te betalen voor de diensten van specialisten.
 • Hoogwaardige warmte- en geluidsisolatie, wat vooral belangrijk is voor een ruimte in een huis met dunne plafonds. De coating elimineert onnodige geluiden en houdt de warmte in het appartement.
 • Na installatie van de hangende structuur tussen het oorspronkelijke plafond en de nieuwe coating, wordt een vrij grote vrije ruimte gevormd. Het is geschikt voor verschillende communicaties, draden, internetkabel en lampen. Vanwege de gemakkelijke toegang en de mobiliteit van de constructie, zijn ze gemakkelijk te repareren en, indien nodig, te vervangen.
 • Als de keuze viel op reflecterende platen, zal de hoeveelheid licht in de kamer toenemen.
 • Ecologische veiligheid - organische platen gemaakt van natuurlijke materialen zijn praktisch onschadelijk.
 • U kunt uw eigen houten platen maken, indien vereist door het ontwerp, en ze op het profielkader bevestigen.
 • De coating zelf is ook gemakkelijk te repareren en gemakkelijk te onderhouden.
 • Het is mogelijk Armstrong te gebruiken voor het opwarmen van de garage, het balkon en de technische ruimtes.
 • Het oorspronkelijke plafond hoeft niet te worden opgeruimd.
 • Voor Armstrong produceert een verscheidenheid aan componenten die geschikt zijn voor ontwerp.
 • De elementen zijn gemaakt van onbrandbare materialen.
 • Aantrekkelijk uiterlijk.
 • Onderhoudt tot 6,5 kg per 1 m² M. vierkante meter.

Echter, Armstrong geïsoleerd en een bepaald aantal minnen. Bijvoorbeeld:

 • Componenten van structuren hebben geen hoge sterkte - het materiaal is erg fragiel.
 • Hij zal niet redden van overstromingen, als de buren hierboven door de buis breken. Als bovendien een coatingtype bestaande uit vezels is gekozen, zou het plafond worden beschadigd.
 • Armstrong "steelt" bijna een kwart van een meter, dus het wordt niet aanbevolen om het in appartementen met een laag plafond te plaatsen. Het zal er goed uitzien in de Stalin-gebouwde appartementen, moderne hoogbouw, winkelcentra en kantoorgebouwen, maar de eigenaren van de "Brezhnevok" en "Chroesjtsjov" zullen de voorkeur moeten geven aan een andere coating.
 • Minerale platen kunnen geel worden als gevolg van veranderingen in temperatuur of vochtigheid.
 • Er zijn ontwerpbeperkingen: het is onmogelijk om gebogen elementen te maken.

types

Hieronder staan ​​enkele soorten Armstrong-coatings.

Plafonds van de economy class, bijvoorbeeld "Baikal" of "Oasis". Meestal worden dergelijke platen gebruikt in winkelcentra, kantoorgebouwen, ziekenhuizen en andere openbare plaatsen met standaard bedrijfsomstandigheden, omdat ze niet duur zijn, maar wel een waardig uitziende plafondbekleding.

 • "Baikal" - het meest populaire economiemodel. Het heeft een wit reliëfoppervlak met "wormholes" in de structuur. "Oasis" is een andere originele ruwe textuur, aangenaam om aan te raken. Het combineert twee voordelen: een aangenaam uiterlijk en lage kosten. Er is ook een "Oasis Plus" met perforatie afwisselend in diameter, dempingsgeluid.
 • "Tatra" is een paneel met kunstmatig gekraakt. Het absorbeert geluiden vrij goed. Bovendien is het Norma-model met perforatie die afwisselend in diameter is ook gerelateerd aan dit type.
 • Functionele plafonds, bijvoorbeeld "Prima", zijn vochtbestendig door het hoge gehalte aan latex in de samenstelling, ze zijn gemakkelijk te wassen en niet te vervormen, zelfs met een verhoging van de luchtvochtigheid tot 95%.In de regel worden ze gemonteerd in zwembaden, badkamers, wasserijen, baden, horeca en natte winkels van industriële bedrijven. De dikte van alle platen is 15 mm, en bovendien hebben ze een verhoogde geluidsisolatie.
 • Akoestische plafonds, bijvoorbeeld "Ultima". Ze bestaan ​​uit tegels met extra bescherming tegen externe ruis: een akoestische coating van glasvezel. Vanwege hun hoge geluidsisolatie zijn ze gekozen om bioscopen, nachtclubs en concertzalen te versieren om harde geluiden te verzachten. Ook "Ultima" heeft een hoge mate van lichtreflectie door de aanwezigheid van een glad wit oppervlak.
 • Hygiënische plafonds, deze omvatten "Bioguard". Dergelijke panelen zijn bekleed met een speciale oplossing die beschermt tegen vet en stoom en de groei van bacteriën voorkomt. Het oppervlak is vlak en wit, gemakkelijk en naadloos schoon te maken door middel van nat reinigen. Plafonds van dit type worden geplaatst op plaatsen waarvoor de naleving van SanPiN belangrijk is, bijvoorbeeld ziekenhuizen, kleuterscholen en workshops voor levensmiddelenbedrijven.

Designplafonds worden gebruikt in appartementen en andere gebouwen waarvoor een originele inrichting, vormen en kleuren vereist zijn.Als het echter nodig is om de hoogte van de plafonds te behouden, moet u een omrande structuur kiezen. Meestal zijn ze spiegel, glas, hout of patronen.

Houten platen zijn gemaakt van hoogwaardige MDF, gefixeerd met duurzame vernis en voldoen aan brandveiligheidseisen.

 • Vooral onderscheiden reeks Graphisdie zich onderscheidt door een witte kleur met decoratief reliëf in de vorm van kleine vierkanten en cirkels, en grafisch ontwerp in de vorm van kleine strepen en kleine vierkanten, en vederwolk - met decoratieve "depressieve" cirkels, vierkanten en strepen, met decoratieve patronen in de vorm van een golf, lint en kam. Daarnaast is het vermeldenswaardig van roosterplaten, een reeks Colorton, Madera houten plafonds (laminaat en houtfineer). Bovendien zijn metaal (lat of cassette) en kunststofplaten in de handel verkrijgbaar.

Voor zware platen zijn versterkte aluminiumprofielen vereist.

Volgens de installatiemethode zijn er twee soorten plafondplaten: het klassieke type, die van binnenuit in het frame zijn ingebed, en moderne platen die op hun plaats klikken wanneer ze buiten worden geïnstalleerd.

ontwerp

Wanneer u kiest voor het plafond van Armstrong, is er een mogelijkheid om de kleur van de platen te kiezen, bij uitstek geschikt voor het bestaande ontwerp van de ruimte.Hoewel de variëteiten van plafonds opvallend zijn in hun diversiteit, wordt de voorkeur gegeven aan witte kleuren en het klassieke "gladde" model - dit is wat ontwerpers van kantoorgebouwen, supermarkten en andere openbare ruimtes doen.

Voor bioscopen wordt echter vaak een zwart plafond gekozen.

Designoplossingen in woonwijken zijn ook gevarieerd: je kunt gekleurde platen vinden, en patronen en geperforeerd met gevormde gaten van verschillende vormen, en prachtig reliëf. Er zijn meer dan tien soorten embossing: beide van hetzelfde type met een patroon van een geometrische figuur en gecombineerd. Heel vaak worden geperforeerde panelen geïnstalleerd in medische faciliteiten.

Er zijn open cellen van het roostertype, die in staat zijn om de ophangingsstructuur te verbergen. Vergeet niet de aanwezigheid van een verscheidenheid aan texturen van Armstrong-tegels - ze kunnen reliëfpatronen, acrylmodellering, vergulding en ander "puistig" decor hebben.

De mogelijkheid om het aantal niveaus te wijzigen, stelt u in staat de kamer naar uw smaak in te delen. Wanneer de beslissing wordt genomen om twee plafondniveaus te monteren, Het is de moeite waard om met verlichtingselementen te "spelen"om prachtige ontwerpen met 3D-effect te krijgen. Je kunt ook platen van verschillende kleuren wisselen: bijvoorbeeld zwart, wit en helder, contrasterend. Een dergelijke beslissing zal dubbel voordeel opleveren, omdat de kleurinzetstukken niet alleen het interieur kunnen versieren, maar ook de ruimte kunnen inrichten.

Door de Armstrong in de woonkamer in combinatie met de keuken te maken, is het mogelijk om tussen de rustruimte en de kookzone onderscheid te maken met behulp van een heldere strook.

Systeemelementen

Het ontwerp van het systeemplafond bestaat uit platen en een metalen frame met een ophanging. Het frame van de plafondbekleding is samengesteld uit standaardprofielen met een plankbreedte van 15 tot 24 cm en openingen voor een ophangsysteem. Het kan zichtbaar of verborgen zijn. tussen de beplatingselementen. Profielen worden verbonden met behulp van sloten met veren of gevouwen antennes.

Perimeterprofielen hebben de vorm van de letter "G" en de rest - de letter "T". Lagerelementen hebben een lengte van 3,6 m en de dwarsrichting - 0,6 en 1,2 m. Elk profiel kan gemakkelijk worden bijgesneden tot de vereiste afmetingen.

Het afgewerkte rooster wordt opgehangen met metalen staven van 6 mm lang. Een van hen moet soepel zijn, de tweede met een haak en beide zijn verbonden door een speciale veer - "vlinder". Als u de "vlinder" knijpt en begint met het verplaatsen van de stangen, kan de hoogte van het plafond worden aangepast. Wanneer de "vlinder" wordt neergelaten, worden de balken definitief vastgezet. Als het nodig is om in de plafonds tussen plafonds te werken (met verlichting of communicatie), wordt een van de panelen opgetild en verplaatst en aan het einde teruggebracht naar de locatie.

Armstrong heeft de gebruikelijke demontagesteun met het basisknooppunt, evenals een plug of metalen spantang die vereist is voor een versterkte ophanging. De tweede optie wordt meestal gekozen door de eigenaars van supermarkten, omdat naast de zwaartekracht van de coating zelf, talloze lampen, airconditioners en ventilatieroosters extra gewicht bieden.

Er zijn verschillende opties om het plafond te installeren: met een frame met twee assen op één of twee niveaus, met of zonder een frame met één as. Bij het kiezen van de derde optie is het noodzakelijk om profielen zonder ophangingen op het originele plafond te bevestigen. Als de voorkeur wordt gegeven aan het biaxiale frame op hetzelfde niveau, dan zijn de profielen zo gemonteerd dat ze delen van 600x600 mm verkrijgen. In het geval van twee niveaus worden aanvullende elementen gebruikt om de profielen met elkaar te verbinden.

De keuze van suspensies hangt af van het type plafond.

Er zijn drie soorten armaturen die worden gebruikt in Armstrong-plafondconstructies. De eerste zijn rasters, ze worden geproduceerd voor plafonds van dit type en vertegenwoordigen een plaat van 600x600 mm. zodanig lampen zijn verspringend in plaats van plafondtegels bij gebruik van extra suspensies.

De tweede zijn LED-lampen, platen van 600x600 mm of 1200x600 mm en de derde zijn puntplaten. Voor hen worden speciale gaten in het midden van de plafondtegels uitgesneden.

montage

Armstrong-plafondmontage begint met een grondige voorlopige berekening.

Ten eerste is het noodzakelijk dat de coating harmonieus in het interieur past en ten tweede moet worden bepaald hoeveel materiaal nodig is en wat de prijs zal zijn. Eerst wordt aangeraden om de omtrek te berekenen: hiervoor wordt de lengte van de wanden gemeten en de getallen worden afgerond op een getal dat een veelvoud is van drie. Dat mogen we niet vergeten perimeterprofiel kan in de hoeken worden gebogen en ingekort.

Sommige meesters geven de voorkeur aan extra snoeien om de coating van een strikt uiterlijk te beroven.

Maar toch moeten de platen heel voorzichtig worden gesneden: niet meer dan de helft.Als hun breedte minder is dan 30 cm, zijn extra cellen vereist. De snijrij moet ver van de ingangsmuur worden geplaatst.

Bij directe installatie wordt er rekening mee gehouden dat de profielen, die het hoofdgewicht moeten opnemen, slechts evenwijdig aan de korte wanden zijn bevestigd.

De eerste fase begint met de installatie van profielen langs de perimeter met een montagestap van 0,6 m in het geval van zachte platen en 0,3 m in het geval van stijve. Een bedekt koord creëert een contour, of de hoogte wordt gemeten door een bubbel- of laserniveau, nadat de profielen voor de omtrek zijn gesneden en bevestigd aan de schroeven in de pluggen of spijkers. Vervolgens wordt de markering uitgevoerd en worden gaten geboord voor de resterende profielen en ophangingen.

De volgende stap zijn getrimde lagerprofielen en afgewerkte elementen zijn verbonden in stroken en vervolgens in de perimeter op een horizontaal oppervlak. De lamellen worden over de lengte uit elkaar bewogen en ook in de steunelementen worden ophangingen aangebracht.

De installatie van de dwars- en langsverbindingen begint parallel en in een kruispatroon dat kracht verschaft. De ophanging wordt na het profiel in stappen van 1 m 20 cm gemonteerd met behulp van in het plafond geboorde gaten.

Knopen mogen niet verder dan 45 cm van de muren worden geplaatst.. Maar dit kan onmogelijk zijn - dan zijn ze op een gespreide manier gemonteerd. Als het ontwerp uitgaat van zware armaturen of technische uitrusting, dan worden extra ophangingen diagonaal gebruikt. De lading zelf bevindt zich dichter bij de muren en hoeken.

Het plaatsen van de platen begint pas nadat alle constructie- en installatiewerkzaamheden zijn voltooid, inclusief de installatie van de vloer en de beglazing van de ramen. Wat de temperatuur betreft, deze moet binnen 20-30 blijven°C, en de relatieve luchtvochtigheid mag niet meer zijn dan 70%. De platen zelf, waarin de armaturen van tevoren worden ingebracht, stijgen op en worden bij een helling in de cellen in de laatste fase geïnstalleerd, maar als er extra gewichten zijn, moeten ze eerst worden geïnstalleerd. De assemblage wordt voltooid door de plaatsing van "dove" platen. De laatste van hen staat op de handen, komt omhoog in de opening van de cel, genivelleerd en verlaagd.

Tips en trucs

Als er een wens is om Armstrong te kopen voor gebouwen met lage plafonds, bijvoorbeeld "Chroesjtsjov", dan zal het nodig zijn om de tussenruimteafstand te verkleinen en het gebruik van scharnieren van pennen en veren ten gunste van draadharnassen en aan schroeven bevestigde hoeken op te geven.In het geval van bevestiging van de ophanging aan de betonvloer wordt de voorkeur gegeven aan deuvels met "schimmels" aan de inlaat - ze zullen voorkomen dat ze in de luchtleemtes vallen die aanwezig zijn in dit type muren.

Installatie van het plafondsysteem begint pas als alle belangrijke communicaties al zijn gelegd, omdat het anders erg onhandig zal zijn. Parameters worden berekend met behulp van een speciale calculator op de site van het Armstrong-installatieprogramma of de fabrikant.

Bij het plannen van de verlichting is het belangrijk om na te denken over welke functionaliteit het heeft. 10 vierkante meter. Meestal worden m 2 lampen gebruikt, maar dit aantal kan zowel worden verlaagd als verhoogd.

Voor Armstrong fit modulaire en rasterarmaturen, overhead ontwerp met dubbele grille, fluorescerende apparaten met 4 lampen, lampen met een spiegelend oppervlak dat licht reflecteert, "Grilyato", "Ringo", punt en LED.

Bovendien plafonds worden aangevuld met diffusers - speciale dunne platen geïnstalleerd in het onderste deel van de verlichtingsapparatuur. Diffusers kunnen ondoorzichtig, opaal, gecoat "crushed ice" of "prism" zijn.

De installatie van plafondtegels wordt uitgevoerd met schone handschoenen om het oppervlak niet te beschadigen. Leggen begint vanuit het midden.

Het veiligste en meest handige om te gebruiken is de Armstrong Hydroboard. De brandbaarheid van de platen is bijna nul en de toegestane luchtvochtigheid bereikt 100%. Bovendien is dit plafond vrij goedkoop - het is gekozen voor het ontwerp van natte ruimtes: zwembaden, douches en opslagfaciliteiten.

Gaten voor ronde armaturen kunnen met een mofmondstuk worden gesneden. Draden en kabels moeten onmiddellijk worden verwijderd en de blote uiteinden zorgvuldig worden geïsoleerd.. De cel waarin het armatuur wordt geplaatst, moet worden uitgerust met vier extra hangers in de hoeken.

Bij het plannen van een verlaagd plafond wordt rekening gehouden met het gewicht van alle ingebedde apparatuur, die zich in het verlaagde plafond bevindt.

Met een groot verlangen kunnen Armstrong-platen alleen worden geverfd door het naleven van bepaalde regels: het is alleen nodig om watergedragen verf en primer te gebruiken. Voor de verwerking is het noodzakelijk om de panelen te verwijderen en ze op een vlak oppervlak te plaatsen.

Aan het einde van alle werkzaamheden wordt het rooster horizontaal aangepast - dit kan op een niveau worden gedaan. Na een paar dagen is de uitlijningsprocedure voor herhaling vatbaar.aangezien het plafond voor deze dagen al een volledige lading zal ontvangen.

Om het plafond onafhankelijk te monteren, hebt u minimaal twee personen nodig. - één wordt bovenaan geplaatst en wordt gebruikt voor het bevestigen en samenvoegen van profielen, en de tweede helpt met gereedschappen en materialen.

Voordat u met het werk begint, moeten alle onderdelen op kleur en grootte worden gesorteerd, beschadigde monsters worden weggegooid en alle hulpelementen worden voorbereid.

productie

Tegenwoordig zijn Armstrong-fabrieken verspreid over heel Europa: 42 fabrieken zijn actief in 12 landen van de wereld. In juni 2015 werd de productie in Rusland gevestigd. Daar begonnen ze een model van economy class "Baikal" te creëren, speciaal ontworpen voor ons land. Dergelijke coatings zijn van hoogwaardig materiaal, gebruiksvriendelijk ontwerp en eenvoudige montage.

Armstrong-plafonds worden genoemd verlaagde plafonds, die meestal worden geïnstalleerd in kantoren en zijn gevuld met een celgrootte van 600x600 mm. Dit is niet helemaal waar, omdat het noodzakelijk is om uitsluitend de panelen van deze fabrikant te gebruiken, en niet alleen het principe van het creëren van de structuur.

Wanneer componenten door andere bedrijven worden gemaakt, is dit niet langer Armstrong, dus alle andere coatings worden beschouwd als "Armstrong-achtige structuren".

De basis voor Armstrong-plafondtegels is minerale vezels met latex, zetmeel, cellulose of gipsverontreinigingen. De meest kosteneffectieve monsters bevatten meer zetmeel en dure bevatten latex, wat de vochtbestendigheid verhoogt. De sterkte en het vermogen van het materiaal om vocht te weerstaan, hangt af van de verhouding van zetmeel en latex.

De tegels worden tot balen gevouwen, met dik papier gelegd en met behulp van vacuüm in polyethyleen verzegeld, zodat het materiaal tijdens transport en opslag in een ideale staat blijft. Het maximale aantal platen in een pakket is 22 stuks, wat voldoende is voor het ontwerp van bijna 8 vierkante meter. m plafond.

De panelen worden opgeslagen en bediend bij specifieke temperaturen en vochtigheid.

Er zijn drie soorten tegelranden:

 • MicroLook. Het heeft een niet erg brede traprand. Ontworpen voor hangende structuren waarvan de breedte niet meer dan 1,5 cm is.
 • leiachtig. Rand voorzien van een brede getrapte rand. Gebruikt in ophangsystemen waarvan de breedte niet groter is dan 2,4 centimeter.
 • boord - Dit is een multifunctionele rand met een gladde rand, geschikt voor beide soorten mechanismen.

De dikte van de platen is van 0,8 tot 2,5 cm en het gewicht kan 8 kg bereiken. De best verkochte panelen hebben een witte kleur, maar kopers zijn beschikbaar in allerlei kleuren en texturen. Het reflecterend vermogen van het plafond is niet meer dan 90%.

Er zijn de volgende fabrikantvereisten:

 • het type dwarsstroken moet overeenkomen met het zijprofiel van de plaat;
 • montage is het best gedaan "ladder";
 • aanvullende bewegende delen, zoals etages, zijn bevestigd aan het oorspronkelijke plafond op afzonderlijke hangers die geen deel uitmaken van de hoofdstructuur;
 • individuele lampen zijn ook bevestigd aan het basisplafond;
 • het werk wordt uitgevoerd met behulp van trapladders en op grote hoogte - veiligheidsgordels.

Armstrong's standaard technische plafondindeling regelt alles, van voorlopige tekeningen tot installatie, inclusief verlichting.

Mooie voorbeelden in het interieur

 • Met zilver gecoate spiegelende oppervlakken geven elke badkamer een sfeer van magie en mysterie. Het melkachtige glas met de achtergrondverlichting achter het plafond zal het thema voortzetten, wat zorgt voor een zacht diffuus licht en perfect past in de hal ingericht in zanderige kleuren en in klassieke stijl.
 • De afwisseling van witte en rode platen, die zijn ingebed in lampen, diversifieert zelfs de meest saaie en langwerpige keuken. Het nobele interieur van de woonkamer zal de houten platen "onder het laminaat" aanvullen.
 • Grote borden met een afgedrukte foto van boomkronen zullen een helder accent zijn in de gang en stripfiguren die zich onder het plafond bevinden, versieren elke kinderkamer. Als de kamer echter al overladen is met lichte meubels en decorstukken, dan is het de moeite waard om op een wit plafond te blijven.

Zie de onderstaande video voor het monteren van het Armstrong-plafond.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer