Klinkhamer voor klinknagels: kenmerken, variaties en toepassingen

Klinknagelnagels voor uitlaatklinknagels zijn een speciaal gereedschap en worden veel gebruikt op vele gebieden van menselijke activiteit. De grote vraag van consumenten naar apparaten is te wijten aan de veelzijdigheid van de verbindingen die worden gevormd met hun hulp en gebruiksgemak.

lot

Tegenwoordig is het klinksysteem een ​​van de meest gebruikelijke technologieën voor het verbinden van twee of meer oppervlakken. Met behulp van deze techniek wordt het mogelijk om structuren op moeilijk bereikbare plaatsen te installeren.waar laswerk om verschillende redenen niet kan worden gedaan. De meest gebruikelijke beperking van het gebruik van lassen is de aanwezigheid in de onmiddellijke nabijheid van de werkoppervlakken van ontvlambaar ofitems die de verbranding ondersteunen, evenals in het geval dat de onderdelen zelf van brandbare materialen zijn gemaakt. Bovendien is het gebruik van een klinkhamer onmisbaar voor installatie op moeilijk bereikbare plaatsen waar het installeren van moeren of het lassen onmogelijk is.

De klinkmethode met behulp van een uitlaatklinkhamer wordt gebruikt in de machinebouw, in reparatiedokken van zeeschepen, in autoreparatiewerkplaatsen en in de bouw. Een door uitlaatklinknagels gevormd verbindingsstuk is goed bestand tegen schokken, gewicht en mechanische belasting. Het is niet gebroken, maar alleen uitgerekt tot de lengte van de mogelijke spanning van de geklonken huls. Met behulp van een uitlaatinstrument kunnen materialen van verschillende structuur en dichtheid worden gecombineerd: metaal, leer, textiel en kunststof. Oppervlakken kunnen in elke variant worden gecombineerd en vormen een sterke en duurzame verbinding.

Werkingsprincipe

Om het principe van de werking van een klinkhamer te begrijpen, is het noodzakelijk om in te beelden hoe de uitlaatklinknagel is aangebracht. Het bevestigingsmiddel wordt weergegeven door twee elementen: een holle cilinder met een kop aan het uiteinde en een staaf. De cilinder wordt de klinknagelnaaf genoemd en de velgmaat wordt beoordeeld aan de hand van de diameter.De metalen staaf lijkt qua uiterlijk op een normale spijker en verschilt daarin alleen in de afgeronde vorm van de dop.

Het materiaal voor de vervaardiging van uitlaatklinknagels bestaat uit staal, aluminium en koperlegeringen. Maar wanneer u voor dit of dat materiaal kiest, moet u rekening houden met de waarschijnlijkheid van het galvanisch paareffect, dat leidt tot de snelle oxidatie van de zwakste metalen en kan leiden tot roest (corrosie) van de verbonden oppervlakken. Dit fenomeen kan worden waargenomen met een combinatie van koper en aluminium, dus wanneer u klinknagels kiest, moet u op het materiaal letten.

Het principe van de werking van de uitlaatklinkhamer is als volgt: nadat de klinknagel is ingebracht in het gat dat eerder op beide oppervlakken is geboord, grijpt de klinkhamer de staaf van de schroef vast met behulp van de klinknagelkop, plaatst deze zijn poten op het materiaal en trekt deze eruit. De staaf vlakt het uiteinde van de mouw af en breekt af. Aldus wordt een afvlakking in de vorm van bloembladen gevormd aan de achterzijde van de bevestigde oppervlakken en blijft de hulsvormige kop op de voorzijde.

species

Apparaten voor uitlaatklinknagels worden geleverd met handmatige (mechanische), pneumatische, batterij, elektrische en pneumatichydraulische aandrijvingen. De meest populaire en populaire hulpmiddelen zijn mechanische modellen: hun ontwerp is eenvoudig en betrouwbaar en voor het werken met hen zijn geen speciale vaardigheden vereist. De gereedschappen zijn uitgerust met werkkoppen van verschillende diameters, die het mogelijk maken om ze te gebruiken voor het klinken van klinknagels van verschillende diameters en lengtes. Het principe van de werking van het uitlaattype van de mechanische klinkbouten is gebaseerd op het principe van de door de mens uitgeoefende trekkracht.

Modellen hebben geen elektrische aansluiting nodig en kunnen worden gebruikt onder alle temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. Structureel lijken mechanische modellen op een pistool en worden ze voorgesteld door veermechanismen die zijn ontworpen om klinknagels terug te trekken en een hefboomsysteem dat krachtoverbrenging biedt. Handheld-apparaten zijn op hun beurt onderverdeeld in eenhandige en tweehandige modellen.

  • Klinkhamer voor één hand Het gaat om het werken met de hulp van een hand, en het is ontworpen voor het installeren van bevestigingsmateriaal, waarvan de doorsnede niet groter is dan 4,9 mm.De meest geavanceerde eenhandige modellen zijn uitgerust met een beweegbare werkkop die over een hoek van 90, 360 en 180 graden kan draaien. Dit ontwerp vereenvoudigt de installatie op moeilijk bereikbare plaatsen aanzienlijk en maakt gereedschap behoorlijk populair in autoreparatiewerkplaatsen. Naast het ontwerp van de hendel kunnen eenpolige klemmen een ander apparaat van het tractiemechanisme hebben, weergegeven door een multisectie-apparaat dat "accordeon" wordt genoemd. Het belangrijkste verschil tussen dergelijke tools en traditionele modellen is hun vermogen om de door de menselijke hand overgedragen inspanning te vergroten en de mogelijkheid om te werken op plaatsen met beperkte toegang.
  • Tweehandige modellen veel krachtiger dan met één hand, in staat om te werken met hardware met een diameter tot 6,5 mm en een lage treksterkte van de staaf. Het ontwerp van het instrument is een instelbaar voorste mondstuk. Hiermee kunt u de nodige parameters instellen voor verschillende soorten bevestigingshardware en de werkslag regelen. Tweehandige modellen zijn gemaakt van slagvast kunststof en chroomstaal. De handgrepen zijn gemaakt van speciale polymeren die voorkomen dat het gereedschap tijdens het gebruik wegglijdt.Bovendien zijn de meeste modellen uitgerust met een houder voor het verzamelen van de toppen van de stangen, hetgeen vooral handig is bij het klinken in complexe mechanische apparaten, waar het binnendringen van vreemde voorwerpen in het mechanisme buitengewoon ongewenst is.

Pneumatisch gereedschap wordt gekenmerkt door hoge prestaties en wordt gebruikt in industriële installaties. Het werkingsprincipe van de modellen is niet gebaseerd op een in de hand gehouden model, zoals dat van mechanische monsters, maar op de werking van perslucht die wordt toegevoerd aan de werkkamer door middel van een compressor. Vanwege het feit dat elk van de geklonken klauwen in zijn kanaalgat beweegt, is de kans op vastlopen of verkeerd uitlijnen van de hardware bijna afwezig. Het installeren van de klinknagel gebeurt met één druk op een knop, waardoor de werksnelheid aanzienlijk wordt verhoogd en u de tool in grootschalige productie kunt gebruiken.

Houd bij het kiezen van een pneumatische stapelaar rekening met een aantal bedrijfsparameters van het gereedschap. Dus, hoe hoger de kracht van het apparaat, hoe meer dikke klinknagels het kan werken. Ook belangrijk is de maximale bedrijfsdruk, welke industriële modellen niet onder de 6-8 atmosfeer mogen liggen.Als wordt gewerkt met dikke oppervlakken, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de werkgang van het gereedschap. De maximale dikte van de onderdelen die moeten worden aangesloten en die het apparaat aankan, is afhankelijk van deze waarde. Het is ook noodzakelijk om het aantal nozzles te controleren dat geschikt is voor verschillende hardware-afmetingen en let op de luchtstroom, die 30% lager moet zijn dan de capaciteit van de compressor.

De voordelen van pneumatische riveters omvatten hoge prestaties, laag gewicht en korte doorlooptijd. Onder de minnen is er een grootte van de producten, en hun hoge kosten, wat verklaard wordt door het feit dat het instrument tot de professionele categorie behoort.

Batterijmodellen oppervlakkig lijken op een boor, ze onderscheiden zich door hoge snelheid van werken en hoeven geen fysieke inspanning te leveren. Bovendien zijn er, in tegenstelling tot elektrische modellen, geen draden in de batterijapparaten en hoeven ze de elektrische stroombron niet dicht bij elkaar te plaatsen. De nadelen van deze klinkgereedschappen omvatten de beperkte levensduur van de batterij.Dergelijke apparaten worden gebruikt voor huishoudelijke doeleinden en zijn niet bedoeld voor het monteren van grote volumes. Het is bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat ze een geventileerde gevel kan omhullen met behulp van een snoerloos gereedschap en dat het klitten van iets in het land of in de garage best handig is.

Elektrische modellen in staat om precies zo lang te werken als nodig is en niet afhankelijk is van het volume van de batterij of de werking van de compressoreenheid. De elektrische klinkhamer lijkt op een elektrische boor: het werkingsprincipe is gebaseerd op het overbrengen van het koppel op de klinknagelkop en de rotatie daarvan in wijzerzin. De klepalnik is uitgerust met een elektrische draad, waarvan de aanwezigheid volledig wordt gecompenseerd door het vermogen van het apparaat om onder alle temperatuuromstandigheden te werken.

Met bekwame bediening uitlaat klinkhamer kan een onmisbare assistent in de reparatie en constructie worden.

Zie de volgende video voor informatie over het gebruik van een mechanische zaklepochnik.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer