Pleistertroffel: soorten en toepassingen

 Pleistertroffel: soorten en toepassingen

Pleistermuurtechnologie heeft een geschiedenis van vele duizenden. Het basisproces en de gebruikte hulpmiddelen zijn in de loop van de eeuwen niet veranderd, maar zijn verbeterd.

Wat is het poluterok?

Een van de noodzakelijke gereedschappen bij de constructie en reparatie is de schraper. Dit artikel helpt u erachter te komen of u nog geen ervaring heeft met reparaties, wat de tool is, waar deze voor is en hoe u deze op de juiste en efficiënte manier kunt gebruiken. In het artikel kan zelfs een professional voor zichzelf nuttige technieken vinden om met het t-shirt te werken. De hoofdtaak als gereedschap is dus het toepassen van een egalisatiemortel.

Typen en toepassing

Het gereedschap wordt gebruikt tijdens de afwerkingswerkzaamheden voor de toepassing, en meer precies, de uniforme coating van het muuroppervlak met mortel. Een troffel is een plaat van ongeveer 10 mm dikDe standaardafmetingen zijn 60 cm breed en van 60 tot 100 cm lang, met een bevestigde handgreep in het midden van het gereedschap. Het kleine formaat is te wijten aan het feit dat het alleen wordt gebruikt voor het aanbrengen van het mengsel op kleine oppervlakken, zoals het gebied rond deuren, ramen of speciale architecturale elementen, maar ook voor het egaliseren van het aangebrachte materiaal in de hoeken.

Soorten zwendel:

  • polyurethaandie in de praktijk vaker wordt gebruikt dan andere. Het is het meest voorkomende materiaal in de bouwmarkt omdat het gemakkelijk te gebruiken is. Het lijkt op een plastic bord, maar bij het kiezen van het is het belangrijk om deze twee materialen niet te verwarren.
  • hout poluterok veel sterker dan vele anderen, bijvoorbeeld schuim en polyurethaan. Het nadeel van dit type is dat het materiaal zich aan het oppervlak kan hechten, dat wil zeggen dat het poluterok begint te "overgroeien" met het mengsel.

Door het verlies van de oorspronkelijke vorm kunnen de hoeken mogelijk niet volledig worden afgeveegd.

  • Schuimplastic geschikt voor kleine verwerkingsgebieden. Het is van korte duur, maar niet duur.Het moet worden verduidelijkt dat het voldoende is voor slechts een paar slagen, later kan het breken of aan de oppervlakte blijven plakken. De kwaliteit van het uitgevoerde werk wordt ook aanzienlijk beïnvloed. Met al zijn ongemak in gebruik, echter, is het te vinden in het bouwen van supermarkten.
  • metaal De tool wordt gebruikt voor het strijken van het oppervlak, het is geschikt voor degenen die van plan zijn om vervolgens verf op de muur aan te brengen.

Vereist speciale vaardigheden om een ​​dergelijke tool te gebruiken.

  • Kunststof, zoals metaal, vereist behendigheid en wordt in speciale gevallen gebruikt voor eenvoudige bediening in kleine gebieden.
  • Andere materialen - rubber, latex, spons - ook gebruikt om een ​​voorproefje te maken. Dergelijke tools worden gebruikt om de uiteindelijke decoratie te implementeren, maar niet voor basiswerken.

Vanzelfsprekend is het beter om de voorkeur te geven aan de polyurethaan-tool: het gebruik ervan zal tijd besparen en de kwaliteit van de toepassing verbeteren. Bovendien zijn problemen met de tool die aan de muur wordt geplakt, onwaarschijnlijk.

Het is het beste om het op te rapen volgens de grootte van je handpalm.

Gebruik van

Allereerst is het noodzakelijk om de grootte van het te behandelen gebied te bepalen en niet te veel van het mengsel van te voren aan te schaffen, vooral als dit van cement is. De eerste is altijd het proces van gips. Het begint met het feit dat het mengsel in een cirkelvormige beweging tegen de wijzers van de klok in wordt aangebracht. Voor het aanbrengen van het materiaal op het oppervlak, zult u kracht en vaardigheid nodig hebben, omdat het mengsel, ondanks zijn dikke consistentie, niet geheel plooibaar is en druk vereist voor uniforme toepassing, en herbruikbare en uniforme handelingen zullen een onvoorbereid persoon snel vermoeien.

De belangrijkste taak is om dezelfde drukkracht te behouden.dan zal het gebruik van de rasp helpen, omdat het hoofddoel de verdichting van de toegepaste oplossing is. De applicatie van de troffel begint na een pauze van 5 uur, die nodig is om de muur te laten drogen. De technologie van oppervlaktebehandeling met een voorproefje is meer vergelijkbaar met het hierboven beschreven gipsproces, met slechts één toevoeging: wanneer u de oplossing aanbrengt, dient u uw hand niet van het behandelde oppervlak te halen om een ​​gladde laag te creëren.

Er zijn enkele nuances waarmee rekening moet worden gehouden bij het werken met de semi-merke, waaronder:

  • Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met de kwaliteit van gereedschappen en apparatuur tijdens het werken, maar ook om een ​​keuze te maken voor oplossingen van hoge kwaliteit voor het mengsel. Het moet goed gemengd zijn, homogeen zijn, dik, zonder klonters. Het is erg belangrijk om niet te worden verward met de hoeveelheid water, en de samenstelling moet fijn zand bevatten. Een alternatief voor dit arbeidsintensieve proces is de aanschaf van een kant-en-klare oplossing.
  • Methoden voor het gieten van gips kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdsoorten: dit zijn cirkelvormige bewegingen en bewegingen naar de pickup, dat wil zeggen op en neer. De eerste methode is eenvoudiger.
  • Tijdens het werken met het gereedschap kan overtollige, niet volledig gedroogde oplossing zich ophopen, ze moeten onmiddellijk worden verwijderd, anders kan het proces worden bemoeilijkt en de levensduur van het gereedschap worden verkort.
  • Het verwerken met een troffel is een lang proces, dus het risico bestaat dat de muur uitdroogt totdat deze volledig is afgeplat, dus het proces moet de wanden van tijd tot tijd nat maken, meestal met behulp van een borstel.

De technologie van het egaliseren van oppervlakken vereist geen speciale uitgaven of dure gereedschappen, zodat iedereen deze kan uitvoeren.Het enige dat in dit proces van fundamenteel belang is, is vaardigheden en fysieke kracht.

Om te leren hoe je de pleister goed kunt slijpen, kun je leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer