Kant-en-klare en zelfgemaakte troffelopties voor spanplafonds

Het monteren van een spanplafond is geen gemakkelijke taak, en er is geen manier om dit te doen zonder speciale gereedschappen en apparaten. Samen met gereedschappen zoals een schroevendraaier, perforator, hittepistool, gebouwniveau en meetlint, speelt een spatel een belangrijke rol in het proces van het rekken van het plafond. Meestal wordt er niet één spatel gebruikt, maar een hele reeks, waardoor verschillende functies kunnen worden uitgevoerd.

Wat is een spatel voor het plafond?

In zijn uitvoering lijkt hij op de gebruikelijke, vertrouwde bij alle constructie-instrumenten voor het puttying met een handvat en een platte metalen punt. Ze hebben echter verschillende doelen, dus het is enigszins anders in vorm dan de gebruikelijke versie.

De spatel voor installatie van het spanplafond heeft een speciale vaste vorm, die op een blad lijkt. De punt van het blad kan een andere hellingshoek hebben.Meestal is het 45 - 90 graden. Het spatelblad dient om de doeken in de technologische holte van het stokbrood te vullen.

Baguette is een speciaal kunststof profiel waarin het vel zelf wordt ingebracht. En om het correct te fixeren, kan een speciale spatel voor het bedekken van het plafond van pas komen. Bovendien is de metalen punt iets dikker. Het feit is dat wanneer het blad wordt opgespannen, de spatel aan een hoge belasting wordt onderworpen, dus de vereisten voor de sterkte ervan zijn veel hoger.

types

Naast het spatelblad zijn er nog andere soorten:

  • Rechte lijnen. In de regel worden rechte spatels slechts in sommige gevallen gebruikt. Ze zijn nodig om het canvas op moeilijk bereikbare plaatsen op het plafond te vullen waar andere spatels niet kruipen. Om dit te doen, zijn ze speciaal gemaakt kleine breedte van 20 - 50 mm.
  • Gebogen. De buighoek van deze spatels kan verschillen, deze is specifiek gekozen voor het profiel van de stokbrood. Dit type spatel dient direct voor het vullen van het canvas in een stokbrood.
  • Corner. Hun werkoppervlak heeft een scherpe hoek, wat handig is om het canvas in de hoeken van de kamer te vullen.
  • halfrond. In sommige gevallen maakt het baguette-profiel het gebruik van halfronde brede spatels mogelijk. Het is erg handig om ermee te werken en het vullen van het canvas in een baguette gaat veel sneller.
  • elektrisch spatels. Dit type spatel is een apparaat waarvan het blad onafhankelijk bewegingen uitvoert als gevolg van elektrische energie. Zo'n apparaat zal uw tijd en moeite aanzienlijk besparen, maar alleen als u professioneel op industriële schaal spanningsplafonds wilt gebruiken. Dit apparaat is erg duur en rechtvaardigt zichzelf niet economisch in het thuisplan.

De bovenstaande soorten spatels geven slechts een algemeen beeld van hun classificatie. De verscheidenheid van hun vormen is te danken aan de verschillende kenmerken van de installatie van spanplafonds, de soorten materialen die worden gebruikt, de vormen van het plafond zelf en vele andere factoren.

Naast de diversiteit van het metalen oppervlak van de troffel, is er ook hun classificatie door het type handvat (houder). Ze zijn van hout en plastic; lang en kort; breed en dun; recht en licht gebogen. Maar hier komt hun keuze niet uit de kenmerken van het baguette-profiel,en vanuit de voorkeuren van de meester zelf.

Als u besluit om spanplafonds professioneel te installeren, is het beter om al hun mogelijke soorten te krijgen. Er zijn twee manieren om dit te doen. De eerste is om naar een speciaalzaak te gaan en alles te kiezen wat je nodig hebt, en de tweede is om zelf de hulpmiddelen te maken.

Het eerste geval is natuurlijk handig en niet moeilijk te implementeren. Je moet echter een aanzienlijk bedrag uitgeven om al het benodigde arsenaal aan te schaffen. Kijk gewoon van tevoren naar de voorbeelden van producten die vandaag in winkels worden verkocht, rekening houdend met de kosten van producten.

Een spatelblad met een werkoppervlakhoek van 45 graden kost u 1.100 roebel. Het heeft een eiken handvat en metaal van hooggelegeerd roestvrij staal met een dikte van 1,5 millimeter. Maar als u aan de andere kant kijkt, zijn deze onderdelen te duur voor zijn kleine formaat. De prijs van een halfronde spatel in online winkels bereikt soms 2.700 roebel.

Met de meest bescheiden verzoeken in de meeste gevallen is het bedrag nog steeds aanzienlijk. Veel vakmensen daarentegen geven er de voorkeur aan om niet te riskeren, gezien de hoge kosten van het canvas zelf, en proberen spatels in gespecialiseerde winkels te kopen.

Vergeet niet de mogelijkheid om een ​​spatel te maken voor het monteren van een spanplafond met uw eigen handen. Het voordeel van handmatig werk is dat u precies zo'n troffelmachine maakt, wat u nodig hebt, rekening houdend met de kenmerken van het profiel en persoonlijke voorkeuren.

Hoe jezelf te maken

Er zijn veel manieren om je eigen spatel te maken voor het uitrekken van plafondtegels.

Een van de gemakkelijkste is om een ​​voldoende stijve metalen plaat op te pakken, bijvoorbeeld het mes van een oud, overbodig keukenmes. De breedte van het eerste gereedschap is ongeveer 3 centimeter.

Snijd voorzichtig een scherp uiteinde met een molen of een metalen vijl. Vervolgens moet je de randen afronden zodat ze niet scherp zijn en het plafond niet afsnijden. De volgende stap is om het metaal op te warmen tot een roodachtige tint, zodat je het kunt buigen. Gebruik voor dit doel, bijvoorbeeld een gasfornuis en een tang. Buig het metaal totdat u de vereiste buighoek hebt om het stokbrood gemakkelijk aan te haken.

Een andere eenvoudige manier om een ​​spatel te maken voor montage zonder spleetniveaus is de volgende procedure:

  • Neem de meest gewone bouwspatel van kleine afmetingen (ongeveer drie of vier centimeter breed en 1,5 millimeter dik). Als er niet zoiets bij de hand is, kunt u een goedkoop product kopen in de winkel.
  • Rond scherpe hoeken af ​​door te bewerken. Je kunt elk bestand of een slijpsteen gebruiken, zelfs grof schuurpapier is best geschikt.
  • Geef de spatel vervolgens een haakvorm. Als er een bankschroef bij de hand is, kost deze procedure niet veel tijd. In dit geval hoeft u alleen maar het metalen onderdeel in een bankschroef vast te klemmen tot een diepte van ongeveer drie tot vier centimeter en de hendel in te drukken tot u de gewenste hoek van 90 graden bereikt.
  • Als er echter geen ondeugd is, is het niet eng. Net als in het eerste geval, zal het nodig zijn om het metaal tot een rode tint te verwarmen en met behulp van de tang handmatig te buigen.

Van exact dezelfde spatel kun je gereedschap plaatsen maken voor de bovenste niveaus. Het technologische proces zal er hetzelfde uitzien, met uitzondering van één nuance - de hoek wordt niet gemaakt op 90 graden, maar op 45, met een lichte buiging van het uiteinde in een bladvorm.

Zo kunt u dankzij eenvoudige acties een goede set spatels verkrijgen om werkzaamheden aan de installatie van spanplafonds uit te voeren.

Het is uiteindelijk belangrijk om een ​​handig installatiehulpmiddel te krijgen voor het inbrengen van stoffen of andere soorten kleding die bij u past. Dan zul je met zo'n spatel de plafondafdekking echt effectief kunnen veranderen.

Zie de volgende video voor meer informatie over opties voor spatels voor spanplafonds.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer