Prosekatel voor een metalen profiel onder gipsplaat

Een prosekatel of firmware wordt tegenwoordig een tool genoemd, waarvan de functie bestaat uit het verbinden van metalen profielen en profielen van andere materialen voor gipsplaat of ander bekledingsmateriaal. Elke persoon die zich waagde om zelfstandig reparaties uit te voeren, weet dat om gipsplaat te installeren, ze eerst staalconstructies uit metalen profielen installeren.

Er zijn verschillende meningen over de middelen van zijn bevestigingsmiddelen. De meeste vakmensen hebben de neiging om schroeven of schroeven in deze hoedanigheid te gebruiken. Om dergelijke bewerkingen uit te voeren, heeft u een schroevendraaier of een elektrische boormachine met verschillende spuitmonden nodig, evenals een behoorlijke hoeveelheid schroeven zelf.

Een alternatief voor deze methode is het snijden van metalen profielen met behulp van speciale apparaten / gereedschappen.Ze zijn zogenaamd - gipsplaat voor metaalplaat onder gipsplaat.

Wat is het?

Tegenwoordig wordt gipsplaat in bijna elke reparatie gebruikt. Het wordt gebruikt bij het bouwen van scheidingswanden, trim werkzones, klaslokalen of woonkamers. Het maken van gebogen plafonds met meerdere niveaus, het maken van bekledingen en het installeren van wanden van gipsplaat - dit is slechts een klein deel van de reikwijdte. Het vergemakkelijkt en versnelt het werk van een dergelijk gebruikelijk en handig gereedschap als een metalen profielsnijder voor gipsplaat.

Om een ​​gipsplaatpartitie of -wand te installeren, hebt u verschillende gereedschappen nodig: een handmatige / elektrische schroevendraaier, verschillende soorten schroevendraaiers en verschillende bevestigingsmiddelen. Prosekatel-metaalprofiel helpt bij het bevestigen van gipsplaatplaten en metalen latten. Als u het gebruikt, kunt u het zonder schroeven of andere bevestigingsmiddelen doen.

Er zijn drie hoofdmodificaties van de firmware verdeeld:

 • Het manuele model om de armatuur handmatig te maken.
 • Het versterkte model is een professionele aanpassing van de scheidingswand met de mogelijkheid om de werkende delen te vervangen. Het is ontworpen om te werken met een complex vormprofiel als fysieke inspanning vereist is.
 • Professioneel model met stangen met meerdere stappen.

De laatste modificatie heeft hogere kosten en heeft een groot gewicht en afmetingen. De omvang van het gebruik ervan - objecten die een grote hoeveelheid reparatiewerkzaamheden vereisen. Voor zijn werking is het noodzakelijk om bepaalde kennis en praktische vaardigheden te hebben.

Hoe om te gaan met de tool?

Omdat het vrij eenvoudig te gebruiken is instructies voor het gebruik ervan zullen heel eenvoudig zijn:

 • de samengevoegde delen worden gecombineerd door elkaar op te leggen;
 • het gebied van hun verbinding wordt in de werkzone van de prosexator gebracht;
 • handvatten verminderen tot een klik.

Het resulterende monster verbindt de oppervlakken van de onderdelen. De verzinkboren (de vorm van de piercers), als resultaat van de knoppen, maken een gat met een bepaald type randen. Randen buigen en vergrendelen, waardoor bevestigingsmiddelen worden verbeterd. De totale stanslaag heeft beperkingen in dikte (0,55-1,5 mm) en de diameter, die afhangt van de diameter van de piercer, is van 2 tot 5 mm. Slitters kunnen worden gebruikt voor afschuinen.

Functies en voordelen

Het installeren van bekledingsplaten van gipsplaten omvat twee hoofdopties voor het monteren ervan:

 • bevestiging met lijm;
 • monteren op een metalen frame.

De laatste methode zal het bruikbare vrije gedeelte van de ruimte natuurlijk enigszins "opeten", maar de meesters geven er de voorkeur aan het te gebruiken. De keuze voor deze optie is optimaal om de hulplijnen stevig met elkaar te bevestigen. Deze verbinding heeft maximale sterkte en betrouwbaarheid in vergelijking met andere methoden.

Veel mensen geven blijk van een breed scala aan meningen over het gebruik van de procureur. Iemand beschouwt het als een kwestie van eerste levensbehoeften voor reparaties en iemand denkt dat het zo hechten van iets aan gipsplaat zo onveilig is.

Het belangrijkste ding waarvoor de splitser wordt gewaardeerd is de afwezigheid van hardware voor bevestigingsmiddelen, dat is:

 • het maakt de verbinding zonder het gebruik van schroeven / houtschroeven, en bijgevolg is er een grote besparing van materiaal en tijd;
 • aangezien het gebruik van schroeven / schroeven niet te verwachten is, bespaart het gebruik van een prosekatel ook aanzienlijk de financiën;
 • extra gaten in de gipsplaat en profiel zijn geëlimineerd;
 • het materiaal zelf is niet vervormd, er zijn geen bramen, deuken, enige ruwheid;
 • als het niet nodig is om verwisselbare werklichamen (stempel, stoot) voor de piercer te kopen - dit is ook een economie, omdat het niet nodig is om geld uit te geven aan hun aankoop;
 • het gebrek aan uitsteeksel van de schroefdop maakt de passing van de gipsplaatplaat dichter bij het profiel;
 • er is geen elektrische verbinding nodig om elektrisch gereedschap aan te sluiten;
 • een kleine snijder wordt gebruikt met één hand;
 • de vorm van het lichaam van de snijder varieert sterk en hangt grotendeels af van de ontwikkelingen van een bepaalde fabrikant;
 • tijdens operaties met hem is alleen fysieke kracht nodig om op de handgrepen te drukken;
 • hoogwaardige zeefmachine verbindt de oppervlakken veilig.

We kunnen niet zeggen over de mening van aanhangers van het tegenovergestelde kamp - zij die dit soort verbindingen niet accepteren. Hierboven hadden we het over de kwaliteit van de fokker, dus sommige zorgen zijn nog steeds gerechtvaardigd, omdat de flashdriver van lage kwaliteit geen betrouwbare verbinding kan bieden.

species

Voorwaardelijk volgens de functie, zijn de ruiten verdeeld in de volgende types:

 • kleine maten snijders zijn populairder omdat ze goedkoper zijn en gemakkelijker in gebruik als het wordt gezegd over reparaties die van geval tot geval worden uitgevoerd;
 • verbeterde versie De stitcher is handig voor het werk van teams van kleinschalige reparateurs, als ze denken aan werk in huishoudelijke en technische ruimten;
 • professionele snijder moet worden gebruikt bij de implementatie van grootschalige projecten, met grote hoeveelheden kapitaalconstructies, bij het installeren van partities in kamers.

De eerste twee soorten van dergelijke gereedschappen zijn aantrekkelijk tegen lage kosten en relatief kleine afmetingen. Het derde type van procureur heeft ook zijn voordelen - het kan lange tijd worden uitgebuit, het kan meer functies uitvoeren. Er zijn ook sleufcassettes, flexibel, met behulp van een naaldrol.

Het is nodig om een ​​kleine opmerking te maken: sommige verdelers gebruiken om te werken met het profiel van dezelfde fabrikant, respectievelijk kunnen ze niet universeel worden genoemd. Daarom is het voordat u het aanschaft, nodig om de typen profielen te bepalen die zullen worden gebruikt, evenals de fabrikant van gereedschappen en verbruiksartikelen.

Tips en trucs

U moet het volgende weten:

 • om een ​​gat of een hoogwaardige bevestiging te maken, moet u alleen het gereedschap gebruiken dat is ontworpen voor de juiste dikte van het metalen profiel;
 • tijdens het ponsen is het verboden scherpe delen van de onderdelen en de snijder zelf te maken, omdat dit zal leiden tot onvoldoende kwaliteit van het snijgebied;
 • slaan op het instrument om de afbraak te verbeteren is verboden;
 • installeer de schuif alleen in positie 900 op het te verbinden materiaal;
 • in de gebieden van verbinding van metaalprofielen of waar het profiel werd verhoogd, is het verboden om een ​​groef te ponsen;
 • het scharnier van de delen van de piercer moet regelmatig worden gesmeerd met het juiste type smeermiddel.

Het is noodzakelijk om een ​​metalen profielpiercing voor gipsplaat te gebruiken, die alleen overeenkomt met die parameters en de dikte van het metaal die ervoor bedoeld zijn. Als u afwijkt van de werkingsregels, wordt de levensduur van de zeef gereduceerd of dit leidt tot uitval.

fabrikanten

Handelsnetwerken voor de bouw bieden producten van verschillende fabrikanten van stekkers / flitsers. Uiteraard biedt elk van de merken zijn eigen versie van de tool, die bepaalde voor- en nadelen heeft.

Knauf

Met deze constructie-uitrusting kunnen gegalvaniseerde gipsplaten eenvoudig worden gemonteerd.Met behulp van teken wordt de lay-out van gipsplaat vergemakkelijkt en worden bevestigingsmiddelen bewaakt. De tang maakt het mogelijk om een ​​plaat gipsplaat in een verticale positie te houden bij het monteren van de wanden, om vellen in deze positie over te brengen en om vlakke oppervlakken te markeren. De constructie van Prosekatel Knauf is eenvoudig en effectief.

De Knauf Shtantsang zeef is een van de minst ingewikkelde voorbeelden van een dergelijke tool en heeft slechts drie structurele elementen:

 • beugel, uitgerust met "kaken" en een vaste handgreep;
 • het tweede niet-vaste handvat heeft een geïnstalleerd overdrachtsapparaat;
 • werktuig (peen).

Dit is een heel eenvoudig apparaat, het kan worden gebruikt als een schietlood bij het bevestigen van een profiel aan een plafondoppervlak. De Stankang is sterk genoeg om een ​​elektrische boor of andere uitrusting op te hangen die nodig is om eraan te werken.

Knipex

Fabrikanten van bevestigingsmiddelen uit Duitsland hebben uitstekende aanbevelingen van marktdeelnemers en kopers. Het doel van deze teken is om metalen profielen vast te zetten door een spleet met het buigen van kleine metalen delen. Ze kunnen gemakkelijk worden gebruikt door huismensen voor niet-kapitaalreparaties,als het gebruik van schroeven en andere bevestigingsmiddelen niet is voorzien, wat het werkniveau veel productiever zal maken.

Het is toegestaan ​​om met één hand te werken. Deze firmware is ontworpen om te werken met een metalen profiel voor gipsplaten en metaalplaten tot 1,2 mm dik.

matrix

Het apparaat van dit merk vergemakkelijkt enorm alle soorten werk als een beginner en professional. Het bevestigt de rekken of rails aan het plafond tijdens reparaties. Een nuttige constructieve toevoeging - het kan dienen om de hoeken van een gegalvaniseerd profiel tijdens de installatie te trimmen, buigen en vormen.

Door een gipsplaat-profiler van deze fabrikant te kopen, kunt u de zelftappende schroeven / schroeven vergeten, de verkeerde installatie uitvoeren en een groot aantal optionele gaten maken die de sterkte van de constructie verminderen. De Matrix-merktool staat bekend als effectief, slijtvast, bestand tegen agressieve media en onderscheidt zich door zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid.

kenmerken:

 • gepenetreerde laag - 0,6 mm;
 • afmetingen - 250 mm;
 • gewicht - 1,75 kg;
 • stempel gemaakt van gereedschapsstaal U-8;
 • omgaan met materiaal - rubber;
 • mogelijkheid om met één hand te gebruiken;
 • geproduceerd in China.

Kenmerken van het ponsgat: schoon, geen bramen, twee gevouwen bloembladen aan beide zijden, geen deuken van oppervlakken.

Stanley

Stanley heeft de faam verworven van een waardige en betrouwbare fabrikant van verschillende soorten gereedschappen. Onder dezelfde definitie kan worden toegeschreven, en de versterkte piercer. Toepassingsgebied: bij installatiewerkzaamheden, bouw, reparatie en herplanning van huishoudelijke en industriële magazijnen, kamers. Ook bedoeld voor het lijmen van U-vormige frames voor gipsplaat.

De firmware heeft een krachtig transmissiemechanisme, het is uitgerust met beweegbare ergonomische hendelgrepen met rubberen oppervlakken die een bediening met één hand mogelijk maken, en dit is een belangrijke nuance bij reparatiewerkzaamheden zonder externe arbeid aan te trekken. Een functioneel belangrijke toevoeging is een klembeugelklem, vergelijkbaar met die van de modellen met perforator. Dit voorkomt het plotselinge, letselveroorzakende abnormale openen van de handgrepen en elimineert verwondingen in de ingeklapte positie wanneer het gereedschap niet werkt.

kenmerken:

 • gepenetreerde laag - 1,2 mm;
 • afmetingen - 240 mm;
 • gewicht - 730 g;
 • het werkoppervlak is gemaakt van geoxideerd staal;
 • bedekt met zwarte beschermende lak;
 • omgaan met materiaal - rubber;
 • mogelijkheid om met één hand te gebruiken;
 • geproduceerd in China, VS, Taiwan.

De verdeler is slagvast, bestand tegen agressieve zuren en logen, waardoor de nuttige toepassing aanzienlijk wordt verlengd.

"Zubr"

Kennis met een professionele Russische klinknagel kan worden begonnen met het feit dat het is bedoeld voor snelle bevestiging van gegalvaniseerde latten met hun dikte tot 1 mm. De reikwijdte van de "Bison" - installatiewerkzaamheden tijdens bouwwerkzaamheden en grote reparaties. De sterkte van de verbinding wordt verkregen door gaten van 1,5 mm te ponsen en vervolgens de twee bloembladen te vouwen. Schroeven / schroeven worden niet gebruikt.

Prosekatel is uitgerust met vervangbare stempels, die zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Handgrepen zijn bedekt met rubber. Bescherming tegen roest wordt geboden door het oppervlak te verzinken, wat belangrijk is bij werkzaamheden in een hoge luchtvochtigheid.

kenmerken:

 • gestanste laag - 1 mm;
 • afmeting - 250 mm;
 • gewicht - 800 g;
 • stempel - gereedschapsstaal U-8;
 • omgaan met materiaal - rubber;
 • mogelijkheid om met één hand te gebruiken;
 • geproduceerd in Rusland, China.

Zaklepochnik heeft een goede slijtvastheid, heeft een lange levensduur, hoge betrouwbaarheid.

Er zijn een aantal fabrikanten van apparaten die positieve recensies hebben op de Russische markt: Topex (de meest populaire modellen zijn +350, 43e100, 68 mm), Fit, Matrix, Hardy, Makita, Santool, Sparta. Bijna allemaal vallen ze onder dezelfde prijs en technische kenmerken, en hebben ook ongeveer dezelfde populariteit bij kopers.

Concluderend kan worden gezegd dat metalen profielsnijders voor gipsplaatpanelen moderne gereedschappen zijn voor aannemers, reparateurs en huismannen. Bij het gebruik van hun hulp is het relatief eenvoudig om de muur, de bovendorpel of het plafond met meerdere niveaus opnieuw in te delen en te isoleren met gipsplaat.

Als u een prosekatel gebruikt, kunt u de ongemakkelijke en kleine bevestigingen en componenten vergeten, kapotte schroevendraaierhendels en letsel aan handen als gevolg van het niet naleven van veiligheidsvoorschriften.

In de volgende video, zie een bespreking van de snijders voor het metalen profiel onder de gipsplaat.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer