Bits met een limiter voor gipsplaat: voordelen van gebruik

 Bits met een limiter voor gipsplaat: voordelen van gebruik

Als u gipsplaatplaten (HL) bevestigt, kunt u het product gemakkelijk beschadigen door per ongeluk op de schroef te drukken. Dientengevolge treden in het lichaam van gips scheuren op die het verzwakken of schade aan de toplaag van karton. Soms passeert de schroefkop door de gipsplaat, waardoor het canvas niet aan het metalen profiel is bevestigd.

In elk van deze gevallen is het gevolg van overdruk het verlies van sterkte en daarmee de duurzaamheid van de constructie. En slechts een beetje met een limiter voor gipsplaten zal dergelijke problemen helpen voorkomen.

Speciale functies

Een beetje met een begrenzer voor het monteren van gips-kartonplaten is een speciaal type spuitmonden die geen zelfborgende schroef toelaten, wanneer deze met een boor of een schroevendraaier wordt aangedraaid, de gipsplaat beschadigen.De limiter lijkt op een beker, waarvan de afmeting groter is dan die van de kop. Bij het draaien rust het beschermende element tegen het vel en staat niet toe dat de dop het lichaam van het gipsplaatje binnendringt. Dankzij een dergelijke begrenzer kan de kapitein zich geen zorgen maken over wat er gebeurt met het oprapen van de schroef.

Het is niet nodig om het bevestigingsmiddel een extra tijd aan te spannen, omdat het bit met de limiter u in staat stelt om alle schroeven stevig in het vel te steken en ze op het gewenste niveau vast te schroeven.

Werk met het gebruik van mondstukken met een beperkend element wordt aanzienlijk versneld, omdat de noodzaak om tijd te verspillen aan een constante controle van de kwaliteit van bevestigingsmiddelen verdwijnt. Het enige dat nodig is, is de minimale ervaring en vaardigheden van het werken met de tool, omdat het onmogelijk is om de schroeven met uw eigen handen te schroeven: hiervoor moet u een boormachine of een schroevendraaier gebruiken.

Houd er rekening mee dat de beperkende bits worden geproduceerd voor verschillende soorten materialen.en dit wordt aangegeven door de markering op het product. Als het werk wordt uitgevoerd met GKL, moet het mondstuk worden gekozen voor dit type bouwmateriaal, anders neemt de kans aanzienlijk toe dat het blad wordt beschadigd.

Zorg er ook voor dat de markeringen van de bits en doppen van de schroef overeenkomen. Anders zal het werk ongemakkelijk zijn, bovendien kunnen schroeven, mondstukken en zelfs elektrische apparatuur worden beschadigd.

Gebruik van

Er is geen speciale instructie waarin wordt beschreven hoe bits met een scheidingsteken moeten worden gebruikt. Ze worden op dezelfde manier behandeld als conventionele nozzles die zijn ontworpen voor het schroeven van schroeven in een bestaand materiaal. De uitzondering betreft alleen het gereedschap waarop het bit wordt gedragen. Meestal om met gips te werken met een schroevendraaier. Boren wordt extreem zelden gebruikt, omdat het te hoge toerentallen heeft en dit is beladen met schade aan de GCR.

Als u geen elektrische schroevendraaier bij de hand hebt, kunt u een apparaat nemen waarin de snelheid handmatig wordt aangepast en de laagste snelheidsmodus wordt ingesteld.

Bij het bevestigen van gipsplaten is het niet nodig om heel hard op de schroef te drukken: zodra de limiter de bovenste laag van de GCR raakt, wordt het werk beëindigd.

Om de diepte van het bit te beperken, worden de inkepingen op de doppen van bevestigingsmiddelen niet verwijderd, u kunt een model met een koppeling nemen. Dit mondstuk omhult het bit pas totdat de limiter in contact komt met het oppervlak van de gipsplaat. Hierna wordt de kleminrichting losgemaakt en stopt de beitel met bewegen.In de schroevendraaiers van bekende merken is al een soortgelijk apparaat aanwezig.

Voor het inschroeven moet een beetje met een zelftappende schroef duidelijk loodrecht op de gipsplaat worden geplaatst en tijdens het werk geen rotatiebewegingen veroorzaken. Dergelijke manipulaties kunnen een groot gat in de gipsplaat veroorzaken, de kwaliteit van de bevestiger verbetert ook niet en de kosten van de bekleding zullen toenemen. Hetzelfde principe moet worden toegepast in geval van scheeftrekking.

Het is onmogelijk om door te gaan met het schroeven van de schroef als deze de primaire richting heeft veranderd. Het is beter om het te verwijderen, een beetje opzij te gaan (terugtrekken van de vorige plaats) en alle acties te herhalen.

Wanneer de schroef niet in het profiel is bevestigd, kan dit een aanwijzing zijn dat deze niet goed genoeg is geslepen. Hierdoor is het niet nodig om de schroef sterker te duwen, zelfs met een knuppel. Dit veroorzaakt schade aan de gipsplaat, bevestigingsdop of zelfs bits. Je hoeft alleen nog een schroef te nemen.

Het is belangrijk! Het gebruik van bits bij het maken van gipsplaatconstructies heeft bepaalde nuances:

  • Magnetische houder vereenvoudigt het werken met de bits aanzienlijk. Het bevindt zich tussen de schroef en het element met de limiter.
  • Controleer de betrouwbaarheid en kwaliteit van de spuitmond geproduceerd door de methode van "dompelen". Om dit te doen, wordt het mondstuk met schroeven in de doos / verpakking neergelaten. Als een schroef vastzit, is een dergelijk mondstuk geen goed product. Een uitstekende indicator - drie elementen een beetje.
  • Selectie van spuitmonden voor het inschroeven van de gipsplaat vindt alleen plaats na de aankoop van bevestigingsmiddelen.

Bij het installeren van een gipsplaten systeem, is het moeilijk om te doen zonder een vleermuis met een beperkend element. Het zal helpen om al het werk sneller uit te voeren, en de plaatsen waar de schroeven zijn ingeschroefd zullen een esthetische uitstraling hebben.

Hoe te kiezen?

Dus dat het kopen van een beetje met een limiter succesvol is u moet bij het kiezen rekening houden met bepaalde criteria:

  • Diameter bevestigingsmiddelen. In zelftappende schroeven, die het meest worden gebruikt voor de installatie van gipsplaten, is de diameter van de dop 3,5 mm. Voor dergelijke producten moet het overeenkomstige bit worden gebruikt. Als de schroef een dop heeft met een achtpuntige sleuf, is het beter om met een PZ-spuitmond te werken.
  • Lengte. Als de installatiewerkzaamheden geen ongemak veroorzaken en zich voordoen in handige omstandigheden, dan is een lange nozzle niet nodig. Als manipulaties worden uitgevoerd op moeilijk bereikbare plaatsen, dan zal het lange bit het best helpen om de taak aan te kunnen. Meestal worden dergelijke modellen gebruikt bij de constructie van nissen, planken en andere structuren.
  • De levensduur van het bit hangt af van het materiaal waaruit het is vervaardigd. De hoogste kwaliteit legering - chroom met vanadium. Bits van een compound van wolfraam met molybdeen hebben zich goed bewezen. Speciale aandacht van de koper verdient mondstukken gemaakt in China, omdat het percentage defecten in dergelijke producten vrij groot is.
  • Gemagnetiseerde houder - een geweldige toevoeging aan het mondstuk. Hiermee worden schroeven aan het einde van de bits goed bevestigd, ze vliegen niet weg en het is niet nodig ze met je handen vast te houden. Daarom is het beter om spuitmonden met een dergelijk element te kiezen.

Over kenmerken van het gebruik van bits met een begrenzer voor gipsplaten, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer