Modieus ontwerp voor een smalle gang

Elke gast krijgt de eerste indruk van het appartement en de bewoners wanneer hij de gang betreedt. Daarom is het zo belangrijk in het ontwerp van de ruimte om te proberen het zo comfortabel en functioneel mogelijk te maken. Als je enkele trucs en functies van het plaatsen van meubels in de gang kent, kun je zelfs een smalle onopvallende gang veranderen in een echt meesterwerk van ontwerpkunst.

Belangrijkste ontwerpconcepten

Om vakkundig een smalle en kleine hal in te richten, moet u zich laten leiden door het principe van beknoptheid en het minimale aantal meubels en interieurartikelen gebruiken. Daarom moet je, als je reparaties uitvoert in de gangruimte, dit grondig benaderen en alles tot in het kleinste detail overdenken, zodat de toch al kleine ruimte niet rommelig lijkt.

Sommige trucs helpen om de ruimte in de smalle gang correct te organiseren:

 • Zo'n detail van het interieur, als een spiegel, is het onderwerp van must-have voor vrijwel elke gang. Hangend aan de muur of gemonteerd in de kastdeur, kan het de ruimte van de gang visueel vergroten.
 • Toegangs- en binnendeuren moeten bij opening niet met elkaar in contact komen. Ten eerste kan het hun uiterlijk bederven, en ten tweede brengt de botsing van deuren ongemak met zich mee bij het verplaatsen van het appartement. De beste oplossing zou zijn om deuren naar de kamer te installeren die niet in de richting van de gang kunnen worden geopend. U kunt ook denken aan het installeren van schuifdeuren of een andere manier om een ​​doorgaande deuropening in de vorm van een boog te ontwerpen.
 • Er zijn geen speciale vereisten voor het ontwerp van de plafondruimte. U kunt een spanplafond gebruiken, wit schilderen met gewone plafondverf of spiegelpanelen gebruiken, die ook de doorgang in de ruimte visueel vergroten. Door het gebruik van een hangende plafondconstructie met twee niveaus in combinatie met een spiegelfilm, kunt u de hoogte van de wanden visueel vergroten.
 • Voor de decoratie van de muren rond de omtrek, gebruiken ze meestal een verscheidenheid aan behang, plastic panelen, keramische tegels met imitatie van baksteen of steen of decoratieve pleister. Bij het versieren van muren moet men volumepatronen en te duidelijke contrasten vermijden, die kostbare centimeters van een kleine kamer kunnen verbergen. Een smalle en smalle gang kan worden ingericht in heldere kleuren, maar een lange gang ziet er beter uit in het licht.
 • Als vloerbedekking is het beter om duurzame en duurzame materialen te gebruiken die hun oorspronkelijke uiterlijk behouden in de modus van actief gebruik. Dus, de vloer in de gang kan worden gelegd met keramiek of tegels of een dik linoleum op de ondergrond leggen. Parket of laminaat is beter om naar andere kamers te gaan. Een uitstekende oplossing zou zijn om een ​​vloerverwarmingssysteem te installeren. Het zal leuk zijn om op zo'n coating te komen bij thuiskomst van de nachtvorst, naast de warme vloer helpt het om de schoenen in modderig weer te drogen.
 • Voor het maskeren van elektriciteitsmeters, alarmsystemen en deurtelefoonbuizen, kunt u een gipsplaatstructuur gebruiken die in de muur is ingebouwd en die wordt afgesloten door een deur.Deze eenvoudige methode helpt niet alleen om alle apparaten te verbergen, maar beschermt ze ook tegen onopzettelijke schade.

vulling

In dit deel van het appartement met een klein gebied in ieder geval mag geen omvangrijk meubilair. Het begin van de reparatie in de gang is een uitstekende reden om de oude garderobe en laden te vervangen door moderne, compacte en multifunctionele opslagsystemen.

Locatie en de benodigde set meubels geplaatst in de buurt van de toegangsdeur, hangt af van de vorm van de kamer.

Vierkante gang klein formaat is handig om meubels te leveren voor opslag aan beide zijden van de voordeur. Als de diepte van de nis aan de zijkanten dit toelaat, dan kun je aan de ene kant een gangenset, een kleine kast met een spiegel op de deur of ander modulair meubilair voor de gang regelen. De andere kant kan worden gebruikt onder een muurhanger, waaronder een schoenenrek en een klein nachtkastje perfect zijn geplaatst. Als er ruimte is in de kast voor schoenen, dan kun je onder de kleerhanger een bank plaatsen waarop het handig is om schoenen te dragen.

Voor smal en langwerpig de vorm van de gang moet de ruimte rond de toegangsdeur optimaal benutten.Als de kast te veel ruimte inneemt, kun je een speciale kolom kopen voor de gang, die bijna tot aan het plafond laden heeft. De ruimte boven de deur moet ook worden gebruikt en georganiseerde opslagruimte door er een stijlvolle moderne tussenverdieping te plaatsen. Voor schoenen ontworpen opvouwbare schoenendoos, die plaats biedt aan meerdere paar rijen.

Voor het gemak kunnen schoenen in de hoek van een kleine kruk worden geplaatst.

Naast de juiste vormen van de gang, is het vaak mogelijk om de gang te ontmoeten. met niet-standaard contouren. Dergelijke vormen worden soms gevonden in een woonhuis met meerdere verdiepingen, als er in de hal een trap naar de tweede verdieping is. In een dergelijke situatie, als er een acuut tekort aan ruimte is, kunt u langskomen met een minimale set meubels - een spiegel en een bank bij de voordeur en uw kleding op een hanger onder de trap plaatsen. Soms is de kamer met een ongewone vorm een ​​idee bij het plannen van een appartement, wat ook geen groot probleem is. In een dergelijke situatie zou het raadzaam zijn om meubels te bestellen volgens individuele afmetingen, waardoor het zo compact mogelijk in een klein gedeelte van de gang geplaatst kan worden.

Verlichting opties

Het belangrijkste kenmerk van de kamer in de buurt van de toegangsdeur is de afwezigheid van een raam, dat wil zeggen een natuurlijke lichtbron. Daarom is het zo belangrijk om bij het ontwerpen van een kleine hal de nodige aandacht aan verlichting te schenken.

De belangrijkste voorwaarde voor verlichting in de gang - ze mogen niet massief of volumineus zijn. De keuze van miniatuur maar krachtige verlichtingsarmaturen zal helpen om de ruimte visueel uit te breiden, wat erg belangrijk is voor een smalle gang.

Het is beter om muur- of plafondlampen te kiezen, omdat het moeilijk zal zijn om een ​​staande lamp in een smalle gang te vinden. Bovendien kan de vloerlamp per ongeluk de jas raken of niet opmerken in het donker en laat thuiskomen.

De ideale optie voor plafondlampen zijn compacte en stijlvolle puntmodellen. U kunt ook verlichtingstoestellen kiezen met een draaibaar ontwerp, bijvoorbeeld schijnwerpers, en deze in de hoeken plaatsen. Soms hebben in de gang een of meer rechthoekige of ronde kroonluchters. De best passende kroonluchters met plafondoverhead of ingebouwd type, dat optioneel ook kan worden aangevuld met neonverlichting rond de omtrek van de plafondruimte.

Als muurverlichtingselementen moet je schansen kiezen, die de vorm kunnen hebben van een lamp of een ander eenvoudig ontwerp. De hoeveelheid wandlamp is afhankelijk van de ruimte in de kamer, maar de meeste moeten zich in de spiegelzone bevinden.

Voor een ongebruikelijk modern ontwerp, is de toevoeging van dergelijke nieuwe items als extra vloerverlichting in de vorm van fluorescerende of beschermde LED-lampen, evenals LED-strips, typisch. Ze voegen niet alleen mysterie toe aan het interieur van de gang, maar laten je ook vrij bewegen in de gang, met uitzondering van de hoofdverlichting.

Als alle lichten tegelijkertijd worden ingeschakeld, moet het licht van hen gelijkmatig worden verdeeld, zonder schaduwen en donkere delen te creëren. Hiermee schakelt u de meest handige manier om in de buurt van de voordeur te plaatsen, wat handig is wanneer u in het donker thuiskomt.

Kleur oplossingen

Een goed geselecteerd kleurenpalet in het binnenste van een smalle gang kan de ruimte ook comfortabeler maken en de grenzen visueel vergroten.

Een van de technieken die ontwerpers vaak gebruiken bij het werken met een kleine gang, is om een ​​glanzend oppervlak te gebruiken. Het kan een vloer in felle kleuren zijn met een glanzende afwerking of een plafond met een reflecterend oppervlak.Om de illusie van toenemende ruimte te krijgen, moet u materialen met dezelfde toon kiezen voor zowel de vloer als het plafond.

Om de hal meer te laten lijken, moet je zoveel mogelijk witte en andere lichte tinten gebruiken.

Ontwerpers gebruiken vaak beige tinten, omdat beige als praktischer dan wit wordt beschouwd. Zodat de effen beige gang niet saai lijkt, kunt u kleine chocoladetonen toevoegen. Het meubilair moet ook zo worden gekozen dat het overeenkomt met de muren en de vloer van de gang, zodat contrastkasten en sokkels niet zwaar lijken, alsof ze samenvloeien met de muren, waardoor de ruimte van de kleine gang wordt bevrijd.

Stilistisch ontwerp

Om de ruimte stijlvol en gezellig te maken, volstaat het niet om de bovenstaande tips te volgen. Harmonisch en aantrekkelijk zal die gang eruit zien, waarin elk detail overeenkomt met de algemene stijloriëntatie van de kamer. Onder de verscheidenheid van moderne stijloplossingen voor het ontwerp van een zaal met een klein gebied, zal iedereen een richting naar uw smaak vinden.

De overvloed aan glas en metalen voorwerpen met een koude glans, kenmerkend voor de stijl hightech, het is trouwens nodig om de ruimte bij de toegangsdeur te organiseren. De vloer kan worden bekleed met monochromatische keramische tegels, een zelfnivellerende structuur, die ook kan worden aangevuld met een driedimensionaal patroon, ziet er ook goed uit. Muren kunnen worden versierd met decoratieve gips of pick behang met metalen inzetstukken in de figuur. Het ideaal voor deze stijl is koud grijs en blauw, evenals paars of groen en natuurlijk witte kleur. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met de kleurbelasting en niet meer dan drie tinten in het interieur te gebruiken.

Voor gastvrije en gastvrije gastheren is het de bedoeling om de gang in het appartement uit te rusten landelijke stijl. De eenvoud van het ontwerp en het gebruik van natuurlijke materialen voor interieurdecoratie kunnen van een smalle gang een gezellige hal maken. Het plafond in een dergelijke ruimte is beter om één niveau te zijn, de aanwezigheid van houten balken is aanvaardbaar en de verlichtingsinrichtingen zijn beter om traditionele balken te kiezen. In aanvulling op gips voor het verwerken van wanden geschikt metselwerk natuursteen of behang met florale motieven.

Het opzettelijk verouderde of afbladderende houten meubilair zal helpen het grootste effect van rustieke kleuren te bereiken.

Gangdecoratie in overeenstemming met oosterse tradities suggereert een rel van heldere kleuren en een overvloed aan verfijnde interieurartikelen. Het gebruik van deze stijl vereist een aanzienlijke inspanning om de kleinste details na te denken die de smaak van de landen in het oosten zullen behouden. De afwezigheid van omvangrijk en ongemanierd meubilair maakt deze stijl ideaal voor een kleine gangruimte, en de verfijnde en verwrongen details dragen bij tot een visuele verhoging van het oppervlak. Vanwege de overvloed aan heldere elementen, lijkt deze stijl misschien te schreeuwend in een smalle gang, dan moet de aanwezigheid beperkt zijn. De keuze van meubilair van monochromatische lichte tinten zou geschikt zijn, en in dit geval moet de oosterse stijl worden overgelaten voor details. Een kleurrijk tapijt, een stijlvolle vloervaas, een spiegel in de vorm van een spiegel of een zachte zitting voor de gevoerde kruk, gemaakt in de beste tradities van het Oosten, zullen de sfeer in de gang bepalen.

7 foto

Zacht en onopvallend Provence met zijn gedempte tonen, volgens veel ontwerpers, is perfect voor het regelen van de gangruimte. De muren kunnen worden geschilderd in lila of een lichte schaduw van groen, wit behang met een miniatuurpatroon zal ook geschikt zijn.Gladde lijnen en verfijnde meubelpoten zullen helpen de sfeer van Franse charme te benadrukken, en kleine schattige interieurdecoraties zullen helpen om het ontwerpidee harmonieus af te maken.

Een goede financiële positie van de eigenaren en hun toewijding aan de tradities - dit is wat kan vertellen klassieke stijl in de gang van het appartement. Meubels en afwerkingsmaterialen van natuurlijke oorsprong zijn aanvaardbaar voor klassiekers. Om de gang van dergelijke voorwerpen te voorzien, moet je veel geld uitgeven. Voor de vloer is het beter om parket te kiezen, de toegangssuite moet zijn gemaakt van een hoogwaardige reeks. Metalen meubels en hangers voor kleding zijn ook beter om de juiste kwaliteit te kiezen, zodat ze na jaren hun oorspronkelijke uiterlijk niet verliezen. Deze stijl geeft geen rijke kleurenkeuze, dus het palet is beperkt tot chocoladebruine, beige en witte tinten. Het voordeel van het klassieke interieur is dat het gemakkelijk kan worden gecombineerd met een breed scala aan stijlen in andere kamers, het appartement zal niet vol zitten en er smakeloos uitzien.

Een andere stijl die perfect geschikt is voor zulke kleine ruimtes als de smalle hal minimalisme. De afwezigheid van onnodige onderdelen en omvangrijke items - dit is wat je nodig hebt voor een kleine gang. De stijl wordt gekenmerkt door een minimale set van alleen functionele meubels, de aanwezigheid van spiegels in het interieur is ook welkom.

Nadat je de basiskenmerken en -technieken van deze of gene stijl hebt bestudeerd, kun je vanuit de onopvallende ruimte bij de toegangsdeur gemakkelijk een echt stijlvolle hal maken, waarin alle details met smaak worden geselecteerd.

Interieurideeën

Naast het gebruik van een bepaalde stijl in het ontwerp van het interieur van een smalle hal, bieden moderne ontwerpers verschillende technieken waarmee u een kleine ruimte in het appartement kunt verslaan. Met behulp van deze echte tips, kunt u ervoor zorgen dat de gang met nieuwe kleuren zal spelen.

 • Als de gang smal is, maar een vrij langwerpige vorm heeft, dan kan al zijn ruimte worden verdeeld in functionele gebieden. Dit zal helpen de lange ruimte een meer regelmatige vorm te geven en zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van alle beschikbare ruimte in de gang. Het effect van zonering kan worden bereikt door verlichtingsinrichtingen te plaatsen met behulp van plafonds met verschillende niveaus of door wand- en vloerdecoratie in afzonderlijke gebieden met verschillende materialen te gebruiken.Gewoonlijk zijn kleine gangen handig opgedeeld in de deuropening, waar het gebruikelijk is om straatschoenen en de lobby te verlaten, waar je je haar kunt uitkleden en rechtzetten.
 • Als het meest gebruikelijke, onopvallende ontwerp wordt gekozen voor het ontwerp van de gangruimte, ziet de ruimte er misschien een beetje saai uit. In dit geval moet je zijn toevlucht nemen tot trucs en kleine, maar heldere accenten plaatsen. Het kan een kleurrijke foto zijn of een schilderachtige deurmat, een ongewone spiegel of een ingewikkeld sleutelhuis - het hangt allemaal af van de verbeeldingskracht van de eigenaren van het appartement.
 • Een ongebruikelijke en functionele oplossing voor een klein appartement kan de organisatie van raamruimtes zijn, die zich op de gangmuur naast de kamer bevindt. Zo'n truc helpt om de halruimte visueel te vergroten en als de openingen niet geglazuurd zijn, kunnen ze als extra planken worden gebruikt.
 • Het is interessant om een ​​kleine ingang te verslaan in het huis waar de trap zich bevindt. Naast het feit dat je eronder een kleedkamer kunt regelen, zijn de trappen zelf vaak planken of een aparte ruimte voor kleding voor volwassenen en kinderen.Soms omvat het ontwerp van de ruimte het plaatsen van nissen voor opslag direct op de treden zelf in de aanwezigheid van een brede trap.
 • De aanwezigheid van een hoek in een al kleine gang lijkt op het eerste gezicht een probleem. Een stijlvol en compact model van een hoekige koptelefoon of kast van de gang kan echter gemakkelijk dit proefschrift weerleggen dat al lang in de hoofden van velen is gevestigd.
8 foto
 • In een kleine ruimte is het erg belangrijk om een ​​plek te organiseren om kleine dingen op te slaan om permanente verwarring te voorkomen. Hiervoor kunt u verschillende manden gebruiken. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt - stof, metaal, staven of draad. Zelfs gewone houten kisten zijn geschikt voor opslag. Het is voldoende om ze te bedekken met verf of vernis - en het interieur van de ontwerper is klaar.
 • Wanneer er niet voldoende horizontale ruimte is, moet u de verticaal maximaal gebruiken. In dit geval komen de meest voorkomende haken ter hulp. Hoe meer, hoe beter. De onderste haken zijn handig voor tassen, sleutels en paraplu's, kleerhangers op ooghoogte helpen bij het regelen van kleding en laten de bovenste rij zijn ontworpen voor petten en hoeden.
 • Als er een fiets, slee of ander dimensionaal transport in de gang is, zou het handiger zijn om een ​​plaats te reserveren voor opslag op de muur. Dit bespaart niet alleen kostbare ruimte, maar u kunt ook permanent vuil langs de hele gang vermijden.

Zoals je kunt zien, op het eerste gezicht ogenschijnlijk serieus, is het probleem van kleine gangen eenvoudig opgelost. Het is genoeg om alle overbodige en omvangrijke items te verwijderen en de gang in te richten met een minimum, maar met smaak. Dan zullen alleen de binnengekomen gasten niet in staat zijn om de verrukking te bevatten van wat hij zag.

11 foto

De ideeën van een smal gangontwerp in het appartement zijn te vinden in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer