Voorzien van spanplafonds op de gang

Het eerste dat we leren kennen bij het betreden van een huis of appartement is een gang. Daarom is het erg belangrijk om deze ruimte te organiseren en in te richten, zodat deze een positieve indruk maakt op mensen die op bezoek komen. U kunt dit doen door het plafond in te vullen met een spanplafond. In de uitverkoop zijn er verschillende soorten van dit product.

Speciale functies

Stretchplafonds kwamen relatief recent in Rusland voor, maar werden tegelijkertijd onmiddellijk populair en allemaal dankzij hun eigenschappen.

 • De eerste van deze is in de eigenlijke methode van hun bevestiging, zoals een plafond, is iets onder normaal geïnstalleerd. Als gevolg hiervan is er tussen het oude plafond en de spanning een kleine luchtruimte.
 • Dergelijke plafonds kunnen worden gemaakt van zowel speciale film als stof, terwijl zowel stof als film speciaal worden gebruikt. Daarom is het materiaal van vervaardiging ook een kenmerk.
 • Een dergelijk plafond heeft geen last van lage temperaturen of brand, wat bijzonder relevant is.
 • Het derde kenmerk is een groot assortiment van dergelijke plafonds. Ze kunnen verschillen, niet alleen in kleur, textuur en grootte, maar ook in het aantal niveaus.
 • Het laatste kenmerk ligt in hun installatie. Om het uit te voeren, hebt u zowel speciaal gereedschap als een bepaalde vaardigheid nodig om het werk te doen.

Maar ondanks de aanwezigheid van dergelijke functies, zijn alle soorten spanplafonds, geïnstalleerd in de gang en andere kamers, behoorlijk populair vandaag.

types

Alle in de handel verkrijgbare spanplafonds zijn volgens verschillende criteria in verschillende typen verdeeld.

Door het aantal niveaus

Veel mensen zijn eraan gewend dat het plafond altijd één niveau heeft, maar nu kun je er een niveau van twee niveaus van maken. Met behulp van moderne technologieën en materialen maakt dit ontwerp van de plafondruimte het mogelijk om het visueel en hoger te maken,en breder. Tegelijkertijd kunnen modellen met twee niveaus een kleur of meerdere kleuren hebben.

Door productiemateriaal

Volgens dit criterium kunnen verlaagde plafonds als volgt zijn:

 • Film, dat wil zeggen gemaakt van een speciale polyurethaanfilm.
 • Stof, gemaakt van non-woven materiaal.
 • Chintz.

Elk van hun materialen heeft zijn voor- en nadelen, evenals ontwerpkenmerken.

Experts raden aan om filmmodellen te installeren in de gang en de gang. Daarnaast is er nog een divisie. Markeer mat, glanzend of plafond met fotoafdrukken.

Op type verlichting

Dit criterium verdeelt de spanningsplafondstructuren in twee groepen. De eerste omvat alle modellen met verschillende verlichtingsopties en de tweede groep bevat alleen die modellen die in staat zijn om een ​​hoog plafond te creëren. Het stijgende plafond kreeg zijn naam juist vanwege de goed ontworpen verlichting. Lampen markeren bepaalde gebieden en het lijkt erop dat sommige delen van de structuur in werkelijkheid in de lucht zweven.

kleur

Volgens dit criterium zijn dergelijke spanplafondstructuren verdeeld in drie groepen:

 • Een kleur.
 • Bicolor.
 • Met een foto.

Het moet duidelijk zijn dat er ook gecombineerde plafonds zijn, bijvoorbeeld enkelkleurige modellen met een patroon.

Het palet van tonen is vrij uitgebreid en elke fabrikant van een dergelijk product heeft er een van. Conventioneel kan het worden verdeeld in twee groepen.

 • Warme tintenwaarbij het de voorkeur verdient om een ​​plafondspanningsstructuur in een lage gang te creëren. Deze omvatten beige, wit, lila, roze, citroen, lichtbruin, pastelblauw, lichtgroen, lichtgrijs, de kleur van melkchocolade, turkoois, limoen en andere kleuren.
 • Koele tinten Het is beter om te gebruiken om een ​​hoog en smal spanplafond te creëren. Deze groep bevat verzadigde, vrij heldere, maar tegelijkertijd koude kleuren, zoals zwart, donkergrijs, blauw, groen, kaki, violet, bordeauxrood, de kleur van bitterkoffie, donkerbruin, blauwzwart en andere.
 • Het plafond van elke kleur kan verder worden ingericht. fotodruk. Het is deze verscheidenheid aan soorten en kleuren van dergelijke plafondspanningsstructuren die ze erg populair en populair hebben gemaakt.

Wat is beter om te doen?

Er is geen enkel antwoord op de vraag.Het hangt allemaal af van de grootte van de gang of gang, de kleuren, evenals de wensen van de klanten zelf. Wanneer u een keuze maakt, moet worden begrepen dat als u een glanzend plafond wilt hebben, u stoffenproducten moet opgeven, omdat ze alleen maar saai kunnen zijn. Weefselspanningsproduct heeft grotere sterkte, duurzaamheid en hogere prijs. Als we het hebben over filmmodellen, kunnen ze ook bestand zijn tegen ladingen tot 100 kg. Hun kosten zijn veel lager en het bereik is hoger.

Kies een specifieke materiaalproductie toekomst van het plafond moet worden gebaseerd op de algehele situatie van de gang en de stijl van het interieur. Zo zal het rekplafond van de film niet passen in een chique en ruime hal in de barokstijl.

Het gebied en de breedte van de kamer zijn ook de belangrijkste factoren bij het kiezen. In een lange gang is het bijvoorbeeld beter om glanzende of gespiegelde plafonds te installeren. Ze kunnen de ruimte visueel uitbreiden. Het is beter als ze monofonisch zijn of met een prachtige fotoprinter.

In dezelfde gang zijn zeer geschikte en zwevende modellen.

Voor een gang of een gang met een kleine lengte zijn modellen van lichte tonen perfect, omdat ze u in staat stellen om zowel de lengte van de kamer als de breedte visueel te vergroten.

Een goede optie is het plafond met een patroon van donkere tonen in de middelste of tweekleurige versie ervan.

Plafondhoogte speelt ook een belangrijke rol in de selectie. Hoe hoger ze zijn, des te donkerder hun rekvervangende materialen kunnen zijn, en omgekeerd. Pearl-modellen zijn geschikt in gevallen waarin het plafond de hoofdversiering van de gang zelf is.

Het is de moeite waard om te weten dat de doffe plafonds van zelfs de helderste zwellingen visueel altijd het oppervlak van de kamer verminderen, terwijl de glanzende daarentegen juist toenemen.

Vergeet niet dat de kleuren en het ontwerp van het plafond moeten worden geselecteerd op basis van de vraag of het plafond zelf het algehele interieur van de hal aanvult of het belangrijkste hoogtepunt wordt. In het eerste geval is het beter om aandacht te schenken aan eenvoudige, monochrome modellen, terwijl in het tweede fantasie de vrije loop kan worden gelaten en een tweelaags kan worden opgesteld, zwevend of versierd met een ongewoon fotoprint-spanplafond. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de lengte, breedte en hoogte van de gang, de algemene stijl van het interieur en de functies van de toekomstige spanningsstructuur. Alleen door een beroep te doen op deze basisfactoren en door naar deze aanbevelingen te luisteren, kan men de juiste keuze maken.

In de volgende video leer je meer over het kiezen van het juiste spanplafond in de gang.

verlichting

De verlichting van een dergelijke plafondconstructie voor spanningen is echter, evenals het bereik zelf, zeer divers. Als u een bepaalde methode kiest, kunt u niet alleen de gang verlichten, maar een onbeschrijfelijke en ongewone atmosfeer creëren. Alle modellen van spanplafonds kunnen op de volgende manieren worden verlicht:.

 • Spotlichtenis het meest gebruikt. Speciale lampen worden alleen geïnstalleerd op plaatsen waar het licht meer nodig is. Vaak is er een mogelijkheid om slechts een deel van dergelijke apparaten op te nemen. Ze kunnen worden geïnstalleerd in het plafond boven de spiegel, in de kledingkast of op een plek waar ze hun schoenen uittrekken. Met hun hulp kunt u elektriciteit besparen en de nodige schemering creëren.
 • Kroonluchters. Deze verlichtingsoptie is erg populair, vooral onder fans van de klassiekers. Met een grote verscheidenheid aan modellen van deze verlichtingsarmaturen kunt u een kroonluchter kiezen voor elke smaak en elk interieur. Meestal wordt hun grootte geselecteerd, rekening houdend met het oppervlak van de kamer en de kracht van de lampen, maar de installatie van kroonluchters aan het spanplafond mag alleen worden gedaan door een professional en metmet behulp van speciaal gereedschap. Bovendien kunt u als één kroonluchter en meerdere tegelijk installeren.
 • Binnendozen. De spanningsstructuur met soffits is vrij moeilijk te vinden in gewone gangen. Ze vereisen speciale ondersteuning, bekwame installatie en thuis zal deze verlichtingsoptie er te licht en ongepast uitzien.
 • LED-strip - het is eerder een decoratief element van verlichting. Ze worden zowel in het plafond zelf als buiten geïnstalleerd en de intensiteit van dergelijke verlichting is vrij laag, vaak worden dergelijke tapes gebruikt als een variant van decoratieve verlichting.

Wanneer het achtergrondlicht uit is, creëren dergelijke banden mooie en romantische verlichting.

 • Optische vezel - Dit is een andere optie voor extra en ongewone verlichting in de gang. De lichtintensiteit is niet te hoog, maar het is erg mooi en voor de meeste gangen zal een verlaagd plafond met glasvezel een echte vondst worden. Met de schemering kun je alle tekortkomingen in het interieur verbergen en de schoonheid van het plafond zal iedereen fascineren. Vezel met het geselecteerde patroon met een speciale lijm is bevestigd aan de spanningsstructuur zelf en is verbonden met de generator.

De lichtbronnen zelf zijn fluorescerende of LED-lampen. Ze hebben een lange levensduur, zuinig energiegebruik en zijn zeer veilig.

Houd er rekening mee dat het nodig is om een ​​specifieke verlichtingsoptie te selecteren, afhankelijk van het gekozen plafondtype. Als het ontwerp bijvoorbeeld een prachtig patroon heeft, moet u in het algemeen spots of LED-strips gebruiken om dit te benadrukken. Monochrome plafonds kunnen worden ingericht met glasvezel of met verschillende compacte kroonluchters.

Hier moet je begrijpen dat niet alleen het uiterlijk van het plafond zelf afhangt van de juiste verlichting, maar ook van de algemene perceptie van de woonkamer als geheel.

Ontwerpopties

De meest grafische bevestiging dat het spanplafond in de gang van elke grootte er stijlvol en gepast uitziet, zijn deze foto's.

 • Het bijna onmerkbare en gewichtloze glanzende plafond reflecteert de vloer zelf. Correct gekozen kleuren en de volledige afwezigheid van verlichtingsapparatuur op de structuur verandert het in een zwevend model, en alleen een witte rand maakt duidelijk dat het plafond is uitgerekt.Stijlvolle, minimalistische en mooie oplossing.
 • Het klassieke tweekleurenplafond met een overwegend vleugje koffie met melk vormt een elegante aanvulling op de dubbele verlichting. Spotlights wijzen op voordelige wijze deuropeningen toe naar andere kamers, en LED-strips worden gewoon het hoogtepunt van dit ontwerp. Tegelijkertijd is het de tape-verlichting die een hoogtepunt geeft aan het algemene licht in de gang.
 • In dit geval verbindt het glanzende plafond de hal en de woonkamer met elkaar. Een prachtige, karmozijnrode tint past perfect bij zowel behang als deuren, maar dankzij de witte inzetstukken, gedraaide lampen en glanzende oppervlakken is de spanningsstructuur het belangrijkste hoogtepunt.
 • Het glanzende groene plafond met tweepuntslichten harmonieert zeer harmonieus met het kleurenschema van de gang. Wallpapers en glas in de deuren verhogen alleen de esthetische aantrekkingskracht van dit ontwerp. De hal ziet er zelf groter en breder uit.
 • Hier, ondanks de heldere en verzadigde karmozijnrode kleuren in het interieur, is het opnieuw het spanplafond dat het belangrijkste hoogtepunt wordt, en dat allemaal dankzij de heldere fotoprinting daarop. Zonnebloemen op een witte achtergrond trekken onmiddellijk de aandacht, laten u de ruimte visueel vergroten en het interieur zelf stijlvol en ongewoon maken.
 • Een levendig voorbeeld van hoe de LED-strip van een heldere en verzadigde kleur niet alleen het uiterlijk van de donker gekleurde spanningsstructuur zelf verandert, maar ook het interieur zelf. Hier ligt het hoogtepunt precies in de correct gekozen verlichting en combinatie van tinten van zowel het plafond als het gehele interieur. Prachtige blauwe lichten perfect met schijnwerpers en in het algemeen met alle objecten in de gang.

Voor de decoratie van de plafondruimte in de gang, kunt u niet alleen deze voorbeelden gebruiken, maar op basis daarvan kunt u uw eigen versie ontwikkelen, omdat dergelijke structuren op bestelling worden gemaakt en de verlichting daarin absoluut kan zijn.

beoordelingen

Het is nodig om een ​​paar woorden te zeggen over de feedback op dergelijke spanstructuren in de gangen van hun eigenaars. Volgens mensen is dit de ontwerpoptie voor de plafondruimte, want velen van hen zijn de beste. Eigenaren merken op de eenvoud van hun zorg, ongewone en stijlvolle uitstraling, evenals een betaalbare prijs. Voor velen is het belangrijk dat de levensduur van een dergelijk plafond erg lang en praktisch is. Daarom kunnen we dat veilig zeggendat spanplafonds in de gang en de gang - het is echt een noodzaak van het moderne leven. Het is mooi, stijlvol, praktisch en veilig.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer