Keuze uit kleine gangen voor een kleine gang

 Keuze uit kleine gangen voor een kleine gang

Omdat het theater begint met een hanger, begint ons huis met een gang. Het lijkt erop dat de miniatuurgebieden van het "gezicht" van ons huis geen problemen zullen opleveren bij het maken van het ontwerp: denk erover na, rangschik kasten en sokkels. Maar de kleine omvang van de kamer doet niets af aan de taken gemak, comfort en functionele oriëntatie, die kunnen worden opgelost door een gang voor een kleine gang.

types

Er zijn verschillende opties voor compacte consoles.

 • Kleine gangen in de gang met een kledingkast zien er geweldig uit met spiegelende gevels.Het ontwerp bespaart ruimte, omdat het zonder achterwand kan worden gebruikt. Het enige nadeel is dat de kast in een smalle kamer een kleine diepte moet hebben.

 • Meubilair van een economy-klasse in een kleine gang heeft de voorkeur van degenen voor wie kwaliteit belangrijk is tegen een redelijke prijs. Bij registratie volgen ze het concept van minimalisme en zijn ze beperkt tot de hoofdonderwerpen.

 • Voor een smalle gang is het verstandiger om handige ingebouwde structuren te kiezen, de locatie van de kast in een lege nis zal waardevolle ruimte besparen.

 • Modellen met een tussenverdieping praten over de uitvoerbaarheid van de eigenaar, ze laten je toe veel dingen te plaatsen zonder de ruimte vol te proppen.

 • Met gipsplaat kunt u een hele ensemblehal bouwen met een boog als laconiek punt.

 • Modulaire ontwerpen zijn een reeks verschillende items gemaakt in dezelfde stijl en hetzelfde kleurenschema. Een belangrijk voordeel van dergelijke meubels is de mogelijkheid om de modules te voltooien, afhankelijk van de individuele behoeften en de indeling van de kamer.

materialen

De moderne meubelindustrie maakt gebruik van een verscheidenheid aan materialen voor de vervaardiging van "gangen".Het kunnen natuurlijke producten zijn uit een array, consoles gemaakt van MDF en spaanplaat, ingebouwde kasten gemaakt van gipsplaat, salontafels gemaakt van steen of gesmede structuren met kleerhangers voor kleding, telefoontoestellen met zachte sofa bekleding.

 • Van massief hout. Meubels gemaakt van natuurlijk hout in het interieur zijn tegenwoordig een luxe, die alleen rijke mensen zich kunnen veroorloven, omdat de prijs van dergelijke producten vrij hoog is. Consoles uit de array benadrukken de uitstekende smaak en rijkdom van de eigenaar van het huis en geven de hele familie echt comfort. Hout is het meest milieuvriendelijke materiaal, het wordt gewaardeerd door liefhebbers van alles wat natuurlijk is.

Verschillende soorten hout worden gebruikt als grondstof voor producten: van duur mahonie tot praktisch notenhout. Het kleurenpallet is niet minder divers: het spectrum varieert van zwart ebbenhout tot gebleekt eiken. Houten gangen verpersoonlijken kwaliteit, betrouwbaarheid en comfort, wat hun hoge kosten rechtvaardigt.

Ze passen met succes in elke stijl van het interieur, of het nu klassiek, modern of de Provence is. Een lange levensduur betekent dat de prijs van natuurlijke producten meer dan eens zal terugbetalen.

 • MDF - een van de meest beschikbare materialen voor de vervaardiging van "gangen". Onlangs zijn dergelijke producten het meest in trek bij de gemiddelde consument vanwege redelijke kosten en een breed scala aan producten. De "gangen" van MDF zien er presentabel uit en zijn qua uiterlijk niet onderdoen voor de consoles uit de array. MDF stoot geen stoffen uit die schadelijk zijn voor de gezondheid, wat spreekt over de milieuvriendelijkheid van producten.
 • spaanplaat - Het wordt beschouwd als een economische optie bij de vervaardiging van meubels voor thuis. Het materiaal wordt geproduceerd door opgedroogde proceschips en hars te persen. Het is het minst geschikt voor thuismeubilair, omdat het formaldehydes toewijst die gevaarlijk zijn voor mensen. De spaanplaat verschilt niet in kwaliteit: de producten worden als minder duurzaam beschouwd dan hun "collega's" van MDF, ze zijn bijna onmogelijk te repareren. Het materiaal houdt de bevestigingshardware zwak vast, zodra een uitgevallen bout oneindig vaak kan worden vastgeschroefd, zal het uiteindelijk gemakkelijker zijn om het product defect te noemen.

afmeting

Het belangrijkste kenmerk van kleine gangen is compactheid en kleine afmetingen, die rechtstreeks afhangen van de indeling van de gang. Een klassieke optie in de meeste appartementen is een kleine kledingkast of een ingebouwde kast met planken.

Als we het hebben over minisets, kunnen kant-en-klare "gangen" er anders uitzien:

 • De plaats van de kast is in staat om een ​​hanger te vervangen in de vorm van een standaard of een metalen standaard - met verschillende haken voor bovenkleding, paraplu's en hoeden.

 • Een kleine schoenendoos of een compacte plank voor schoenen is zuinig in termen van ruimte, het is handig om een ​​tussenverdieping in het bovenste vlak van de gang te plaatsen.

 • Een klein dressoir en een dressoir met een spiegel, die deel uitmaakt van de module, zijn handig in gebruik.

 • Spiegels moeten worden gekozen zonder een volumineus frame, met een smal telefoontoestel kunt u gaan zitten en uw laarzen uittrekken.

Dankzij compacte modellen gangen kunt u alleen de meest noodzakelijke dingen en accessoires plaatsen voor dagelijks gebruik. Alle andere kleding die in het huidige seizoen niet nodig is, moet in de kleedkamer of in de kast van een andere, ruimere kamer worden bewaard.

Mini-maatmodules zijn zeer harmonieus in elk interieur en handig in gebruik.

Niet-standaard gangen met een ongewone indeling zijn inherent eerder in privéwoningen. In een dergelijk interieur kunnen opslagruimte en verschillende meubelconsoles overal worden geplaatst.

Een ingebouwde kast wordt bijvoorbeeld onder de trap geplaatst, indien aanwezig in het huis.

kleur

De schaduw van de gang is belangrijk voor de harmonie van de ruimte.

 • wit Een console voor een kleine voorkant is een geweldige optie. Het vergroot visueel de ruimte, geeft het extra licht. Sneeuwwitte meubels in het interieur worden beschouwd als een teken van aristocratie. Kleur creëert een gevoel van zuiverheid, plechtigheid, lichtheid, daarom wordt het in kleine ruimtes steeds vaker gebruikt. Meer indrukwekkend zal er uitzien als een inkomhal uit een array, in plaats van uit geperste materialen, bijvoorbeeld een console gemaakt van grenen in witte was. Houd er echter rekening mee dat een heldere omgeving meer aandacht en speciale zorg vereist.

Het is meer redelijk om een ​​gang af te werken met een witte "voorkamer" in donkere tinten.

 • Donker meubilair wenge kleuren Nu op het hoogtepunt van populariteit, wordt het steeds meer gebruikt door ontwerpers voor hun interieur. In de hal moet dit echter worden gecompenseerd door fel licht om de kamer niet donkerder te maken. De donkere console vereist een helderdere omgeving van de kamer zelf, dan zal deze er voordelig en duur uitzien. Met de juiste ontwerpkeuze zullen donkerkleurige meubels een vleugje frisheid en nieuwigheid toevoegen.

 • Melk eik. Tint is het meest relevant voor moderne gangen.Mooie reliëftekening van natuurlijk hout zoals de meeste mensen. Gangen van deze kleur creëren een gezellige huiselijke sfeer in de kamer, waardoor het een gastvrije uitstraling heeft.

stijl

De stilistische oriëntatie van het meubilair is de bepalende factor voor de vorming van een heldere individualiteit en originaliteit van een compacte gang.

 • klassiek - Deze stijl van interieur is opmerkelijk vanwege zijn bijzondere aristocratie en elegantie, het zal nooit uit de mode raken. Een dergelijk ontwerp is geschikt voor kamers met de juiste vorm, zonder inkepingen en de afgeronde hoeken. Meubels hebben inherent geometrisch regelmatige functies en vloeiende lijnen, rustige natuurlijke tinten en klassieke ingetogen patronen. Materialen onderscheiden zich door natuurlijkheid of imitatie onder een houten array. Vaak zijn er gesmede en gesneden producten, stucwerk.

 • producten in moderne stijl zorgen voor bekwame functionaliteit en compactheid: de aanwezigheid van ondiepe kasten, jerrycans, wandplanken, modulaire hoeksystemen, op maat gemaakte consoles. Uiterlijk moet de gang stijlvol en compact lijken en van binnen ruim en attent tot in het kleinste detail.De gevels van kasten worden vaak besteld met spiegels of met spiegelelementen, er kan behang op het glas zijn.

Interessante inrichting en decoratie

Interessante ontwerpoplossingen zijn vereist, zelfs voor een kleine meubelconsole.

 • Met een spiegel. Dit is een van de essentiële kenmerken van de gang. De spiegel is noodzakelijk, zodat mensen die komen en zijn, zichzelf in orde kunnen brengen. Het spiegeltableau kan de ruimte visueel vergroten, de nodige accenten in de ruimte aanbrengen en de onregelmatige vorm corrigeren. Het kan afzonderlijk op de muur worden geplaatst of in de meubelstructuur worden geïntegreerd.
 • Hal met een sledekoppelaar - een van de meest succesvolle combinaties van schoonheid en gemak in het interieur. Techniek eindigt is ontstaan ​​in het midden van de XIXe eeuw en, zoals in het verleden, komt vaker voor in de huizen van rijke mensen. De basis met zachte bekleding is bedekt met een materiaal dat is gewatteerd met speciale knoppen. Op het oppervlak wordt een karakteristiek patroon in de vorm van ruiten of vierkanten gevormd.

De kwaliteit van de bekleding en de ongebruikelijke textuur van de knoppen, die een decoratieve laag kunnen hebben of een echte sieraden zijn, geven het product een speciale chic en nobelheid. De duurzaamheid van het ontwerp hangt af van de kwaliteit van de bekleding, of het nu leer of stof is.

Ontwerpidee

Houd bij de inrichting van een hal vandaag niet alleen rekening met functionaliteit en gemak, maar ook met de originaliteit van een inrichting van de ruimte.

Om de ruimte in ontwerpkunst te transformeren, kun je de technieken en adviezen van professionals volgen:

 • Het gebruik van meubelconsoles met bochten en niet-standaard vormen, gangen om te bestellen voor een individueel project.

 • Modellen met spiegelzandstralen, glas-in-lood, fotobehang creëren een zeer ongebruikelijk ontwerp.

 • In de gangen in de stijl van Chebbi-chic, zal het interessant zijn om te kijken naar meubels die versierd zijn met decoupage-techniek.

 • Rookwolken, bankstellen, telefoontoestellen met bekleding in de vorm van een rijtuigje zullen een aristocratische charme aan de kamer geven.

 • Kunstmatige en natuurlijke patina op het oppervlak van meubels verpersoonlijkt het effect van de oudheid.

7 foto

Welke moet je kiezen?

De keuze van een meubelensemble voor een kleine hal is een verantwoordelijkheid, het toekomstige ontwerp moet voldoen aan alle functionele en esthetische eisen, en het verdient de voorkeur als het een budgetoptie is.

Aanhangers van het conservatisme in alles zullen een kleine klassieke "parochie" waarderen.Laconië-ontwerp, correcte geometrie en gematigde tinten zijn geschikt voor de meeste moderne appartementen. Kant-en-klaar modellen van MDF zijn goedkoop en beschikbaar voor een breed scala van consumenten.

Compact budget meubilair is gekozen door economische eigenaren, voor wie de prijs eerst komt, en alleen dan - kwaliteit. De meest geschikte opties: wandpanelen met hangers en voetenbank, compacte plank voor schoenen, een kleine ladekast met een spiegel.

Welke meubels?

Gewatteerde ontlasting - universeel meubilair, vanwege de compactheid, functionaliteit en verscheidenheid van soorten. Met een poef kunt u niet-standaard, originele ontwerptaken oplossen. Een verscheidenheid aan texturen, materialen, geometrische ontwerpen, kleuren en functionele kenmerken maken een zacht accessoire tot een onmisbaar deel van de binnenruimte van kleine afmetingen.

Als de koelkast geen schuilplaats in de keuken heeft gevonden, kunt u deze als kast in de gang of in de gang verbergen. Met de koelkast zijn er geen problemen met vrij bewegen langs de gang, als u deze apparatuur in een speciale kast plaatst die op bestelling is gemaakt.

Het is belangrijk dat de koelkast in harmonie is met de algemene stijl van de hal in vorm en kleur.

Voor- en nadelen

Fabrieksmodellen van kleine gangen hebben er hun eigen positieve kanten:

 • Betaalbare kosten. De afgewerkte console kost veel goedkoper dan op maat gemaakte meubels.

 • Kwaliteitsborging. Elk product vervaardigd op industriële schaal is gerechtvaardigd.

 • Een brede selectie. Het aanbod van meubelwinkels vandaag verbaast met een verscheidenheid aan producten. U kunt een ontwerp kiezen voor elke smaak en portemonnee.

 • Aankoop en levering wordt uitgevoerd van één tot enkele dagen.

De nadelen zijn onder meer:

 • Product standaard. Meubels van hetzelfde type en saai, er is een grote kans om de identieke gang thuis met vrienden te zien.

 • Zelfs een compacte "gang" past niet altijd perfect in de afmetingen van de kamer.

Functioneel meubilair op bestelling heeft zijn voordelen:

 • Uniciteit. Meubelontwerp wordt individueel gemaakt voor uw appartement, zoals u nergens anders zult zien. Het project kan door een ontwerper of u persoonlijk worden ontwikkeld.

 • De exacte grootte van de gang past perfect in de ruimte van de gang.

De nadelen van dergelijke meubels zijn hoge kosten en lange productietijd.

Handige dingen

Elke hal doet niet zonder nuttige accessoires:

 • hangers;

 • sleutelhouders;

 • rekken voor paraplu's;

 • organisatoren voor de gang, waarin je glazen, kranten, brieven en andere weetjes kunt zetten.

Hangers zijn vooral relevant als er geen kast in de gang is.

 • Wandmodellen zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Zelfs bij kleine maten kan genoeg buitenkleding worden vastgehouden.

 • Vloerhangers zijn relevant vanwege hun mobiliteit, ze kunnen het meest uiteenlopende ontwerp hebben. Gesmede producten zijn uitgerust met apparatuur voor het opbergen van hoeden, paraplu's, tassen.

 • Niet-standaard opties kunnen met de hand gemaakt worden uit afvalmateriaal, het kunnen zowel hertenhoorns zijn als sterke takken van bomen met een interessante vorm.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Brochures presenteren de koper een "product voor gezicht", beschrijven in het kort de voordelen en omzeilen de tekortkomingen van het product, maar het is altijd interessant om de mening te kennen van klanten die het product van een bepaald merk al jaren gebruiken.

Onder de eigenaren van Ikea-meubels zijn de meeste van hen jonge gezinnen met kinderen die een kleine woning hebben of in gehuurd huis wonen.

Ze merken de volgende voordelen op van dit meubilair:

 • ontwikkeling specifiek afgestemd op kleine woningen;

 • zijn vergelijkende goedkoop- heid op de meubelmarkt is aantrekkelijk voor gezinnen met een laag budget;

 • het is meubelontwerper, en modulariteit bij het verplaatsen is een grote zegen en opluchting;

 • Kopers merken het gemak, de lage kosten, praktische bruikbaarheid, compatibiliteit en democratie op.

Mooie voorbeelden en stijlvolle meubelmodellen.

Tot op heden is er een ruime keuze aan consoles voor kleine consoles, zowel op maat gemaakt als ingebouwd met hun eigen handen.

Een voorbeeld van een originele en stijlvolle gang kan een gang worden genoemd in de stijl van het land, gedecoreerd in heldere kleuren. Het karakteristieke meubilair voor deze richting van het interieur met slijtplekken is afgewerkt in dezelfde witte kleur als de wanden. Opslagsystemen worden gepresenteerd in een halfopen versie. Gezellige rieten manden voor het opbergen van verschillende noodzakelijke kleinigheden geven de kamer een speciale pit.

Originele gebeeldhouwde banken, gemaakt in donker hout, zien er zowel in appartementen als in privéhuizen grappig uit; het is handig om tassen, boodschappentassen of andere nuttige dingen op te zetten.

tips

Om een ​​miniatuurgang uit te rusten,U kunt de tips over de organisatie gebruiken.

Ze zijn allemaal gericht op het vergroten van de visuele ruimte:

 • De basisstijl is minimalisme.

 • Gesloten kasten zijn compact en ruim.

 • Zorg dat je spiegels hebt.

 • Binnendeuren om doorschijnend te kiezen of spiegels voor openingen te maken.

 • Rust de omtrek van het plafond uit met verlichtingsapparatuur.

 • In alle details van de kamer - lichte tinten.

 • "Interspersen" met felle accenten zijn er weinig, en in het ideale geval dienen schone oppervlakken als achtergrond voor hen te dienen.

 • Het is belangrijk om de juiste materialen te kiezen voor een miniatuur voordeur.

 • Achtergronden helpen om een ​​consensus te vinden tussen praktische stijl en huidige ontwerpoplossingen.

Spectaculaire heldere doeken in elke interieurstijl voor de hal vereisen speciale aandacht voor het materiaal: bij voorkeur vinyl en niet-geweven bekledingen met een creatieve reliëfstructuur, voorzien van een vochtbestendige beschermende coating.

Werkelijk kan hier behang voor het schilderen zijn.

Een kleine gang is bestand tegen een combinatie van niet meer dan drie complexe tonen en elke tint moet minstens twee keer in het interieur voorkomen.

In deze video vindt u een gedetailleerd overzicht van de hoek van het hoekmeubilair in de gang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer