Interieurontwerp in de hal

Het buitenlandse woord "hal" wordt vertaald als hal. En hoewel in de Russische realiteiten de 'hal' eigenlijk een gang aanduidt, kan worden gezegd dat dit een speciale gang, hal-hal is. Deze kamer is een soort voorwoord voor het hele huis. Daarom is het de moeite waard om hard te werken aan de schoonheid en het comfort van een dergelijke kamer.

Ontwerpkenmerken

In welke stijl om de hal uit te rusten, om de eigenaren van het huis te beslissen. Een is onder de indruk van de klassieke, toonbare, luxe versie, anderen houden van huiselijkere, gezelliger klanken. In elk geval is dit een off-road-ruimte en de specifieke kenmerken van het ontwerp bestaan ​​onder meer in de selectie van resistente, snel niet-slijtbare materialen.

Het is echter riskant om te "cognac" te gebruiken voor de kleine zaal - witte, melkachtige, crèmekleurige kleuren, omdat de bezoekers van deze ruimte er gelijk vanaf de straat in komen, en er kan regen, modder en modder zijn.

Het is noodzakelijk om op voorhand correct uit te rekenen waar de hanger moet worden geplaatst, poof voor pereobuvaniya, waar de plank voor laarzen en schoenen staat voor paraplu's.

Als u de rol van ontwerper op zich hebt genomen, moet u er rekening mee houden dat de hal in stijl moet passen bij de rest van het huis. Registratie moet uitnodigend en ontspannen zijn. Als je je hal binnenstapt, zou je een goed humeur willen doorgaan.

In het appartement

De kans om een ​​groot appartement te hebben met een ruime hal voor een gewone bewoner is meestal afwezig. Maar niet noodzakelijkerwijs lijkt de gebruikelijke hal "treshki" immens. Daaronder kun je met succes aanpassen en krap gang.

Minimaal meubilair en een grote spiegel om het gebied te vergroten - de juiste oplossing. In plaats van een spiegel kun je denken aan spiegelinserts. Visueel "duwt" de muren van klein stucwerk in de vorm van kolommen. De boog in de hal van een driekamerappartement wordt niet alleen een esthetische, maar ook een praktisch element: hij zal de deur vervangen en lucht en ruimte toevoegen.

Bovendien zal de boog een ongewone sfeer creëren - een kleine zaal zal bezoekers beginnen "lokken" naar nieuwe delen van het appartement. De gewelfde overgang wordt met succes gecombineerd met ovale of ronde inzetstukken op de wanden - het kan zowel hout als behang van een andere kleur zijn.

In een groot appartement met drie kamers beschouwen ontwerpers de haldecoratie van gipsplaatnissen als een originele optie. Als je deze niche ook benadrukt, krijg je een heel mooi decorelement.

Je kunt trouwens een nis toevoegen met een bloempot met bloemen en zelfs een standbeeld. Betover gasten met exclusieve recht voor de deur!

In de studio

Studio's die onlangs vooral populair zijn geworden bij jonge gezinnen, werpen de vraag op wat te doen met de gang. Het antwoord is bijna vanzelfsprekend: het zou nodig zijn om wat hekken op te richten en de studio in te delen met het oog op de kleine hal.

U kunt de bank bijvoorbeeld "gezicht" in een kamer plaatsen en achter zijn rug is het gemakkelijk om een ​​voorwaardelijke plaats voor een gang te schetsen. Het is verstandig om een ​​miniatuurladenkast dicht bij de achterkant van de bank te duwen, waardoor de indruk van de gangfunctionaliteit groter wordt. Het is handig om schoenen en tassen, handschoenen en paraplu's in het dressoir te bewaren.

Je mini-hal zal met succes een andere vloer benadrukken die anders is dan de vloer in de studio. Als je het tapijt op het formaat van het ganggebied plaatst, wordt het nog mooier. Ja, en het vuil van de straat zal niet rechtstreeks de woonkamer in voeren. Effectief de ruimte verdelen helpt altijd de tweede deur.Met de deur gesloten, wordt de woonwijk vertrouwelijker.

Functioneel werkt en de mogelijkheid om de gang van de studio te scheiden, als een rek. Parallel kan het worden gebruikt als een kast om de gewenste items op te slaan.

Veel eigenaren vonden het speciale scherm als een scheidingsteken. Moderne schermen hebben een doorschijnende textuur en het is altijd beter dan de "donkere" muur. Ontwerpers raden ook aan om de spectaculaire textielgordijnen niet in de steek te laten, wat de studio ook een charme, vrouwelijke "geur" ​​en uniek comfort geeft.

Nou, de muren zijn ook geen verboden onderwerp. Stel je voor dat je enige kamer in de studio door jou als slaapkamer wordt omlijst. In dit geval is het juister om een ​​paar nieuwe muren te bouwen.

Als je onderdrukt wordt door dove partities, kies dan tijdens de bouw van de hal voor glas-in-loodramen, spiegelelementen en fragmenten van matglas.

- In een privé huis

De hal in klassieke zin is een kamer in een woonhuis met een trap naar de tweede verdieping. Dat wil zeggen, het is een soort wachtkamer, een ingang voor het houden van vergaderingen. Tegelijkertijd is de hal niet alleen een esthetisch ontworpen "kamer nummer één", maar ook een soort "knoop" van een huis dat alle andere kamers een geheel maakt.

Als de hal ook op de tweede verdieping van het huis staat, moet u deze in stijl aanpassen aan een vergelijkbare ruimte eronder.

Omdat je te maken hebt met de hal in het huisje, waar je niet per vierkante meter hoeft te sparen, kun je het regelen als een comfortabele "kleine woonkamer". Het is heel toepasselijk brede banken, stoelen, spiegels. Tegelijkertijd kan het meubilair op pootjes zijn om de verfijning te onderstrepen. Een tafel - op wielen.

De overbelasting van de ontvangstruimte is echter absoluut onaanvaardbaar, in de hal betekent veel vrije ruimte.

In een huisje of een groot landhuis kunt u de volgende benaderingen van het ontwerp van de hal betalen:

  • Creëer het in de traditie van een oud herenhuis, met accenten van luxe - elementen van het Empire of Baroque, uitgebreide zuilen, stucwerk, gordijnen.
  • Liefhebbers van een actieve levensstijl en moderne stijlen zullen van minimalisme houden - een vierkante hal. Vooral redelijk is dat zo'n inkomhal eruitziet in een landhuis van maximale breedte en hoogte van verschillende verdiepingen, waar een reguliere hal de functies van een lift combineert.
  • Creatieve eigenaren, bijvoorbeeld houten huizen met één verdieping, zullen de neoklassieke stijl waarderen - gestileerd meubilair, heldere bloemenblokken en soms pastorale bankbiljetten.

Reparatie en interieurontwerp

In het ontwerp van een ruime hal kunt u met succes rijke, heldere kleuren en grote decorstukken registreren. In een klein gebied is meer artistiek vernuft vereist, maar er worden ook interessante oplossingen gevonden. Allereerst is het belangrijk om alle deuren die naar de hallen leiden op dezelfde manier uit te voeren om harmonie te bereiken.

Voeg een gezellig boeket bloemen toe aan de tafel in de lobby, de samenstelling van bosbomen. Vazen kunnen op de tafel of op het dressoir worden geplaatst. Ze zullen op hun gemak kijken, levend. Het is beter om pompeusheid in deze "additieven" te vermijden, om ze gemak te geven.

De entree kamer moet worden overspoeld met licht, zodat gasten in de schemering niet op zoek zijn naar een pen of toetsen bij aanraking. Lampen worden decoratief, verfijnd, zelfs opzettelijk pompeus aanbevolen, omdat in de lobby van andere decoraties niet bijzonder wordt voorzien. Uniek kijk lamp met lampenkappen.

U kunt de indruk van licht verbeteren als u de "lichten" op het bureaublad installeert. Het prachtige effect wordt geleverd door de verlichte glas-in-loodramen van de toegangsdeur.

Van de deur gesproken. Het is beter om dubbele deuren te installeren. De binnenste zijn lichter, de buitenste zijn donkerder. Ziet er goed uit in retro-deuren met glasfragmenten.

wanden

De klassiekers van het genre in de hal is de zogenaamde dado. Vanaf ongeveer een derde van de vloer is de muur bedekt met een krachtig slijtvast materiaal - verschillende tonen donkerder dan de rest van het palet. Behang met een groot patroon voor de muren, inclusief strepen - een klassieker van het genre.

Dichter bij het plafond wordt meestal een betreding gelegd. Dit verlaagt het plafond enigszins, imiteert een ouderwetse kluis en voegt privacy toe aan de ruimte. Liefhebbers van extravagantie kunnen naar het stucwerk worden gestuurd, ornamenten gemaakt van hout. Dit alles past natuurlijk in het beeld van de muren van een grote hal.

In de stijl van de oudheid zijn de wanden aangevuld met consoles, nissen en kroonlijsten.

Paul

Een geweldige optie voor het veld in de lobby is een grote marmeren tegel. Ze draagt ​​de indruk van degelijkheid met zich mee. De populariteit van ontwerpers kreeg keramische tegels, vergelijkbaar met natuursteen.

Als u ervoor kiest, zorg er dan voor dat de vloer niet in een ijsbaan verandert - keramische tegels kunnen erg glad zijn. Nou, te veel glans moet worden vermeden. Het "verlaagt de kosten" van het totale beeld.

Artistieke en creatieve aard bestellen een mozaïek van tegels. Zo'n oplossing is eenvoudigweg "gedoemd" tot succes, het mozaïek maakt de hele entree ruimte om te spelen met prachtige kleuren.

Het voordeel van het laminaat is het feit van de duurzaamheid.Bovendien geeft het veel fantasie aan de ontwerper, omdat het een verscheidenheid aan materialen imiteert.

Rijke huiseigenaren met hallen, met de nadruk op luxe, hebben de mogelijkheid om de vloer te bedekken met natuurlijk parket.

Bij parket moet u echter afstemmen op de periodieke verwerking om het spectaculaire uitzicht op de boom te behouden.

Nou, het zou onlogisch zijn om een ​​paar woorden te zeggen over zo'n rijke decoratie voor de vloer als een natuursteen. Graniet, marmer is natuurlijk een speciale, chique, onbeschrijfelijke schoonheid. Stenen vloer kost natuurlijk tien keer duurder dan alle andere opties.

Bescheiden eigenaren zijn het erover eens dat linoleum de meest betaalbare manier is om af te werken. Het is beter om dit materiaal te kopen met een grafisch, geometrisch patroon.

Tapijt is ook goed en zacht voor het oog, voegt comfort toe. Alleen is het nodig om na te denken over hoe de gebieden bloot te stellen aan een verhoogde mechanische belasting met een dikkere structuur (matten).

Over het algemeen begint de belangrijkste reeks vloeren ongeveer een meter van de deur. En daar tegenover bevindt zich een vestibule-ruimte, waar bezoekers na de straat hun voeten moeten kunnen vegen en licht stof kunnen afstoffen.Ook in de vestibule worden matten van grof linnen gelegd.

plafond

Het ontwerp van de plafonds wordt goed benadrukt door multi-level structuren gemaakt van gipsplaat. Maar dit is geen wondermiddel. Uitstekend, milieuvriendelijk en ziet eruit als een glad oppervlak. Voor decoratie kunt u het stucwerk diversifiëren, om glas in lood ramen te bieden.

Een aantal ontwerpers geeft de voorkeur aan houten balken die speciaal op het plafond zijn gemonteerd. Vooral organisch zijn ze "leesbaar" als de hele hal is bekleed met hout.

Kleuren en design

Om een ​​moderne, ruime hal in een klassieke stijl te decoreren, moeten we niet vergeten: meestal zijn er in de ingangszalen geen ramen, de verlichting is kunstmatig. Daarom is het praktischer om decoratie in witte of lichte kleuren te verduren. Hun lijst is als volgt: beige, lichte koffie, lichtbruin palet.

Om de verzadiging van de kleur te benadrukken, zijn retenties van een gereserveerd zwart of bruin gamma toegestaan. Dit zorgt voor de prachtige stijl van je grote gang. Strepen, tegelwissels, fragmenten van houten planken geven kleur aan de ruimte, vergroten de gang visueel en "heffen" het plafond op.

Geometrische vormen die worden gebruikt om het interieur te decoreren, kunnen niet natuurlijk zijn. Als u ontwerperstussenvoegsels op de muren van een vierkante of geometrische vorm hebt, dan is het correct om een ​​eenvoudige rechthoekige deuropening te gebruiken. Daarin moet een zekere harmonie zijn.

Meubelen kiezen

In de lobby is erg belangrijke vrije ruimte, zodat extra dingen beweging niet belemmeren. Daarom is het in een gewoon appartement beter om omvangrijke meubels te vermijden, om uzelf te beperken tot een tafel, een dressoir en planken. Het is niet nodig om onnodige kranten te maken, oude schoenen in de lobby van het magazijn. Het moet schoon en fris zijn.

Om de vrije ruimte te laten is niet te omvangrijke ruimte, is het praktisch om toevlucht te nemen tot ingebouwde meubels. De schuifkast ziet er compact uit. Ook handig voor duimen voor niet-omvangrijke dingen.

Welnu, de eigenaren van een brede hal kunnen het zich veroorloven om de 'inkomhal' te voorzien van banken, ladekasten en fauteuils. In het algemeen, als we uitgaan van de essentie van het doel van de "kamer nummer één", houden bezoekers er vergaderingen in, wachtend op een afspraak of een beslissing. Ze moeten comfortabel zijn tijdens zo'n tijdverdrijf.

In de ruime en ruime zalen zien antiek ogende meubelsets met gebeeldhouwde poten en fluwelen bekleding er rijk uit.Art nouveau-fans kunnen zich concentreren op 'breedbeeld', verfijnde banken met zachte armleuningen.

Geldig in de hallen en boekenrekken. Dit benadrukt de 'intellectualiteit' van de woning waarin de bezoekers zijn binnengetreden.

Accentmeubels geven kleur aan de hal. Originele uitstraling op de ruime vierkante stoelen van de krukken, prachtige soezen, gesneden designer lage tafels, zware dure gordijnen.

Vergeet niet dat bijna het hoofdonderwerp van de hal een spiegel is. Men gelooft dat het onmogelijk is om het te overdrijven met de grootte van de spiegel - dit ding zou majestueus moeten zijn en in een weelderig frame, beter - naar de verdieping.

Er zijn speciale accessoires voor de ontvangstruimte. Bijvoorbeeld gesmede rekken voor wandelstokken, een grote antieke klok, een barometer of een schilderij in een halve muur. Exotische planten in grote bloempotten of kuipjes creëren een speciale charme in de gang.

Dus, reparaties zijn voltooid, de headsets zijn geplaatst. Vrienden en kennissen stapten over de drempel van je huis en waren geschokt door de esthetiek van de prachtige hal. Het eerste examen voor gastvrijheid dat je perfect hebt gehaald.

Hoe je het interieurontwerp in de lobby kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer