Stretch plafond "Starry sky" in het interieur van de kinderkamer

De sterrenhemel is vol met mysteries, het trekt altijd aan met zijn mysterie. Daarom gebruiken ontwerpers en decorateurs het zo vaak als inspiratie. De afgelopen jaren is een bijzonder interessant idee voor kinderkamers een verlaagd plafond in de stijl van 'sterrenhemel'. Wat is een plafond van dit type, welke functies het heeft, kenmerken en ontwerp, zal meer in detail worden beschreven in dit artikel.

Hoe is het?

"Sterrenhemel" is niet alleen de naam van het spanplafond, het is een volledige structuur, die wordt uitgevoerd met behulp van een verscheidenheid aan miniatuur LED-lampen, een lichtgenerator en lichtgevende filamenten. Het zijn deze gloeilampen waarmee je het effect van de sterrenhemel in de kinderkamer kunt creëren.Patronen die met behulp van verschillende lampen en lichtlinten worden gemaakt, imiteren in de regel sterren, planeten, sterrenbeelden, kometen en andere kosmische lichamen.

"Sterrenhemel" kan in de kinderkamer worden gerealiseerd met behulp van verschillende technologieën.

 • Met de hulp van een speciale "sterschroefdraad", die is gemaakt van optische vezels.
 • Met behulp van extra bevestigde kristallen op de lichtgevende draden. Speciale kristallen zijn ontworpen om licht rond de kamer effectief te verspreiden, waardoor de illusie van een echte nachtelijke hemel ontstaat.

Met beide methoden kun je een zeer realistische nachtelijke hemel creëren met sterren in de babykamer.

mogelijkheden

Om het sterrenplafond zo spectaculair en fascinerend mogelijk te maken, installeren experts er een speciale lichtgenerator op, waarmee je het volgende kunt bereiken:

 • correcte en uniforme flikkering van sterren en andere hemellichamen in de "illusionaire nachtelijke hemel";
 • het gewenste schaduwrekplafond.

In de regel, om een ​​hoogwaardige en duurzame constructie te maken, creëren specialisten verschillende niveaus van een spanplafond.

Het is belangrijk op te merken dat, ondanks het plafond met twee niveaus, het de ruimte niet kleiner of lager zal maken, integendeel, met behulp van dit ontwerp kan de ruimte aanzienlijk worden uitgebreid.

Ruimtelichtontwerp aan het plafond heeft veel kenmerken en kenmerken, waaronder:

 • onaardse blik op de kosmos vanuit het comfort van thuis;
 • de mogelijkheid om het huidige noorderlicht te ontwerpen;
 • het ontwerp van een stretchdoek niet alleen het plafond, maar ook andere delen van de kamer;
 • grote keuze aan ontwerpmogelijkheden: van het eenvoudigste tot het meest complexe en het ontwerp;
 • de ruimste keuze aan texturen en tinten.

Om de meest natuurlijke uitstraling van de sterrenhemel in het interieur van de kinderkamer te creëren, moet je natuurlijk contact opnemen met de specialisten, omdat niet-professionals waarschijnlijk niet in staat zijn om de echte schoonheid te realiseren die niet alleen het kind, maar ook de ouders zal verrassen.

Belangrijkste effecten

Stretch plafond in de stijl van de sterrenhemel kan worden ingericht met behulp van een heleboel verschillende effecten. Je kunt ze combineren en je eigen maken. De meest relevante plafondontwerpopties met aanvullende effecten zijn:

 • achtergrond met flikkeren;
 • tekens en symbolen van de dierenriem;
 • galactische ontwerpvariaties met behulp van ontwerpideeën;
 • simulaties van sterrenbeelden;
 • een met sterren bezaaide hemel, een vallende komeet of een ster;
 • afbeelding van planeten.

Ontwerpopties

 • Stretch-plafond "sterrenhemel" kan tot leven worden gebracht, niet alleen door het gebruik van technieken zoals lichtgeneratoren en speciale draden. Het kan worden gemaakt met behulp van conventionele technieken die geen aanzienlijke kosten vereisen.
 • Niet minder mooie en tegelijkertijd goedkope optie is het gebruik van fotobehang voor het plafond, dat een sterrenhemel, een sterrenstelsel of individuele sterren weergeeft. Met de juiste opstelling van diodelampen op een dergelijk plafond, kunt u een uitstekende glans bereiken, niet erger dan wanneer u een speciale generator gebruikt.
 • Vaak gebruiken ouders de hulp van ontwerpers en bestellen ze een individuele tekening van de sterrenhemel aan het plafond in de kinderkamer. Dit werk wordt bijzonder duur gewaardeerd.
 • Je kunt het plafond onder de sterrenhemel decoreren met een speciale verf. Deze optie wordt als zeer winstgevend beschouwd, omdat er geen ernstige verspilling aan te pas komt.
 • Tot op heden bieden sommige fabrikanten speciale glinsterende pinnen waarmee u elk ruimtepatroon op het plafond kunt creëren. Met dit soort producten kunt u elk figuur in de sterrenhemel neerleggen en het markeren met een lintje met LED's.
 • Met behulp van een projector kunt u echte sterren op een spanplafond creëren.

Bij het maken van een sterrenplafond moet speciale aandacht worden besteed aan het totale interieur. Bijzonder voordelig zijn de muren in dezelfde stijl.

Prachtige patronen die het heelal nabootsen, hangende sterren, flikkerende lampen van verschillende kleuren - dit alles zal helpen een plafond te creëren dat niet alleen de kamer zal versieren, maar ook het kind in ontwikkeling zal helpen vanaf een jonge leeftijd.

Elk van de ontwerpopties heeft zijn voor- en nadelen. Wanneer u een van hen kiest, moet u allereerst vertrouwen op de persoonlijke voorkeuren en wensen van het kind, rekening houden met de parameters van de kamer en het algehele interieur, en ook de financiële kwestie niet vergeten. Stretch designerplafonds kosten vaak vrij duur.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een systeemplafond.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer