Functies en soorten spanplafonds in de kinderkamer voor meisjes

Reparatie in de kinderkamer is geen gemakkelijke taak, omdat alles mooi en praktisch moet zijn. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het ontwerp van het plafond. Als u bijvoorbeeld een spanplafond gebruikt, kunt u de individualiteit van het kind benadrukken en een speciale sfeer in de kamer creëren.

Voor- en nadelen

Voordat u een spanplafond voor een kinderkamer kiest, is het de moeite waard om meer te weten te komen over alle voor- en nadelen van een dergelijke ontwerpoplossing.

Het zou moeten beginnen met positieve eigenschappen.

 • Veel mensen geven de voorkeur aan een dergelijk afwerkingsmateriaal omdat het altijd modern en mooi is. De ruime keuze en verschillende ontwerpen van spanplafonds zijn aangenaam en zorgen ervoor dat u iets speciaals en unieks kunt kiezen voor een kinderkamer.
 • Hoogwaardig spanplafond, dat is gemaakt van PVC - dit is een uitstekende bescherming tegen vocht en lekkage. Zelfs als de buren van boven je per ongeluk overspoelen, stroomt het water niet door de muren, het spanplafond houdt de vloeistof vast. Dan kun je het verwijderen en een nieuw plafond maken.
 • Bovendien helpt dit type plafond om extra warmte- en geluidsisolatie te creëren. Dit geldt vooral in hoge gebouwen, waar buren met kleine kinderen bovenop leven.
 • Dit ontwerp heeft een hoge slagvastheid. In de kinderkamer is dit erg belangrijk, omdat baby's vaak met een bal of andere spellen spelen.
 • Bovendien wordt dit materiaal als duurzaam beschouwd. Soms kunnen dergelijke structuren gemakkelijk meer dan tien jaar worden gebruikt.
 • Dit ontwerp is eenvoudig te installeren en het is niet nodig om het plafond vooraf voor te bereiden. Bovendien is het niet alleen een stijlvolle en moderne ontwerpoplossing, maar ook praktisch. Immers, met behulp van een dergelijk afwerkmateriaal kunt u de gebreken en defecten van het plafond gemakkelijk verbergen. Bovendien vereist dit plafond geen speciale zorg.

Nu moeten we iets vertellen over de nadelen van dergelijke plafonds.

 • Dit ontwerp is volledig onstabiel tot mechanische schade. Dat wil zeggen, in contact met een scherp voorwerp kan een punctie of incisie worden gevormd. Het repareren van dergelijke schade is bijna onmogelijk, alleen vervanging bespaart.
 • Als in dat geval een spanplafond in de kamer is geïnstalleerd, moet u extra voorzichtig zijn bij het kiezen van de verlichting. Het is gevaarlijk om klassieke gloeilampen te gebruiken met een vermogen van meer dan 60 watt. Halogeenverlichting mag ook het vermogen van meer dan 30 watt niet overschrijden. Dit is natuurlijk een belangrijk nadeel, omdat u speciale kroonluchters moet oppikken of speciale beschermende panelen moet installeren.
 • Materiaal van slechte kwaliteit kan schadelijke stoffen afgeven en allergieën veroorzaken. Om deze reden moet u alleen producten aanschaffen bij vertrouwde fabrikanten die een certificaat van kwaliteit en andere noodzakelijke documenten hebben.

types

Tot op heden vindt u twee soorten verlaagde plafonds, die elk hun eigen kenmerken hebben.

 • De meest voorkomende optie is PVC. Dergelijke plafonds zijn zuiniger, tevreden met een verscheidenheid aan ontwerpen.

Bovendien kunt u individueel fotoprint op dit soort spanplafond bestellen. Het materiaal is waterdicht, gemakkelijk te verzorgen.

 • Als we het hebben over de weefselversie, het is een gebreide weving van speciale draden. Het materiaal is veilig voor het milieu en ideaal voor ruimtes met een groot oppervlak, omdat het veel breder is dan het PVC-weefsel. Zo'n plafond kan gemakkelijk worden gewassen en zelfs gestofzuigd.

Spanplafonds verschillen in hun textuur.

 • Velen kiezen voor een glanzende versie. Dergelijk materiaal zal een zekere glans en charme aan de kamer geven. Het glanzende oppervlak helpt het plafond visueel te "tillen", wat een groot voordeel is.
 • Mat oppervlak is niet inferieur in kwaliteit. Dankzij dit oppervlak is het zeer eenvoudig om de verbindingsnaden van het spanplafond te verbergen.
 • Een andere optie is satijn. Dit is een kruising tussen de bovenstaande twee opties. Dit canvas heeft een zachte glans en lijkt op een stukje zijden stof.

En ook spanningsstructuren zijn single-level en two-level. De eerste optie is ideaal voor elke kamer. Dit is, zoals ze zeggen, een universele optie.Maar het tweede type zal het mogelijk maken om interessante ontwerpoplossingen te realiseren.

Dit maakt het gemakkelijk om de ruimte te plaatsen. In dit geval kunnen beide niveaus heel verschillende onderwerpen zijn.

ontwerp

Design spanplafonds kunnen van alles zijn. Natuurlijk zal de traditionele glans van witte tinten saai zijn om in de kamer naar het meisje te kijken. Daarom is het de moeite waard om op lichtere, maar stille tinten te letten. Wat het ontwerp betreft, de keuze is simpelweg onbeperkt, omdat je met behulp van fotoprints iets individueels en origineels kunt maken.

U kunt afhalen en uitstekende kant en klare opties.

 • Een klassieke optie voor de kinderkamer zijn plafonds met een hemels thema. Dit zijn zachte wolken op een blauwe achtergrond. Dankzij dit plafond zal het kind rustig in slaap vallen, zullen de ogen niet vervelen van felle kleuren en dit zal nooit uit de mode raken.

Bovendien kunnen vlinders of delicate bloemen goed tegen een achtergrond van wolken worden geplaatst.

 • Een andere klassieke optie voor een kinderkamer wordt als een sterrenhemel beschouwd. Het imiteren van de mysterieuze nachthemel zal ook meisjes aanspreken. En ook kan het niet zomaar een ster zijn, maar een kosmische hemel.Daarop kunnen verschillende planeten, sterren en de maan zijn.

Deze optie helpt het kind om zich op zijn gemak en veilig in de kamer te voelen.

 • Voor de kamer passen meisjes verschillende opties met bloemen. Bij het kiezen van kleuren voor de kamer van uw kleine prinses, moet u niet vergeten dat de kleuren dof moeten zijn zodat deze geen irritatie veroorzaken. Perfecte tinten van roze en lila bloemen. En let ook op beige, koraaltinten.
 • Voor een kleutermeisje of een meisje in de basisschoolleeftijd is een optie met een patroon van haar favoriete stripfiguren perfect. Het is alleen belangrijk om te onthouden dat het plafond niet overladen moet worden met een overvloed aan patronen en kleuren. Voor tieners is het beter om een ​​optie te kiezen met een individuele fotoprinting, terwijl de meid zelf het patroon en de kleuren kan kiezen.

Hoe te kiezen?

Een spanplafond kiezen in een kinderkamer voor een jonger meisje of een tiener, Het is de moeite waard enkele belangrijke punten te overwegen.

 • Het eerste ding om te overwegen is de leeftijd van het meisje. Als je de plafondoptie kiest met personages uit tekenfilms voor een meisje van 7-8 jaar, dan zal binnen een jaar of twee zo'n interessant ontwerpbesluit zijn relevantie verliezen.Houd daarom rekening met de leeftijd en mening van het kind.
 • Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de hobby's van het meisje. Veel ouders proberen bijvoorbeeld reparaties uit te voeren in de stijl van Disney-prinsessen, met een overvloed aan roze en schattige tekeningen, maar niet elk meisje vindt deze optie leuk. Als het meisje geïnteresseerd is in geschiedenis of astronomie, zoek dan naar opties met een soortgelijk thema.

Zo'n individuele benadering en aandacht voor interesses zal gewaardeerd worden door elk meisje, vooral een tiener.

 • Het geselecteerde plafondontwerp moet in harmonie zijn en passen in het totale ontwerp van de kamer. Als de muren al met tekeningen zijn, moet u aandacht besteden aan de monochrome doeken van zachte tonen. Bedenk dat beige, witte, groene en lila kleuren een positief effect hebben op de psyche van het kind. En lichtere tinten kunnen irritatie veroorzaken. Houd bij het kiezen van een optie voor een kinderkamer bovendien rekening met de kwaliteit en veiligheid van het materiaal.

Succesvolle ontwerpvoorbeelden

Als u van plan bent om het plafond zo te plaatsen dat het effect van de hemel met wolken of sterren wordt gecreëerd, let dan op de opties op twee niveaus. Een dergelijke "lucht" in het kader van een klassieke witte kleur ziet er geweldig uit.

Als het meisje niet onverschillig is voor de roze kleur, let dan op de roze perzikkleurige tinten. Het is beter om een ​​mat oppervlak te kiezen, omdat het tederheid toevoegt. Perfect combineert roze kleur met perzik en paars. Het is mogelijk om een ​​optie te kiezen waarbij de kleuren met elkaar verweven zijn, waardoor een ongewoon en delicaat patroon ontstaat. In dit geval moeten de muren in felle kleuren worden gemaakt.

Voor een romantisch meisje is de perfecte optie een lichtblauwe lucht en roze of witte wolken. Deze optie zal perfect in harmonie zijn met het klassieke meubilair van beige tinten.

Een overzicht van het uit twee niveaus bestaande spanplafond in de slaapkamer van het meisje staat in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer