Gloeiende verlaagde plafonds: ontwerp- en ontwerpideeën

Stretch plafonds zijn al lang populair geworden vanwege de uitvoerbaarheid en schoonheid. Gloeiend verlaagd plafond - een nieuw woord in interieurontwerp. Het ontwerp, gemaakt op dezelfde technologie, maar met enkele functies, kan een unieke uitstraling geven aan elke kamer.

7 foto

Speciale functies

Zoals het gemakkelijk te begrijpen is uit de naam, zijn de lichtplafonds uitgerust met een ingebouwd verlichtingssysteem. Het materiaal zelf kan meer of minder transparant zijn, in staat om zacht licht te verspreiden. Door de plaatsing van verlichtingsapparatuur achter een doorschijnend spanplafond, is het mogelijk een uniek effect te bereiken waarbij het plafond zelf de lichtbron wordt.

Het plafond kan zowel de hoofdverlichting vervangen als aanvullen. Het volledige scala aan ontwerpopties omvat alle combinaties van volgorde van plaatsing, kleur en kracht van verlichtingsapparatuur, kwaliteit en mate van transparantie van het materiaal.

voordelen

Gloeiende ontwerpen hebben alle voordelen van de gebruikte technologieën, kosteneffectiviteit, gebruiksgemak en vooral - esthetische voordelen. Een licht plafond kan een unieke sfeer in de kamer creëren.

Een extra veld voor de toepassing van de creatieve ideeën van de ontwerper is de bekleding van het plafond en andere oppervlakken van de kamer (muren, enz.). Lichtgevende stickers en wallpapers die lichte energie verzamelen, behoren ook tot de nieuwe lichtontwerpmethoden. Het gebruik van verschillende van dergelijke technieken, zoals de combinatie van een licht plafond en verfaccumulerend licht, kan een werkelijk uniek ontwerp creëren.

Als u meer geavanceerde verlichtingsarmaturen dan LED-strips plaatst, kunt u de oplossing voor plafondverlichting bedienen met een speciale controller. Voor dit ontwerp zijn geen speciale vaardigheden vereist. Het is alleen nodig om verschillende onafhankelijke lichtstructuren en hun verbinding met het bedieningspaneel te hebben.

Als ontwerpen verschillen in kleur en methode van plaatsing van LED-strips, is het mogelijk om dat te bereiken met een klik op de console zal de ruimte onherkenbaar veranderen.

Stretch materialen

Bij het ontwerp van lichte verlaagde plafonds worden alleen de beste materialen gebruikt. Het is een doorschijnende dikke PVC-film van hoge kwaliteit. Doorschijnend materiaal wordt gebruikt in de meeste spanplafonds, zelfs niet in combinatie met LED's.

Het niveau van transparantie of lichttransmissie van een dergelijke film kan oplopen tot 50%. Deze indicator zelf hangt ook samen met de gekozen kleur van de spanningsstructuur. Donkere tinten helpen bij het creëren van een speciaal decoratief effect en lichtere tinten, waaronder wit, maken het mogelijk om een ​​dergelijk plafond als hoofdverlichtingsapparaat te gebruiken.

Wanneer een zelfinstallatie van een lichtplafond geen film met glanzende, reflecterende tonen moet kiezen. Dit kan leiden tot het effect van "festoen", wanneer elke LED zijn eigen extra schittering op het canvas creëert en dit interfereert met de algemene spreiding van licht over het oppervlak van het plafond.Voor de installatie van structuren van dit type zijn geschikte doorschijnende matte coating van elke kleur.

LED-strip

Een van de meest populaire en economische opties voor verlichtingsapparatuur is LED-strips. Ze zijn perfect gecombineerd met een doorschijnend rekplafond van folie.

LED-strips hebben alle voordelen van diodeverlichtingsapparaten:

 • duurzaamheid;
 • minimale operationele vereisten;
 • betrouwbaarheid;
 • economie.

LED-strips verborgen achter de stretch stof vormen lichte strips op het plafond, dat is een van de meest populaire manieren om kamers te versieren.

Opgemerkt moet worden dat door het plaatsen van dergelijke strips rond de omtrek, u het effect van het verlichten van het plafond kunt creëren. Dit verhoogt de diepte visueel, maar geeft niet genoeg licht om de ruimte direct te verlichten.

Deze opstelling van LED-strips heeft de voorkeur in combinatie met andere verlichtingsapparaten, ontwerp van nissen, architectonische verschillen in de hoogte van het plafond.

Het plaatsen van linten in dichte rijen direct op het plafond, kan een grotere belichting worden bereikt.De decoratieve mogelijkheden om de omtrek van het plafond te verdelen, kunnen hier echter niet mee gecombineerd worden. In dergelijke gevallen gebruiken ze, om de tape op te slaan, de techniek van het plaatsen van "LED-lampen", wanneer de in een spiraal opgerolde band een cirkel vormt met een gebied van 15 cm, Dergelijke spiralen verlichten de ruimte vrij goed en worden waargenomen als één lichtbron, bijvoorbeeld een grote lamp.

Als de plaatsing van dergelijke spiralen dicht genoeg bij elkaar is, is het mogelijk om ervoor te zorgen dat hun licht wordt verspreid door de plafondplaat en gelijkmatig wordt verdeeld over het plafond. Alle benodigde bevestigingselementen, transformatoren en kabel zijn beter gepositioneerd vanaf de binnenkant van het spanningsplafond.

Extra functies bij het regelen van het type verlichting, dat het gebruik van LED's mogelijk maakt:

 • handmatige en modus vermogensafstelling;
 • fijnafstemming van het werk van dioden van verschillende kleuren;
 • energiebeheermodus.

Installatie van lichte plafonds

Technologische installatie van dergelijke plafonds omvat twee fasen:

 • de installatie van verlichtingsarmaturen, meestal het LED-paneel;
 • spanning op het web.

Elk van hen is op zijn beurt verdeeld in de sequentiële uitvoering van eenvoudige taken volgens een gegeven algoritme.

De installatie van het verlichtingsgedeelte wordt uitgevoerd volgens een specifiek schema:

 • De eerste stap is de voorbereiding (reiniging van potentiaalverlies, priming en nivellering van het oppervlak van de houder).
 • Vervolgens wordt de ledstrip zelf met plakband bevestigd. Het proces vereist geen complexe installatietools vanwege het relatief lage gewicht van de producten.
 • Met de tape kunt u een lichtbron van elke vorm en lengte plaatsen, deze kan ook op de opgegeven labels worden gesneden en afzonderlijke segmenten met behulp van connectoren verbinden.
 • Het ontwerp van het verlichtingsgedeelte, gemaakt met LED-strips, omvat een controller en een transformator 120/12 V.

De installatie van het spanweefsel voor het lichte plafond is niet wezenlijk anders dan het plaatsen van dezelfde stof zonder verlichtingsarmaturen. Het is beter om deze operatie toe te vertrouwen aan specialisten.

Bij zelfinstallatie moet aandacht worden besteed aan een paar fundamentele punten:

 • De nauwkeurigheid van het voldoen aan het plafondniveau door het werk van verlichtingsapparaten zal meer opvallen dan zonder hen.
 • Doorschijnend canvas moet op zijn minst 150 mm onder de lichtbron worden geplaatst.Hiermee wordt een ruimte of vak gemaakt waarin het licht wordt verspreid.
 • Verwarmen met een warmtepistool of een droogkast moet worden uitgevoerd in overeenstemming met alle veiligheidsnormen, omdat we in dit geval niet alleen praten over de integriteit van het internet, maar ook over de gezondheid van elektrische apparaten.

Meer informatie over het installeren van het plafond, zul je leren van de onderstaande video.

Mogelijke installatiefouten

Bij zelfmontage mag u geen verlichtingsapparaten met gloeilampen gebruiken, omdat door een lage ventilatie in de kast van het spanplafond oververhitting kan optreden. Dit kan leiden tot snel falen van verlichting en zelfs brand.

Opgemerkt moet worden dat het ontwerp van het lichtplafond niet betekent dat de verlichtingsapparatuur routinematig wordt onderhouden. Dit betekent dat het de voorkeur heeft om hoogwaardige LED's te kiezen, niet de laagste prijscategorie.

Vergeet ook niet dat de meeste LED-structuren 12V-spanning vereisen, dus om ze met een conventionele 220V op het netwerk aan te sluiten, hebt u een speciale transformator nodig.In de meeste gevallen wordt een dergelijke transformatoradapter geleverd met LED-tape. Daarnaast wordt aanbevolen om uw systeem uit te rusten met een controller waarmee u afzonderlijke delen van de lichtstrip en hun stroom kunt regelen.

Houd er rekening mee dat de kracht van LED-strips niet te hoog is. Als de overlappende transparantie niet meer dan 50% bedraagt, kan een groot aantal LED's nodig zijn om grote ruimtes volledig te verlichten.

Populaire ontwerpopties voor kamers met lichtplafonds vormen een aanvulling op hun lokale verlichting (tafellampen, wandlampen en andere apparaten) in bepaalde delen van de kamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer