Waarom verzakt het verlaagde plafond?

Spanplafonds zijn gemaakt op basis van filmgrondstoffen en zeer sterk vinyl. Het verschilt in het kleine gewicht, een subtiliteit van een doek, maakt het mogelijk om ideeën over complexiteit uit te voeren. Ondanks de toegenomen sterkte van de film, worden velen geconfronteerd met verschillende problemen na het installeren van een nieuw plafond. Een daarvan is doorhangen canvas.

Bepaal de oorzaken

Als het plafond na installatie met 1% doorbuigt, is dit feit geen defect. In dit geval moet eraan worden herinnerd dat het niet ideaal kan zijn, zelfs niet vanwege de impact op het web van zijn eigen gewicht. Hoe groter het gebied van de ruimte, hoe sterker de verschillen tussen de niveaus. Als het gebied van het canvas klein is, zal de spanning minder opvallen.

In eerste instantie moet je goed nadenken over alle theoretisch mogelijke problemen die zich kunnen voordoen na installatie van het plafond.Een deskundige aanpak van het bedrijfsleven voorkomt kostbare installatie en bespaart u tijd.

Er zijn verschillende belangrijke fouten die meestal optreden tijdens de installatie. Overweeg de belangrijkste:

Onjuiste installatie

Het is noodzakelijk om te controleren hoe vast de stokbrood is tegen de muur. Misschien ligt het probleem juist hierin. Als het oppervlak van de plafondzone relatief klein is, is een tussenruimte van 2 cm voldoende om het doorhangen van het plafond te overwegen. Een dergelijk geval kan optreden als gevolg van onjuiste installatie of gebruik van ontoereikende muurbevestigingen.

Door de nalatigheid van de meesters ten opzichte van de kwaliteit van het werk, kunnen de deuvels vaak niet stevig in de losse basis van de muur passen. De oplossing is om langere deuvels te gebruiken of te zoeken naar een duurzaam deel van de muur.

De oorzaak van verzakking is vaak stukjes gips die van een fragiele muur op een stretchdoek vallen. Om het bovenstaande probleem op te lossen, moet u contact opnemen met de experts. Zonder ontmanteling in deze situatie kan niet doen. Om de stukjes gips te verwijderen, moet je een deel van de film of het hele canvas verwijderen. Op een andere manier kan dit probleem niet worden opgelost.

Onstabiele stokbrood bevestiging

Het is belangrijk om te onthouden over de versterking van het frame van de constructie op het niveau van het vastmaken van het stokbrood, als de installatie van het plafond is gedaan om een ​​gipsplaat doos. Spanplafond beïnvloedt de gipsplaatplaten, waardoor het vel kan breken of gedeeltelijk van het oppervlak kan worden afgescheurd.

Het is niet nodig om het materiaal op de basis te monteren, wat schade kan veroorzaken.

Slechte foundation voorbereiding

Vaak worden klanten geconfronteerd met oneerlijke voorbereiding van de basis. Stretch plafond verbergt hobbels, maar dit betekent niet dat het oppervlak niet hoeft te worden schoongemaakt van stoten en resten van gips.

Naast het nivelleren is het noodzakelijk om het oppervlak te versterken met een primer. Als dit niet gebeurt, zullen na verloop van tijd stukjes gips op het doek van het spanplafond vallen.

overstroming

Als u in een huis met meerdere verdiepingen woont, kan de oorzaak van verzakking een banaal waterlek zijn. Laat je handpalm over het plafond lopen: als je zwaar gewicht voelt en het water voorhanden is, is het probleem lekkage. Water kan een hobbel of een bubbel vormen. In dit geval is het verzakte plafond zichtbaar voor het blote oog.

Probeer de bubbel niet door te prikken, maak hem glad met geïmproviseerde middelen, en leid het water onder het canvas in de richting van het gat voor de lamp.

De grootte van de bel hangt af van de dichtheid van het materiaal.

U kunt proberen het probleem zelf op te lossen. Schakel de leefruimte uit. Verwijder de lamp en probeer het volume van de vloeistof in te schatten, kijkend naar het plafond. Gebruik een ladder of een stabiele ondersteuning. Als er te veel vloeistof is, gebruik dan een slang. Voer één uiteinde van de slang onder het canvas, laat het andere uiteinde in de voorbereide container zakken.

Zelflozend garandeert niet de terugkeer van het plafond naar de originele perfecte look. (De uitzondering is een lichtdoorlatend plafond van een stof). Je moet niet proberen de plooien glad te strijken. Je kunt het hier niet alleen aan: je moet specialisten uitnodigen. De juiste oplossing is om het plafond te verwarmen met een warmtepistool.die wordt gebruikt tijdens de eerste installatie.

Drukval en gebrek aan benauwdheid

Als u in een privéwoning woont, kan het plafond doorhangen en na een tijdje wordt het glad. De reden hiervoor is de drukval.Het canvas kan zwellen door een constante stroom lucht, die bijvoorbeeld uit een open raam kan komen.

Er moet aan worden herinnerd dat er geen lucht mag circuleren tussen het hoofdplafond en het paneel.

Blootstelling aan temperatuur

De meeste fabrikanten beweren dat het spanplafond niet onderhevig is aan vervorming als gevolg van temperatuurveranderingen. Helaas is dit niet altijd het geval. Als de temperatuur in de kamer sterk stijgt, kan dit een vrij ernstige vervorming van het materiaal veroorzaken. Het kan zich bijvoorbeeld over het hele gebied uitstrekken, wat uiteindelijk demontage vereist.

Een merkbare temperatuurdaling heeft geen significant effect. De constante lage temperatuur kan echter leiden tot compressie en film en het optreden van scheuren.

Als er een probleem is met het verlagen van het plafond, zijn er verschillende manieren om uit een onaangename situatie te komen.

Garantie geval

De garantie werkt alleen als u de keuze van de aannemer verstandig hebt benaderd. Gerenommeerde organisaties moeten een overeenkomst met u ondertekenen waarin alle garantiegevallen van reparatie worden vermeld. Verzakking van het plafond is een vrij frequent voorkomend verschijnsel dat het bedrijf op eigen kosten moet aanpakken.. Zo'n uitweg uit de situatie met doorhangend spanplafond is het meest optimaal.

Als u vóór de start van de bouw nog geen overeenkomst met de organisatie hebt getekend, moet u erop voorbereid zijn dat het bedrijf garantiereparaties mag weigeren. In dit geval moet u contact opnemen met een externe firma of zelf het plafond demonteren. Houd er rekening mee dat de demontageprocedure vrij gecompliceerd is, het is belangrijk om vertrouwen te hebben in uw mogelijkheden en om uitzakking uiterst voorzichtig te laten zijn.

Onafhankelijke correctie van defecten

Om het probleem zelf op te lossen, moet u precies begrijpen hoe het canvas is bevestigd. Dan moet je nadenken over wat voor soort opname je nodig hebt: volledig of gedeeltelijk. Soms is complete demontage optioneel, het is voldoende om openingen voor lampen te gebruiken.

  • Nokbevestiging. Gebruik in dit geval een speciaal onderdeel - een beweegbare nok. Dit is een zelfklem die de film trekt en trekt. Om het plafond te demonteren, hebt u een troffel nodig die wordt gebruikt om de bewegende nok in te drukken en het zeil er voorzichtig onderuit te trekken.
  • Harpoen monteren. Bij dit type bevestiging wordt het canvas rond de omtrek gekanteld.In dit geval is het plafond onderworpen aan minimaal risico bij een poging tot ontmanteling. Het zal gemakkelijk zijn om te trekken nadat het probleem is opgelost.
  • Wedge mount. De wig wordt in de groef van het stokbrood gemonteerd met een voorgegooide plafondfilm. Bovenop is een sokkel gemonteerd, die wordt gebruikt voor interieurdecoratie en versterkte spanklemmen. Het demonteren van het plafond met deze steun is vrij eenvoudig.
camming
harpoen
wig

De bovenstaande soorten bevestigingsmiddelen komen in aanmerking voor gevallen van volledige demontage.

Om kleine defecten in de overlap te elimineren, is het de moeite waard om andere methoden te overwegen:

  • incisies. Voor kleine cuts (niet meer dan 2 cm), kunt u tape of lijm gebruiken. In dit geval is het hoofddoel om verdere verspreiding van het defect te voorkomen. Voor grote sneden met glasvezel, die vrij eenvoudig te gebruiken zijn.
  • lap. U kunt de patch gebruiken. Bij het aanbrengen is het noodzakelijk om het materiaal te gebruiken waaruit de film is gemaakt. Dit wordt gedaan om kleurcontrast te voorkomen. Als u wilt dat de patch er netjes uitziet, moet u deze op de achterkant van het oppervlak plaatsen.Vaak is een goede oplossing om een ​​lichtarmatuur op een beschadigd fragment te installeren.
  • Steekpauze Het is een van de meest onaangename momenten waarop het strakke plafond afhangt. In dergelijke gevallen wordt het aanbevolen, ondanks het relatief kleine gebied van het defect, contact op te nemen met het bedrijf dat het plafond heeft geïnstalleerd. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om de keuze van een bedrijf verstandig te benaderen, recensies te lezen, van mond tot mond te luisteren over de kwaliteit van de berichtgeving en de ervaring van de meesters. De tijd die je besteedt aan het zoeken naar een hele goede organisatie, bespaart je zenuwen en geld.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door de keuze van de juiste zorg voor uw plafond. Je hebt niet veel actie nodig. U hebt een reinigingsmiddel en een zachte spons nodig. De stofzuiger moet voorzichtig zijn en in geen geval stoffen gebruiken om de wanden van de badkamer en keramiek schoon te maken (u riskeert krassen op het oppervlak).

Gebruik geen borstels, omdat zelfs de zachtste villi een web kunnen scheuren. Wrijf niet over het plafondmateriaal wanneer u over het oppervlak wrijft.

Installatie van verlaagde plafonds met hun handen is gecompliceerd.Ondanks de voortdurend verbeterende technologieën en de kwaliteit van de geproduceerde materialen, vereist de installatie van het plafond een zorgvuldige en zorgvuldige houding. Bij zelfinstallatie blijft altijd het gevaar van beschadiging van het plafond, snijfilm, ongelijkmatige overlap (verschillend in hoogte) bestaan. De professionaliteit van de specialisten die betrokken zijn bij de installatiewerkzaamheden is ook belangrijk.

Zie hieronder voor een voorbeeld van reparatie van spanplafonds.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer