Originele ontwerpideeën op één niveau spanplafonds

Spanplafonds - dit is een praktische, economische en zeer mooie interieuroplossing. Praktisch in elke kamer kunt u een dergelijke plafondconstructie installeren. Het kader van plafonds met één niveau neemt niet zoveel ruimte in beslag als de meerlagige tegenhanger ervan. Bovendien zal het ontwerp letterlijk "bovenop" zijn in letterlijke en figuurlijke zin.

species

De installatie van spanweefsels in de inrichting van het pand is lange tijd gebruikt. Een dergelijke coating heeft zichzelf bewezen als een groot aantal voordelen: ideaal geëgaliseerd glad oppervlak, mooie uitstraling, lange levensduur. En dit is ongeacht welk type canvas wordt gebruikt.

De spanningsstructuur kan worden gemaakt van speciaal behandeld weefsel of PVC-folie.Tegelijkertijd wordt PVC in ongeveer 90% van de gevallen gebruikt wanneer spanplafonds zijn geïnstalleerd. Dergelijk materiaal wordt om een ​​reden gebruikt. Hij heeft een grote variatie op zijn ontwerp.

Het spandoek kan zijn:

 • mat - imitatie van whitewashing of een goed gipsplaten plafond;
 • glanzend of spiegelend - het oppervlak is glad en reflecterend;
 • satijn is iets tussen een glanzend en mat canvas, de kleuren ervan zien er helderder uit, de textuur is glad, maar de reflecterende eigenschappen zijn minimaal (bij daglicht lijkt het witte plafond schoon, kookt het op en geeft het nacre);
 • structuur - imitatie van verschillende materialen - zand, hout, steen, marmer, stof, fluweel;
 • zwart-wit;
 • multicolor - bevat twee of meer kleuren;
 • met foto's afdrukken of tekenen - de bijbehorende afbeelding wordt toegepast op het canvas;
 • doorschijnend - een nieuw type coating, dat actief wordt gebruikt om het effect van een glazen plafond te creëren of om verborgen verlichting op te vangen.

De variabiliteit van het ontwerp van stretch-plafonds met één niveau voegt verschillende scenario's toe voor het spel van licht (en kleuren):

 • centrale verlichting;
 • het gebruik van puntlicht;
 • plafondlampen aan de binnenzijde (LED's, tape, enz.).

En natuurlijk, de finishing touch in het frame van de top, of het nu gaat om het gebruik van gesneden stucwerk of een helder plafondkoord, kan het ontwerp van het plafond helder, origineel en onvergetelijk maken.

In verschillende stijlen

Van wat de plafonds in het appartement worden, hangt af van de sfeer van de kamers, de stilistische indeling van interieurelementen. Een heldere bovenkant is een behoorlijk gevaarlijk 'ding'. Het moet op de juiste manier worden verwerkt in het ontwerpconcept, anders zal er sprake zijn van volledige dissonantie. Zelfs de eenvoudigste witte doeken kunnen qua structuur verschillen. Mat, glanzend, satijn, textuur - dit zijn allemaal verschillende oppervlakken, die er allemaal anders uitzien.

Voor klassieke interieurs is het gebruik van wit traditioneel. Maar kleurvariaties met lichtbeige, melkachtig zijn ook mogelijk. Het belangrijkste is dat het lichter moet zijn dan wanddecoratie. Wat de textuur betreft, is het mogelijk om een ​​mat of satijn oppervlak te gebruiken. Als er in de stijl van de kamer sprake is van luxe, dan kan er op het plafond een gestructureerd oppervlak zijn - fluweel, leer, marmer en andere imitaties van dure materialen.Het is ook mogelijk om fotoprinting te gebruiken, bijvoorbeeld het beeld van een muurschildering, tekeningen van monogrammen. Glanzende top in deze stijlen wordt minder vaak gebruikt. Het gebruik ervan is mogelijk als de inrichting van de ruimte "moderne klassiekers" kan worden genoemd.

Voor een romantische stijl die typisch is voor de Provence, bijvoorbeeld, is het mogelijk om verschillende tinten lavendel, turkoois en ook witte kleuren te gebruiken. Het gebruik van fotoafdrukken van landschappen, lucht, vlinders, bloemen en patronen is aangewezen. Het oppervlak van het plafond in dergelijke stijlen is in de regel mat.

Plafonds met geschikte sierlijke patronen, gestructureerde oppervlakken passen goed in etnische stijlen. Een goede oplossing is om satijnoppervlakken te gebruiken. Glans volledig vreemd aan deze stijl. Wat betreft kleur, kan het wit of licht zijn.

Moderne stijlen zijn heldere tekeningen en afbeeldingen., glanzende en spiegeloppervlakken, opvallende en contrasterende combinaties van kleuren. Het zijn ook allerlei nieuwe producten op de markt van plafondcoatings - doorschijnende doeken met verborgen achtergrondverlichting, "sterrenhemel", dubbele Vidge, hoog plafond en andere.

Als de stijl van de kamer kan worden omschreven als modern, dan kan de bovenkant hier glanzend, parelgrijs, turkoois, lichtgroen of paars zijn.Op het doek kunnen ook tekeningen van bloemen, kruiden, allerlei bloemmotieven worden toegepast.

In high-tech aanvaardbaar gebruik van metallic glans, ingewikkelde toewijding. De belangrijkste "troefkaarten" van de stijl zijn symmetrie en contrast.

Nieuws en trends

Vooruitgang staat niet stil. Het gebruik van een verscheidenheid aan texturen, materialen en verschillende lichtscenario's kan de wildste fantasieën op de plafonds belichamen. Het canvas kan zijn patroon letterlijk in één handbeweging veranderen als de schakelaar wordt ingedrukt. En met behulp van een veelkleurig canvas kunt u de problemen van zonering effectief oplossen (en dit is zonder de constructie van complexe structuren met meerdere lagen!).

Single-level spanplafond is van toepassing waar het onmogelijk is om een ​​complex frame te bouwen. Dankzij moderne technologie kan een twee-, drie- of zelfs meerkleurig canvas bovenaan pronken. Verschillende gekleurde doeken worden zelfs samengevoegd, aan elkaar gelast en ontvangen origineel materiaal. Een dergelijke oplossing maakt het mogelijk om duidelijk gedefinieerde zones te bereiken. Het belangrijkste bij het oplossen van de installatie van een veelkleurig spanplafond is om een ​​film met dezelfde textuur te gebruiken.Te veel verschil zal merkbaar zijn voor het blote oog.

De uitlijning van accenten op het plafond met behulp van tekenen of foto's printen is nog steeds de eigenlijke oplossing. Een enorme verscheidenheid aan afbeeldingen stelt u in staat precies te kiezen wat individualiteit en stijl benadrukt. Ingebouwde lampen verslaan ook met voordeel de toch al vermakelijke top. Het is dankzij de combinatie van "photo + light" dat het aanbod van Starry Sky op de spanplafondmarkt verscheen.

In veel opzichten kan de ingebouwde verlichting het ontwerp van het plafond bepalen. Nog niet zo lang geleden verscheen een doorschijnende film als een coating. Het wordt gebruikt om een ​​ongelooflijk effect te creëren door het ingebouwde licht. Het lijkt een gewoon plafond. Maar het is noodzakelijk om het licht aan te doen, en de patronen "bloeien" erop.

Een ongewone en modieuze oplossing zal een spanningsmuur zijn als een soort voortzetting van het plafond. Het wordt niet beperkt door muren, het vloeit soepel in muren. In zo'n kamer zijn er geen hoeken en zijn er vloeiende lijnen. Bovendien kan dit ontwerp op voordelige wijze elke zone verslaan, het plafond kan bijvoorbeeld soepel afdalen naar een luxueus bed.

Het gebruik van heldere of donkere kleuren (vooral als het canvas mat is) is een vrij krachtige en kant-en-klare oplossing. Het is meestal van toepassing in openbare instellingen, minder vaak in appartementen en huizen. Zwart mat plafond of rode glans - niet iedereen zal bestand zijn tegen de psychologische "aanval" van deze doeken, daarom worden stillere afwerkingen meestal voor het leven gekozen. Bijvoorbeeld felle kleuren in combinatie met meer rust. Hiermee wordt het probleem van zonering opgelost en wordt de ruimte groter als een van de kleuren samenvalt met de kleur op het plafond.

In de industrie van spanplafonds is er altijd wel iets nieuws. Nog niet zo lang geleden verschenen de zogenaamde "gebeeldhouwde" plafonds en doeken met een latent beeld op de markt. Ze zien eruit als één niveau, hoewel er in feite twee doeken worden gebruikt voor hun constructie. Voor het eerste type - geperforeerde plafonds op basis van de technologie Apply, wordt de belangrijkste gebruikt met een geperforeerd patroon.

Voor de constructie van plafonds op technologie heeft Double Vision verborgen lichten gebruikt, het hoofddoek, dat bij daglicht "actief" is, en fotoprinting van het latente beeld (het kan van de verkeerde kant van de film worden aangebracht of een afzonderlijk element zijn). Bij het overschakelen van een licht inactief beeld verschijnt.Het onbetwiste voordeel van dit soort plafonds is hun heldere ontwerp, maar ze hebben één nadeel - voor hun constructie heeft u een veel hogere hoogte nodig dan voor eenvoudige plafonds met één niveau.

Modern stretch-plafond op één niveau om een ​​originele en accentuerende interieurdecoratie te zijn. Hij is ook in staat om de dynamiek en vitaliteit van het interieur te presenteren of kan een kalme omlijsting van de ruimte zijn. Moderne technologieën kunnen de "toverstaf" worden die een saaie en onopvallende bovenkant in een heldere en speelse ruimte kan veranderen, alleen met een klik op een schakelaar. Veel texturen en variaties van de dekking laten toe om met behulp van de installatie complexe taken op het plaatsen van accenten of zonering op te lossen. Het plafond is niet langer een gezichtsloos canvas, maar een vol en helder element van het interieur.

Met alle soorten spanplafonds kunt u hieronder vinden.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer