Spanplafonds: prachtige interieuropties

Tegenwoordig is het originele en aantrekkelijke spanplafond erg populair. Dit detail kan het beeld van het interieur radicaal veranderen. Er zijn veel verschillende opties voor stretch films met verschillende kleuren, patronen en texturen. Vandaag zullen we het hebben over de rol van deze elementen in de interieurs van verschillende stijlen.

Wat is het?

Mooie spanningsstructuren zijn een stevig canvas dat over het hoofd- (trek) plafond wordt gespannen. Het wordt bevestigd met een speciaal profiel gemaakt van duurzaam aluminium of plastic.

Meestal worden materialen zoals PVC-folie of hoogwaardig synthetisch textiel gebruikt bij de vervaardiging van deze prachtige coatings.Het kan bijvoorbeeld elastisch polyester zijn geïmpregneerd met polyurethaan om grotere betrouwbaarheid en duurzaamheid te geven.

Speciale functies

Stretch-plafond - dit is een geweldige oplossing die veilig in veel kamers kan worden gebruikt. Met deze optie kan de decoratie de ruimte transformeren, waardoor deze aantrekkelijker en origineler wordt.

Dergelijke coatings worden vaak gebruikt in multi-level ontwerp. Het kan bijvoorbeeld een tweedelig plafond zijn dat bestaat uit goedkope gipsplaat, in het midden waarvan u PVC of textielfilm kunt rekken. Zulke ontwerpen zien er veel interessanter en helderder uit dan eenvoudige gipsplaatkopieën, afgewerkt met verf of gips.

Deze ophangsystemen hebben in de regel een dikte van 0,15 tot 0,4 mm. Tijdens de installatie wordt de vinylfilm goed verhit met een speciaal warmtepistool, waarna deze wordt uitgerekt en "verborgen" onder het stokbrood. In het proces van het koelen van materie begint geleidelijk te krimpen, het vormen van een perfect vlakke en nette oppervlakte van het plafond.

Momenteel kunt u in gespecialiseerde winkels verlaagde plafonds met verschillende texturen en kleuren tegenkomen.Dankzij een niet-slechte keuze kan elke consument zelf de geschikte optie kiezen, gemaakt in een of andere stijl.

Dus, de klassieke witte coatings met een matte textuur zullen een gewone whitewash in de kamer creëren, maar het ziet er gladder en netter uit en vormt een perfect vlak oppervlak. Als u zich wilt wenden tot een satijnen spanplafond, zal het resultaat een visueel effect zijn van een geverfde basis. De glanzende film kan een visueel effect creëren van een ruimere en meer vrije ruimte dankzij de onopvallende glans en het reflecterende effect. Dat is de reden waarom dergelijke coatings zo vaak worden behandeld in het ontwerp van kleine kamers (bijvoorbeeld in de "Chroesjtsjov").

Nog niet zo lang geleden verschenen er nog meer unieke en interessante varianten op de markt van afwerkingsmaterialen die fluweel, leer of hout imiteren. In het binnenland zullen dergelijke plafonds er meer dan origineel uitzien, maar wees voorzichtig met hen. Als u het verkeerde meubilair en decor opraapt, zullen dergelijke coatings de ruimte verzwaren en overbelasten.

Fans van originele designideeën en niet-triviale interieurs moeten naar de stijlvolle spanplafonds met fotoprinting kijken. Dergelijke kopieën zijn duurder dan de klassieke monochrome varianten, maar ze zien er gewoon fantastisch uit. Tegenwoordig zijn de meest populaire doeken met een sterrenhemel. Meestal worden ze geïnstalleerd in slaapkamers en vormen ze een aanvulling op onopvallende LED-verlichting. In een enkele tandem kan een dergelijke constructie een kamer comfortabeler maken en een rustgevende atmosfeer creëren.

Naast het unieke ontwerp is een ander kenmerk van verlaagde plafonds dat ze eenvoudig verlichtingsapparatuur kunnen worden geïnstalleerd. Dit kan niet alleen de "hoofd" kroonluchter in de kamer zijn, maar ook ingebouwde LED-lampen en zelfs spoorverlichtingssystemen.

Voors en tegens

Net als elke andere afwerking heeft een verlaagd plafond een aantal positieve en negatieve eigenschappen. U moet hiervan op de hoogte zijn als u van plan bent om geld uit te geven aan een soortgelijke constructie in het ontwerp van uw huis.

Eerst moet u uzelf vertrouwd maken met de lijst met sterke punten van spanplafonds:

 • Allereerst moet worden gewezen op de snelheid van installatie van dergelijke structuren. Want hun installatie duurt niet dagen of weken, bijvoorbeeld in het geval van gipsplaatopties. Hun installatie duurt een paar uur.
 • Alvorens spandoeken te installeren, is het helemaal niet nodig om het tochtplafond zorgvuldig voor te bereiden en uit te lijnen met behulp van verschillende middelen. Dankzij dit voordeel kunt u aanzienlijk geld besparen op de aankoop van geschikte mengsels (bijvoorbeeld gips of aarde).
 • Bovendien hoef je niet van de oude afwerking af te komen, of het nu whitewash, verf of gips is.
 • Tijdens de installatie van het plafond is er bijna geen afval. Bovendien, voordat dit werk niet nodig is om meubilair uit de kamer over te zetten.
 • Onder de voordelen van spanplafonds moet worden toegeschreven, en hun mooie uiterlijk. Met behulp van dergelijke materialen is het mogelijk om ideale gladde en gladde oppervlakken te vormen die bijna alle defecten en onregelmatigheden van de ruwe ondergrond soepel zullen verbergen.
 • Ook met behulp van dergelijke coatings kunt u de communicatiekabels van airconditioners, inlaatventilatie, sensoren en verlichtingskabels en andere elementen "verbergen".
 • Spanplafonds zijn duurzaam en betrouwbaar.Deze eigenschappen moedigen consumenten meestal aan om deze structuren in hun huizen te installeren. De minimale garantieperiode voor het spannen van doeken is 10 jaar. Dit betekent echter niet dat gedurende deze tijd het oorspronkelijke uiterlijk van het plafond verloren gaat. Wat de montagedelen betreft, behouden deze bij afwezigheid van externe invloeden hun sterkte gedurende een lange periode van 30 jaar (of meer).
 • Een ander voordeel van spanplafonds is hun veiligheid. Ze zijn milieuvriendelijk en brandwerend. Bovendien stoten ze geen vreemde geuren uit, ze zijn niet vatbaar voor rotting en veroorzaken geen allergische reacties.
 • Veel kopers zijn erg blij met het rijke assortiment van moderne spanplafonds. Vandaag kunt u voor elke kamer het juiste doek kiezen, of het nu om een ​​gezellige slaapkamer, kinderkamer, woonkamer, hal, keuken of zelfs een badkamer gaat.
 • Het is vermeldenswaard de vochtbestendigheid van verlaagde plafonds. Ze kunnen eenvoudig worden gemonteerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Het kan bijvoorbeeld een zwembad of een badkamer zijn die hierboven is genoemd.
 • Een ander voordeel van spanplafonds is hun elasticiteit.Dankzij dit kenmerk kunnen dergelijke coatings in bekwame handen vrijwel elke vorm aannemen.
 • Dergelijke afwerkingen zijn praktisch. Ze zijn vrij eenvoudig te installeren en net zo gemakkelijk onderhevig aan demontage. Na verwijdering kunnen deze doeken veilig opnieuw worden geïnstalleerd, omdat hun positieve eigenschappen hier niet onder lijden.
 • Bij krimp of vervorming van het gebouw is het spanplafond niet bedekt met scheuren en valt het niet weg.
 • Er moet rekening worden gehouden met het feit dat dergelijke ontwerpen goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen hebben.
 • Bovendien kan het systeemplafond de situatie beschermen tegen de "overstromingen" van de bovenste verdiepingen. Zelfs als de buren bovenop je vloeien, zal het canvas een aanzienlijke belasting kunnen dragen - tot 100 liter per vierkante meter.
 • De voordelen van spanplafonds moeten worden toegeschreven, en hun vermogen om de psychologische gesteldheid van het huishouden gunstig te beïnvloeden. Dit effect wordt bereikt met mooie en onopvallende kleuren, evenals rustgevende en geruststellende tekeningen zoals de sterrenhemel.

Zoals je ziet, zijn er veel positieve eigenschappen in verlaagde plafonds.

Ze hebben echter ook een aantal nadelen:

 • Het grootste nadeel van een dergelijke afwerking zijn de kosten. Natuurlijk kunt u zowel op het canvas zelf als bij de installatie geld besparen, maar dit heeft een negatieve invloed op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de constructie.
 • Een ander nadeel van plafonddoeken is de angst voor scherpe voorwerpen. Dit geldt in sterkere mate voor opties gemaakt van PVC. De film die in deze plafonds aanwezig is, is erg dun en breekbaar, zodat deze alleen met een zachte doek kan worden gewassen. Als u dit materiaal per ongeluk hebt geknipt, kunt u voorzichtig een patch maken. Dit minpuntje wordt niet serieus als je alle regels voor de verzorging van deze kamerinrichting volgt.
 • Spanningscoatings houden niet van te hoge of te lage temperaturen. Dat is de reden waarom ze niet worden aanbevolen om te worden geïnstalleerd op balkons, loggia's of in de baden. Bij lage temperaturen kan het canvas zijn elasticiteit verliezen en vervolgens barsten. Als we het hebben over hoge temperaturen, kan het plafond ernstig vervormen en kan het opnieuw installeren niet meer werken.

Hoe ernstig zijn deze nadelen - elke consument beslist voor zichzelf. Veel problemen met dergelijke plafonds kunnen eenvoudig worden vermeden als u eenvoudige regels voor zorg hanteert.

types

Mooie spanplafonds verschillen niet alleen van elkaar in kleur en patroon, maar ook in textuur en structuur. Laten we meer in detail verschillende soorten vergelijkbare doeken bekijken.

glanzend

Dergelijke spanplafonds behoren tot de meest populaire en vaak aangetroffen. De levensduur van dergelijke coatings kan 20 jaar of langer zijn. Hiermee kun je het interieur transformeren en het een speciale chic en glitter geven.

Plafonds met spiegelende oppervlakken zien er harmonieus uit in veel interieurstijlen. Het kan een ultramodern hightech, discreet minimalisme, elegant modern en vele anderen zijn.

Het spiegelplafond is een uitstekende beslissing in de omstandigheden van het kleine gebied. Met deze afwerking kunt u de hoogte van de wanden visueel verhogen en het gebied ruimer maken. Bovendien maken dergelijke coatings de ruimte helderder en aangenamer. Glanzende coatings lijken in de regel op een prachtig wateroppervlak, waarin zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting goed tot uiting komt.

De nadelen van dergelijke afwerkingsopties zijn:

 • Zichtbaarheid van lassen. Om dit probleem te voorkomen, zou u een naadloos canvas moeten kiezen.Dergelijke plafonds worden geproduceerd door vele buitenlandse fabrikanten. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat de kosten van dergelijke coatings de gebruikelijke opties met lasnaden overschrijden.
 • Care. Aan de zwakke kanten van glanzende plafonds kan veilig worden gezorgd voor hen. Op de spiegeloppervlakken zijn zichtbaar vuil of stoffige sporen te zien, dus deze moeten regelmatig worden gewassen. Maar ook hier wacht de gastheren een onaangename verrassing - er zijn vaak lelijke scheidingen op de glans. Om deze problemen te voorkomen, moet u zich een beetje aanpassen en proberen de echtscheiding te voorkomen. En u kunt het eenvoudiger maken: specialisten inhuren bij een schoonmaakbedrijf.

mat

Matte plafonds zijn een goed alternatief voor spiegelende coatings. Het grote voordeel van deze afwerking is dat deze het effect creëert van een perfect glad en net plafond, vooral als het gaat om een ​​film zonder tussenruimte.

Bovendien, op het oppervlak van een dergelijk plafond lijkt geen schittering en licht is niet gebroken. Matte plafonds verspreiden het perfect. Zelfs als een dergelijk plafond naden heeft, zijn ze minder opvallend.

Matte films worden meestal behandeld in het ontwerp van een strak maar elegant klassiek interieur.Glanzende opties in dergelijke ensembles zien er niet erg harmonisch uit, dus matte kopieën hebben de meeste voorkeur.

Wat betreft de nadelen van matte films, deze omvatten:

 • Care. Het is veel gemakkelijker om voor dergelijke coatings te zorgen dan voor glanzende opties, maar het is de moeite waard om voorzichtig en voorzichtig te zijn om de film niet te beschadigen. Gebruik nooit borstels met stijve borstelharen of scherpe voorwerpen tijdens het wassen en het reinigen van het matte plafond.
 • Veeleisend op temperatuur. Ondoorzichtige plafonds zijn zeer kwetsbaar voor verschillende temperatuuromstandigheden. Onder extreme temperatuuromstandigheden kan de structuur van de film ernstig lijden. Bij -5 graden kan een saai plafond bijvoorbeeld lelijke scheuren krijgen.
 • Maximale breedte Matte coating kan 3 m zijn, wat solderen tijdens de installatie vereist.

satijn

Deze variëteiten lijken veel op mat canvas. Ze hebben echter een zachter reflecterend effect, zodat ze veilig kunnen worden gebruikt in meer gedurfde en niet-standaard ontwerpprojecten.

Vergelijkbare afwerkingsmaterialen worden gepresenteerd in een breed kleurenspectrum.Een geschikte tint zal in staat zijn om in elk interieur op te nemen. De meest populaire en gewilde coatings zijn echter wit, lichtgeel, beige, lichtgroen en lichtoranje. Ze zien er mooi en onopvallend uit.

Het is mogelijk sateen spanplafonds te gebruiken, niet alleen in klassieke ensembles, zoals bijvoorbeeld dekkende opties. Ze worden vaak geïnstalleerd in slaapkamers, woonkamers en kinderkamers. Het is ook vermeldenswaard dat dergelijke coatings geen stof aantrekken en zich niet ophopen op hun oppervlak, en hun kenmerkende eigenschap is milieuvriendelijkheid.

Veel kopers kiezen precies satijnlinnen vanwege het feit dat ze bijna elk favoriet ornament, tekening of zelfs een foto kunnen plaatsen. Met behulp van vergelijkbare afwerkingsmaterialen, zal het mogelijk zijn om de heldere individualiteit van het interieur te benadrukken, en om het echt uniek en onnavolgbaar te maken.

De nadelen van satijn stretch coatings zijn:

 • Instabiliteit voor temperatuurschommelingen. Bij lage temperaturen kan een dergelijk plafond barsten.
 • Dunne laag Satijnen doeken zijn dun en breekbaar.In de regel is hun dikte niet groter dan 0,2 mm. Bij dergelijke coatings is het de moeite waard zo voorzichtig mogelijk te zijn om ze niet per ongeluk te beschadigen, bijvoorbeeld tijdens het reinigen.
 • Moeilijke installatie. Installatie van satijnen plafonds wordt aanbevolen om de experts te vertrouwen, omdat hiervoor speciale gereedschappen nodig zijn.

geperforeerd

Relatief recent verschenen ongebruikelijke geperforeerde coatings op de markt van afwerkingsmaterialen. Ze zijn een tweelagige structuur waarin de buitenbaan verschillende openingen van verschillende vormen heeft. De diameter van dergelijke elementen kan compleet verschillen, van zeer klein tot groot. De locatie van de gaten is ook gevarieerd. Ze kunnen chaotisch zijn of op één lijn liggen.

Deze coatings kunnen ook glanzend of mat zijn. Als u de juiste verlichting voor een dergelijk plafond kiest, kunt u een interessant effect van een driedimensionale afbeelding creëren. Veel mensen denken dat deze plafonds in zeldzame interieurs kunnen worden gebruikt, maar dit is niet het geval. Opengewerkte plafondfolies zien er organisch uit, zelfs op kantoren in de moderne hi-tech stijl en klassieke woonkamers.

De belangrijkste voordelen van geperforeerde plafonds zijn:

 • Hoog ademend vermogen. Vanwege deze kwaliteit kunnen deze doeken worden geïnstalleerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Ze zullen geen schimmel of schimmel lijken.
 • De kwaliteit van ventilatie. Dergelijke plafonds worden niet opgeblazen en slaan niet in vanwege verschillende druk of tocht die in de kamer is binnengedrongen.
 • Weerstand tegen geurtjes. De gereformeerde doeken absorberen geen vreemde aroma's.
 • Uitvoerbaarheid. Deze coatings zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen geen complexe zorg.
 • Security. Geperforeerde plafonds zijn gemaakt van veilige en milieuvriendelijke materialen.
 • Duurzaamheid. Dergelijke spanplafonds behouden vele jaren het oorspronkelijke uiterlijk dankzij de verhoogde ventilatie. Ze verliezen de kleurhelderheid niet.
 • Installatiesnelheid Deze plafonds worden niet langer geïnstalleerd dan de standaardopties. Dergelijke films rekken een dag uit. Een extra dag kan nodig zijn om de bedrading te voltooien en de achtergrondverlichting te installeren.

zonder pauzes

Deze soorten spanplafonds verschillen in de manier van bevestigen, waarbij het gespannen materiaal zonder een opening langs de omtrek wordt geïnstalleerd.Zo kunnen alleen PVC-folies worden geïnstalleerd, omdat ze zich onderscheiden door voldoende vervormbaarheid.

Ontoelaatbare ontwerpen verschillen van standaard sleufontwerpen doordat ze een plastic inzetstuk rond de omtrek van het plafond missen.

Bovendien hebben deze hoogwaardige en aantrekkelijke plafonds de volgende positieve eigenschappen:

 • Ze kunnen snel en gemakkelijk op conceptbasis worden geïnstalleerd.
 • Ze zijn betrouwbaar en duurzaam.
 • Met dit ontwerp is het veel gemakkelijker om het web te ontmantelen en opnieuw te installeren.
 • De levensduur van de garantie van open structuren is van 10 tot 12 jaar.

vorm

Veel mensen denken ten onrechte dat spanplafonds alleen een eenvoudige hoekige vorm kunnen hebben (rechthoekig of vierkant). In feite kun je met behulp van PVC-folie, doek of vinyl meer originele composities maken.

golf

Als u op een romantische manier een harmonieus interieur wilt creëren, moet u naar de spanplafonds in de vorm van een golf kijken. Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan de glanzende spiegelbekledingen, die de indruk wekken van een "thuis" oceaan met spectaculaire golfrollen.Het is heel moeilijk om zo'n constructie zelf te maken, maar het verbluffende designeffect van deze producten is het waard!

De golf kan langs een van de muren in de kamer slepen of een tweezijdige constructie zijn, die de twee verdiepingen volgt. Ontwerpers raden aan om zulke mooie details in het ontwerp van de hal te nemen, ingericht met lichte en originele meubels.

kegel

Stretch plafonds in de vorm van een kegel, naar beneden gericht, zijn niet minder interessant en aantrekkelijk. Ontwerpers beweren dat dergelijke oplossingen onmisbaar zijn in interieurs met prachtige kolommen. In deze instelling kunt u met een kegelvormige overgang van de plafondlijn naar de kolom (en terug) gaan.

Als u contrasterende paletten in dergelijke interieurs gebruikt, zal het visuele effect van het kegelvormige plafond merkbaar toenemen. Het onderste deel van de kegel wordt vaak uitgevoerd in de vorm van een vallende druppel of een eenvoudig, iets gesneden vlak. In het interieur met zo'n plafond kun je het meubilair van dezelfde niet-triviale vormen veilig gebruiken.

Met behulp van deze componenten zal een geweldig fantasy-ensemble kunnen worden gemaakt.

Bell en duin

Spanplafonds met onregelmatige vormen zullen liefhebbers van luxe aanspreken. Ze kunnen worden geconstrueerd met behulp van ongebruikelijke golvende geometrie of volumetrische bel. Ontwerpers uit Europa noemen dergelijke varianten Dune, afgeleid van het woord "duin".

In de regel keren gewaagde interieurontwerpers, die niet bang zijn voor experimenten, zich tot dergelijke niet-triviale vormen in hun ontwikkelingen. Met deze ontwerpen kunt u de luxueuze kroonluchter aan het plafond benadrukken, gemaakt in een passende stijl. De schittering en reflectie op het glanzende oppervlak van de film zal een fantasie-effect creëren.

Plafonds met overgangen van de bel naar het hoofdvlak van de basis zien er fantastisch uit. Dergelijke elementen kunnen zowel gestructureerd zijn, een duidelijke regelmatige vorm hebben, of meer zacht en onscherp zijn. In beide gevallen ziet het ontwerp er echter helder en origineel uit.

In hetzelfde plafond kunnen meerdere van zulke duinen tegelijk zijn. Het hangt allemaal af van de verbeeldingskracht van de ontwerper en zijn ideeën. Volumetrische enkele duinen kunnen niet alleen in avant-garde worden gebruikt, maar ook in klassieke en luxe ensembles om een ​​grote en luxueuze kroonluchter te benadrukken.

boog

Een andere niet-standaard en aantrekkelijke vorm van spanplafond is de boog. Hiermee kunt u de kamer een interessant geometrisch beeld geven. Met een vergelijkbare ontwerptechniek is het mogelijk om de ruimte visueel ruimer te maken en een kluis te vormen, zoals een prachtige koepel. Met zo'n detail kan zelfs een modern interieur worden veranderd in een antiek exemplaar.

Bogen kunnen aan één of beide zijden van de kamer worden gebouwd. Vaak zijn ze geïnstalleerd rond de omtrek van de kamer. Als u een beknopt en onopvallend effect wilt bereiken, moet u gebruikmaken van geweven monochrome canvases met een gebogen vorm en een discrete, matte textuur.

Niveau overgang

Spanplafonds met een traditionele niveauovergang zijn vrij eenvoudig te installeren. Ze hebben geen ernstige technische beperkingen met betrekking tot het aantal lagen en hun locatie.

Voor de vervaardiging van een dergelijk plafond wordt vaak gebruik gemaakt van goedkope en eenvoudige gipsplaat. Dergelijke monsters zijn perfect voor het verdelen van de ruimte in functionele zones, en het kan bijna elke kamer zijn, van de keuken tot de kinderkamer.

Als u dit of dat deel van de kamer wilt benadrukken, moet u plafonds gebruiken die verschillende tinten combineren. Wat betreft kleurcontrasten, ze zijn perfect voor visuele uitbreiding van de ruimte.

De niet-standaard vormen van plafonds worden effectief benadrukt door de overeenkomstige plinten. Het wordt aanbevolen om een ​​kleur te kiezen die dicht bij de spanningsstructuur ligt.

ontwerp

Stretch-plafond kan in elke kamer worden geïnstalleerd. Het belangrijkste is dat het qua stijl en kleur past bij het bestaande interieur.

slaapkamer

Voor slaapkamers worden matrassen en matte coatings het meest gebruikt. Ontwerpers raden aan zich te wenden tot lichte of pastelkleuren, omdat ze een kalmerend effect hebben en het zenuwstelsel niet prikkelen. Gebruik in de slaapkamer geen bonte en heldere kleuren van het plafond.

Ook zal het plafond "sterrenhemel" er in zo'n omgeving goed uitzien. Dergelijke ontwerpoplossingen worden gebruikt bij de decoratie van zowel volwassenen als kinderkamers. In beide gevallen ziet zo'n uitgerekt canvas er organisch uit.

Woonkamer

Dit is een van de belangrijkste kamers in een privéhuis en in een stadsappartement.Het kan veilig heldere en kleurrijke details gebruiken, evenals avant-garde elementen. In een moderne hal bijvoorbeeld, ziet een futuristisch geperforeerd plafond er fantastisch uit. Daarin kan de eerste laag worden geschilderd in een heldere en verzadigde kleur, en de tweede laag - in een meer neutrale en rustige.

Ook in de hal kun je spectaculaire glanzende films van verzadigde kleuren installeren. Het kan een sappige groene, roze, paarse, blauwe en zelfs een rode versie zijn. In dit geval moet u slechts één eenvoudige regel volgen: hoe helderder het plafond in de kamer, hoe neutraler en rustiger andere details moeten zijn. Bijvoorbeeld, tegen de achtergrond van verzadigde en giftige muren en plafonds, zal woninginrichting in wit, beige, crème of lichtbruin er harmonieus uitzien.

Bij het kiezen van een of ander spanplafond, moet u niet alleen vertrouwen op uw eigen voorkeuren, maar ook op de stilistische richting van het hoofdsamenstel. Als u bijvoorbeeld de hal in een klassieke stijl hebt voltooid, is het raadzaam om een ​​mat uitgespaard plafond van een ingehouden kleur of met een houtachtig oppervlak te kiezen.Als we het op een moderne manier over een stijlvolle woonkamer hebben, dan zien we hier de beste glanzende coatings. Ze kunnen worden afgebeeld prachtige abstracties of futuristische patronen.

keuken

Spanplafonds kunnen worden gebruikt in de decoratie van de keuken. Deskundigen raden deze gebouwen echter aan om meer slijtvaste coatings te kiezen met een hoge mate van sterkte. De meeste ontwerpers in de inrichting van keukens gebruiken low-key beige stof met een matte textuur.

Het wordt afgeraden om witte spanplafonds in de keuken te gebruiken. Zulke constructies zijn redelijk gebrandmerkt, en in een ruimte waar dagelijks wordt gekookt, zullen ze niet lang schoon zijn.

kwekerij

In de kinderkamer ziet het spanplafond er heel organisch uit. Het heeft echter geen zin om hier eenvoudige monochromatische coatings te gebruiken, omdat jonge huishoudens graag vrolijkere doeken met prachtige afbeeldingen en patronen willen. Het kunnen bijvoorbeeld stripfiguren, dieren of planten zijn. Niet slecht in de kinderkamer zal er doeken uitzien met het beeld van een blauwe lucht met witte wolken.

Echter, bij de keuze van positieve kleuren moet worden terughoudend. Zowel in de kinderkamer als in de kinderkamer mag men niet te brutale en giftige paletten gebruiken. Ze zullen de emotionele toestand van het kind en zijn zenuwstelsel negatief beïnvloeden. In dergelijke omstandigheden zal hij niet kunnen slapen en volledig rusten.

Kleur oplossingen

Stretch-plafond moet qua kleur overeenkomen met het hoofdinterieur. Anders zal een harmonieus en mooi ontwerp niet slagen.

Overweeg enkele van de meest populaire kleuren van dergelijke coatings:

 • White. Het witte spanplafond is een universele oplossing die er in bijna elke omgeving organisch uitziet. Maar zoals eerder vermeld, zijn dergelijke doeken redelijk gebrandmerkt, dus het wordt niet aangeraden om ze te installeren in ruimtes waar ze voortdurend aan vervuiling worden blootgesteld.
 • Black. Zwarte plafonds zien er heel interessant en aantrekkelijk uit, vooral als ze een glanzende textuur hebben. Ze worden echter niet aanbevolen om te worden geïnstalleerd in kamers met dezelfde donkere muren, anders wordt het interieur te somber en "drukken".
 • Beige. Plafonds van deze kleur behoren ook tot het klassieke en universele. Ze kunnen op verschillende gebieden worden gebruikt, van de woonkamer tot de slaapkamer.
 • Blue. Blauwe spanplafonds zien er veel interessanter uit als je ze toevoegt met verschillende schijnwerpers van kleine afmetingen. In één enkele tandem vormen deze details een imitatie van de sterrenhemel. Bovendien zien de coatings van deze tinten van de zee er heel mooi uit, als je ze decoreert met verborgen LED-strips.
 • Purple. Stretch plafonds met paarse tint zijn ook populair in onze tijd. Meestal worden ze geïnstalleerd in de slaapkamers en aangevuld met prachtige kristallen kroonluchters, ondersteund door schijnwerpers. Met name het organische paarse plafond zal samenvallen met een sneeuwwit golfvormig ontwerp van gipsplaat.
 • Green. Een groen spanplafond is een uitstekende oplossing als u een rustig en aangenaam interieur wilt creëren voor een vredige sfeer. Deze doeken kunnen worden geïnstalleerd in slaapkamers, in woonkamers en in kinderkamers. Natuurlijk zijn donkerder en dichter smaragdgroene tinten meer geschikt voor slaapkamers of keukens en lichte grastinten - voor de hal.
 • Pink. Zo'n aantrekkelijk en delicaat plafond is de perfecte oplossing in het ontwerp van de slaapkamer, niet alleen de kinderkamer, maar ook de volwassene. Vooral harmonieus roze zal eruitzien in een ensemble met witte kleuren in het interieur.
 • Geel. Liefhebbers van positieve en vrolijke kleuren geven vaak de voorkeur aan gele spanplafonds. Met hun hulp kun je de kamer helderder en zonniger maken. Met een dergelijke schaal is het echter de moeite waard voorzichtig te zijn en het in het interieur te verdunnen met neutrale details - gordijnen, lampen en gipsplaatconstructies van neutrale kleuren.

Installeer nooit een geel plafond in een kamer met dezelfde gele muren. Het gevolg is dat je een te heldere en smaakloze omgeving krijgt, wat niet zo prettig is om in te verblijven.

Wat te kiezen?

De keuze van het spanplafond moet serieus en zorgvuldig worden benaderd, omdat de kwaliteit van het web afhankelijk is van de levensduur.

 • Eerst moet u beslissen welk soort materiaal u in uw huis wilt zien. Elastische PVC-opties zijn meer betaalbaar, maar ze zijn bang voor temperatuurschommelingen en mechanische schade.Maar met hen kunt u de originele meerlaagse constructie van gipsplaat maken. Geweven opties zijn dichter en duurzamer, maar ze zijn duurder.
 • Bepaal zelf welke textuur van het spanplafond u het beste bevalt: glanzend of mat. Vergeet niet in uw keuze om te vertrouwen op de stijl van het interieur.
 • Aantrekkelijker zijn naadloos canvas, maar ze zijn duurder. Jassen met een naad zien er ook goed uit, maar het is de moeite waard eraan te denken dat deze op witte materialen sterk zal opvallen.
 • De kleur van het spanplafond moet overeenkomen met het hoofdinterieur. Het wordt niet aanbevolen om coatings van dezelfde kleur als de wanden te installeren. Ze moeten op zijn minst een paar tonen van elkaar verschillen, anders zal de hele kamer versmelten en onharmonisch zijn.
 • Vergeet de verlichting niet. Ze moeten worden geselecteerd in overeenstemming met de stijl van het interieur.
 • Alleen aankopen doen bij bekende en bewezen merken. U bespaart uzelf dus op het verkrijgen van een coating van slechte kwaliteit, die snel faalt of snel een aantrekkelijk uiterlijk zal verliezen. Hoogwaardige en mooie spanplafonds worden geproduceerd door Duitse, Franse en Russische fabrikanten. Een groot assortiment goedkope doeken wordt aangeboden door China.

beoordelingen

Spanplafonds zijn tegenwoordig buitengewoon populair. Hun relevantie is te danken aan het aantrekkelijke uiterlijk en de goede prestaties. De meeste beoordelingen van dergelijke plafonds zijn positief. Allereerst vieren consumenten het prachtige ontwerp van deze producten. De eigenaren die besloten hebben om originele doeken met tekeningen te kopen, en helemaal tot hun recht komen in het interieur, wat bleek na hun installatie.

Consumenten markeren de hoge kwaliteit van plafonds geproduceerd door bekende en grote bedrijven. Kopers van producten van het bedrijf "Sofito" merken bijvoorbeeld op het prachtige ontwerp van spanplafonds, hun betaalbare kosten en hoogwaardige installatie van kleding.

De Italiaanse fabrikant Cerutti (Cerutti) veroverde ook veel consumenten met zijn naadloze spanplafonds, die snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Mensen merken geen significante tekortkomingen van de producten van dit merk, maar velen zijn overstuur van de buitensporig hoge prijzen voor producten. Bovendien merkten sommige kopers een vreemde geur van rubber op van spanningsfilms "Cherutti".

Op internet kunt u veel recensies vinden over de producten van het Franse bedrijf Saros (Saros Design). Het bereik van deze fabrikant is ongelooflijk rijk, wat veel kopers tevreden stelde. Daarnaast merken mensen de bruikbaarheid, betrouwbaarheid en het ontwerp van merkdoeken op. Sommige consumenten zeggen echter dat het erg moeilijk is om hun eigen spanplafonds van Saros te installeren en dat ze duur zijn.

In de regel worden belangrijke tekortkomingen in spanplafonds niet gedetecteerd. Natuurlijk hangt veel af van de juiste installatie van het canvas en de kwaliteit ervan. Maar consumenten doen geen serieuze beweringen over dergelijke afwerkingsopties. Uitzonderingen zijn alleen die gevallen waarin producten te duur zijn of gemaakt zijn van materialen van lage kwaliteit. Het laatste probleem kan worden voorkomen door contact op te nemen met een gerenommeerde fabrikant.

Mooie voorbeelden in het interieur

Stretch-plafond zal een goede oplossing zijn in het interieurontwerp in de stijl van een loft. Dus, sneeuwwitte matte film met zijverlichting en verzonken verlichting ziet er geweldig uit in tegenstelling tot de zwarte en bakstenen muren, tegenover elkaar gelegen.Plaats geweven bruine banken en een salontafel met een glanzend donker oppervlak in deze instelling.

Het originele karamelplafond met een spiraalvormige gipsplaatconstructie zal de ideale oplossing zijn voor het ontwerp van een ruime kamer in een woonhuis. Muren in deze setting zijn versierd met licht citroenpleister en decoreren ze met metselwerk randen. In dit ensemble zien een ronde witte sofa, een glazen salontafel, levende planten in vazen ​​en kleine foto's of schilderijen aan de muren er het meest organisch uit.

In een knusse slaapkamer met een accent-lichtroze muur, een lichte vloer en een sneeuwwit bed, aangevuld met roze linnengoed, ziet een glanzend wit plafond er organisch uit. Het kan worden omlijst met gipsplaatstructuren met ingebouwde verlichting.

Het glanzende zwarte plafond kan worden geïnstalleerd in een lichte keuken met een zachte paarse suite en een glazen tafel. Vervolledig het ensemble met blauwbeige gordijnen en een plafondkroonluchter met kristallen / glazen hangers.

In een smalle rechthoekige ruimte kunt u een mat wit plafond installeren en dit aanvullen met vierkante inbouwspots.Schilder de muren met ruw beige behang en leg een chocoladelaminaat op de vloer. In een dergelijke omgeving zou het leuk zijn om een ​​houten uitschuifbed met kledingkasten te kijken, evenals een kleine fotogalerij aan de overkant. Er moet ook een tv worden geïnstalleerd.

Een ongewoon plafond met het beeld van de kosmos is de perfecte oplossing in het ontwerp van de kinderkamer. Om het geheel er aantrekkelijker en completer uit te laten zien, moet je de vloer versieren met wit tapijt en het bed, de muur erachter en de kasten versieren met vinylstickers met ruimtelandschappen. Wat meubelframes betreft, deze moeten in violette of blauwe tinten worden geverfd.

Ideaal in de kinderkamer zal het plafond kijken met foto's van bloemen en vlinders. Met zo'n element kun je de muren combineren, ingericht met hout en houten meubels, geverfd in zachtgroene kleuren. Spanningsdoek moet worden aangevuld met kleine hanglampen op verschillende locaties.

Bekijk de volgende video voor opties voor het ontwerpen van spanplafonds.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer