Hoe maak je het gat in het spanplafond met je eigen handen schoon?

Spanplafonds - de meest populaire versie van de uiteindelijke afwerking van het plafond, zowel gebruikt in moderne huizen als in het "Chroesjtsjov" of "oud fonds". Met deze afwerking kunt u onregelmatigheden, scheuren, onsuccesvolle schilderwerk en de gevolgen van lekken verbergen. Zelfs nieuwe gipsplafonds geven niet het vertrouwen dat uw plafond binnen 2-3 jaar perfect zal zijn, omdat vaak de verbindingen beginnen af ​​te brokkelen en wanneer het gebouw krimpt, kan het gebouw barsten.

Schade functies

Stretch-plafond stelt u in staat teleurstelling te voorkomen en blijft vele jaren foutloos. Klopt, en op zo'n plafond kan een gat lijken. De redenen voor het optreden kunnen heel verschillend zijn: champagnekurk,onverwachts "neergeschoten" aan een feestelijke tafel, een speeltje met een scherpe hoek gegooid door een kind (evenals darts, kinderpistolen en pijlen), installatie van een lamp of gordijn. Helaas kunnen elektrische bedrading en elektrische apparaten ook schade aan het spanplafond veroorzaken.

Soms lijkt het erop dat een klein gaatje niet veel schade aanricht, vooral als het zich niet op een prominente plaats bevindt. Let op: het repareren van zelfs een lichte beschadiging van het spanplafond is verplichtImmers, na verloop van tijd zal de stof of PVC-film zakken op het punt van breuk, en de grootte van het gat zal toenemen.

Wat te doen? Natuurlijk, geen paniek en vergeet niet dat je het vaakst het gat met je eigen handen kunt repareren. Volgens beoordelingen van de eigenaren van de kamer met verlaagde plafonds, heeft bijna elk van hen ooit een soortgelijk probleem ontmoet.

dus:

 • Beoordeel of het opgetreden defect kan worden toegeschreven aan de garantie. Slechte installatie, fabriekshuwelijk, de divergentie van de naad - al deze punten worden meestal beschreven in het contract, dat werd afgesloten bij de installatie van het plafond. Als de omtrek van de wanden in het plafondweefsel gaten vormt, dan is er sprake van defect materiaal of een installatie van lage kwaliteit.

De discrepantie in de voegen is een reden om te klagen bij de aannemer, omdat dit een teken is van oneigenlijk knippen en "afzien". Als uw zaak een garantie is, biedt u de mogelijkheid om de fout voor de fabrikant weg te nemen.

 • Als er meerdere gaten in het plafond zijn en deze zich op verschillende plaatsen bevinden, is de beste oplossing een volledige vervanging van het spanningsweefsel.
 • Als er toch een gat is ontstaan ​​vanwege uw schuld, beslis dan eerst met welk plafond u moet werken - van PVC-materiaal of textiel.
 • Als u aanneemt dat de randen van het gat kunnen divergeren, kunt u ze met tape fixeren.
 • Voordat u eventuele pleisters aanbrengt, dient u het te repareren gebied te ontvetten. Gebruik geen alcohol of oplosmiddelen, deze kunnen het plafond beschadigen. Het is het beste om speciale producten te gebruiken om te zorgen voor spanplafonds of een oplossing van huishoudelijke zeep.

Dus je kent het type plafond, hebt de complexiteit van de reparatie bepaald, de schade adequaat beoordeeld en bent klaar om te beginnen met repareren

Linnen reparatie

Als gevolg van onzorgvuldig gebruik van elektrische installatiegereedschappen, kan het spanplafond worden doorboord.Als u per ongeluk de doek hebt doorgeprikt met een schroevendraaier of testapparaat, kunt u dergelijke schade herstellen zonder experts uit te nodigen. Bij een lekke band hoeft het hele plafond niet te worden gedemonteerd.

Een kleine cirkel uitgesneden PVC-folie, vergelijkbaar in kwaliteit met de film van uw plafond, op een afstand van 2,5 meter zal onzichtbaar zijn. Doek daarom de lekke band dapper af met zo'n kleine cirkel of vierkant, met lijm voor PVC-materialen of vinylbehang.

Een breed assortiment lijmen is verkrijgbaar in bouwmarkten.Daarom is het belangrijk om de bijgevoegde instructies aandachtig te lezen. Desalniettemin hebben al deze tools één gemeenschappelijk kenmerk dat in gedachten moet worden gehouden: alle PVC-kleefstoffen grijpen extreem snel aan, waardoor een eventuele vertraging in het werken met de patch kan leiden tot herhaalde (en complexere) reparaties.

Stretch-plafondstof is duurzaam, maar er kan een lekke band in voorkomen. Zoals bekend bestaan ​​dergelijke plafonds uit een basis (polyester canvas) en een schaal. Als alleen de schaal is doorboord, kan een druppel siliconenkit het probleem oplossen.Als de schade de basis raakt, moet de punctie worden genaaid met een dunne draad (het is beter om een ​​synthetische te kiezen met een geschikte kleur).

Van stof

Reparatie van het plafond van de stof is gemakkelijker dan het plafond van PVC. Een klein gaatje of een incisie kan eenvoudig worden gestikt en geverfd. Voor een groot gat is een patch vereist. Belangrijk: we bekleden de pleister met kleurloze lijm (idealiter lijm op basis van cyanoacrylaat) en voegen er gaten in.

Maak het canvas voorzichtig glad. Lijm de randen van de pleister met grote zorg, geef de tijd om te drogen en verf de gewenste kleur.

Een van de opties "patch" - een mooie applique (sticker), die te koop is bij speciale bouwmarkten. Er zijn veel varianten van dergelijke stickers - bloemen, wolken, vogels, dus het zal niet alleen de schade repareren, maar ook het interieur versieren. In sommige gevallen moet het plafondblad worden verwijderd en opnieuw worden geïnstalleerd om een ​​patch of toepassing te installeren. Als u twijfelt aan het succes van reparatie zelf, moet u professionals uitnodigen.

Als tekenen van herstel erg opvallen of toepassingen die de opening verbergen, zich vervelen, is het mogelijk om het spanplafond volledig te verven.

PVC

Voor PVC-plafonds is de locatie van de schade belangrijk. Een klein gat niet meer dan 1,5 cm van de bevestigingsstrips kan worden verwijderd door aan het PVC-materiaal te trekken. Deze optie is alleen geschikt voor "niet getrokken" plafonds, waardoor u het gat op de lat kunt vastzetten en het materiaal kunt vastzetten. Om ervoor te zorgen dat het materiaal niet verder breekt, maakt u de randen van het gat vast met plakband.

Als de "aanscherping" een gecompliceerde procedure lijkt, moet de bevestigingsbeugel die zich het dichtst bij het gat bevindt worden verwijderd. Verder verwarmen we met de gebruikelijke haardroger het oppervlak van het PVC-materiaal en strekken het uit zodat de gaten niet langer zichtbaar zijn. Bevestiging staafbevestiging.

Een gat dichtzetten dat zich ver van de muur vormt, is al veel moeilijker. Experts raden aan om een ​​spotlight-apparaat op de plaats van het defect te installeren. Hiervoor wordt onder de lamp een verstevigingsring met een geschikte maat geïnstalleerd, die deze met een speciale lijm voor PVC-materialen bevestigt. Met moderne technologieën kunt u een lamp installeren die is ingeschakeld met behulp van een afstandsbediening, zodat het uitvoeren van de bedrading geen vereiste is. Je kunt ook een vals apparaat installeren, dat wil zeggen, het zal geen licht geven, maar het zal het gat perfect afsluiten.

De volgende optie is allerlei decoratieve patches voor PVC-plafonds die zijn gemaakt van zelfklevend. Een van de partijen bij zo'n patch wordt beschermd door een speciale film. Als de toepassing groot is, wordt het niet aanbevolen om de hele beschermende film in één keer te verwijderen, anders kunnen de randen verbogen zijn.

Defecten die niet kunnen worden gerepareerd

Ongelukkigerwijze kan het onjuist snijden of slepen van de stof tot naadverschillen leiden. Repareren helpt hier niet, je moet een nieuw canvas installeren. Zeker, de vervanging van het doek zal veel goedkoper zijn zonder de aanschaf van nieuwe houders en bevestigingsstrips. U moet hulp vragen aan het bedrijf dat uw plafonds heeft geïnstalleerd.

Een groot gat van de effecten van water of vuur zal ook leiden tot de vervanging van het spanelement, het is niet nodig om zelf de schade van een grote schaal te verhelpen. Vergeet niet dat verkeerd of onzorgvuldig gemonteerde bevestigingsstrips openingen, scheuren tussen de muren en het plafond kunnen veroorzaken.

Water breekt

Helaas zijn de gevallen van overstroming van onze appartementen door buren hierboven niet zo zeldzaam. Het PVC-spanplafond is bestand tegen een grote hoeveelheid water, terwijl het spanningsweefsel in een ondoordringbare zak verandert.PVC-plafond is waterdicht en perfect uitgerekt, zodat het in de meeste gevallen uw interieur kan redden. Om het water te extraheren, moet je twee nette lekke banden maken - een in het centrum van de gigantische druppel en de andere waar geen water is. De gemakkelijkste manier om priemen te maken.

Hoogstwaarschijnlijk zal het trekvel na zo'n probleem moeten worden vervangen. Als er echter weinig water was, kon het aangetaste elastische materiaal weer in goede staat worden gebracht.

Het plafond van de doek kan ook worden beïnvloed door water. - zijn grote volumes scheuren hem gewoon op de bevestigingspunten, omdat hij niet uitrekt. Bovendien zullen er na de "wateraanval" op het plafond van de stof hoogstwaarschijnlijk lelijke scheidingen zijn, die echter de gebruikelijke schildering kunnen herstellen.

Handige tips

Om het plafond te strekken diende u vele jaren, eerder gewone huishoudelijke nauwkeurigheid.

Het snijden van de film of stof is niet zo eenvoudig, dus probeer eenvoudige richtlijnen te volgen:

 • Vertrouw de installatie van elektrische apparaten en bedradingsprofessionals toe.
 • Gebruik scherpe voorwerpen voorzichtig in de buurt van het strakke plafond
 • Probeer het spanplafond niet te reinigen met agressieve schoonmaakmiddelen (inclusief die met chloor).
 • Gebruik speelgoed dat speciaal is ontworpen voor buitenspellen op straat (zelfs een gewone rubberen bal kan het verlaagde plafond beschadigen).
 • Gebruik bij het installeren van plafonds niet de diensten van dubieuze ongelukkige meesters die beloven het werk sneller en goedkoper te doen. Verwijzen naar de diensten van professionele teams die zich hebben bewezen in de markt voor dergelijke diensten. Vergeet niet dat u op kantoor of op de website van het bedrijf altijd kennis kunt maken met voorbeelden van werk. Dus, in de divergentie van naden en slappe plafond vaak onprofessioneel installatie.
 • Wees voorzichtig bij het installeren van het stokbrood of gordijnrails. Als de kroonlijst zich dicht bij het stretchdoek bevindt, is het logisch om verzachtende pads te gebruiken tussen het spanelement en de scherpe delen van de kroonlijst.

Hoe het verlaagde plafond met hun eigen handen te repareren, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer