Indrukwekkende spanplafonds in het interieur

Heel vaak komen mensen tot het idee dat ze iets in hun leven moeten veranderen, en velen beginnen het interieur van hun eigen huis te diversifiëren. De moderne markt van bekledingsmaterialen voldoet aan de wensen van de consument door een nieuw type decor aan te bieden - getextureerde spanplafonds. In het interieur werken deze producten wonderen. Ze transformeren de kamer, maken ze helderder en rijker.

Functies en voordelen

Onder de factuur worden dergelijke kenmerken van het oppervlak van de spanningsfilm verstaan: reliëfelementen, de mate van gladheid, het niveau van absorptie / reflectie van licht. Dat wil zeggen, getextureerde spanplafonds zijn gemonteerde systemen die een bepaalde decoratieve coating nabootsen. Ze zijn universeel, ze kunnen worden gebruikt in elite cottages, hotels en hotels, musea en restaurants, terwijl gestructureerde stoffen worden toegepast in kleine, gezellige stadsappartementen.

Naast het ongewone uiterlijk hebben deze producten veel voordelen:

  • Kracht en elasticiteit. Doeken kunnen niet doorboren of beschadigen, bijvoorbeeld een kurk van champagne. Met hun hulp kun je complexe architecturale vormen krijgen: bogen, golven, kegels, structuren op meerdere niveaus.
  • Waterbestendig. Polyvinylchloride (PVC) plafonds kunnen een grote hoeveelheid vloeistof bevatten. Daarom, in het geval van overstromingen, kunt u zich geen zorgen maken dat het interieur zal lijden.
  • Duurzaamheid. Een zorgvuldige en correcte bediening is een belofte van de lange levensduur van het spanplafond. Op sommige modellen geven fabrikanten een garantie van maximaal 50 jaar.
  • Uitvoerbaarheid. Vanwege antistatische eigenschappen hopen stof en vuil zich praktisch niet op aan het oppervlak van getextureerde plafonds. Producten hebben alleen eenvoudige zorg nodig. Het enige dat u hoeft te doen, veegt u de doek af met een vochtige doek.
  • Brandveiligheid. PVC-constructies ondersteunen de verbranding niet. Onder invloed van hoge temperaturen smelten ze, maar ontbranden ze niet.
  • Eenvoudige installatie. Het plaatsen van reliëfplafonds kost niet veel tijd. Ze kunnen op elk moment worden verwijderd en opnieuw worden geïnstalleerd zonder speciale fysieke inspanningen te leveren.

  Getextureerde spansystemen zijn gemaakt in verschillende kleuren en tinten.

  Ze zijn veilig voor de mens, niet giftig en stoten geen onaangename geuren uit. Met hun hulp kunt u de ruimte optisch vergroten of verkleinen. U kunt het uiterlijk van de kamer wijzigen of veel interessante effecten creëren.

  Typen texturen

  Moderne fabrikanten van gemonteerde plafondconstructies bieden een breed scala aan texturen die populair zijn bij klanten. De belangrijkste zijn:

   • Matt. Het belangrijkste verschil met andere modellen is de afwezigheid van verschillende reliëfelementen. De plafonds van deze groep zijn stil, ze zien er degelijk en respectabel uit en geven idealiter duidelijk het kleurenpalet van het canvas of patroon weer. Glans en reflecties van kunstmatige verlichting op een dergelijk oppervlak zijn gedempt. Matte canvas wordt vaak gebruikt als basis voor het bouwen van een ontwerp met meerdere niveaus.
   • satijn textuur zal het plafond expressief en aantrekkelijk maken. In vergelijking met de vorige versie heeft een hogere reflecterende eigenschappen. Wanneer licht op het canvas valt, begint het te vollopen, waardoor de kleur van de scharnierende structuur dieper wordt.
   • glanzend De textuur wordt gekenmerkt door een hoge lichtreflecterende vermogens.Dankzij deze functie ziet een ruimte met een dergelijk plafond er visueel groter en lichter uit. Het kleurengamma van de glanzende textuur is zeer divers, dus het past in elk interieur. Glanzende textuur is vooral populair bij het versieren van nachtclubs, zwembaden en andere amusementsorganisaties.
   • doorschijnend de textuur door de 50% lichtdoorlatendheid creëert het effect van een raamopening in het plafond. En als u de juiste verlichting kiest, kunt u een imitatie van dit venster krijgen. Het gebruik van een doorschijnende textuur heeft echter ook een specifieke eis: de ruimte moet hoog zijn, want om het gewenste effect te bereiken, is het noodzakelijk om de hoogte van de plafonds met ongeveer 40 cm te "verwijderen".
   • Metallic. Deze textuur lijkt op een glossy, maar geeft geen spiegelglans. Het is een van de meest gewilde na van een groot aantal spanningsstructuren. De naam was te danken aan de metaalachtige glans van de film. Metalen textuur wordt het vaakst gebruikt in het ontwerp van kamers in de stijl van minimalisme en hightech. Het canvas kan de kleurverzadiging wijzigen afhankelijk van de intensiteit van de lichtstroom.Een speciaal kenmerk van metalen doeken is het feit dat hun compositie parelmoer insluitsels, die de schittering van platina, goud en zilver imiteren. Ook kan de textuur van metaal absorberen en van kleur veranderen in het ontwerp van de kamer. Geen enkele andere textuur kan dit effect herhalen.
   • suede de textuur kopieert natuurlijke stof, imiteert alle kenmerken en kenmerken. Stapel textiel in het interieur maakt de sfeer in de kamer intiem, voegt aristocratische tonen toe. Het systeemplafond van suède is net zo harmonieus in het interieur van eenvoudige woonruimtes als in openbare gebouwen met dure decoratie van kantoren van gerenommeerde bedrijven, VIP-lounges en boetieks. Dit plafond vormt een perfecte aanvulling op de kamer met leren meubels en de combinatie van donkere en lichte kleuren zal het effect van een zakelijke omgeving creëren, indien nodig. De suède textuur van de stretchstof voegt warmte en comfort toe aan de slaapkamer.
   • Marble. De textuur imiteert een steen met een natuurlijk patroon van kleine aderen en maakt de kamer solide en pathos.
   • Moeder van de parel brengt een vleugje chic naar het interieur. Imitatie parelglans op het plafond is ideaal voor de kamer van een jong meisje.
   • patroon Spanplafonds - een noviteit in het bereik van plafondconstructies. Het oppervlak van dergelijke doeken is versierd met een reliëfpatroon dat is bedrukt met hun structuur. Voor de vervaardiging van dit soort producten werd een speciale vinylfolie met reliëf gebruikt, die uitstekende decoratieve mogelijkheden voor schilderijen biedt. De patroontextuur heeft allerlei gekleurde reliëfs en ornamenten, waardoor het kan worden gebruikt voor decoratie van elk pand.

   Reliëftekeningen zijn convex en ingedrukt, het kleurenpalet is helder en ingetogen.

   Op de markt zijn er opties met grote cellen en een aanstekelijk patroon, die, ongetwijfeld, fans van het buitengewone zullen waarderen. Voor degenen die de klassieke stijl in het decor verkiezen, zijn er plafonds met een patroon van kleine bloemen of een imitatie van het reliëf van de stof.

   Gebruik in het interieur

   Op dit moment gebruiken zeer zelden ontwerpers slechts één textuur in het ontwerp van interieurs, ze gebruiken vaak combinaties die op het eerste gezicht niet compatibel lijken. Maar deze inrichting geeft de kamer een ongebruikelijke uitstraling en beoordelingen van eigenaren van buitengewone plafonds geven aan dat hun getextureerde spansystemen met succes de kamers versieren en ze uniek maken.

   Door een combinatie van matte en glanzende texturen, kunt u het effect krijgen van een scharnierend systeem met meerdere niveaus. Als het centrale gedeelte van de kamer glanzend is en de perimeter in een matte versie is gerangschikt, wordt het midden van het plafond visueel opgetild en wordt de indruk van het eerste niveau gemaakt. Op zijn beurt zal het matte deel als het ware een tweede niveau creëren.

   De combinatie van matte textuur en metallic zal ook de indruk wekken van een dubbel plafond.

   Wanneer het licht aan is, zal één compositie worden bekeken en bij natuurlijk licht zal het compleet anders zijn.

   In het duet van de matte en zijdetextuur wordt de eerste een "frame" voor zijde, waarop u foto's kunt afdrukken of een afbeelding of tekening kunt maken. Indrukwekkende plafonds zullen liefhebbers van een exclusieve inrichting bekoren. Facturen met het beeld van exotische dieren, planten, atmosferische verschijnselen (regendruppels, regenbogen) zullen verbazen met hun ongewone uiterlijk, ze zullen een geweldig interieur maken. We mogen de trend van de afgelopen jaren niet vergeten - imitatie van de huid van verschillende dieren - struisvogel, krokodil, python. Een dergelijk spanplafond past bij de landelijke stijl, Art Deco, en benadrukt de felle kleuren van de Afrikaanse stijl,wordt een ornament en het meest strikte statusinterieur.

   Het proces voor het installeren van een getextureerd spanplafond, zie hieronder.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer