Op twee niveaus geschorst plafond in het interieur van de kinderkamer

Spanplafonds zijn tegenwoordig een van de ontwerpen waarmee elke kamer een speciale uitstraling krijgt. Vanwege de stilistische diversiteit kunnen ze worden gebruikt bij de inrichting van het interieur van kinderkamers. Echter, als het ontwerp op één niveau iemand te simpel lijkt, kan het juiste ontwerp van een plafond op twee niveaus u in staat stellen om de esthetische perceptie van ruimte radicaal te veranderen.

Ontwerpkenmerken en filmtypes

In de kern zijn spanplafonds met twee niveaus niets meer dan hangende structuren bestaande uit stretch-PVC-folie en gipsplaat. Bevestig ze aan het plafond op een speciaal metalen frame. Het gestrekte weefsel dat is verwarmd met behulp van een warmtepistool, wordt met behulp van betrouwbare klemmen op het gipsplaat bevestigd.Tegelijkertijd kan de technologie van een dergelijk plafond zowel naadloos als naadloos zijn.

Dit wordt verklaard door de breedte van het gebruikte materiaal. Goedkope filmopties hebben een breedte van ongeveer 3 en 3,5 m, hoewel onlangs aan klanten dergelijke opties worden aangeboden met een breedte van vijf meter, die voorheen kenmerkend was voor alleen dure soorten coatings. De textuur van het spanningsweefsel kan glanzend, mat en satijn zijn.

Van deze is de minst interessante de glanzende, die, hoewel hij het licht reflecteert, inferieur is aan de andere twee. Het weerspiegelt alles wat eronder zit, en dit zorgt voor een visueel effect van dubbele interieurelementen, wat niet erg mooi lijkt.

Matte film creëert geen verblinding, zelfs als een dergelijk plafond niet alleen rondom de omtrek wordt verlicht, maar ook ingebouwde lichtbronnen heeft. Het strekt zich ook uit en is ook onstabiel tot mechanische schade. Voor het ontwerp van de kinderkamer is dit echter de beste optie. Satijnen coating ziet er duur uit en lijkt een beetje op stof. Maar zo'n doek meenemen naar een kinderkamer is niet handig: het is te duur, hoewel de kwaliteit van het afdrukken van foto's veel beter is.

Wat gipsplaten betreft, dit is het optimale materiaal, waardoor u een speciaal ontwerp van de plafondzone kunt creëren. De mogelijkheden zijn enorm, omdat het vrij goed buigt, het onderscheidt zich door zijn lage gewicht.Hiermee kunt u ontwerpen niet alleen frame of lineair, maar zelfs figuurtype maken. En als u bedenkt dat het mogelijk is om er verschillende vormen uit te knippen en ze op het plafond te bevestigen, dan zal dit elk ontwerp van het plafondontwerp met twee niveaus aanzienlijk diversifiëren.

Het voordeel van dit materiaal is dat het herhaaldelijk kan worden geverfd, wat handig is en waarmee u het interieur periodiek kunt opfrissen.

species

Het effect van een plafond met spanningen op twee niveaus in de kinderkamer kan verschillen. U kunt het bijvoorbeeld zonaal of zwevend maken. Sommige opties zijn eenvoudig te installeren, andere vereisen enige tijd om te installeren. Het effect is echter de moeite waard: hierdoor kunt u, naast een extra LED-achtergrondverlichting, de illusie creëren dat een figuur in de lucht zweeft.

Traditionele opties zijn individuele stappen of, bijvoorbeeld, dozen waarin de stretchstof wordt gestoken. De tweede wordt frame genoemd, omdat het het effect creëert van een frame waarin zich de spanningsfilm zelf bevindt. Dit is een meer traditioneel ontwerp, dat te vinden is in het ontwerp van kinderen. Veel interessantere gekrulde opties,hoewel het wat moeilijker is om de film aan hen en langer te hechten.

Door de vloeiende lijnen kun je de kinderkamer echter behoeden voor de strengheid en het een speciale bui maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​accentgedeelte van de ruimte te scheiden. U kunt de film bijvoorbeeld over het hoofdgedeelte van de kamer rekken, waarbij het werkgebied van het gebied wordt gescheiden door een eenvoudige gipsplaatfiguur. Opvliegende opties zijn opmerkelijk omdat ze een andere vorm kunnen hebben. Indien gewenst kunnen deze verborgen lichten worden ingebed, wat een speciaal effect zal creëren.

Voors en tegens

Voordelen van plafonds met twee niveaus zijn:

 • duurzaamheid - ze dienen minstens 10 jaar;
 • gemak - ze hebben geen groot gewicht en creëren daarom geen grote belasting op de dragende muren;
 • verschillende ontwerpen - de klant kan elk ontwerp kiezen;
 • onschadelijkheid - ze tasten het lichaam van de kinderen niet aan en veroorzaken geen allergieën;
 • een breed palet van kleuren en een verscheidenheid aan fotoafdrukken - zelfs een gesofisticeerde klant zal zijn eigen versie kiezen, rekening houdend met de kenmerken van een bepaalde ruimte;
 • weerstand tegen extreme temperaturen en UV-stralen - het ontwerp vervaagt niet in de zon;
 • het vermogen om ruimte te plaatsen is een methode van onopvallende organisatiede kinderkamer;
 • de mogelijkheid om eender welke verlichting in te bedden - wat het ongewone effect en de volledige verlichting van alle hoeken van de kamer versterkt;
 • veel technologie om de film zelf te decoreren - van lampen en vezels tot Swarovski-kristallen.

Ondanks de voordelen hebben spanplafonds op twee niveaus enkele nadelen:

 • de film is bang voor lekke banden, en gipsplaat - sterk vocht;
 • deze structuren verbergen de hoogte van de muren en zijn daarom irrelevant;
 • hun ontwerp is vaak beperkt in kleine ruimtes;
 • niet iedereen heeft een warmtepistool om de film te verwarmen;
 • elke discrepantie in filmformaat kan al het werk verpesten.

Nuances van kleuroplossingen en ontwerp

Om een ​​opgehangen uit twee niveaus bestaand plafond van gipsplaat in de kinderkamer te maken, kan dit anders zijn. Meestal is het wit met fotoafdrukken of een afbeelding op de achtergrond van pastelkleurige gipsplaat. Kleuren kunnen verschillen, hoewel ontwerpers aanbevelen lichte tinten te gebruiken om de plafondruimte te versieren. Dynamiek is ook mogelijk, maar als kleine accenten, omdat een heldere toon op zichzelf al de aandacht weg kan halen van andere accenten van de ruimte.Bovendien begint de overvloed aan heldere kleuren na verloop van tijd het kind te irriteren.

In het ontwerp kunt u monochrome kleurenfilm gebruiken. Dit is wat je in staat stelt om het interieur verder te veranderen als het kind opgroeit. Wanneer het afdrukken van foto's op het canvas wordt toegepast, is het mogelijk dat dit moet worden gewijzigd voordat de levensduur ervan eindigt. Het is een feit dat de afbeeldingen moeten overeenkomen met de leeftijd van het kind.

Het is onwaarschijnlijk dat een tiener zich op zijn gemak zou voelen in een kamer aan het plafond, waar bijvoorbeeld pups, teddyberen, personages uit Disney-cartoons worden afgebeeld.

Wat is relevant en ongepast?

Als u besluit om de kinderkamer in te richten met een spanningsstructuur op twee niveaus met een fotoprint, let dan op de stijl van de kamer. Als dit een klassieker is, naast het matte oppervlak en vergulding, is er niets meer nodig in de hoeken van het frame. Een afdrukminimum is hier voldoende. Voor moderne trends, tamelijk aparte motieven.

Ziet er goed uit op de plafondprint van de bewolkte hemel. De heldere kleuren van het beeld laten u een gevoel van frisheid en lucht in de ruimte brengen Ze zien er prachtig uit in het ontwerp van twee niveaus plafonds voor kinderen en voegt met het beeld van een sterrenhemel, evenals kosmische nevels.

Je kunt het plafond van de tienerkamer verfraaien met behulp van de afbeelding van de wereldkaart, en er de ingebouwde of verborgen achtergrondverlichting omheen toevoegen.

Hoe mooi de afbeelding ook mag lijken, u kunt het ontwerp echter niet versieren met een fotoprint met:

 • enorme kleuren;
 • enorme vogels;
 • militaire vliegtuigen die in de lucht duiken en nog meer tanks;
 • voetballen, auto's;
 • gigantische transformerende robots en stripboekpersonages;
 • grote engelen en mythologische karakters.

Niet alleen zijn zulke afdrukken in staat om visueel iets vreselijks te creëren, zelfs vanuit de gewone ruimte, ze zullen ook het kind desoriënteren. Oordeel zelf: tegen een achtergrond van gigantische vogels of enorme bloemen zal een kind zich waardeloos en hulpeloos voelen.

En als een militair vliegtuig er dagelijks overheen vliegt, zal het angst ontwikkelen op een onbewust niveau. Wat ouders ook kiezen, een blik op het plafond mag niet negatief zijn.

Voor kinderen kun je een cartoontekening kiezen met de afbeelding van de zon en de wolken. Hier is het echter noodzakelijk om de juiste maat te behouden. Kamer tiener kan worden ingericht met gestileerde design.Dit kunnen schetsen van schetsen zijn, hoewel hun onderwerp niet negatief in de kamer mag zijn.

Fouten zijn afdrukken:

 • ramen - het lijkt erop dat de kamer zich in een grot bevindt;
 • met een driedimensionaal beeld - ze verminderen vaak de ruimte;
 • portretten - dit is hoe druk wordt gecreëerd.

Waar moet je nog meer over nadenken?

Het interieur van de kinderkamer moet licht zijn. Het is niet nodig om zijn tekening te compliceren, als dat niet de stijl vereist. Soms is het beter om je te concentreren op het contrast van gipsplaat en stretchstof dat je gebruikt, in plaats van de film aan te vullen met fotoprint. Bijvoorbeeld, voor de stijlen van minimalisme en modern belangrijker is de textuur van de materialen en hun elegantie met schijnbare eenvoud.

Hetzelfde kan gezegd worden over tienerkamers. Als er bijvoorbeeld al aan één muur wordt gefotokopieerd (bijvoorbeeld graffiti of een afbeelding van een stad), is er voor een plafond met twee niveaus voldoende frame-ontwerp waarin u creatieve lichten kunt insluiten. In dergelijke gevallen is de produceerbaarheid belangrijker dan het thema van de afbeelding op de film.

Demonstreer de uniekheid en moderniteit is beter ten koste van textuur en verlichting.

  Betreffende de technologie van de spanningsfilm - het is de moeite waard om te kiezen op basis van zijn mogelijkheden, hoewel de naadloze techniek natuurlijk beter is. Stijgende ontwerpen zijn goed voor tieners, ze zijn niet zo noodzakelijk voor de decoratie van kinderen van jongere leeftijdsgroepen. De complexiteit van het ontwerp zal afhangen van de geplande samenstelling van het interieur. Wanneer er veel details in zitten, zou het ontwerp van het plafond eenvoudiger moeten zijn om geen rommeleffect te creëren.

  Overzicht van het spanplafond in de kinderkamer - in de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer