Spanplafonds met 3D-effect in het interieur

 Spanplafonds met 3D-effect in het interieur

Spanplafonds - een stijlvol ontwerp van het plafond, ideaal voor de verschillende kamers van een woongebouw. Zodra de ontwerpen op de binnenlandse markt verschenen, werden ze meteen populair bij kopers. Dit is een aantrekkelijke en modieuze decoratie.

Ontwerpers verbeterden de standaard spanplafonds en boden klanten een nieuwe versie aan - doeken met 3D-effect, die meteen het aandachtspunt werden van degenen die hun eigen huis stijlvol willen inrichten.

Algemene kenmerken

Het principe van het creëren van het noodzakelijke effect is gebaseerd op het vermogen van het menselijk oog om de wereld eromheen volumetrisch en opluchting te zien. Om dit type constructie te maken, worden materialen (stoffen doek of speciale film) met verschillende textuur en dichtheid (glans, matheid en satijn) gebruikt. Grote verscheidenheid geeft je onbeperkte keuzes. Elk materiaal is anders qua uiterlijk en specificaties.

In het productieproces maakt het bedrijf gebruik van speciale inkt. Breng bovendien ultraviolette verbindingen aan. Als de afbeelding volgens alle regels op het canvas wordt toegepast, behoudt de foto zijn schoonheid, verzadiging en helderheid gedurende de hele gebruiksperiode. Het ziet er ongebruikelijk uit.

3D-constructies worden gebruikt om plafondonregelmatigheden en ontwerpfouten te maskeren. Het installatieproces van het plafond verschilt niet van de installatie van conventionele spanplafonds. In het proces kun je geen fouten maken. Buitengewone uitstraling wordt gebruikt om de originele interieurstijl te creëren. Dit is een ideale optie om de meest gewaagde ontwerpideeën aan te vullen.

voordelen

Experts hebben een aantal voordelen van bulkconstructies geïdentificeerd. De lijst met voordelen is samengesteld op basis van feedback van klanten en de meningen van professionele ontwerpers.

zorg

De zorg voor een dergelijk spanplafond is eenvoudig. Gemakkelijker om glanzende filmdoeken schoon te maken. In andere gevallen moet u meer tijd aan zorg besteden. Het oppervlak kan zowel met een stofzuiger als met een vochtige doek worden gereinigd. Praktisch materiaal zonder problemen is bestand tegen herhaalde reiniging, met behoud van de presentatie.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Hoogwaardige constructie zal huurders ongeveer 10-15 jaar verrukken. Als het installatieproces correct is uitgevoerd en het onderhoud regelmatig wordt uitgevoerd, wordt de levensduur meerdere keren verlengd. Dit is handig en zal vooral aantrekkelijk zijn voor diegenen die het herstellen van het plafond na installatie van de constructie gedurende vele jaren willen vergeten.

Weerstand tegen externe factoren

3D-plafonds zijn bestand tegen verschillende externe factoren: droge lucht, hoge vochtigheid, een scherpe temperatuurdaling. Afdrukken behouden schaduwen zelfs onder invloed van direct zonlicht. Vanwege deze kenmerken van het ontwerp kan worden geïnstalleerd in alle kamers van het huis of appartement.

Speciaal visueel effect

Canvas, vergroot de ruimte, ideaal voor miniatuurkamers. Door te tekenen of een speciaal formulier, kunt u experimenteren met het volume van de kamer. In de handen van ervaren ontwerpers worden volumetrische spanplafonds een praktisch en stijlvol hulpmiddel voor interieurdecoratie.

montage

Het installatieproces kost wat tijd, na voltooiing is er bijna geen afval. Het afdekken van meubels en verschillende decoratieve voorwerpen met een beschermende film (zoals bij het schilderen of pleisteren) is niet nodig.

Milieuvriendelijkheid

Verven, doeken en andere structurele elementen zijn volkomen veilig voor de menselijke gezondheid en huisdieren. Reproductie van schimmel en meeldauw op het oppervlak van het materiaal is onmogelijk.

bescherming

De hoge dichtheid van het materiaal beschermt de kamer tegen overstroming van bovenaf. Dit zal helpen om meubels en andere meubels te behouden. Doeken worden niet vervormd onder invloed van vocht, rek niet uit en barsten niet als ze droog zijn.

vermommen

Als u de industriële elementen (draden, steunen, dozen en nog veel meer) wilt verbergen, passen rekbare 3D-plafonds perfect. Zo'n vermomming is niet alleen effectief, maar ook visueel aantrekkelijk.

Hoe wordt een speciaal effect bereikt?

Er zijn twee methoden om een ​​volume-effect te maken.

 • Afdrukken met foto's gebruiken. Dit is een visuele manier om een ​​3D-canvas te maken. Pas een specifieke afbeelding toe op het materiaal.
 • Speciaal ontwerp. In dit geval wordt het volume bereikt door golven, bochten, groeven en andere elementen.

Elke koper kiest de juiste optie in overeenstemming met de voorkeuren, de grootte van de kamer. Doeken van volumetrische vorm worden aanbevolen voor gebruik op ruime locaties. Producten met fotoafdrukken kunnen veilig in verschillende kamers worden geplaatst, en als belangrijkste, moet u het juiste patroon van de afbeelding kiezen.

afdruk

Vanwege de moderne technologie ziet het beeld op het doek er helder, rijk en indrukwekkend uit. Voordat u de afbeelding op het materiaal toepast, wordt het beeld in elektronische vorm op een computer verwerkt. Dit is nodig voor een juiste plaatsing van de afbeelding op het materiaal. In het productieproces worden speciale inkten gebruikt, waardoor het gewenste effect van een volumetrisch patroon wordt bereikt.

Het thema van de afbeelding en de grootte ervan kan worden gevarieerd. De meest voorkomende zijn bloemen, vlinders, vogels,lucht (sterrennacht of blauw met wolken), landschappen. De afbeelding moet worden geselecteerd, rekening houdend met de stijl van het interieur en persoonlijke voorkeuren. Vergeet niet dat de tekening een belangrijke invloed heeft op het creëren van de atmosfeer.

Voor klassieke trends zou canvas met een afbeelding van beroemde schilderijen perfect zijn. Klanten hebben de mogelijkheid om de service "te bestellen" te gebruiken (afdrukken op het materiaal van elke afbeelding tot een foto van een belangrijke gebeurtenis).

Tekening volumes

De afbeelding kan het volledige plafond beslaan of in de hoek worden geplaatst, evenals in het midden van het canvas. Van de dimensies zal afhangen van de expressiviteit van het beeld. De foto wordt gebruikt voor zoneringruimtes. Voor dit effect wordt de afbeelding op een speciale manier toegepast, waardoor het canvas wordt opgesplitst in afzonderlijke segmenten.

Dubbel afdrukken

Deze techniek wordt gebruikt om doorschijnende plafonds te ontwerpen. Functies van technologie moeten worden geïnstalleerd. Op dezelfde structuur in het horizontale vlak zijn in één keer 2 doeken bevestigd.

Tekenen zet een ongebruikelijke methode:

 • De hoofdafbeelding wordt op het bovenste canvas geplaatst.
 • Afzonderlijke elementen worden op het onderste canvas geplaatst voor meer expressiviteit van het ontwerp en de perforatie.(deze laag is verantwoordelijk voor het driedimensionale effect).

Ontwerpen van dit type worden vaak aangevuld met speciale miniatuurlampen of een lichtgevende LED-strip. Het element is ingebed in het plafondprofiel.

montuur

De tweede manier om een ​​volumetrisch spanplafond te maken, is het ontwikkelen van een reliëftype constructie. In dit geval wordt het effect niet door de tekening bereikt, maar door middel van een speciale vorm. Op een speciaal frame trek weefsel of filmdoek. De ruimtelijke basis van het ontwerp kan verschillende dimensies en uiterlijk hebben.

Voordat u doorgaat met het maken van het frame, is het model ontworpen op een computer met behulp van speciale software. Hiermee kunt u het uiterlijk van het spanplafond evalueren voordat het wordt gemaakt. Ontwerpers kijken naar hoe het ontwerp eruit zal zien in een bepaald interieur. Kies in dit stadium de kleuren van het product.

Buitengewone producten combineren vloeiende lijnen, geometrische vormen, buitengewone omlijstingen. Dergelijke plafonds zien er geweldig uit in verschillende moderne richtingen.

De moderne markt biedt een grote verscheidenheid aan bulkontwerpen.

Onder het rijke assortiment zijn dergelijke opties erg populair:

 • taps toelopend frame;
 • elementen in de vorm van golven en zachte bochten;
 • gebroken lijnen;
 • bogen en koepels.

Kosten van

Prijzen voor volumetrische spanplafonds kunnen niet klein worden genoemd, maar de kosten worden volledig gecompenseerd door de voordelen van dergelijke structuren. Als u niet tevergeefs geld wilt uitgeven, neemt u contact op met betrouwbare en betrouwbare bedrijven. Het wordt niet aanbevolen om de installatie zelfstandig uit te voeren als u niet zeker bent van uw capaciteiten. Beter om deze inspanningen toe te vertrouwen aan professionals die het werk zo snel en efficiënt mogelijk uitvoeren.

Voorbeelden in het interieur

Wij nodigen u uit om vertrouwd te raken met de stijlvolle en originele oplossingen in het ontwerp van 3D spanplafond.

 • Spectaculair plafond en het beeld van een schone en heldere hemel. Voor expressiviteit en realisme wordt het beeld aangevuld met wolken en groene takken. Met zo'n decoratie in de kamer zal de zomer altijd regeren.
 • Decoreren van het plafond in het winkelcentrum. In dit geval wordt het effect van ZD bereikt door het oorspronkelijke frame. Een ideale keuze voor moderne stilistische trends.
 • Kleurrijk volumetrisch plafond in rijke oranje kleur.Fabrikanten gebruikten een glanzend filmmateriaal.
 • Het originele 3D-plafond met een duidelijke fotoprinting in de vorm van de oceaan en een zwerm haaien (lagere hoek). Met zo'n plafond in de kamer heerst een ongewone sfeer.
 • De nachtelijke hemel met heldere sterren en een maansikkel is het perfecte ontwerp voor een slaapkamer.

In deze video vindt u een voorbeeld van het monteren van een geperforeerd 3D spanplafond.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer