Functies van garage verwarming

Garageruimte regelt voor specifieke behoeften. Aan deze behoeften moet worden voldaan door de verwarming van de garage. Maar in ieder geval is het belangrijk om te bepalen op welke manier het meest economisch en veilig is. De juiste aanpak zal de ruimte voorzien van een ideaal verwarmingssysteem.

Speciale functies

Het is noodzakelijk om een ​​verwarmingssysteem te kiezen dat het werk blokkeert in geval van storingen en storingen. Daarom is het overwegen van een goedkope verwarming het overwegen waard, en niet of dit tot ernstige problemen zal leiden. Het handigst is om een ​​economische optie te kiezen die het gewenste temperatuurregime kan bieden met minimaal energieverbruik.

Garage verwarming moet voldoen aan de volgende functies:

 • betrouwbaarheid;
 • weerstand tegen extreme temperaturen;
 • autonomie, die het mogelijk maakt om te blijven verwarmen in afwezigheid van energie.

Het creëren van een economisch garage-verwarmingssysteem is mogelijk met een bekwame benadering van de isolatie van muren, daken, garagedeuren, evenals met een goed ontworpen ventilatiesysteem. Soms is een bekwame regeling van garage-isolatie voldoende om de auto te onderhouden en de motor zonder problemen te starten. Als de garage nog steeds moet worden verwarmd, moet u eerst een projectoptie kiezen.

Voordat het wordt gemaakt, is het de moeite waard om na te gaan welke soorten brandstof mogelijk zijn voor gebruik in een bepaald systeem.

Als brandstof voor de verwarming van de garage kan worden overwogen:

 • vaste soorten (brandhout, zaagsel, steenkool);
 • vloeibare soorten (stookolie, diesel, water);
 • gas;
 • elektriciteit.

Alle soorten brandstof hebben enkele functies die het gebruik van deze of gene apparatuur impliceren. Afhankelijk van het gekozen type, is het mogelijk om dit of dat verwarmingssysteem te maken.

U kunt bijvoorbeeld een garageverwarming goedkoop en snel installeren als u materiaal kiest dat op hout of andere vaste brandstoffen loopt.Apparatuur van dit type wordt niet aanbevolen om te worden geïnstalleerd in de buurt van brandbare materialen die zich in grote hoeveelheden in de garage bevinden. Daarom kunnen hout- of kolenkachels voor de garage geen brandveilige verwarmingsoptie worden genoemd.

Gasketels kunnen in de garage worden geïnstalleerd als een gasleiding is aangesloten op het gebouw. Bij afwezigheid van een centrale gaspijpleiding is het mogelijk om apparaten die op vloeibaar gas werken in overweging te nemen. De ketels hebben verschillende configuraties en zijn ook uitgerust met een automatisch beveiligingssysteem. Het enige belangrijke kenmerk is de onmogelijkheid om een ​​gasfles in de garage op te slaan.

Een andere optie die zijn eigen kenmerken heeft - verwarming met elektriciteit.

De belangrijkste voordelen van de apparatuur:

 • betrouwbaarheid;
 • kleine afmetingen;
 • geen behoefte aan schoorsteen.

Veel opties voor elk type apparaat doen je nadenken over de keuze. Beschouw ze in meer detail.

types

Voordelige manier om de garage te verwarmen - verwarming met vaste brandstof Verwarming in de winter zorgt voor een zelfgemaakte houtkachel. De fabricage van een dergelijke oven is thuis beschikbaar. Het kopen van kant-en-klare apparatuur is niet duur.U moet nadenken over de installatie van de schoorsteen. Het is ook belangrijk om een ​​manier te overwegen om een ​​voorraad brandhout, kolen of andere vaste brandstoffen op te slaan. Het kost tijd om vaste brandstoffen aan te schaffen en de schoorsteen moet periodiek worden gereinigd van roet.

De dikke kachel kan niet alleen werken op vaste brandstoffen, maar ook op diesel. Diesel is tegenwoordig duur, dus afvalbrandstof wordt vaak gebruikt voor dergelijke kachels en het is niet brandveilig. Om de veiligheid te waarborgen, is het de moeite waard de garageketels van binnenlandse fabrikanten te overwegen. Ze worden gekenmerkt door een langere brandtijd, wat de levensduur van de batterij verlengt. Het koper met lange verbranding wordt gekenmerkt door efficiëntie en duurzaamheid. Het enige nadeel van het systeem is de noodzaak van constante monitoring.

Zelfgemaakte buikkachel kan een alternatieve uitrusting zijn. Ze gebruiken met succes tweedehands smeerolie. Ontwikkeling wordt geregeld en gefilterd. Dergelijke apparatuur voegt niet alleen warmte toe, maar ook een specifieke geur. Velen geloven dat voor de garage een onbeduidend moment is.

Varianten van apparatuur die op diesel werkt, zijn in de handel verkrijgbaar.Diesel-luchtverhitters verbruiken een glas brandstof per uur. Wanneer dit warmteoverdracht tot 2 kW ontwikkelt. Er zijn krachtigere uitrustingsopties.

Warmtepistolen worden niet alleen gebruikt voor de garage, maar ook voor industriële gebouwen. Sommige modellen kunnen werken op vaste brandstof of op elektriciteit. De kosten van modellen op de markt variëren afhankelijk van de soorten gebruikte brandstoffen. Je kunt een kit kopen die op verschillende brandstoffen werkt.

Als er elektriciteit in de garage is, kan er een elektrische boiler op worden aangesloten. Deze apparatuur is voldoende voor het verwarmen van de garage, aangezien de gebouwen van dit type meestal klein van formaat zijn. Elektrische verwarming is betrouwbaar en compact. Het vereist geen constructie van de schoorsteen.

Elektrische verwarmingsopties kunnen als volgt zijn:

 • radiator;
 • luchtverhitter;
 • de ketel.

Je kunt een of andere methode kiezen, afhankelijk van hoe lang iemand in de garageruimte is. Bij een zeldzaam bezoek is bijvoorbeeld een paar luchtverhitters voldoende. Bij een lang verblijf in de garage moet u rekening houden met opties voor convectoren of radiatoren.Apparaten van dit type vakmensen worden met de hand gemaakt. Voor elektrische radiatoren bijvoorbeeld voldoende leidingen van geschikte grootte, evenals verwarmingstoestellen. De apparatuur is te koop, maar er moet geld aan worden uitgegeven.

De elektrische boiler is een complex systeem. Het omvat de pijpleidingen en de ketel zelf. Elektrische boilers te koop zijn inductie of elektrode. De eerste optie is duur. Volgens de eigenaars rechtvaardigen de kosten zich echter volledig in de tijd.

Elektrode-ketels zijn goedkoper qua kosten, maar de prestaties van de apparatuur zijn lager. Voor elektrodeapparatuur hebt u antivries nodig. Tegelijkertijd is niet elke "niet-bevriezing" geschikt voor een specifiek apparaat.

Te koop zijn er apparaten geschikt voor het verwarmen van een kleine garage. Bijvoorbeeld infraroodverwarmers. De apparatuur wordt gekenmerkt door het feit dat het objecten verwarmt, waarna objecten warmte afgeven aan de omliggende ruimte. IR-apparaten verbruiken veel energie, dus ze worden als niet erg zuinig beschouwd.

Olie-radiatoren werken volgens het principe van een conventionele convector. De apparatuur kan een kleine ruimte snel verwarmen, tegen een goedkope prijs.

Warmteventilatoren met keramische elementen dienen ook als warmtebron. De kosten van apparaten zijn hoog, maar ze hebben veel positieve kenmerken vanwege het grotere verwarmingsoppervlak.

Het verwarmen van de garage met autonome elektrische apparaten is handig, omdat de apparaten geen professionele installatie vereisen. Ze kunnen op een eenvoudige stopcontact worden aangesloten, dus u hoeft geen coördinatie te hebben met organisaties die stroom leveren. Naast de garage kunnen deze apparaten ook in andere bijgebouwen worden gebruikt, bijvoorbeeld in kassen. Onder de tekortkomingen is het vermeldenswaard de snelle koeling van de lucht na het uitschakelen van het apparaat en de onmogelijkheid om de garage te verwarmen in afwezigheid van energie.

Je kunt de garage verwarmen met batterijen met een circulatiepomp. Aansluitschema's zijn mogelijk met de ketel, maar ook zonder. Het systeem is meestal aangesloten op elektriciteit en wordt verwarmd door een koelmiddel, dat gebruik maakt van water dat circuleert in een gesloten buizenprofiel.

Verwarmde leidingen met heet water geven warmte af aan de omliggende ruimte. Waterverwarming wordt gelegd in de garages, die grenzen aan het huis.Deze optie wordt ook als het meest geschikt voor garagecomplexen beschouwd. Het leggen van pijpen is een vrij dure gebeurtenis. Degenen die genoeg inkomen hebben, gebruiken een met water verwarmde vloer in een privégarage. Het is handig, brandveilig. U kunt geld besparen door de installatie van waterverwarming in de garage met behulp van een conventionele kachel, een pomp aangesloten op radiatoren. Voor zelfinstallatie is dit systeem complex, het vereist kennis en vaardigheden.

Luchtverwarming - zuinig en efficiënt in de winter.

Uitrusting opties:

 • stoom;
 • convector.

In elk geval - winstgevend en economisch. Goed geïnstalleerde luchtverwarming van de garage zorgt voor comfortabele temperaturen op de meest bezochte plaatsen in de kamer. Thermische energie wordt via leidingen en leidingen naar werkplekken afgeleverd. Voor de distributie van warme lucht gebruikte T-stukken, regelaars en meer. Een populair schema kan meer in detail worden beschouwd.

Het systeem werkt dus dankzij de warmtegenerator. Het apparaat moet zijn uitgerust met een temperatuursensor. De apparatuur wordt geïnstalleerd in de garage, op betrouwbare wijze beschermd tegen tocht.Thermische isolatiematerialen elimineren de lekkage van verwarmde lucht.

Installatie van luchtkanalen wordt uitgevoerd onder het dak van de garage. In het hart van de snelweg is gegalvaniseerd staal geïsoleerd. Afzonderlijke leidingen zijn onderling verbonden door een bepaalde methode en verbonden met de ketel. Functioneel zorgt dit type verwarming voor een gerichte stroom warme lucht. Apparatuur voor dergelijke systemen wordt als brandveilig beschouwd. Luchtverwarming in de garage is eenvoudig zelf te installeren. Houd er rekening mee dat convectoren meestal in een muur worden gemonteerd en werken volgens het principe van airconditioning. En de stoomovens die tijdens het werken werken, zuigen de koude lucht in zichzelf en geven deze al verhit af. En daar, en voor andere apparatuur, kunt u het systeem van geleidingsbuizen verbinden.

Het is ook de moeite om in meer detail na te denken over de mogelijkheid om de garage te verwarmen met apparaten die werken aan het sporten. Ovenafvalolie of antivries kunnen zeer efficiënte eenheden zijn. Apparaten zijn in de fabriek of zelfgemaakt. Beide opties zijn populair omdat ze worden gekenmerkt door een eenvoudig werkingsprincipe.

Dergelijke kachels worden heel vaak gebruikt in autodiensten en garagedozen,aangezien apparaten de verwijdering van afvalbronnen vereenvoudigen. Hoewel de ovens niet goedkoop zijn, kost hun verdere exploitatie geen kosten. Dus de brandstofkosten zijn de moeite waard in slechts een paar maanden actief gebruik.

Opslagmonsters van dergelijke kachels omvatten een pyrolyse-verbrandingskamer. Het pakket bevat ook een brandstoftank waarvan de capaciteit voldoende is voor een dag continu gebruik. De brandstof in de productiekachel brandt zonder de geur van brandende olie. Ook inbegrepen is een naverbrander en een bovenste ring voor de constructie van de schoorsteen.

Varianten van duurdere ovens zijn verschillende druppelverbrandingsschema's. Het brandstofverbruik in het systeem is lager en u kunt bijna elke olie, zelfs binnenlandse olie, gebruiken. Druppeldispenser zorgt voor een constante lange termijn verbranding van een bepaald vermogen.

De kachel wordt aangestoken door brandende vodden of rubber aan een speciale kom toe te voegen.

De eerste en tweede soorten constructies die ambachtslieden onafhankelijk van elkaar incarneren. De montagevolgorde van een zelfgemaakte kachel is vrij eenvoudig.

De eerste kamer wordt geassembleerd - het is een rond apparaat, gesloten door een deksel met geboorde gaten.In het apparaat is een pijp geïnstalleerd - de tweede kamer van de oven. Een metalen bodem is aan deze delen gelast en er is een afdekking geïnstalleerd. De tank sluit aan op een pijp. Een deel van de binnenband is eraan vastgelast. Een schoorsteen is gelast aan de bovenkant van de geperforeerde buis.

Een dergelijke kachel kan worden geïnstalleerd op een plat platform van onbrandbare materialen (baksteen, beton). Minerale of synthetische olie kan als brandstof worden gebruikt. Het is ten strengste verboden om benzine, kerosine en oplosmiddelen te gebruiken.

De kachels van het druiptype in de thuisproductie zijn uitgerust met twee tanks. In de ene is er een verbrandingsproces en in de andere accumuleert een brandbaar gas. In de tweede kamer vindt ook verbranding plaats, zodat deze kachels een hoger rendement geven in vergelijking met de eerste optie.

Bovendien worden druppelachtige ovens aangevuld met elementen van apparatuur waarmee u de kachel op de tank kunt aansluiten. Het kan het water verwarmen of voedsel koken.

De eenvoudigste versie van de installatie van een soortgelijk ontwerp - van een gasfles.

Het is verdeeld in vier zones:

 • mengzone;
 • pyrolyse zone;
 • verbrandingszone;
 • naverbranding zone.

In dit geval zijn de bovenste en onderste zones camera's. Beide zijn verbonden door een pijp die binnen is geïnstalleerd. Aan de bovenkant van de cilinder is schoorsteen gemonteerd. Alles, een eenvoudig stand-alone apparaat is klaar.

Warmte in de garage zal zijn, als je apparaten kiest die op gas werken. Voor sommige apparaten is het echter niet nodig om een ​​centrale gasleiding in de buurt te hebben. Apparaten op gas zijn eenvoudig en goedkoop. De eenvoudigste is bijvoorbeeld de brander.

Het apparaat heeft vloeibaar gas nodig dat de warmtewisselaar verwarmt. Er komt warmte uit, en de beweging van warme lucht wordt verzorgd door een ventilator. De brander kan snel een kleine ruimte verwarmen waarin reparaties worden uitgevoerd.

Het gaswarmpistool zal zichzelf beter laten zien op een groter gebied. Automonteurs maken graag gebruik van apparatuur in grote reparatiedozen, ondanks het feit dat dit apparaat nogal gehorig is.

In de uitverkoop kunt u draagbare apparaten vinden die op gas werken. De apparaten worden compleet met automatisering geleverd, naast speciale gasflessen, die de schending van de brandveiligheid uitsluiten.Apparaten bleken niet alleen effectief te zijn in garagedozen, maar ook als thuisapparatuur.

Onlangs zijn katalytische warmtewisselaars wijdverspreid, waarbij een vloeibaar gemaakt gasmengsel het verwarmingselement binnentreedt. Het paneel warmt op en geeft warmte aan de kamer.

Een andere optie voor apparaten op gas is gasconvectoren. De apparatuur is krachtig genoeg om niet alleen een kleine garage, maar ook een magazijn te verwarmen.

Verwarmingsinrichtingen van dit type zijn van twee typen:

 • Open de prestaties. De apparaten hebben aan de voorkant een kijkgaatje waar je de vlam kunt observeren.
 • Gesloten uitvoering. De apparatuur wordt meestal in een muur gemonteerd en ziet eruit als een elektrisch apparaat.

Als u voor dit of dat type apparaat kiest, moet u weten dat het brandveilig moet zijn.

De veiligheid van apparatuur is in de eerste plaats het voldoen aan de regels voor gebruik. Verschillende soorten apparaten voldoen aan bepaalde normen. Als u ze tot één geheel samenvoegt, is elektrische apparatuur de veiligste.

Kachels op gas met een ballon of een register dragen nog steeds een groot gevaar tijdens de werking.

Elektrische kachels van welke aard dan ook vereisen:

 • Naleving van de mogelijkheden van stopcontacten en het aangesloten elektriciteitsnet naar de garage. Het moet bestand zijn tegen de kracht van het apparaat.
 • Naleving van vochtigheidsindicatoren. In de garage mag niet vochtig zijn. Dit fenomeen kan bijvoorbeeld optreden bij een scherpe overgang van negatieve naar positieve temperaturen.

Gasdiesel, benzine en andere soorten kachels moeten voldoen aan de volgende normen:

 • absoluut strak zijn, anders zal lekkage van vloeibare brandstof leiden tot brand;
 • te worden uitgerust met een schoorsteen, anders kan er vergiftiging optreden door verbrandingsproducten;
 • zijn uitgerust met een ventilatiesysteem, anders zal er een tekort aan zuurstof in de kamer zijn.

Als de basis van de keuze van het apparaat om veiligheid te leggen, is het beter om elektrische opties te verkiezen. Als de basis van keuze - de prijs, kies dan dieseleenheden.

Tips en trucs

Deskundigen adviseren om een ​​kachel voor de garage te kiezen in overeenstemming met de capaciteit. Hoe groter deze indicator, hoe groter het gebied dat het apparaat kan verwarmen. Om het vereiste vermogen ongeveer te berekenen, wordt het aangeraden om het oppervlak van de kamer te berekenen en het resulterende cijfer met acht te vermenigvuldigen.

Het resultaat is een schatting, want voor nauwkeurige berekeningen is er een speciale formule met indicatoren zoals vermogen (kcal / h) (N), volume (kubieke meter) (V), temperatuurverschil (buiten en binnen) (dT), warme lucht dispersie coëfficiënt (K), waarvoor de volgende waarden worden geaccepteerd:

 • 0.6-0.9 - in aanwezigheid van thermische isolatie;
 • 1-1.9 - terwijl de garagedeur en betonnen muren worden geïsoleerd;
 • 2-2.9 - bij afwezigheid van isolatie en betonnen muren;
 • 3-3.9 - met metalen poorten en wanden.

De formule is als volgt: N = V * dT * K.

De berekening voor de garage 7 * 4 * 3 meter, geïsoleerd van alle kanten en met een afzuigkap ziet er als volgt uit:

V = 84 cu. m

Bijvoorbeeld, bij een temperatuur van min 20 graden in de garage zou rond nul moeten zijn, dan is dT - 20. Voor een verwarmde garage is K gelijk aan 1,5. We overwegen:

N = 84 * 20 * 1,5 = 2520 kcal / uur.

Om de waarde in W om te zetten, lossen we een ander voorbeeld op, aangezien 1 W = 0,86 kcal / uur of 1 kcal / uur = 1,163 W, dus onze waarde in BT is de volgende - 2930, 76. Een kachel met een dergelijk vermogen verwarmt de kamer naar de set temperatuur gedurende een uur. Trouwens, de prijs van apparaten hangt nauw samen met macht.

Secundaire waarden zijn functionaliteit en het land van herkomst. Als een functionele, bijvoorbeeld, kunnen er toezichthouders, evenals een elementair systeem van veilige automatisering.

De eenvoudigste oliekachels met een capaciteit van 2900 W zullen bijvoorbeeld 3500-4000 roebel kosten. Apparaten met meer vermogen kosten ongeveer 5.000 roebel, maar met exact berekende cijfers moet u niet te veel betalen.

Als de financiën het toelaten, is het beter om modellen te kiezen voor apparatuur die werkt op gas met een gesloten type verbrandingskamer. Apparaten met een vermogen tot 4W kunnen worden gekocht voor een prijs van 12.000 roebel. Duurdere dieseluitrusting met dezelfde capaciteit. Apparaten kunnen worden gekocht voor een prijs van 28.000 roebel.

Snel en goedkoop kunt u met uw eigen handen een apparaat met de vereiste stroom assembleren. Om de apparatuur te maken, hebt u pijpen, radiatoren en andere onderdelen nodig. Dit is ook een verspilling, maar ook arbeidskosten, evenals de verplichte beschikbaarheid van vaardigheden. Anders is het beter om de nodige berekeningen te maken en de economische voordelen te zien van het kopen van een fabrieksverwarmer. Deze apparaten zullen veel betrouwbaarder zijn.

Hoe je in de garage met je eigen handen kunt verwarmen, zie onderstaande video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer