Vellen met elastiek: welke maten zijn en hoe kies je de juiste maat?

De laatste jaren op de markt voor huishoudelijke producten winnen aan populariteit bladen voor bedden met elastische banden. Ze hebben een aantal voordelen ten opzichte van gewone vellen, maar u moet zich wel goed voorbereiden op de aanschaf. Ons artikel is gewijd aan het groottebereik van dergelijke producten en de kenmerken van hun keuze.

Functies en voordelen

Het voor de hand liggende en belangrijkste verschil tussen zo'n vel en de gebruikelijke is de aanwezigheid van een elastische band, die in de stof rond de omtrek wordt genaaid. Een gum in het laken is nodig om 's morgens verfrommeld linnen niet te detecteren en geen ongemak te ervaren door contact met het matras. Wanneer de vellen voortdurend naar beneden bewegen, wordt het matras sneller vies en is wassen niet gemakkelijk en duur.

Dit laken hoeft niet telkens onder het matras of tussen de muur en het matras te worden bijgevuld telkens wanneer u van beddegoed verandert.Het is niet nodig om verschillende ophangingen te maken om de vellen op hun plaats te houden.

De laatste wordt vaak door ouders gebruikt voor kinderbedjes, omdat kinderen hun slaap bijzonder actief kunnen omkeren, maar extra apparaten kunnen letsel veroorzaken als ze uit de matras steken of de matras, het bed en het beddengoed beschadigen. Een vel met een rubberen band lost al deze problemen op.

Het is echter niet altijd mogelijk om dergelijk beddengoed te gebruiken. Voor dergelijke bedlakens is het noodzakelijk dat de matras gemakkelijk van het bed kan worden gescheiden, omdat het principe van het product is dat de randen vanaf de bodem aan de matras blijven kleven en de rubberen band niet toestaat om los te breken en naar boven te gaan. Daarom, als uw matras deel uitmaakt van het bed, moet u andere opties gebruiken. Bovendien, vanwege het kleine aantal opties voor dergelijke bladen, vaak de kwestie van het kiezen van de grootte. Het laken moet immers op de matras passen en het verschil tussen 70 en 80 bij 180 of 190 cm kan aanzienlijk zijn.

Grootte bereik

Het omvangsprobleem wordt geleidelijk opgelost door de opkomst van steeds meer nieuwe modellen. Er zijn al enkele bedden (90x200, 160x80, 80x200 cm), tweepersoonsbedden (120x190, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm), "euro" (220x240, 200x220 cm), 200x200 cm vierkanten, enz. Voor babybedjes, meestal afmetingen zijn 70x160, 80x160 en 120x60 cm.

Om de juiste maat van het blad te kiezen, meet u niet alleen de omtrek van het matras, maar ook de hoogte. Immers, het gebied van het blad vangt het op, en een onvoldoende lengte kan de normale spanning verstoren en leiden tot een snelle achteruitgang van het tandvlees.

In de regel maken fabrikanten van bedlinnen een tabel met maten die u kunt raadplegen voordat u ze koopt.

De nuances van keuze

Nu kunt u voor elke smaak een blad ophalen. De moderne markt voor slaapcomfort biedt een breed scala aan kleuren, modellen met prints en zelfs de mogelijkheid om patronen op bestelling af te drukken. Daarnaast zijn er volledige of gedeeltelijke sets van beddengoed, waaronder een laken, kussenslopen en een dekbedovertrek of gewoon een laken en kussenslopen.

De vellen zijn verschillend en het materiaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging. Niet goedkoop, maar zeer functionele optie - matraskussen gemaakt van vochtbestendige pluche of andere vergelijkbare stof. Een dergelijk model als de waterdichte DRY Plush 80x190 Ormatek is perfect geschikt voor eenpersoonsbedden van zowel volwassenen als kinderen.

In de kinderkamer zijn dergelijke producten vooral relevant., omdat ze een extra bescherming tegen "kinderlijke verrassing" zullen worden en schade aan het matras en de noodzaak voor het drogen op de lange termijn zullen voorkomen.Pluche is in dit geval ook goed omdat het hypoallergeen is en de machinewas perfect verdraagt.

Voor liefhebbers van speciaal comfort zijn er badstof of zachte gebreide vellen.en ook opties van satijn, velours en fluweel. De meest goedkope en praktische modellen, die ongeveer 1000 roebel kosten, zijn gemaakt van grof calico en katoen. Maar de vellen van 100% polyester is beter om niet te kiezen of het doen met de nodige voorzichtigheid, het controleren op kwaliteit. Ze kunnen huidirritatie veroorzaken en zijn van korte duur om te gebruiken.

Vergeet niet dat goedkoop niet altijd nuttig en van hoge kwaliteit is.

Zie de volgende video voor informatie over het vouwen van een vel over een elastische band.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer