Hoe vaak moet ik het beddengoed vervangen?

Het is altijd een genot om te slapen op beddengoed dat stinkt. Voor een volledige en comfortabele nachtrust, moet speciale aandacht worden besteed aan de netheid. Hoe vaak moet je van kleding veranderen en hoe je je kleding moet wassen? Antwoorden op alle vragen in ons materiaal.

Hoe is de was bevuild?

Gemiddeld brengt ieder van ons acht uur per dag in bed door. Dat is hoeveel tijd nodig is voor een volledige en gezonde slaap. Om een ​​droom aangenaam en comfortabel te maken, verwerft elke persoon een comfortabel bed, hoogwaardige matrassen, kussens en dekens. Speciale aandacht wordt besteed aan de keuze van bedlinnen.

Een set linnen moet van hoge kwaliteit en natuurlijk zijn, omdat het onze slaap direct beïnvloedt.

Ondanks het feit dat 's avonds een persoon een douche of een bad neemt, is het beddengoed nog steeds verontreinigd en moet het regelmatig worden vervangen. Hoe en waarmee worden lakens en andere accessoires vervuild?

Het meest fundamentele probleem van alle huizen en appartementen is stof. Stof hoopt zich niet alleen op meubels en verschillende voorwerpen op, maar ook op bedlinnen. Natuurlijk is het bijna onmogelijk om deeltjes stof op lakens of kussenslopen te onderscheiden, maar dit betekent niet dat ze er niet zijn. Elke ochtend kan het vullen van het bed, het schudden van een deken of een laken worden vervangen, zoals in de stofkolommen van de zon stijgen. Stof is een ernstig allergeen dat het lichaam kan schaden. Vooral gevoelig voor het lichaam van haar kinderen.

De huid van een persoon draagt ​​bij aan de snelle besmetting van beddengoed. Als een persoon gewend is te slapen zonder pyjama, zal het huidvet vrij snel worden opgenomen in lakens en kussenslopen, vooral in het hete seizoen, wanneer het lichaam zweet. De huid wordt meestal bijgewerkt. Kleine delen van de geile omslag blijven ook in bed liggen. Het is natuurlijk onmogelijk om ze te zien, ze zijn erg klein. Om deze redenen verandert beddengoed van kleur, is er een onaangename geur en vlekken. Dergelijk besmet ondergoed kan een jeuk of een allergische reactie veroorzaken.

Vuildeeltjes kunnen nog steeds op het lichaam achterblijven, bijvoorbeeld als u het lichaam gewoon afspoelt met water, zonder zeep en washandje en niet wast.Als u op weg naar de slaapkamer geen slippers draagt, komt al het vuil van uw voeten op bedlinnen terecht en dit is nog een reden voor de vervuiling.

Fans van het eten van koekjes voor het slapengaan of het drinken van koffie in de ochtend in bed vervuilen hun bed met voedseldeeltjes. Hoe voorzichtig je niet zou eten, kleine kruimels kunnen nog steeds op het bed blijven.

Als er huisdieren in het huis zijn, vallen de stukken wol en dons op de linnen sets. Dit zal natuurlijk een negatieve invloed hebben op de netheid van de vellen.

Alle bovengenoemde factoren hebben niet alleen invloed op de netheid van linnengoed, maar ook op de gezondheid. Wetenschappers hebben aangetoond dat er veel verschillende micro-organismen in beddengoed aanwezig zijn, wat bijna onmogelijk is om van te ontdoen.

Als het bedlinnen niet op tijd wordt vervangen, wordt de situatie verergerd, de bacteriën verspreiden zich met dubbele kracht. Dit alles zal de algehele gezondheidstoestand nadelig beïnvloeden, het immuunsysteem verzwakken en allergieën veroorzaken.

Optimale regelmaat van setwissel

Velen vragen zich af hoe vaak beddengoed thuis moet worden vervangen? Natuurlijk, hoe vaker je dit doet, hoe beter voor jou.Een tijdige verandering van bedlinnen zal een comfortabele en volledige slaap kunnen bevorderen. Binnen vijf of zes dagen is het weefsel gemakkelijk verstopt met stofdeeltjes en stopt het met "ademen".

Dientengevolge, kan een persoon ongemak tijdens slaap voelen, zwetend vaker en overvloediger. Verontreinigd ondergoed heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de algemene gezondheidstoestand, maar ook voor de gezondheid van de huid. Na het slapen kunnen huiduitslag, irritaties, enzovoort verschijnen op dergelijk ondergoed.

Vanwege de vervuiling van de set, is een volledige slaap verstoord, de persoon zal zich 's morgens moe en geïrriteerd voelen.

Voor volwassenen

Volwassen mensen moeten hun beddengoed een keer per week verversen. Dit is als de persoon volledig gezond is. In het geval dat de patiënt in het huis is, die constant in bed ligt, moet de set om de twee dagen worden vervangen. Als u iets op een vel morst of er verschijnt een vlek op het wasgoed, moet de hele set onmiddellijk worden vervangen.

Gezien het feit dat het laken en het kussensloop veel vager worden dan het dekbedovertrek, kan het elke tien of veertien dagen worden vervangen.

Trouwens, de frequentie van de verandering van linnen is afhankelijk van het seizoen. Bijvoorbeeld, in het hete seizoen, wanneer het lichaam veel zweet, kunt u om de twee of drie dagen sets verwisselen, anders is er een zware en onaangename geur.Bovendien zijn in de zomer en de lente de ramen in het huis meestal geopend. Daarom komt er veel stof en vuil in de kamer. In de winter kunt u om de tien dagen van kleding wisselen.

Voor kinderen

Het lichaam van het kind is heel anders dan een volwassene. Om deze reden zijn er bepaalde normen en richtlijnen voor hoe vaak kleding in een kinderbed moet worden vervangen.

Baby's jonger dan een jaar oud wordt geadviseerd de set linnen elke vijf dagen te vervangen. Natuurlijk, in het geval dat de pasgeborene het blad smeert, moet u onmiddellijk veranderen. Hetzelfde geldt voor beddengoed van kleuters.

Kinderen van zeven jaar en ouder moeten eenmaal per week van bedvervanging wisselen. In dat geval, als het kind ziek is, moet de verschuiving om de andere dag worden uitgevoerd.

Wanneer een kind ziek is, heeft hij koorts en in een droom zweet hij veel, de kussensloop en het laken moeten elke keer nadat hij slaapt worden vervangen. De baby moet in schone en droge kleding slapen.

Tieners, gezien hun leeftijdsgebonden veranderingen, moeten hun beddengoed elke vijf tot zes dagen vervangen. Naast de noodzaak voor ouders om beddegoed op de bedden van hun kinderen tijdig te vervangen, moet de persoonlijke hygiëne van baby's worden gecontroleerd. Kinderen gaan vaak naar bed zonder te douchen of hun gezicht te wassen.Dit alles zal de gezondheid, immuniteit en reinheid van linnen negatief beïnvloeden.

Wasregels

Om ervoor te zorgen dat alle beddengoedsets in perfecte staat zijn, moeten ze goed worden gewassen. Er zijn een aantal subtiliteiten die elke gastvrouw moet weten.

 • Voordat u begint met wassen, moet u de samenstelling van de stof en aanbevelingen voor het wassen van de set controleren. Alle kenmerken van de stof, de samenstelling en de wijze van wassen moeten worden vermeld op een speciaal label of bedlinnenlabel. Elke stof vereist een individuele benadering van zichzelf en hiermee moet rekening worden gehouden.
 • In het geval dat een set van linnen volledig van katoen of linnen is gemaakt, moet het worden gewassen op een temperatuur van niet meer dan 60 graden.
 • Kleursets moeten niet op te hoge temperaturen worden gewassen, dit zal de kwaliteit van de producten negatief beïnvloeden. Beter te beperken tot 40 graden. Bovendien is het voor dergelijke sets het beste om speciale reinigingsmiddelen te gebruiken die geen actieve bleekmiddelen bevatten. Dergelijke aanbevelingen helpen de oorspronkelijke kleur van de kit gedurende lange tijd te behouden.
 • Om te voorkomen dat sneeuwwitte stoffen hun uiterlijk verliezen,het wordt aanbevolen om tijdens elke wasbeurt nogal wat bleekmiddel toe te voegen. Bleekmiddel, dat chloor bevat, is uitstekend voor witte stoffen. Zo'n tool retourneert niet alleen witheid, maar helpt ook schadelijke organismen te vernietigen.
 • Producten gemaakt van stoffen zoals zijde moeten in een speciale modus worden gewassen. De zijden set kan alleen worden ververst met de delicate wasmodus. Het is beter om de spin uit te zetten, omdat dit de stoute textielvezels bederft. Bovendien is het de moeite waard eraan te denken dat zijdeproducten niet bestand zijn tegen herhaaldelijk wassen, dus deze sets moeten minder vaak worden gebruikt.
 • In het geval dat het wasgoed sterk vervuild is, is het beter om het eerst te laten weken en pas dan met wassen.
 • Kussenslopen en dekbedovertrekken worden aangeraden om aan de verkeerde kant te worden gewassen.
 • Als u net een nieuwe set beddengoed hebt gekocht, moet u voordat u het goedmaakt, het wassen in de aanbevolen modus. Vóór de verkoop is de stof geïmpregneerd met speciale middelen die irritatie of een allergische reactie kunnen veroorzaken.
 • Het gewassen wasgoed mag niet lang in de bak of in de trommel van de wasmachine achterblijven. Het moet onmiddellijk worden gedroogd.In dat geval, als je het minstens een uur of twee in de natte, verkreukelde vorm laat, zullen de lakens en kussenslopen beginnen te rekken. Als gevolg hiervan zal een onaangename geur verschijnen, de vezels van het weefsel zullen beginnen te verslechteren. Wanneer er geen aparte wasdroger in het huis is, kunt u deze op speciale metalen drogers hangen. Het wordt aanbevolen om kleding thuis te drogen, omdat het is bedekt met onmerkbare stofdeeltjes op straat.
 • Het is mogelijk om kleding op straat te drogen, in de open lucht in het geval dat u buiten de stad of in een privé huis woont. Het is vooral goed om kleding te hangen na regen, als er praktisch geen stof in de lucht is.
 • Kleur en heldere producten worden niet aanbevolen om te laten in direct zonlicht, omdat de stof meer vervaagd en lelijk zal worden.
 • Nadat de hele set is uitgedroogd, moet je al het beddengoed strijken en het voorzichtig op een schone plank in de linnenkast vouwen.
 • Om de kleding gemakkelijker te strijken te maken en er zijn geen plooien of plooien over, moet het strijken worden gestart terwijl het nog een beetje nat is.
 • Als het beddengoed van felle kleur is of borduurt, moet het alleen aan de verkeerde kant worden gestreken.Met deze manier van strijken kunt u de kleurverzadiging lang behouden.

De methode om kleding te wassen - in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer