Zwart linnengoed: kenmerken van keuze en gebruik

De moderne mensheid heeft geen vooroordelen en gelooft daarom al lang niet in tradities, magie en 'energievelden'. Als consumenten, voordat ze probeerden te vermijden om zwart beddengoed te kopen, nu dergelijke sets behoorlijk populair zijn geworden.

Kopers hebben dit linnengoed eindelijk waardig gewaardeerd, want dit is een echt meesterwerk van de textielindustrie, dat elegant in het ontwerp van elk interieur past.

Speciale functies

Voordat je beddengoed van die kleur koopt, Het is de moeite waard om kennis te maken met de kenmerken en voordelen van zo'n set.

 • Volgens psychologen worden zwarte beddegoedjes gekozen door mensen die gesloten zijn, maar tegelijkertijd weten wat hun waarde is. Zwart wordt vaak geassocieerd met rouwen en zeer ijdel.Mensen interpreteren de houding tegenover zwarte kleur verkeerd, die sinds de oudheid is geleid. In feite symboliseert dit kleurenschema iets mysterieus en ongewoons.
 • Overdag, voordat de ogen van een man veel heldere kleuren flitsen. Misschien merkt hij dit zelf niet, maar zijn ogen raken al snel moe van de overvloed aan verzadigde kleuren. Daarom, thuis kijkend naar de zwarte kit, zullen de gezichtsorganen ontspannen en genieten van gelijkmatige tonen.
 • Natuurlijk is zwart beddengoed de keuze van diegenen die liever de nacht doorbrengen in plaats van tv te kijken. Temperamentvolle zwarte kleur prikkelt en duwt seksuele gedachten, wekt ongewone fantasieën op.
 • Zwart is al lang de overhand in het interieur van appartementen en huizen van succesvolle mensen. Dit is de kleur van chic en luxe: het ontwerp in donkere kleuren ziet er duur en elegant uit. Beddengoed van deze kleur zal ook een indicator zijn van de verfijnde smaak en degelijkheid van de eigenaars.
 • Een ander voordeel van deze optie is bruikbaarheid. Willekeurige vlekken zijn onzichtbaar op de zwarte kleur, en als ze zijn, kunnen ze gemakkelijk worden gewassen.

Hoe te kiezen

Bij het kiezen van zwart beddengoed moet u op verschillende criteria letten.

afmeting

Het is belangrijk om van tevoren alle parameters van beddengoed te kennen. Als de kussens vierkant zijn, moet u kussenslopen van 70 * 70 cm kopen, voor rechthoekige kussens zijn producten van 50 * 70 cm geschikt.Voor een matras wordt het aangeraden om aan beide zijden een laken te kopen met een minimum van 10 cm. Dekbedovertrek moet overeenkomen met de grootte van de deken of meer dan 5 cm lang en breed zijn. Als het productlabel aangeeft dat het dekbedovertrek de parameters 200 * 220 cm heeft en in feite iets groter is, dan is dit een marge voor krimp, die kan oplopen tot 15 cm.

Voor een wieg is een zwarte set absoluut niet geschikt: hij kan een kind bang maken.

materiaal

Het mooiste en meest elegante zwarte beddengoed is gemaakt van satijn en zijde. Dit is een soepel en briljant materiaal, dat met zijn glans en sprankeling het huis een zekere luxe geeft. Deze stoffen zijn echter erg duur en niet voor iedereen beschikbaar. Kies je voor grof calico, katoen of satijn, dan is het wasgoed niet meer zo chique, en zelfs, integendeel, vult de kamer met een aantal rituele motieven. Als de satinenset echter niet eentonig is, maar met tekeningen, zal het probleem worden opgelost. Het is beter om linnen achter te laten met een kraag op de rand - het zal ook rouwgedachten brengen.

Over het algemeen is satijn een geweldig alternatief voor dure zijde. Het doek van dit materiaal verschilt qua duurzaamheid en duurzaamheid en is ook verkrijgbaar voor de prijs. Zwart linnen van satijn-jacquard ziet er erg mooi uit. Het is zacht en soepel materiaal. De set zal origineel schijnen en schijnen met schaduwen van zwart en grijs in de zon, en 's nachts zal je heel zachte en romantische dromen geven.

prijs

Neem geen goedkope set, want dit materiaal is hoogstwaarschijnlijk van zeer lage kwaliteit. 'S Ochtends wakker worden, kan de eigenaar van low-grade lingerie zwarte vlekken op de huid opmerken.

Bovendien wordt na verloop van tijd de verf weggespoeld, wat erg opvalt op een zwarte achtergrond. Dit geeft het bed een rommelige en onesthetische uitstraling.

fabrikant

Vertrouw alleen op een fatsoenlijke fabrikant. Dit geeft op de tag de belangrijkste kenmerken aan: samenstelling, weefseldichtheid, informatie over uzelf en aanbevelingen voor het wassen. Het beste linnen is het linnen uit Turkije. Van binnenlandse fabrikanten is het raadzaam om sets uit Ivanovo te kiezen. Als de keuze viel op een zijden zwarte set, dan is de meest gewenste optie ondergoed uit China: er is geen gelijke in de productie van zijde aan Chinese meesters. Naast hoogwaardige zijdeproducten bieden Turkije enJapan.

ontwerp

Als je naar de winkel gaat voor zwart linnengoed, is het erg belangrijk om een ​​set met een geschikt ontwerp te kiezen. Het moet aangenaam zijn om te slapen, en misschien is dit alleen als de lakens en dekens aangenaam zijn voor het oog. Er zijn verschillende populaire ontwerpopties.

shadeless

Dit is een heel mooi en presentabel linnen, maar het zal zo'n effect alleen creëren als het gemaakt is van glanzende zijde of satijn. Effen linnen matte stof kan een rituele sfeer geven, dus het is beter om af te zien van de aankoop.

Zijde past in elk interieur, omdat zwart een klassieker is.

Zwart en rood

De perfecte combinatie: gepassioneerd, temperamentvol, gepassioneerd! Lingerie voor degenen die elk moment van het leven op prijs stellen en klaar zijn om te genieten van de liefde in hun vrije tijd. Dit linnen bevrijdt, brengt samen, onthult nieuwe gevoelens, past zich aan voor experimenten. Rode rozen op een zwarte achtergrond zien er erg erotisch uit.

Zwart en wit

Een andere klassieke combinatie. Meer geschikt voor serieuze mensen die de strengheid en het minimalisme in het interieur verkiezen.

Een dergelijk contrast past perfect in het chique en rustige ontwerp van de ruimte.

Met heldere inserts

Over het algemeen wordt zwart harmonieus gecombineerd met alle tinten en wint in contrast met bijna alle tonen. Blauwe sterren, felgele en blauwe bloemen, expressieve paarse harten, gouden abstracte vormen - dit alles ziet er geweldig uit tegen een zwarte achtergrond.

Onderhoudsinstructies

Voor zwart ondergoed om lang te dienen en er altijd als nieuw uit te zien, Sommige zorgregels zijn vereist.

 • Laat huisdieren niet op bed liggen. Hun wol is goed zichtbaar op het zwarte canvas en het is erg moeilijk om wat stoffen af ​​te pellen.
 • Zorg ervoor dat u voldoet aan alle vereisten voor wasproducten die op het etiket staan ​​vermeld.
 • Om te voorkomen dat de zwarte stof andere dingen besmeurt, is het noodzakelijk om de set gescheiden van het wasgoed van een andere kleur te wassen.
 • Om de levensduur te verlengen, wordt aanbevolen om te spoelen.
 • Tijdens het wassen moeten alle ritsen en knopen op kussenslopen en dekbedovertrekken worden bevestigd.

beoordelingen

In de regel worden veel positieve recensies geassocieerd met het verfijnde ontwerp van de zwarte set, vooral als het zijden ondergoed is. Sommigen praten over de magische component van deze kleur, die erg afstemt op een gezonde slaap,zwart is de kleur van de nacht.

Velen waren in staat om de intieme sfeer, gemaakt onder invloed van zwart beddengoed, te waarderen. Bovendien past de kit perfect in een helder interieur, waardoor overdreven expressieve kleuren worden verzacht.

  Onder de negatieve recensies hebben de meeste betrekking op de heilige aard van zwart. Sommige mensen zijn er nog steeds zeker van dat slapen op zwart een slecht voorteken is. Daarom weigeren ze dergelijke kleding te kopen, dit overtuigend en meer redelijke consumenten. Er is ook een mening dat de zwarte satijnen stof tijdens de eerste wasbeurten werpt, maar waarschijnlijk hadden de klanten in dit geval geen geluk, omdat ze materiaal van lage kwaliteit kregen.

  Hoe de kleur van linnen te kiezen, beschreven in de volgende video.

  Comments
  auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer