Kenmerken van bamboe beddengoed

Vereisten voor het ideale bedlinnen: het moet worden genaaid van natuurlijk textiel, aangenaam aanvoelen en praktisch in actief gebruik. Bamboevezelpakketten combineren al deze kwaliteiten met volle teugen. Het enige nadeel van dergelijke producten is de hoge kosten.

Maar de nacht doorgebracht op de bamboeblad zal je overtuigen van de juiste keuze en zal je geen moment laten spijt hebben van het geld dat je hebt uitgegeven.

Productietechnologie

Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld: het voegt een hoogte van 20 tot 40 meter toe in een maand. Voor het fokken van de Aziatische reus is het gebruik van meststoffen niet vereist, wat een gunstig effect heeft op de eigenschappen en het milieu.

Deze waardevolle cultuur groeit uitsluitend in de natuurlijke omstandigheden van de tropen en subtropen. Heeft geen extra water en verzorging nodig.Het heeft kenmerken in de vorm van versnelde groei en de opkomst van een nieuwe stam in plaats van de snede. Analogons van deze plant in de natuur bestaan ​​niet.

In het Oosten symboliseert bamboe al lang de eeuwige jeugd en ontembare energie. Het toont buitengewone sterkte, die wordt weerspiegeld in de kwaliteitskenmerken van het afgewerkte bamboemateriaal.

Voor het maken van natuurlijke vezels wordt milieuvriendelijk bamboehout gebruikt. In de textielindustrie wordt het op dezelfde manier gebruikt als katoen, wol, zijde en linnen.

Voor het naaien van bedlinnen heeft materiaal nodig van de jonge scheuten van bamboe, die op grote schaal wordt gedistribueerd in Azië. Op basis van het resultaat ondergaat het ruwe materiaal een bepaald type verwerking: een eenvoudige mechanische methode of een reductiemethode.

In het mechanische proces wordt het ruwe bamboemateriaal opgesplitst in zeer dunne vezels. Van hen blijkt de dunste, maar dichte en sterke draad.

Verwerking door middel van de reductiemethode omvat het malen van hout met de daaropvolgende toevoeging van een alkali-oplossing om de samenstelling van een lijmachtige textuur te verkrijgen. Het wordt in het zure medium geperst via speciale micro-aperture zeven,en vervolgens onderworpen aan drogen. Als resultaat wordt bamboe pulp hersteld en wordt een gelijmde bamboestreng gemaakt.

ohDe basis van het beschreven productieproces is milieuvriendelijk en vindt plaats zonder het gebruik van schadelijke en gevaarlijke chemische additieven.

Het canvas zelf voor het snijden en naaien van bedlinnen bestaat uit dunne, dikwijls dik geweven elastische vezels. Hoe dunner de draadstructuur, des te zachter aanvoelt het afgewerkte materiaal. En dankzij de vezelweefseldichtheid is de bamboestof opmerkelijk vanwege de gladheid en het glanzende oppervlak aan de voorkant.

Bovendien is de Aziatische plant een natuurlijk antisepticum, in de vezels waarvan de meeste bacteriën afsterven.

Sterke en zwakke punten

Het bamboevezelmateriaal heeft onmiskenbare voordelen. op voordelige wijze onderscheiden van andere weefsels:

  • hypoallergene samenstelling;
  • antibacteriële eigenschappen. Het vermogen om de huid te regenereren tijdens ontstekingsprocessen;
  • gunstig effect op het lichaam als geheel;
  • slaat geen statische elektriciteit op;
  • absorbeert een groot percentage vocht;
  • verschilt in de verhoogde damppermeabiliteit;
  • poreuze vezels zorgen voor vrije luchtcirculatie in het weefsel;
  • de samenstelling is nuttig vanwege de aanwezigheid van bamboehoning, aminozuren, pectine en vitamine E;
  • uitstekende thermoregulatie;
  • gelijkenis van weefsel met natuurlijke zijde volgens tactiele sensaties en externe indicatoren.

Bamboevezel wordt beschouwd als het meest veelbelovende en gezonde materiaal van de huidige eeuw. Ondergoed verliest zijn unieke eigenschappen niet, zelfs niet na honderden wasbeurten. Dat is de reden waarom het enige nadeel van de stof de hoge kosten is, wat volkomen gerechtvaardigd is bij het gebruik van het bed voor het beoogde doel.

zorg

Bamboevezel heeft een uitstekend vermogen om vocht te absorberen, maar tegelijkertijd hoopt het geuren op. Daarom moet het beddengoed regelmatig en op de juiste manier worden gewassen. Lees voor het wassen zorgvuldig de onderhoudsinstructies op de verpakking van het product. Een hoogwaardige fabriekskit bevat zeker alle belangrijke informatie die u zal helpen te achterhalen hoe u uw wasgoed moet verzorgen. Bamboevezel heeft een delicate was nodig in de handmatige modus, bij voorkeur in koud water.Maar moderne wasmachines hebben de functie van een zachte modus en de mogelijkheid van minimale spinning of het uitschakelen van de laatste procescyclusoptie.

Moderne bamboekits worden perfect gewassen op 30 graden Celsius en in een trommel bij 400 toeren per minuut gedragen.

Voor het wassen in de automatische modus, wordt het wasgoed in de binnenste buitenste staat in de trommel geplaatst. Alle beschikbare knoppen en ritsen moeten worden dichtgeknoopt om de stof niet te beschadigen en de set lang in de oorspronkelijke vorm te houden. Vul de trommel van de wasmachine niet te strak. Het is beter om het halfvrij te laten voor beter spoelen en spoelen. Poeders mogen geen bleekmiddelen bevatten en mogen niet agressief van samenstelling zijn. Een fijn wasmiddel voor het wassen van gekleurde items werkt het best. Dit zorgt ervoor dat het patroon op de stof en de verzadiging van kleuren blijft.

Bamboedoek is niet geschikt om in de machine te drogen! Na verwijdering uit de trommel moet dergelijk beddengoed onmiddellijk worden opgehangen. Indien mogelijk wordt aanbevolen om horizontaal te drogen uit direct zonlicht. Hiervoor moet je het wasgoed aan de voorkant uitdraaien.Bamboe beddengoed is niet gestreken! Het strijken bij een hoge temperatuur beïnvloedt de "ademende" eigenschappen van de poreuze vezel nadelig.

Als hij zich aan deze aanbevelingen houdt, behoudt hij bij het eenmaal per week wassen van een set zijn unieke eigenschappen, ideaal voor een comfortabele nachtrust.

opslagruimte

Het is beter om beddengoed op de bovenste planken in de kast te bewaren. Het is erg handig om elke set afzonderlijk te vouwen, met behulp van een van de kussenslopen. De vellen worden dus niet vastgeklemd en er is veel vrije ruimte voor ander beddengoed. Een goede oplossing zou zijn om kleding met elke smaak op te slaan, omdat bamboevezel geuren perfect absorbeert. Een aangenaam fris aroma zal helpen om te ontspannen in bed voordat je naar bed gaat. U kunt de geurbestrijdende eigenschappen van natuurlijke ingrediënten gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld lavendel, jeneverbes, sinaasappelschil, kaneelstokjes voor de geur.

Naleving van de regels voor de verzorging van linnengoed, zal hem jarenlang helpen om kleur, zachtheid en zachtheid te behouden.

selectie

Nog niet zo lang geleden werd bamboe beddengoed op de textielmarkt exclusief in natuurlijke kleuren gepresenteerd: grijs, olijf, beige en hun tinten.Maar de moderne industrie ontwikkelt zich net zo snel als bamboe groeit in de tropen. Daarom bieden fabrikanten tegenwoordig sets van verschillende kleuren, met verschillende patronen en patronen in verschillende stijlen. Inclusief kopers kunnen een set linnengoed voor het bed kopen met afbeeldingen met 3D en 5D. Bovendien wordt de helderheid van de kleuren na vele wasbeurten en drogen op de stof in zijn oorspronkelijke vorm bewaard.

beoordelingen

Bamboesets zijn de eerste keuze voor mensen met allergieën en mensen die vatbaar zijn voor inflammatoire huidziekten. Natuurlijk antisepticum heeft een gunstig effect op de conditie van de huid en is niet gecontra-indiceerd voor iedereen, zelfs jonge kinderen. Mensen met een gevoelige reactie op kunstmatige materialen houden van bamboe beddengoed omdat het hen een zorgeloze en diepe slaap geeft. Velen die ooit een set linnen voor een bed van bamboelinnen hebben gekocht, hebben de neiging om een ​​extra deken en een kussen met een soortgelijke vulling te kopen. Deze set is erg licht, hygroscopisch en neemt weinig ruimte in tijdens opslag.

Bovendien, onder het dekbedovertrek van bamboemateriaal, bevriest u niet en zweet u niet.Uitstekende thermoregulatie van de stof geeft comfort aan het lichaam bij elke temperatuur.

In de praktijk is het moeilijk om op het eerste gezicht te zorgen voor het bed van de vezels van een Aziatische plant. Je hoeft alleen maar de juiste manier van wassen en centrifugeren te kiezen. En vergeet niet om kussenslopen en dekbedovertrekken vast te maken, als ze sloten hebben. Als een geschenk, een set van dergelijke kleding is ideaal en praktisch. Verwen ze zelf en doe het goed! Voel daarom vrij om in de uitgavenkolom de voltooiing van uw beddenarsenaal met dergelijke sets aan te maken. Dit is een waardevolle bijdrage aan een gezonde slaap en goed voor het lichaam.

Over de eigenschappen van bamboestof zoals beschreven in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer