Bedlinnen kiezen in de stijl van "Provence"

Franse stijl vond zijn manifestatie in beddengoed sets. Beddengoed in de stijl van de Provence - dit is natuurlijk, gecombineerd met elegantie en originaliteit, kan het gewenste comfort en gemak bieden in elke slaapkamer.

Speciale functies

Deze trend, afkomstig uit de kleine dorpen van Frankrijk, heeft grote bekendheid verworven in andere landen. Hier is de relatie van natuurlijke stoffen met pastelkleuren. Nadat het in een landhuis of in stadsappartementen is gebruikt, geeft het een gevoel van verbondenheid met de natuur. De Provence is geschikt voor mensen die een comfortabele rust en stilte op prijs stellen. Voor de Provence gekenmerkt door de volgende kenmerken:

 • gedempte ingehouden kleuren;
 • het decor wordt vertegenwoordigd door florale ornamenten;
 • natuurlijke materie zonder synthetische toevoegingen;
 • antieke interieurartikelen.

De subtiliteiten van de Provençaalse stijl worden gepresenteerd in pastelkleuren, in harmonie met het ontwerp van de hele kamer.

Van de patronen, behalve bloem, kan zijn: erwten, cel, strip. Prachtig uitzicht op bomen of vreemde vogels.

Gebruik van deze richting

Het bed, ingericht in de stijl van de Provence, is het hoofdonderwerp van de slaapkamer. Het bed kan gemaakt zijn van hout of gesmeed. Het interieur wordt aangevuld door behang met florale patronen, lichtgekleurd meubilair, uitstekende verlichting en een verscheidenheid aan stoffen.

De kleuren zijn gedempt, alsof ze enigszins vervaagd zijn, dit is het belangrijkste in deze stijl. Een ander belangrijk kenmerk is de materie die wordt gebruikt om het bed te ontwerpen. Gebruikte luifel, veel kussens, een grote deken.

Selectie functies

  Bij het kiezen van linnen speelt de kwaliteit van stoffen en hun kleuren een belangrijke rol. Materie is meestal natuurlijk en kleuren kunnen gelijk zijn, zelfs wit.

  Hoe meer soorten stof in het ontwerp van de slaapkamer in de stijl van de Provence, hoe beter. Dit geldt voor verschillende hoezen op gestoffeerde meubels en gordijnen en linnenpakketten.Flounces en ruches hangen aan de vloer, die gemaakt kunnen zijn van hetzelfde materiaal als de hoofdbedekking, maar kunnen qua samenstelling verschillen en kleuren zijn welkom.

  Het maakt niet uit wat voor type ze zijn, of ze nu verzameld zijn of absoluut zelfs, ze voegen nog steeds een speciale chic toe aan het linnen.

  Typen bevestigingsmiddelen

  Er zijn eenvoudige, discrete bevestigingsmiddelen van kussens en dekbedovertrekken, terwijl ze meestal duurzaam zijn. Deze omvatten knoppen en linten.

  Een set linnen kan verschillende soorten ornamenten combineren. Elk van de kussens kan op zijn eigen manier worden ingelijst, maar de kleuren moeten compatibel zijn. Ook wordt als optie een combinatie van kleuren gebruikt in één onderwerp. Een kussensloop kan bijvoorbeeld in een turquoise en witte strook worden gemaakt en de andere kan een wit patroon op een turkooizen achtergrond hebben.

  De combinatie van sommige kleuren

  De relatie van kleuren moet niet erg fantasievol zijn:

  • witte kleur wordt gecombineerd met roze;
  • blauw - met een lichtgroen gamma;
  • crème combineert met beige of lichtbruin.

  De combinatie van witte en koude kleuren zal een kleine ruimte visueel ruimer maken, hoewel de aanwezigheid van zware en omvangrijke franjes en plooikraag juist kleiner wordt.

  Het zal interessant zijn om te ontwerpen in de techniek van patchwork of patchwork. Onderwerpen voor slaap, gemaakt in deze techniek, lijken niemand saai. Bloempatronen op een gedempte achtergrond worden verdund met ruches van hetzelfde materiaal of vergelijkbaar uiterlijk.

  Wit linnen in de stijl van de Provence. Hier, verwevenheid eenvoud en verfijning. Kussenslopen kunnen worden toegevoegd met ruches van dezelfde kleur.

  De sluier, ook wit, moet groot zijn en met zijn enorme ruches op de vloer vallen. Witte kleur is universeel en wordt gecombineerd met bijna alle kleuren die in Provençaalse stijl worden gebruikt.

  Patronen van borduurwerk en kant

  Borduurpakketten zijn het summum van verfijning. Voor borduren kunnen draden van verschillende kleuren of alleen wit worden gebruikt.

  Het kan zijn:

  • monogram;
  • bloemenpatronen;
  • elementen van de natuur, geborduurd met een kruis;
  • borduren met de techniek van richelieu, die er uitstekend uitziet op beddengoed.

  De set kan bovendien worden versierd met kant, waardoor het een vintage look krijgt. Borduurwerk kan op een speciale machine worden gemaakt of handmatig.

  Richelieu

  Dit is een borduurpatroon dat is gemaakt met witte draden op een wit canvas, maar soms kan het ook worden gedaan met gekleurde draden. Het wordt handmatig gedaan of met behulp van een borduurmachine. Gebruikte bloemmotieven.

  kant

  Voor de stijl van de Provence past natuurlijke tinten toe. Dit is een soort toevoeging aan het decor en kan worden gebruikt op kussenslopen of langs de randen van de beddensprei.

  Eerst werd het kant met de hand geweven, daarna verscheen er een beetje later machinekant. Voor interieurdecoratie werd het in Frankrijk gebruikt en werd het een integraal onderdeel van de Provence-stijl.

  Linnengoed

  Deze lingerie lijkt misschien te simpel. Maar hier komen stijl en gemak samen.

  De combinatie van vlas met blauwe of grijze kleur verlevendigt elke kamer die is gemaakt in de stijl van de Provence.

  dekbedden

  Wanneer u een kamer maakt in de stijl van de Provence, behalve beddengoed, wordt niet de laatste plaats ingenomen door spreien. Ze kunnen natuurlijkheid en originaliteit combineren. Gebeurt monofonisch of bestaat uit stof van verschillende tinten. Ze bevatten vaak decoratieve elementen, franjes, kant en borduurwerk. De beddensprei moet erg groot zijn en het hele bed bedekken.

  Beddengoed in de stijl van de Provence - dit is tederheid en comfort die nodig is voor een vakantie, en toch is het een geweldige optie voor romantische aard en kenners van natuurlijkheid in de omliggende producten.

  Deze stijl zou de beste manier zijn om slaapkamers in een individueel huis te regelen, omdat het in dergelijke huizen is dat er veel meer ruimte en natuurlijk licht is dan in een stadsappartement.

  Hoe u beddengoed naait, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer