Wat is beter voor bedlinnen - perkal of popeline?

 Wat is beter voor bedlinnen - perkal of popeline?

In de gepresenteerde verscheidenheid van stoffen die tegenwoordig worden gebruikt voor het vervaardigen van beddengoedpakketten, is het soms vrij moeilijk te begrijpen. Van de materialen, die meestal fungeren als grondstof voor kleermakerij, perkal en popeline, is speciale vraag.

Om het meest complete beeld van deze weefsels te hebben, is het noodzakelijk om in detail hun kenmerken, voor- en nadelen in overweging te nemen.

Weefsel gelijkenissen

De keuze van het beddengoed op het eerste gezicht lijkt een vrij eenvoudige gebeurtenis, maar de mogelijkheid van een goede nachtrust hangt in feite rechtstreeks af van de gemaakte keuze. Slaap is de sleutel tot het succesvol aanvullen van verspilde energie,en het materiaal waaruit het laken, de kussensloop en het dekbedovertrek zullen worden gemaakt, zal direct van invloed zijn op het comfort van tijd doorbrengen in bed.

Poplin en percale kits zijn al lang populair, vanwege deze voorkeur voor een aantal kenmerken van deze stoffen. Allereerst is het vermeldenswaard dat de materialen een zekere gelijkenis met elkaar hebben vanwege het feit dat natuurlijke katoenen garens worden gebruikt als grondstoffen voor hun vervaardiging.

Poplin en perkalyu worden gekenmerkt door bijna identieke dichtheidsindicatoren, wat hun goede slijtvastheid veroorzaakt tijdens het actieve proces van de voltooide sets. De productie van deze materialen gebeurt door een eenvoudige binding van katoenen draden. Met een meervoudige toename van het fragment van het materiaal, kan enige gelijkenis van het web met het schaakbord worden opgemerkt, aangezien de hoofddraden ineenvloeien met de kleinere door één.

Wat het uiterlijk betreft, beide opties zijn aantrekkelijk en worden aangeboden in een breed scala aan kleuren.

De belangrijkste verschillen

Ondanks bepaalde weefselovereenkomsten,ze hebben nog steeds een aantal unieke functies waarmee we deze materialen kunnen toeschrijven aan verschillende soorten grondstoffen die worden gebruikt voor het naaien van textielproducten voor slaapkamers.

Allereerst is het noodzakelijk om stil te staan ​​bij de geschiedenis van de opkomst van de twee materialen. Dergelijk materiaal zoals poplin werd enkele eeuwen geleden in Frankrijk gemaakt. Voor de eerste keer werd het speciaal voor de paus ontvangen, wat zijn naam veroorzaakte.

Wat het tweede materiaal betreft, kunnen we zeggen dat zij begonnen zijn met de productie ervan in het Oosten - in het warme India, waar het vermogen om de broodnodige koelte in het lichaam te brengen van bijzonder belang was voor textiel.

Ondanks de nogal onaangename naam van het materiaal, en perkaal in vertaling betekent "vod", in een zeer korte tijd werd het weefsel niet alleen in zijn thuisland, maar ook ver over zijn grenzen gevraagd. En Franse wevers en naaldenvrouwen, geleerd van Indiase meesters, begonnen percelen te maken in hun ateliers en naaien verschillende producten voor hun huis, evenals vrijetijdskleding voor mannen en vrouwen.

Een opmerkelijk verschil tussen de materialen kan worden beschouwd als de dikte die wordt gebruikt voor de productie van filamenten. Percale bestaat uit dikkere katoenen weefsels.Bovendien worden tijdens het werken de vezels op een speciale manier uitgekamd, maar niet onderling verwrongen.

Een ander specifiek kenmerk van de weefselproductie is het coaten van vezels met een speciale substantie die het mogelijk maakt om katoenen draden met elkaar te lijmen. Dergelijke methoden hebben een gunstig effect op een dergelijke indicator van grondstoffen als sterkte.

Uit de lange geschiedenis van percale is het mogelijk om een ​​opmerkelijk kenmerk op te merken als het gebruik van stof voor de vervaardiging van parachutes, wat voor zichzelf spreekt over de kracht van grondstoffen en afgewerkte producten ervan.

Lijmen met kleefstof heeft ook een gunstig effect op het vermogen van het materiaal om zijn oorspronkelijke uiterlijk gedurende een lange tijd te behouden, omdat het product kleurverlies door blootstelling aan ultraviolette stralen voorkomt. Bovendien kunnen de vezels niet worden gegoten, waardoor de producten lang mooi blijven en aangenaam aanvoelen. Maar perkaalproducten zijn snel gerimpeld, waardoor het strijken van beddengoed uit dergelijke grondstoffen noodzakelijk is.

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat de perkaal een lichte, maar tegelijkertijd duurzame stof is, deze verschilt van popeline door hogere kosten.gemiddelde de levensduur van perkalbedsets is tien jaar.

Poplin klapt nauwelijks in tijdens de operatie, het wordt beschouwd als een voortreffelijk materiaal met een meer poreuze structuur van het weven, omdat katoenen garens niet zozeer bij elkaar passen in het productieproces. Maar het bed ondergoed van poplin zal geschikt zijn voor gebruik niet meer dan vijf jaar.

De vervaardiging van dergelijk materiaal als popeline, komt voor door de methode van het weven van katoenvezels, soms met toevoeging van synthetische grondstoffen verschillende densiteitsniveaus. Deze productiewijze bepaalt de unieke structuur van het oppervlak van het materiaal - het is bedekt met kleine littekens.

Poplin wordt veel gebruikt, niet alleen voor de vervaardiging van bedlinnen, maar ook voor het naaien van tafelkleden, handdoeken en kleding.

In de uitverkoop kunt u poplinovuyu-producten vinden, waaronder zijde en zelfs wol. Het is dit soort materiaal dat veel gevraagd is voor het afstemmen van luxe en hoogwaardig beddengoed.

Om de samenstelling van producten te controleren, moet u vertrouwd raken met het etiket op het product, waarin fabrikanten de aanwezigheid van natuurlijke en synthetische vezels als een percentage aangeven.

Vergelijking van voor- en nadelen

Om een ​​objectief beeld te krijgen van de materialen die worden gebruikt voor het naaien van kleding, is het noodzakelijk om in detail de positieve en negatieve kanten van elk van hen te bekijken.

Wat percale producten betreft, kunnen de volgende kenmerken als de verdiensten van de producten worden beschouwd.

 • Grote operationele looptijd. Zoals de praktijk en talrijke beoordelingen van consumenten aantonen, vertoont percale een hoge slijtvastheid in vergelijking met de meeste katoenproducten voor slaapkamers. Dit voordeel wordt verklaard door de dichtheid van de draden van grondstoffen, die ongeveer 140 g / m2 is, wat enkele malen hoger is dan vergelijkbare indicatoren van andere natuurlijke weefsels.
 • Sterkte van producten. Beddengoed, zelfs na vele wasbeurten in wasmachines en strijkijzers, verliest geen kracht, wat het risico op gaten in de producten minimaliseert.
 • Het vermogen om de helderheid van het afgedrukte patroon te behouden en de originele vorm. Zoals de ervaring laat zien, wordt het weefsel niet vervormd onder invloed van mechanische factoren en is het niet gevoelig voor pelletvorming en vervagen van kleuren na het wassen.
 • Het comfort van het gebruik van het materiaal. Aangezien het proces van het maken van percale niet de methode is om katoenvezels samen te verdraaien, verhoogt dit de zachtheid ervan, waardoor het wasgoed aangenamer wordt. In sommige gevallen kunt u een klein effect van het lichaam op het oppervlak van de perkamentvellen zien.
 • Het materiaal koelt niet. Dergelijke producten kunnen in het koude seizoen zonder angst voor bevriezing worden gebruikt, omdat het de temperatuur behoudt, maar het is perfect ademend, wat een verkoelend effect heeft wanneer het in de zomer wordt gebruikt.

Er zijn percale beddengoed en nadelen. Het is noodzakelijk om te verwijzen naar het feit dat het weefsel nog steeds gekreukt is tijdens gebruik, dus na het wassen, ongeacht de methode, moet het product gestreken worden.

Onlangs hebben sommige fabrikanten tijdens de fabricage van staalmateriaal bovendien synthetische stoffen in de samenstelling ervan opgenomen, die de eigenschappen van het eindproduct nadelig kunnen beïnvloeden, in het bijzonder, het moeilijk maken om lucht uit te wisselen. In de regel is er op het etiket van dergelijke sets een toepasselijke aanduiding - gemengde percale.

Stoppen met de deugden van poplin en producten van het, moet worden opgemerkt dergelijke functies.

 • Materiële sterkte. Tijdens het gebruik zijn gevallen van slijtage van producten, zelfs als een laken op familie en sets voor kinderen, vrij zeldzaam.
 • De producten zijn perfect ademend.. Door een goede luchtcirculatie kan het lichaam "ademen", waardoor de hygiëne van textielproducten toeneemt.
 • De stof verzamelt perfect warmte. Producten zullen geen ongemak veroorzaken bij gebruik in de winter.
 • Grote keuze aan producten. Tegenwoordig bieden fabrikanten van slaapkamersets producten van gedrukte, geverfde en veelkleurige poplin, waarmee u producten kunt kiezen die aansluiten bij uw individuele voorkeuren met betrekking tot het uiterlijk.
 • Hypoallergeen materiaal. Poplin beddengoed mag worden gebruikt in de aanwezigheid van verschillende huidaandoeningen zonder angst voor de ontwikkeling van onplezierige reacties van de dermis bij contact ermee.
 • Makkelijk onderhoud van producten. Een positief aspect van textiel wordt als niet veeleisend beschouwd in termen van het gebruik van speciale wasmiddelen.
 • Vervormingsweerstand. Dergelijke producten zijn na het wassen niet gekreukeld, bovendien verliest het geen kleur.
 • Zachtheid van textuur. Het materiaal is zeer zacht en zijdeachtig, dus het is aangenaam om in contact te komen met het lichaam tijdens de slaap.

Onder de minnen van poplin-bedlinnen, is het noodzakelijk om de gevallen eruit te halen wanneer de gekochte producten met een mengsel van wol of zijde in hun samenstelling na het wassen een behoorlijke krimp gaven.

Wat is beter?

Het is nogal moeilijk om een ​​eenduidig ​​antwoord te geven op de vraag welk van de materialen in kwestie de beste zal zijn, omdat elke klant zich bij het kiezen van dergelijke producten richt op individuele voorkeuren en bepaalde weefseleigenschappen evalueert.

Rekening houdend met de fundamentele eigenschappen van materialen, moet echter worden bedacht dat percale poplin nog steeds zal overtreffen in de sterkte van draden, vanwege het gebruik bij de vervaardiging van een speciale samenstelling. Dit resulteert in zijn hogere weerstand tegen slijtage tijdens bedrijf. Dichtheid is ook belangrijk, maar als er dunnere producten moeten worden gekocht, moet poplin de voorkeur krijgen.

Voor degenen die niet willen strijken, is het aan te raden om hun keuze op poplin-lakens en kussenslopen te stoppen, omdat ze na het wassen niet gestoomd hoeven te worden.

Consumenten wiens eerste prioriteit de prijs van een set beddengoed is, is het de moeite waard om op poplinovyh-producten te blijven, waarvan de kosten vaak veel lager zullen zijn. Maar hun levensduur zal minder zijn, wat belangrijk is in termen van de haalbaarheid van kopen in termen van besparingen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de sets beddengoed, die extra synthetische onzuiverheden bevatten, aangezien kunstvezels de eigenschappen en voordelen van natuurlijk textiel aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Beddengoed is iets dat constant in gebruik is, dus in sommige gevallen is de slijtvastheid van percale nog steeds een belangrijker voordeel ten opzichte van poplin. Gezien het grote aantal textielproducten van slechte kwaliteit dat op de markt is verschenen, moet speciale aandacht worden besteed aan de naden van de producten, deze moeten overeenkomen met de kit, evenals de geur van een nieuwe set die geen agressieve chemische onzuiverheden mag bevatten.

Meer informatie over het verschil in poplin van percale in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer