Maten van 1,5-bedden volgens de normen van verschillende landen

 Maten van 1,5-bedden volgens de normen van verschillende landen

Om in bed te slapen was gezellig en comfortabel, het is noodzakelijk om de afmetingen van een set beddengoed goed te kiezen. Kleine afmetingen kunnen er immers toe leiden dat het kussen hard wordt, de deken in een brok verandert en de matras kaal en vuil wordt. Daarom zal slapen in zo'n bed gewoon niet werken, en de lading van opgewektheid voor de hele dag hangt ervan af. Het is de moeite waard om in meer detail na te denken over de grootte van een bed van een halve bed volgens de normen van verschillende landen, evenals advies over hun keuze.

Speciale functies

Een half tweepersoonsbed kan door één persoon of twee worden gebruikt, waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van beddengoed.Moderne fabrikanten bieden een breed scala aan maten, hoewel er een bepaalde standaard is voor een dergelijke kit. Veel fabrikanten nemen het als basis, terwijl ze hun eigen aanpassingen maken om de koper de vrijheid van keuze te geven. Deze benadering heeft niet alleen betrekking op afmetingen, maar ook op materiaal, kleur en kleur. Onder het gepresenteerde assortiment kan elke klant een favoriete kleur kiezen, voorkeur geven aan natuurlijke of synthetische materialen en sommige producten zijn gemaakt van een mix van natuurlijke en synthetische draden.

Halfdubbele bedden hebben bepaalde normen, die vooral afhankelijk zijn van productiebedrijven, omdat sommige van hen zich houden aan persoonlijke criteria bij het kiezen van een bepaalde maat.

Als we deze vraag in het algemeen beschouwen, is het vermeldenswaard dat de minimale afmetingen van een standaardvel 150x200 cm zijn, natuurlijk kunnen de lengte en breedte iets groter zijn. Als we het hebben over de grootte van de dekbedovertrekken, dan is hun lengte 220 cm en varieert de breedte meestal van 145 tot 160 cm. De set bevat meestal ook twee kussenslopen, die in de vorm van een rechthoek of vierkant kunnen zijn.Tegelijkertijd hebben rechthoekige modellen afmetingen van 50x70 cm en vierkante - 70x70 cm.

Russische normen

Russische fabrikanten houden zich aan de volgende normen:

 • een vel - 155x220 cm;
 • dekbedovertrek - 140x205 cm;
 • kussensloop - 70x70 cm

Sommige fabrikanten uit Rusland kunnen het beddengoed met 1,5 bed van de volgende afmetingen ontmoeten:

 • vel - 150x210 of 150x215 cm;
 • dekbedovertrek - 150x210 of 150x215 cm;
 • kussensloop - 70x70 of 60x60 cm.

Europese opties

In Europa, zoals in Amerika, semi-dubbel beddengoed heeft de volgende afmetingen:

 • vel - 200x220 cm;
 • dekbedovertrek - 210x150 cm;
 • kussensloop - 50x70 cm
 • Volgens de Europese norm is de beddengoedset voor het halve tweepersoonsbed in de volgende maten genaaid:

 • vel - 183x274 cm;
 • dekbedovertrek - 145x200 cm;
 • kussensloop - 51x76 of 65x65cm.

Amerikaanse fabrikanten houden zich aan een paar andere parameters bij het vervaardigen van een set met 1,5 slaapkamer, namelijk:

 • vel - 168x244 cm;
 • dekbedovertrek - 170x220 cm;
 • kussensloop - 51x76 cm.

Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de informatie die bij de fabrikant over de kit is verstrekt.

Als het is geschreven op een label van een 1-persoons- of eenpersoonsfabrikant van een buitenlandse fabrikant, betekent dit dat er slechts één kussensloop in het pakket is inbegrepen.Deze optie is alleen geschikt voor het slapen van één persoon. Sets van Oostenrijkse en Duitse fabrikanten bevatten nooit bladen. Maar Italiaanse fabrikanten leveren dekbedovertrekken waarvan de breedte nooit groter is dan 140 cm.

Chinese kits

Tegenwoordig zijn veel producten van Chinese oorsprong op de binnenlandse markt vertegenwoordigd. Deze kits vallen redelijk vaak samen met de Russische, aangezien Chinese bedrijven proberen ze zo veel mogelijk aan te passen aan de verzoeken van een Russische koper.

De meeste suites met 1,5 slaapkamer hebben de volgende opties:

 • vel - 220x155, 210x160, 215x150, 210x160 cm;
 • dekbedovertrek - 205x140, 210x150, 214x146, 220x150 cm;
 • kussenslopen - 70x70 (vaker), 50x70 en 60x60 cm (minder vaak).

Maar zelfs met specifiek gespecificeerde afmetingen komt de kit mogelijk niet overeen met de opgegeven waarden. Hun afmetingen zijn enigszins "lopen", dat wil zeggen, ze kunnen enkele centimeters meer of minder zijn, waarmee je zeker rekening moet houden bij het kiezen van een kit van een Chinese fabrikant.

Selectie Tips

Om de grootte van een bed met 1,5 bed te kiezen, moet u op verschillende criteria letten.

 • Kwaliteit. Deze parameter is erg belangrijk, want alleen op beddengoed van hoge kwaliteit kun je goed slapen. Een gezonde slaap hangt af van de kwaliteit van de kit. Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan natuurlijke materialen. Er is veel vraag naar producten van Duitse en Poolse fabrikanten, hoewel het de moeite waard is om producten van andere bedrijven te overwegen. Veel kopers prijzen producten van Russische merken. Het belangrijkste is om een ​​goede fabrikant te kiezen die producten van natuurlijke stoffen aanbiedt.
 • Het aantal mensen dat in bed zal slapen. Als slechts één persoon in een bed slaapt, kan de kit in een klein formaat worden geselecteerd, maar voor twee personen is het de moeite waard om opties met de grootste afmetingen te selecteren.
 • Afmetingen van het bed. Dit criterium speelt een beslissende rol bij het kiezen van de grootte van de vellen. Als het bed voor één persoon is ontworpen, moet de grootte van de vellen daarom klein zijn. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de afmetingen van de deken, kussens en matras. Sommige mensen slapen tenslotte liever op grote kussens en bedekken zich met grote dekens, dus de grootte van het dekbedovertrek en kussenslopen moet geschikt zijn.Het hangt van persoonlijke voorkeur af.
 • Ontwerp en kleurprestaties. Het uiterlijk van de kit speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van een set met een half slaapkamer. Experts raden aan voorkeur te geven aan monochrome varianten, terwijl er aandacht is voor lichtprestaties. Meestal wordt beddengoed met een lichte kleur gemaakt van stoffen van betere kwaliteit.
 • Kosten. Veel kopers worden afgeweerd door de prijs van een set beddengoed. Natuurlijk moet je betalen voor een uitstekende kwaliteit. Je moet niet heel goedkoop beddengoed kopen, omdat het van slechte kwaliteit of nep kan zijn. Je moet niet besparen op comfort.

Hoe kies je de juiste maat?

Het is dus de moeite waard om in meer detail na te gaan hoe de vereiste grootte van een half dubbele suite te bepalen, afhankelijk van het specifieke bed.

 • Laken Het kan normaal zijn of gespannen, gemaakt op een elastische band. Om de afmetingen van een normaal vel te bepalen, moet men de breedte van het bed en de hoogte van het matras meten, terwijl u 5 centimeter aan deze afmetingen toevoegt. Als het vel meer is dan deze indicatoren, wat ook kan zijn, hoe meer het is, hoe gladder het op het bed zal liggen.Bij het kiezen van een blad op een elastische band, is het de moeite waard te beginnen met de informatie op het etiket. De set bevat bijvoorbeeld parameters 140x200 cm, wat betekent dat de afmetingen van de matras identiek moeten zijn. Natuurlijk is het strooien met een dergelijk laken duurder, maar deze optie wordt gekenmerkt door het gemak van het aantrekken, het gemak van fixatie.
 • Dekbedovertrek. Dit element van de set moet perfect op een deken passen, dan is het gebruik handig en comfortabel. Aangezien de modellen van linnen en katoen na de eerste wasbeurt een lichte krimp vertonen, is het de moeite waard om 5 of 7 centimeter toe te voegen aan de afmetingen van de deken. Als het dekbedovertrek is gemaakt van synthetische stof, dan is drie centimeter voldoende.
 • Kussensloop Dit onderdeel van beddengoed van Russische en Chinese fabrikanten heeft afmetingen van 70x70 cm, maar Europese merken produceren modellen van 50x70 cm. Om de kussensloop strak op het kussen te bevestigen, moet de klep diep zijn - de lengte moet minstens 20 cm zijn. ritssluiting of knoopsluiting. Maar de lengte van de klep is onmogelijk te weten zonder de kit te printen,omdat het label alleen informatie toont over de aanwezigheid van een flap of gesp.

Over wat de maten zijn van 1,5-bedden, zie de video hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer