Handdoek: karakteristiek, toepassing en subtiliteiten van zorg

In het dagelijks leven veel verschillende producten gebruikt, waaronder handdoeken. Het bereik van hun toepassingen en materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging, vrij divers. Echter, onder degenen met een assortiment zijn wafeldoeken bijzonder populair.

De geschiedenis van het product

Vandaag is het vrij moeilijk om een ​​volwassene te ontmoeten die niet weet wat een handdoek is, omdat zo'n product, althans in één exemplaar, in elk huis te vinden is. En nu zijn handdoeken van dergelijk materiaal aanwezig in appartementen, hotelcomplexen, fitnessclubs en schoonheidssalons. Die eis is te wijten aan de vele positieve eigenschappen van het weefsel, dat in de oudheid door de meesters werd gewaardeerd.

Handdoekstof is verplicht op zijn naam vanwege de gelijkenis met de delicatesse van een favoriete kinderen, maar het materiaal werd niet altijd gedragen door een dergelijke naam. Helemaal aan het begin werden de wafelproducten "Turkse handdoek" genoemd, omdat het in het oosten voor het eerst soortgelijke weeftechnieken begon te gebruiken. Turkse vakmensen en wevers waren vanwege hun kunde over de hele wereld bekend, maar wafeltextiel werd gedurende vele eeuwen het meest gewild.

Helemaal aan het begin werd het canvas met de hand gemaakt door vakmensen, zonder gebruik te maken van gereedschapswerktuigen.daarom konden mensen die in dit vak werden opgeleid, op een dag een zeer beperkt aantal producten maken, wat leidde tot hoge productiekosten. Daarom werden handdoeken beschouwd als een teken van luxe en rijkdom, en niet iedereen kon het zich veroorloven zo'n doek te kopen. Een soortgelijke trend bleef lange tijd bestaan, dus deze producten werden als een zeer goede optie voor een geschenk beschouwd.

Door de tijd heen en door de snelle ontwikkeling van technologie is de situatie dramatisch veranderd, Turkse handdoeken werden voor iedereen betaalbaar, wat hun populariteit niet beïnvloedde, maar integendeel, steeds meer fabrikanten begonnen textiel te produceren.Als gevolg hiervan verschenen er producten op de markt, variërend in grootte, kleur, dichtheid en doel.

Voor- en nadelen

De vraag naar handdoeken voor de keuken, badkamer, strand en andere behoeften vanwege een aantal positieve producteigenschappen.

 • Het belangrijkste voordeel van textiel is de samenstelling, aangezien wafelproducten zijn gemaakt van natuurlijke en ecologische grondstoffen, namelijk katoen.
 • Vanwege de specifieke textuur van het materiaal, kan het worden gebruikt voor huishoudelijke behoeften en werken met oppervlakken. Na verwerking met een wafelservet, blijven er geen villi of strepen achter op het glas, de spiegel of op een andere basis.
 • Wafelproducten zijn universele producten, daarom hebben ze hun gebruik als keukengerei, praktische accessoires voor badkamers, baden of sauna's, voor schoonmaken, decor, enz.
 • Turkse handdoeken zijn vrij aangenaam om aan te raken, dus ze worden vaak gebruikt als badaccessoires voor kinderen.
 • Hypoallergeen materiaal.
 • Grondstoffen onderscheiden zich door hun duurzaamheid, waardoor ze talrijke wasbeurten, contact met huishoudelijke chemicaliën, evenals de effecten van hoge temperaturen tijdens het koken tolereren.
 • Wafel handdoeken zijn opmerkelijk vanwege hun uitstekende absorptievermogen, daarom zijn dergelijke producten populair als badkamer sets, als strandhanddoeken, maar ook voor keuken en thuisgebruik.
 • Het moderne assortiment wordt gepresenteerd in een grote kleurenvariëteit, dus, afhankelijk van de bestemming, kunt u producten kopen in gewoon of in kleur, groot en klein, met of zonder patroon.
 • Wafelproducten zijn vrij eenvoudig om zelf te naaien. De doeken van dit materiaal worden op rollen verkocht, dus je kunt een handdoek maken in overeenstemming met hun smaakvoorkeuren en nauwkeurig de gewenste maat kiezen.

  De producten zijn echter niet ontdaan van enkele nadelen, waaronder dergelijke punten:

  • in vergelijking met andere soorten handdoeken voor de badkamer, houden wafelproducten het niet zo goed warm;
  • Nieuwe producten kunnen de eerste keer na aankoop moeilijk zijn, dus ze moeten worden gewassen met de toevoeging van airconditioners die de stof kunnen verzachten.

  Stof soorten

  Moderne producten het is gebruikelijk om te verdelen in verschillende typen, afhankelijk van de externe eigenschappen en de methode van vervaardiging van het materiaal.

  • Harde waferproducten - Een onderscheidend kenmerk is de stijfheid van de stof.In de regel worden dergelijke producten niet gebruikt voor huishoudelijke behoeften en thuisgebruik.
  • Gewit product - bij de vervaardiging van producten een extra bewerking ondergaan, waardoor uitwendige insluitsels en vuil uit het weefsel worden verwijderd en het weefsel zelf wordt gebleekt.
  • Smooth-haired stof - producten zijn ook gebleekt, maar in grotere mate dan de vorige versie. In afgewerkte vorm zijn de handdoeken zacht en aangenaam om aan te raken.
  • Gedrukte patroonproducten - tijdens de productie van handdoeken van dit type wordt een afbeelding of patroon op het oppervlak van de stof aangebracht. Om het te repareren, wordt de stof tussen de rollen gerold.

  Afgaande op de beschrijving van de soorten wafellinnen, is het gemakkelijk te raden dat de laatste twee soorten worden gebruikt in het dagelijks leven. Dit komt door de eigenschappen van de stof, die het uiterlijk en de zachtheid verwerft.

  Er zijn veel vraag naar harde producten voor industriële doeleinden. Witte, witte of veelkleurige golfhanddoek is thuis en op openbare gelegenheden of in de vrije tijd te vinden.

  Basis eigenschappen

  De Turkse handdoek verkrijgt unieke kenmerken in het licht van de kenmerken van de vervlechting van katoenen draden. Onder de primaire kwaliteiten van producten is het de moeite waard om de volgende punten te benadrukken:

  • materiaal valt op door uitstekende hygroscopiciteit;
  • de stof is goed ademend, wat bijdraagt ​​aan het snel drogen van producten;
  • wafel handdoeken zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen;
  • stof heeft een lange levensduur;
  • producten na verwerking krijgen een aantrekkelijk uiterlijk;
  • producten veroorzaken geen allergische reactie bij contact met de huid.

  De textuur van geribbelde stof biedt producten met een hoge mate van duurzaamheid, waardoor handdoeken vaak worden gewassen zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk en de kwaliteit van de producten.

  Bovendien creëert een dergelijk weven een klein scrubeffect, waardoor het voor een dergelijk product veel gemakkelijker is om elk oppervlak van verontreiniging te ontdoen zonder het risico van krassen of andere defecten. Als u een handdoek bevochtigt, kunt u deze nog buigzamer en zacht maken.

  De belangrijkste kwaliteit, die het meest wordt gewaardeerd door consumenten, is echter de mogelijkheid om snel vocht op te nemen. Zelfs in een modern groot assortiment van verschillende textielsoorten is het moeilijk om een ​​weefsel met vergelijkbare absorberende eigenschappen te vinden.

  De hygroscopiciteit van waferproducten is rechtstreeks afhankelijk van de dichtheid van het materiaal, waar weven een belangrijke rol speelt. De gemiddelde dichtheid van het textiel varieert van 80-240 g / m2. Producten met een minimale dichtheid van vrij dun, dus ze hebben enkele overeenkomsten met medisch gaas. Deze handdoeken voor huishoudelijke doeleinden worden zeer zelden gebruikt, maar ze hebben ook lage kosten. Turkse handdoek met een maximale dichtheid wordt beschouwd als het product van de hoogste kwaliteit, wat de belangrijkste indicator is die de waarde ervan vormt.

  Vandaag de meest gevraagde wafel handdoeken met weefdichtheid van 120-165 g / m2. In de regel wordt het canvas te koop aangeboden op rollen van 50-70 meter of al in opgegeven formaten. Wafelproducten van binnenlandse productie worden vervaardigd in overeenstemming met de TU of GOST, waardoor het mogelijk is om de hoge kwaliteit van Russische textielproducten vast te stellen.

  In de uitverkoop kunt u echter vaak producten van lage kwaliteit vinden. Het feit dat de producten zijn gemaakt met schendingen van de vastgestelde normen zal worden aangegeven door de specifieke geur van de handdoeken, de ongelijkheid van het afgedrukte patroon en de samenstelling van het materiaal.Een canvas van hoge kwaliteit moet uit 100% katoen bestaan, maar u kunt producten vinden met het etiket "PC" in de verkoop, die proberen te verkopen als waferproducten, maar in feite geeft deze aanduiding aan dat het materiaal bestaat uit polyestercotton, dat wil zeggen synthetische vezels bevat .

  Kleur en ontwerp

  Een paar decennia geleden waren handdoeken met reliëf meestal puur wit. Nu hebben fabrikanten het kleurenassortiment van hun producten enorm uitgebreid, zodat u handdoeken voor elke smaak kunt vinden, variërend van gewoon roze, blauw, geel of groen tot producten met een verscheidenheid aan patronen en thema-ornamenten.

  Fabrikanten hebben een hele reeks cadeausets, waar handdoeken verschillende symbolen of inscripties kunnen bevatten, een veelkleurig beeld van voorwerpen, bloemen, fruit, enz.

  Toepassing en maat

  Vanwege zijn unieke eigenschappen worden gegroefde producten op verschillende gebieden gebruikt. Het materiaal fungeert als een universeel product voor reiniging in particuliere woningen en openbare instellingen.De stof laat geen sporen na, wat belangrijk is voor het werken met fragiele en dure oppervlakken.

  Handdoeken zijn gewild in de keuken, omdat ze goed worden opgenomen door vloeistoffen, ze worden na gebruik perfect weggespoeld en hebben ook een aantrekkelijk uiterlijk.

  Wafelijzer is een veelgevraagd product in de industrie en de industrie, omdat het niet alleen water kan verzamelen, maar ook verf of benzine kan opnemen, wat belangrijk is in de bouw en machinebouw.

  Voor het grootste gedeelte worden wafeldoeken echter gebruikt voor gebruik in badkamers, baden, zwembaden, enz. De stof droogt zeer snel en verliest zijn oorspronkelijke vorm niet als hij nat is.

  Een breed assortiment wafeldoeken is ook te wijten aan een assortiment van verschillende groottes. Onder het voorgestelde bereik kunnen dergelijke wafeldoeken worden onderscheiden:

  • 40x70 cm;
  • 40x80 cm;
  • 45x100 cm;
  • 50x100 cm;
  • 80 x 150 cm

  Subtiliteiten van zorg

  Net als elke andere stof hebben Turkse handdoeken verzorging nodig, wat de levensduur van de producten kan verlengen, en behoud ook het aantrekkelijke uiterlijk van de producten die worden gebruikt.

  • Het is toegestaan ​​om wafeldoeken niet alleen met de handen, maar ook in een wasmachine te wassen. Verwerking is mogelijk in een temperatuurbereik van 40 tot 60 graden.
  • Textielproducten kunnen gestreken worden, maar in de meeste gevallen is dit niet dringend nodig, want na het wassen behouden de handdoeken hun vorm, helderheid van kleuren en uiterlijk.
  • Witte handdoeken kunnen met geschikte middelen worden witgekleurd om een ​​witte tint te behouden, u kunt ook traditionele methoden gebruiken, zoals zeep of koken.
  • Wat betreft de gekleurde doeken, de zorg voor hen moet zachter zijn. Dit betreft de temperatuur van de was en het gebruik van chemie.

  Zie hoe je een vuile handdoek wast in de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer