Bamboe handdoeken: eigenschappen, voor- en nadelen

Bamboe handdoeken zijn in ongelooflijke vraag en respect onder kopers. Deze populariteit is te danken aan de buitengewone kwaliteit, het aantrekkelijke uiterlijk en de prettige sensaties om ze aan te raken. Ze hebben veel voordelen en worden terecht beschouwd als de leider onder vergelijkbare producten.

Uiterlijk geschiedenis

De grondstof voor de vervaardiging van bamboe handdoeken is, vreemd genoeg, bamboe. Aanvankelijk werd hij beschouwd als een inwoner van de tropen en subtropen, maar nu is de plant in bijna elke uithoek van de planeet te vinden: in Amerika, Afrika, Azië, Europa en Australië. Dit is een pretentieloze cultuur, bij de teelt waarvan geen chemische toevoegingen worden gebruikt. Daarom zijn producten die ervan zijn gemaakt milieuvriendelijk en veilig.

Voor het eerst werden in 2000 handdoeken gemaakt van deze grondstof in China. Ondernemers hebben technologie ontwikkeld voor het verwerken van bamboepulp in vezels, die doen denken aan viscose. Het is opmerkelijk dat voor dit proces niet de stengels van de plant een tamelijk rigide structuur hebben, maar de kern ervan. Het is zachter en soepel.

Tegenwoordig zijn deze producten overal te vinden. Ze verschillen in samenstelling, kwaliteit en prijs.

Samenstelling en belangrijkste eigenschappen

Bamboe handdoeken zijn onderverdeeld in 2 hoofdtypen. De eerste is toegekend doeken die voor 100% uit bamboe bestaan ​​en bamboe vlas worden genoemd. Ze zijn gelabeld als "bamboe linnen". Deze materie wordt gemaakt door enzymatische mechanische actie, aan de uitgang ontvangt een weefsel met een kleine dikke stapel. Producten hebben hoge kosten, maar ook de bijbehorende kwaliteit.

De tweede optie is een mengsel van bamboe en katoenvezels. Hun percentageverhouding kan in verschillende variaties zijn: 70/30, 60/40, 50/50, 40/60. Op het etiket van dergelijke producten vindt u het etiket in de vorm van "bamboeviscose" of "bamboerayon", dat wil zeggen bamboeviscose of bamboesezijde.Het tweede type materie is gemengd, de kosten zijn lager dan in de vorige versie. Maar het heeft enig voordeel, omdat het gemengde weefsel niet zo zwaar wordt als alleen bamboe wanneer het wordt geabsorbeerd.

Beide soorten producten zijn vertegenwoordigd in de textielmarkt. Van hun belangrijkste kwaliteiten onderscheiden antibacteriële eigenschappen. Bamboe bevat de stof bamboe, die in staat is de dood van pathogene bacteriën te veroorzaken. Het canvas wordt niet behandeld met extra chemicaliën om een ​​vergelijkbaar effect te garanderen. Dit is het natuurlijke eigendom.

Tot 70% van de bacteriën vergaan op het oppervlak van het product per dag. Vanwege deze kwaliteit bamboe handdoek wordt vaak gebruikt in de verzorging van jonge kinderen. Bovendien is deze eigenschap niet verloren, zelfs na een groot aantal wasbeurten. Bamboe canvas is zeer aangenaam, delicaat, zacht om aan te raken. Het veroorzaakt geen irritatie, wat ook erg belangrijk is als het wordt toegepast op kinderen. Hun huid is immers erg gevoelig voor externe invloeden. Zoek het voor volwassenen met een gevoelige huid.Maar het is vermeldenswaard dat de zachtheid van de accessoires verloren gaat naarmate het katoengehalte toeneemt.

Op het oppervlak van bamboe handdoeken, kunt u een lichte "zijden" glans opmerken. Oningewijde mensen vragen zich af of het synthetisch is of niet. Lichte natuurlijke glans is de natuurlijke staat van bamboevezel, dus dergelijke zorgen zijn ongegrond. Bamboe stof heeft hypoallergene eigenschappen. Dit effect geeft het een 100% natuurlijke en het is niet nodig om het materiaal te verwerken met chemische verbindingen. Hierdoor worden dergelijke producten getoond aan kinderen, allergieën en astma.

Wat de dichtheid van de stof betreft, is deze ongeveer 400 g / m², wat volledig voldoet aan de vereisten voor huishoudtextiel.

De bamboe keukendoek absorbeert water goed, wat erg belangrijk is, zoals het handen wassen in de keuken tijdens het koken een standaardprocedure is. Het absorbeert geen voedselgeuren. Door deze eigenschappen te combineren hoeft een handdoek niet lang te worden vervangen.

Voors en tegens

Bamboe handdoeken worden gunstig onderscheiden door positieve eigenschappen in vergelijking met andere vergelijkbare producten.

 • opneembaarheid - Een van de belangrijkste eigenschappen van handdoeken.Sommige stoffen, meestal synthetisch, absorberen slecht water, waardoor een onaangenaam gevoel van vochtige huid ontstaat. Bamboe handdoeken zijn zeer hygroscopisch. Ze zijn de beste van de gepresenteerde soorten accessoires die vocht absorberen, zelfs katoenmonsters overtreffen, en drie keer zoveel.
 • Sterkte. Het bamboeweefsel is zeer sterk en duurzaam, in tegenstelling tot katoenweefsel. Met de juiste zorg vervormt het niet, vervaagt het niet en verliest het geen kleur, kan het honderden wasbehandelingen doorstaan ​​zonder zijn oorspronkelijke staat te veranderen.
 • Milieuvriendelijkheid. Dit is een veilige stof die geen allergieën, irritaties en andere negatieve reacties veroorzaakt.
 • Een brede selectie. Bamboe handdoeken worden gepresenteerd door het brede assortiment dat andere badstof sets overtreft. Ze worden gepresenteerd in verschillende kleuren. Er zijn zowel monofone als gecombineerde opties. Bovendien kunnen de producten borduurwerk of patroon zijn. Er zijn jacquard-patronen, dat is met een opluchting. Het wordt op de machine aangebracht door de villi uit te snijden.
 • Bamboeblad passeert lucht goed en droogt zeer snel na het nat worden. Neemt geen geuren op.
 • Gemak van zorg. Verontreiniging van elke intensiteit vrij en snel verwijderd van het oppervlak van de materie.

De nadelen van een dergelijk product omvatten de kans op krimp (met ongeveer 10%) in geval van onjuiste verzorging, de mogelijkheid van het verschijnen van een schimmel, evenals hogere kosten in vergelijking met andere soorten van dit textiel.

Benoeming en grootte

Bamboe handdoek verschilt niet alleen in kleurvariëteit, maar ook in grootte. Het product is te vinden in verschillende verhoudingen: beide zeer klein - in de vorm van servetten, en medium en groot. Belangrijkste parameters:

 • 100x150 - de grootste maat van de handdoek, die wordt beschouwd als het strand;
 • 70x140 - badoptie;
 • 50x100 - deze maat is geschikt om de huid te drogen na een douche;
 • 50x90 - "gezichtsvorm";
 • 50x70 - deze maat wordt gebruikt in de keuken;
 • 30x50 - servetten die u kunt bedienen zoals u wilt, maar meestal worden ze gebruikt voor kinderen.

Aangezien bamboemateriaal het meest geschikt is voor kinderen, zijn er speciale producten die specifiek op deze groep zijn gericht. Deze omvatten handdoeken, badjassen met capuchon, oren en andere leuke attributen. Ze zijn ingericht in heldere kleuren, met kindertekeningen en prenten.Bamboe handdoek kan afzonderlijk of als set worden gekocht, wat een geweldig idee voor een geschenk zal zijn.

Populaire fabrikanten

De leiders in de productie van bamboe handdoeken zijn China en Turkije. Uiteraard worden Turkse producten gekenmerkt door hogere kwaliteit, slijtvastheid en duurzaamheid. De gemiddelde prijs voor een Chinese handdoek is $ 5, terwijl goederen uit Turkije gemiddeld $ 10 kosten. De volgende behoren tot de meest populaire fabrikanten van dit textiel.

 • Bonita - Het bedrijf staat bekend om zijn redelijke prijzen voor zijn producten. En de functie is de gouden draden in de afwerking. De kosten van gezichtshanddoeken zijn 550 - 600 roebel.
 • Tac - Turkse producten van verschillende kleuren en patronen, maten zijn ook vertegenwoordigd in het assortiment. Er zijn alleen bamboe-opties. Bad vorm kan worden gekocht voor 1200 roebel.
 • panda - doeken van warme kleuren met het panda-logo. Geschikt als een kinderoptie.
 • Sveta - hoogwaardige producten van pastel en gedempte tonen, versierd met kado-sets. Gemiddeld kost een badhanddoek 2500 roebel.
 • Casual Avenue - elite merk, de kosten van 1 badhanddoek die ongeveer 4.000 roebel is. Producten zijn van hoge kwaliteit.
 • Luxberry - is een Portugees merk. De textuur van de stof is gemaakt in een ongebruikelijke vorm, maar dan in klassieke kleuren. Producten zijn ontworpen in Europese stijl.

Er is een grote verscheidenheid aan andere fabrikanten, die elk gericht zijn op hun specifieke doelgroep. Hun producten hebben een bepaalde manier van uitvoering, verschillen in kwaliteit en daarmee in kosten.

Eigenaardigheden van zorg

Met de juiste bediening en zorg, zal een bamboe handdoek trouw dienen voor vele jaren. Het product is niet bang om in de machine te wassen, maar moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.

 • De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 30-40 °. Als u de handdoek in te warm water wast, zal deze zeker "gaan zitten".
 • Moet voorzichtig wassen en centrifugeren.
 • Gebruik geen krachtige componenten, bleekmiddel. Het is niet nodig om een ​​airconditioner of een balsem te gebruiken, omdat de handdoek na het wassen niet hard wordt.

Na het drogen hoeft deze kwestie niet te worden gestreken.Bij het gebruik van linnen van bamboe, kun je merken dat garen eruit wordt geslagen. Dit is heel normaal. Snijd voorzichtig hechtdraden af ​​met een schaar.

beoordelingen

Degenen die ooit de effecten van een bamboe handdoek op zichzelf hebben ervaren zeggen dat niemand anders het herkent. Onder de belangrijkste positieve kenmerken noteren een goede opname van vocht, zachtheid en zijde, geen onaangename geuren na meerdere doekjes zonder wassen. Velen benadrukken de aangename sensaties van de handdoek en omschrijven ze als "een vleugje tederheid".

Sommige gebruikers komen voor het eerst een product tegen op vakantie in Turkije en wanneer ze het resort opnieuw bezoeken, proberen ze een paar stukjes te kopen. Het lijkt erop dat er in het land van herkomst van deze accessoires geen problemen mogen zijn bij de aankoop. Maar er zijn nog steeds valkuilen. Het wordt aanbevolen om geen schilderijen te kopen in de markten of bazaars, waar de kans bestaat om voor nep te vallen. De beste optie is goederen uit fabriekswinkels of in winkels in het hotel. Hier krijg je een 100% kwaliteitsproduct.

Bamboedoek, gekocht in Turkije, kost je 2 keer goedkoper dan in Rusland. Bamboe handdoek is een geweldige optie voor zowel dagelijks gebruik als als een geschenk. Hoge kwaliteit, gebruiksgemak en niet veeleisende verzorging maken het tot een onmisbaar badaccessoire dat u vele jaren lang zal verwennen.

Hoe de bamboe handdoeken te kiezen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer