Sportterrein voor kinderen: soorten en subtiliteiten van design

Bijna alle kinderen houden van actieve buitenspellen. Weinigen van hen kunnen lang op één plek zitten. En goed, als er een speeltuin in de buurt is, waar u altijd voor uw kind kunt zorgen.

Niet alle cottage-dorpen en privé-sectoren zijn uitgerust met speeltuinen voor kinderen. Natuurlijk zal het de rustelozen niet van streek maken, ze zullen altijd een plaats vinden voor vermaak. Maar zo'n entertainment maakt ouders vaak zorgen. En zodat uw kind kon spelen, kunt u een speeltuin recht in uw tuin bouwen.

Typen sites

Eerst en vooral moet u vertrouwd raken met de soorten structuren om te begrijpen welke het beste is voor uw kind. Opties, afhankelijk van de verschillende parameters, er is veel.Sportterrein voor kinderen is een complex dat bestaat uit vele componenten. Met de beschikbaarheid van materialen en vaardigheden, kunt u het volledig met uw eigen handen assembleren. Anders kunnen afzonderlijke onderdelen of het hele gebied worden gekocht in gespecialiseerde winkels.

  Laten we eens kijken naar de variëteit aan sites, afhankelijk van de leeftijd van het kind.

  • Voor kinderen tot drie jaar - De eenvoudigste en goedkoopste optie, aangezien kinderen op deze leeftijd geen verschillende sportuitrusting nodig hebben. Het is genoeg één dia, horizontale balk, schommels en twee drie trappen. Het aantal van deze elementen kan variëren, afhankelijk van het aantal kinderen.
  • Voor kinderen van drie tot zeven jaar - complexer ontwerp van middelgrote afmetingen. Op deze leeftijd zijn kinderen het meest actief, dus vergeet niet de maximale veiligheid van de site. Bovendien zijn de elementen in de eerste alinea niet genoeg. Het kan worden aangevuld met een trampoline, touw, touwladders en gymnastiek ringen.
  • Voor kinderen ouder dan zeven jaar en tieners - het moeilijkste platform op het apparaat. Ten eerste moet het een solide formaat hebben.Ten tweede moet het een verscheidenheid aan projectielen omvatten, bijvoorbeeld een klimmuur, een tafeltennistafel, een basketbalring en oefeningsapparatuur.

  Speelplaatsen zijn onderverdeeld in verschillende typen, afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

  • metaal - meestal gemaakt van roestvrij staal. Ze zijn de sterkste en meest betrouwbare, omdat ze bestand zijn tegen zware belastingen. Ze kunnen ook bogen op duurzaamheid. Ze hebben echter veel gewicht, wat het installatieproces aanzienlijk bemoeilijkt. Tegelijkertijd moet een dergelijke site worden gebetonneerd.
  • houten - minder betrouwbaar, maar aantrekkelijk en tegelijkertijd milieuvriendelijk. Maar vereisen constante zorg. Het hout wordt aanbevolen om te worden behandeld met verschillende stoffen om te beschermen tegen externe factoren en plagen. Bovendien moet de site elk jaar worden geverfd. Maar in geval van pech is het gemakkelijk te repareren.
  • plastic - de meest moderne en praktische optie. Zeer eenvoudig te installeren, maar om zo'n platform te assembleren met geïmproviseerde middelen zal niet werken, je zult het moeten kopen in de winkel. Let er tegelijkertijd op dat de fabrikant een certificaat heeft waarin staat dat zijn product voldoet aan de milieuveiligheidsnormen. In dit geval is de plastic pad het veiligst voor kinderen.
  • gecombineerde - elementen van hetzelfde materiaal zijn zelden opgenomen in speeltuinen. Daarom kunnen ze worden samengesteld met behulp van verschillende componenten. De beste en meest betrouwbare locaties voor handwerkproductie zijn bijvoorbeeld houten en roestvrijstalen constructies.

  Welke optie kiezen?

  De keuze van de speeltuin is volledig afhankelijk van u en de wensen van uw kind. Natuurlijk is de belangrijkste factor bij het kiezen de leeftijd van het kind. Daarnaast moet u rekening houden met andere factoren, zoals de grootte van uw site, de kwaliteit en betrouwbaarheid van de structuur.

   We raden u aan om rekening te houden met de algemeen aanvaarde bouwvoorschriften en voorschriften voor het ontwerp van kinder- en sportterreinen.

   1. De site moet gescheiden zijn. Dat wil zeggen, op een redelijke afstand van wegen, parkeerplaatsen, vuilniscontainers, evenals plaatsen waar bouwmaterialen worden opgeslagen.
   2. Het oppervlak waarop het platform staat moet zacht zijn, zodat kinderen letsel bij het vallen voorkomen. Voor deze doeleinden, geschikt gras, zand, evenals rubber of synthetische materialen.
   3. Op het terrein van de site mogen geen planten zijn die de gezondheid van het kind kunnen schaden.Bijvoorbeeld bloemen met stekels.
   4. Er moeten banken, afvalbakken en, het allerbelangrijkste, verlichting zijn die kinderen 's avonds goed zicht biedt. Trouwens, veel sportvelden in de binnenplaatsen van flatgebouwen hebben stands met gedragsregels. Het is onwaarschijnlijk dat iemand zo'n standpunt op uw site zal innemen. Maar toch is het de moeite waard om uw kind persoonlijk te informeren over deze regels.
   5. Houd rekening met de algemeen geaccepteerde afmetingen van speeltuinen. Voor kinderen van drie tot zeven jaar - minimaal 50 vierkante meter. Voor oudere kinderen - minimaal 100 vierkante meter.

   Selectie en voorbereiding van de site

   De bovenstaande normen en eisen zijn niet de enige, omdat we het hebben over kinderen en hun veiligheid. Alvorens verder te gaan met de bouw van het sportveld, moet je je hoofd breken bij het kiezen van de juiste plaats. Vooral als je geen behoorlijk grote tuin hebt.

   Plaats het platform niet op een open plek. Het is het beste om het onder een grote groene boom te plaatsen, zodat het in de zomer de structuur van de hitte bedekt. Het moet echter tegen de wind worden beschermd. Zet een haag rond ten minste twee meter hoog.

   En vergeet een zachte veilige bedekking voor de aarde niet. De bodem is op zichzelf traumatisch en wordt doorweekt na regen, maar wordt nog gevaarlijker. Je kunt het bedekken met bijvoorbeeld grasgras. Als de site van metaal is, moet deze bovendien worden gebetonneerd.

   Over het gevaar van kinderentertainment op het betonoppervlak en niet de moeite waard om over te praten.

   In de bouwmarkten zijn tegenwoordig veel moderne materialen te vinden. Onder hen is een rubberen kruimel, die wordt gebruikt om de loopbanden in sportcomplexen te dekken. Van de voordelen van het materiaal, gemak, bescherming tegen verwondingen tijdens vallen en een lange levensduur kan worden onderscheiden. Er is echter één belangrijk nadeel: dergelijke dekking is vrij duur.

   De tweede moderne optie is een plastic gaascoating. Tot de voordelen behoren slijtagebestendigheid, een aangenaam uiterlijk, evenals een structuur waardoor water niet blijft hangen aan het oppervlak.

   Installatie en vullen

   Wanneer een geschikte plaats is geselecteerd en voorbereid, kunt u doorgaan met de installatie. Mensen met een technische mindset kunnen zelf een plan ontwikkelen.En het is ook mogelijk om het project te bestellen bij de specialisten die de tekening maken, rekening houdend met de eigenaardigheden van uw site en de wensen van uw kinderen.

   Het belangrijkste is om van tevoren te beslissen welke elementen op uw site moeten staan. U kunt doorgaan met de meest voorkomende typen.

   1. schommel - het populairste actieve entertainment voor kinderen. Ze kunnen altijd afzonderlijk van de site worden geïnstalleerd. Het belangrijkste ding - om een ​​veilige mount te bieden. Volledig metalen structuren zijn het best geschikt voor deze doeleinden. In het hart van de schommel zelf moeten kettingen of sterke touwen zijn. Het is noodzakelijk om ze zodanig te rangschikken dat niets het slingeren voorkomt.
   2. Sandbox en schuif - voor compactheid bevinden ze zich meestal boven elkaar. Bij de berekening van de grootte moet rekening worden gehouden met de leeftijd van het kind. Ten eerste heeft dit invloed op de hoogte en steilheid van de dia en ten tweede moet het kind in de zandbak in volle groei worden geplaatst.

   Graaf vier gaten van 50 centimeter diep. Installeer daar sterke balken en cementeer het. Aan de bovenkant van de balken is een platform voor balken. Als de constructie van hout is, vergeet dan niet om het te behandelen met een antiseptisch middel.

   Het beste materiaal voor een helling is metaal, maar het kan worden gemaakt van goedkoper multiplex.

   Nadat de installatie is voltooid, vult u de zandbak met schoon, gezeefd zand.

   • loge - meestal is het uitgerust op het hoogste platform voor een heuvel. Maar als je het hieronder zet, zal het interessant zijn voor de jongste kinderen. Het huis kan worden vervangen door een budgethut, bijvoorbeeld van wilgentakken.
   • Gymnastiekringen - omdat de schommel op sterke kettingen moet worden geplaatst en veel weerstand moet bieden. Stel de hoogte van de ringen in afhankelijk van de leeftijd en de lengte van uw kind.
   • touw - hangt meestal op speeltuintjes voor kinderen vanaf zeven jaar oud. Het moet betrouwbaar zijn, goed vastzitten op de berg. Over het hele touw vanaf het onderste uiteinde, moeten de knooppunten voor ondersteuning worden geplaatst met armen en benen, ongeveer op een afstand van 60 centimeter van elkaar.
   • hangmat - een plek waar kinderen zich kunnen ontspannen. Het belangrijkste is dat het niet erg hoog is, het kind moet erin klimmen en niet gewond raken tijdens het vallen.
   • balk - een eenvoudig projectiel voor het ontwikkelen van balans. Het is beter om het te installeren op metalen steunen niet hoog boven de grond.De schaal zelf is gemaakt van houtblokken, door ze te reinigen, te slijpen en te bedekken met beschermende stoffen.

   Het installeren van een speeltuin in uw tuin is niet eenvoudig en duur. Maar als u besluit uw kinderen te plezieren, volg dan onze aanbevelingen om niet op enigerlei wijze te dwalen en de beste ouders ter wereld te zijn.

   In de volgende video vindt u meer informatie over het maken van een sportveld voor kinderen.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer