Hoe kies je een plastic oprit voor een dia?

Voor die ouders die het geluk hebben hun eigen kinderhoek uit te rusten voor hun kinderen, is het erg belangrijk om de constructie en de keuze van de componenten te benaderen met de geest. En de kwaliteit van materialen in deze materie is niet de laatste. Het 'hart' van de kinderhoek is altijd een dia geweest. Hoe te begeleiden bij het kiezen van een plastic pijlstaartrog voor een kinderglijbaan is beschreven in dit artikel.

Wat is het

De helling van een kinderglijbaan is een langwerpig oppervlak met een kleine dikte, waarvan een deel zich bevindt op het bovenste punt van de steun van de schuif en de onderste op het grondoppervlak. Gemonteerd op een vooraf uitgerust speciaal voor hem frame.

Dergelijke ontwerpen kunnen verschillende lengtes hebben en zijn gemaakt van verschillende materialen. U kunt modellen van elke kleur kopen of bestellen.

Helling voor dia's moet duurzaam zijn en zonder verschillende soorten huwelijk worden gemaakt.

Productiemateriaal

Het meest gebruikte materiaal is plastic. Moderne technologieën voor verwerking en productie hebben het behoorlijk duurzaam gemaakt vóór mechanische stress en bestand tegen temperatuurveranderingen. De beste plastic modellen worden gecombineerd met een houten frame.

Van kunststof afgeleide materialen zijn ook meteen het vermelden waard. De eerste is glasvezel. Het heeft een heel mooi uiterlijk, maar onderscheidt zich door intolerantie voor lage temperaturen - het kan bevriezen en broos worden in deze staat. Door productie is het heel gemakkelijk om elke vorm te nemen, wat dit materiaal populair maakt bij fabrikanten.

Het tweede materiaal is glasvezel. Dit is hetzelfde als glasvezel, met het enige verschil dat de vezels van het materiaal geïmpregneerd zijn met hars. Glasvezelmodellen zijn duurzaam en flexibel. Het materiaal wordt niet beïnvloed door temperatuurdalingen en veranderingen in luchtvochtigheid. Hellingen van glasvezel hebben dezelfde sterkte als dezelfde stalen modellen, maar ze zijn verschillende keren lichter. Dergelijke modellen verdwijnen bijna nooit.

Metalen modellen worden nog steeds geproduceerd. Ze zijn sterk en duurzaam, maar in omstandigheden met een sterk continentaal klimaat in de zomer oververhit ze enorm, en in de winter worden ze gewoon ijzig.

Houten opritten zijn ook beschikbaar, maar in kleine hoeveelheden. Na verloop van tijd wordt dit materiaal gemakkelijk vernietigd door de invloed van temperatuur en vocht. Dergelijke pijlstaartroggen kunnen niet worden gemaakt in een andere vorm dan de rechte lijn, anders kan zo'n structuur instorten. Maar deze dia's hebben één voordeel: ze zijn milieuvriendelijk, hebben geen uitgesproken geur en veroorzaken geen verschillende reacties bij het kind wanneer ze in contact komen met de huid, niet overkoken en niet oververhit raken.

Het is duidelijk dat de glijbaan voor kinderen van plastic moet zijn. Ze zijn verkrijgbaar in elke kleur en de meest interessante vormen, zelfs in de vorm van een prachtige teremka of Eiffeltoren in miniatuur. En schaatsen zijn te vinden met de meest bizarre bochten.

Welke parameters moeten worden overwogen?

Het eerste ding om op te letten is vakmanschap. Het buitenoppervlak van de helling moet vlak zijn, zonder scheuren en uitsteeksels. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de naden - ze moeten onzichtbaar zijn en goed worden geveegd. Het oppervlak van de helling moet een hoge mate van slip hebben.De voet van de helling is uitgerust met een veilige snelheidsdemper om verwondingen te voorkomen.

De tweede selectieparameter is hoogte. Allereerst moet de keuze van de hoogte van de helling afhangen van de leeftijd van het kind. Voor jongere kinderen is het beter om een ​​heuvel te kiezen met een maximale hoogte van 3 m en voor kinderen vanaf 4 jaar worden installaties vanaf 4 m hoogte gekocht. De aanbevolen hoogte voor installatie in meters wordt aangegeven door de fabrikant.

Een ander belangrijk punt is de kwaliteit en sterkte van de onderdelen. In het bijzonder moeten bevestigingsmiddelen voor installatie vlak zijn, strak op elkaar nesten, veiligheid.

Het is onmogelijk om geld te besparen op de veiligheid van kinderen, het is noodzakelijk om uw keuze, eerst en vooral, te stoppen bij ontwerpen van goede kwaliteit. Bovendien zal een heldere dia zelfs volwassenen verheugen met zijn uiterlijk. Oprijplaten voor kunststof dia's zijn zowel een veilige als goedkope optie.

Hoe je een dia maakt voor de speeltuin met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer