Hoe de speeltuin uitrusten met behulp van beschikbare hulpmiddelen?

 Hoe de speeltuin uitrusten met behulp van beschikbare hulpmiddelen?

De beste plek om te ontspannen van de drukte van de stad is zijn eigen huisje of plattelandskavel, waar het hele gezin iets voor zichzelf kan vinden. Volwassenen geven vaak de voorkeur aan activiteiten die de jongere generatie zullen zijn of die nog niet in staat of oninteressant zijn. Dit leidt tot het feit dat kinderen onbezet zijn, ondeugend en alleen serieus werk bemoeien. Om dit probleem op te lossen, genoeg ideeën, hulpmiddelen en handen.Het is noodzakelijk om een ​​kinderhoek te bouwen in het gebied waar het kind echt geïnteresseerd zal zijn. Een speeltuin uitrusten met de materialen die bij de hand zijn, is eenvoudig en het is veel goedkoper dan een afgewerkte te kopen.

Projectfase

Helemaal aan het begin is het belangrijk na te denken over alle details waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de uitvoering van uw project. In de ontwerpfase is het erg belangrijk om rekening te houden met de belangrijkste punten waarop het nut van dit gebouw en, uiteraard, de veiligheid van kinderen afhangt.

 • De speeltuin moet zich in een open ruimte bevinden waar kinderen volledig toegankelijk zijn voor de ogen van volwassenen - dit stelt u in staat om de jongere generatie onder controle te houden.
 • Alle onderdelen en objecten van de site moeten volledig veilig zijn, zonder scherpe hoeken, uiteinden, inkepingen.
 • Gebouwen kunnen het best op een gemiddelde afstand van het werkterrein, bijgebouwen en een moestuin worden gedaan, dat wil zeggen dat u tijdens het werk de activiteiten en de locatie van het kind kunt volgen.
 • Het is beter om de grond te kiezen op de locatie van het speelterrein, geheel of gedeeltelijk, ongeschikt om gewassen te laten groeien, dit is noodzakelijk om het vruchtbare land zo veel mogelijk te redden.
 • Je kunt ook een platform bij het hek hebben, alleen in dit geval zul je voor de volledige veiligheid van jonge kinderen moeten zorgen.
 • Boven de hoek van de tafel moet er een schuurtje zijn dat het kind niet in staat stelt een hitteberoerte te krijgen of nat te worden van een plotse regenbui.

De ontwerpfase en de voorlopige creatie van de lay-out vormen dus een integraal onderdeel van de constructie van de speeltuin met hun eigen handen van afvalmaterialen. Natuurlijk moeten we de hoofdfunctionaliteit van de kinderhoek niet vergeten - het vermaak en de ontwikkeling van kinderen, wat een belangrijker aspect is van de constructie ervan. Daarom moet je het werk benaderen met kant-en-klare ideeën en enthousiasme, van plan om niet alleen een banale swing en een sandbox op de speelplaats te installeren, maar ook iets anders toe te voegen. Alleen dan wordt het werk interessant en zal het niet alleen kinderen kunnen plezieren.

Tijdens het project en vooral de implementatiefasen kan de jongere generatie ook worden betrokken bij gezamenlijke activiteiten, maar uiteraard op basis van hun fysieke capaciteiten. Door samen te werken, wordt het begrip van de familie versterkt en wordt het creatieve vermogen van kinderen ontwikkeld.

Locatie voorbereiding en selectie van materialen

Aan het einde van de projectfase moet u precies navigeren met de locatie en inhoud van de kinderhoek. De site is geselecteerd, het blijft om te verwerken en voor te bereiden op nieuwe gebouwen. Werk aan de voorbereiding vindt plaats in verschillende fasen.

 • Het is noodzakelijk om de aarde op het noodzakelijke gebied te reinigen en te egaliseren.
 • Het is noodzakelijk om de coating te bepalen, die als basis voor de hele site zal dienen. De meest gebruikte mix van puin en zand, omdat dit de meest voordelige optie is. Je kunt de grond nog steeds bedekken met kunstgras of speciaal rubber.
 • Dan moet je metingen doen en alle benodigde materialen kopen. Het belangrijkste is - vergeet niet dat dit allemaal nodig is voor jonge kinderen, dus alle materialen moeten zo veilig mogelijk zijn en voldoen aan alle normen en standaarden.
 • Daarna moet je ervoor zorgen dat je een standaardset gereedschappen voor je werk hebt: spijkers, schroeven, schroeven, schroevendraaier, schroevendraaier, hamer, handzaag, Bulgaars, verfgereedschap en verf. Als er iets ontbreekt, moet u kopen, want dit is allemaal nuttig tijdens de constructie.
 • Aan het einde van de voorbereidende fase moeten alle onnauwkeurigheden in het plan worden gecorrigeerd.

Nu kunt u aan het werk gaan.

Regeling van een kinderhoek

Wanneer u spelelementen op uw speelterrein kiest, is het de moeite waard om te analyseren wat uw kind het liefst doet en dit te benadrukken. Sommige kinderen zwaaien liever op de schommels, sommige mensen besteden graag hun vrije tijd aan het modelleren van zandfiguren in de zandbak en iemand houdt meer van dia's. Dit alles moet worden overwogen voordat u iets met uw eigen handen gaat bouwen.

Productie van individuele elementen

zandbak

Een van de meest voorkomende entertainment voor kinderen, die de creatieve ontwikkeling van de jongere generatie helpt en hem enkele uren kan boeien. Zandbakken in een moderne vorm zijn erg getransformeerd en zien er nogal esthetisch uit, daarom heb je volledige vrijheid van ideeën in vormen, schilderen en verschillende details. Maar dergelijke entertainment is niet voor iedereen geschikt, en hiermee moet ook rekening worden gehouden. Daarom is de constructie van de sandbox beter om te coördineren met het kind.

schommel

Het meest favoriete element van speeltuinen is een schommel, en niet alleen kinderen, maar ook veel volwassenen houden ervan om op hen te slingeren.Er is geen dergelijk kind dat geen swing wil, daarom is het noodzakelijk om het te installeren, maar je moet het type, de vorm, de maat en de kleur kiezen. Schommels kunnen zowel worden opgeschort als normaal. Uit geïmproviseerde middelen is het beter om een ​​swing swing te maken, die aan de bovenste balk op de touwen of kettingen wordt bevestigd. De tweede optie is minder veilig voor kinderen, omdat de kettingen de huid kunnen kneuzen en het plezier van het kind verpesten. Bij het kiezen van hetzelfde touw moet er rekening mee worden gehouden dat ze na verloop van tijd kunnen verslijten en rafelen, dus moeten ze periodiek worden gecontroleerd en veranderd.

Gorki

Dit soort entertainment wordt ook door bijna alle kinderen genoten, en het geeft ook absolute vrijheid in creatieve termen. Dia's kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt:

 • metaal - het materiaal is niet de beste, omdat het snel roest;
 • Roestvrij staal - de optie is al beter, maar is een van de duurste, dus het gebruik van roestvrij staal is niet rendabel;
 • hout is een materiaal dat zorgvuldige verwerking en polijsten vereist, en in de toekomst zal het moeten worden bedekt met iets glijdend.
 • Plastic is de beste optie, want het is goedkoop, slijt lang en vereist geen speciale behandeling.

Een belangrijk onderdeel is de grootte van de dia, want deze moet comfortabel zijn voor uw kind en een marge van 2-3 jaar hebben. Vaak worden de dia's gebouwd in combinatie met enkele extra elementen.

Kinderhuis of hut

Er zijn veel variaties op deze structuur: van de eenvoudigste en snelste constructie tot complexe structuren gemaakt van kleine logs en palen. Het is natuurlijk beter om een ​​kind een echt huis te maken dat eruitziet als een gewoon huis met een veranda, deuren en ramen. Als dit niet mogelijk is, kun je een kleine tent of wigwam maken, wat het belangrijkst is, vergeet niet de veiligheid van kinderen. De constructie moet duurzaam zijn en niet bezwijken bij de eerste harde wind. In dergelijke aparte huizen en hutten houden kinderen ervan om een ​​zogenaamd hoofdkantoor te regelen. Als het kind het gebouw leuk vindt, zal hij er meer tijd doorbrengen.

Sportterrein

Er is helemaal geen kader, in deze hoek kan een verscheidenheid aan details bevatten:

 • touwladders;
 • horizontale balken;
 • evenwijdige staven;
 • ring.

Deze hoek helpt de fysieke ontwikkeling van uw kind en stelt hen in staat om hun eigen sportevenementen te houden.

Aanvullende elementen

Boven zijn de meest populaire elementen van de speeltuin, dan al hoop op uw verbeelding. Een oneindig aantal verschillende elementen en onderdelen gemaakt van beschikbare gereedschappen - banden, banden, pallets en andere dingen kunnen op het perceel worden geplaatst. Hier is de keuze al aan u en uw kind.

Plaatsing van elementen op de site

De oppervlakte van de site die nodig is voor de bouw hangt af van uw wensen, leeftijd en aantal kinderen. Meestal is het een vierkante hoek van 8-10 vierkante meter. Op deze site kan de locatie van de elementen zeer divers zijn. Meestal bevindt zich een dia in combinatie met schommels en andere apparatuur in het midden, een sportterrein en enkele creatieve elementen zoals tekenborden moeten zich in de hoek bij het hek bevinden. Als een rechthoekig gebied een beetje moeilijker is, zullen er hoogstwaarschijnlijk elementen achter elkaar moeten worden geïnstalleerd. En ook moet je onthouden over beveiliging, vooral als je meer dan één kind hebt. Vanwege de omstandigheden van een groot gezin kun je geen schommel naast een sandbox plaatsen.

Opties voor gebiedsdecoratie

De kinderhoek kan op heel verschillende manieren worden ingericht, alles hangt ook af van jou en je kind, van je wensen, creatieve ideeën en verbeeldingskracht.Het gebied rond de perimeter kan worden beplant met bloemen of u kunt een aantal thematische figuren maken en deze op verschillende plaatsen op de site plaatsen, de decoratie zal de heldere kleur van de hoofdgebouwen zijn, ze kunnen worden bedekt met verschillende heldere kleuren of gecoat in dezelfde stijl, er zijn geen randen.

Ontwerpideeën

Het ontwerp van de speeltuin hangt af van de creatieve ideeën, de hoeveelheid gepland, de stijl, de gebruikte materialen en de tijd die de eigenaar bereid is te besteden aan dit evenement. Het is beter om alle stappen met de kinderen te coördineren, ze moeten de details benadrukken die ze leuk vinden en kunnen worden gecorrigeerd, omdat het belangrijkste is dat ze plezier en comfort hebben. Omdat kinderen zich vaak vervelen in de datsja, is het belangrijkste idee om zo'n kinderhoek te maken kinderen leuke en interessante activiteiten te bieden, wat betekent dat alles op een interessante en kleurrijke manier moet worden ontworpen.

Je kunt alles op de site combineren, en idealiter moeten alle belangrijke elementen van entertainment worden gebouwd. Als de plaats niet zo veel is, kun je alleen de meest interessante en belangrijke dingen voor het kind installeren, bijvoorbeeld een schommel en een zandbak, een glijbaan en een sporthoek enzovoort.

De belangen van het kind moeten niet alleen in aanmerking worden genomen bij het plaatsen van gebouwen, maar ook bij het schilderen van deze elementen. Bijvoorbeeld, voor een jongen kun je alles in beschermende kleuren schilderen, voor een meisje kun je bloemen tekenen op de elementen. Het is ook belangrijk om de site te ontwerpen met extra elementen en figuren gemaakt van banden, pallets en andere beschikbare gereedschappen.

Succesvolle voorbeelden

Er zijn veel voorbeelden van interessante speeltuinen, hoewel het natuurlijk beter is om met iets van jezelf te komen, maar U kunt kant-en-klare voorbeelden van ontwerp gebruiken.

 • De hele speeltuin kan in militaire stijl worden gemaakt. Naast de standaard schommel en dia's in militaire kleuren, kun je een tent maken in de vorm van een militair hoofdkwartier, evenals een zandbak in de vorm van een soort militair transport. Op zo'n site zal een jongen van 4-8 jaar erg geïnteresseerd zijn om te spelen.
 • Kinderhoek kan worden uitgereikt voor meisjes, maar hiervoor moet je de heldere kleuren van de gebouwen oppikken, grappige insecten, bloemen en sprookjeshelden erop tekenen. Een vakantiehuis is ontworpen als een klein kleurrijk familiehuis of een prinsessenhuis.
 • Je kunt de site ook in piratenstijl inrichten. Op gebouwen kunt u objecten tekenen die aan uw kind zijn gekoppeld met piraten en de zee. Vakantiehuis kan worden gemaakt als een piratenschip.

In al deze voorbeelden worden alle grote recreatieve gebouwen verondersteld (glijbaan, schommel, zandbak, sportterrein en rusthuis). Voeg indien mogelijk ook thematische vormen en aanvullende structuren toe. Om een ​​plaats te creëren voor het vermaak en de ontwikkeling van uw kinderen van de beschikbare middelen is vrij eenvoudig, het belangrijkste is om dit werk met alle verantwoordelijkheid en creativiteit te behandelen. Dan zal deze speeltuin lang meegaan, misschien zelfs voor meer dan één generatie kinderen.

Hoe je de speeltuin uitrust met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer