Dekking voor speelplaatsen in het land: soorten en de keuze van de vloer

 Dekking voor speelplaatsen in het land: soorten en de keuze van de vloer

Alle ouders willen vertrouwen hebben in de veiligheid van hun kinderen tijdens hun straatwedstrijden op de datsja. De borg is mogelijk de aanwezigheid van een speeltuin, maar om kinderen te beschermen tegen verwondingen, krassen en schaafwonden, is het noodzakelijk om de juiste dekking voor dit gebied te kiezen. Moderne fabrikanten bieden verschillende opties. Dit zijn plastic en rubberen modules, kunstgras, zachte tegels. Overweeg de voor- en nadelen van dergelijke coatings in meer detail.

Hoe te kiezen?

Ongetwijfeld de eenvoudigste manier om de speeltuin te vullen met zand of er kunstgras te leggen.Bovendien zullen deze methoden geen ernstige financiële kosten van de ouders vereisen. Echter, in vochtige omstandigheden en na neerslag zullen baby's zich niet op hun gemak voelen op zo'n oppervlak. Wat het schoonmaken van het grondgebied betreft, zal het ook bepaalde problemen veroorzaken.

Speciale vraag zijn naadloze rubberen en zachte kussens. Dit is te wijten aan het feit dat deze materialen niet lang slijten en, indien nodig, gemakkelijk herstelbaar zijn. Het leggen van dekking kan op twee verschillende technologieën zijn (bulk en modulair). Het belangrijkste is om het oppervlak zorgvuldig voor te bereiden voordat u aan het werk gaat. Bovendien gebruiken consumenten vaak plastic modules vanwege hun lage prijzen, eenvoudige installatie en onderhoud.

Voordat u een keuze maakt voor de vloer, moet u de kwaliteit van alle opties evalueren, met de nadruk op de prijscategorie. Belangrijke punten zijn de verificatie van vereiste certificaten en de naleving van GOST. Het is belangrijk om te overwegen welk gebied wordt toegewezen voor de inrichting van de speeltuin, of het mogelijk is om zelfstandig het oppervlak voor te bereiden, of de hulp van professionals nodig zal zijn tijdens de installatie.

species

Dankzij moderne technologieën is de keuze van coatings voor speelplaatsen op de markt vertegenwoordigd door een vrij groot bereik. Het belangrijkste punt waarop kopers worden geleid, is het risico van letsel voor het kind te verminderen. Meestal kiezen ouders voor typen als tartan, plastic, zachte tegels, natuurlijke afdekking en kunstgras. Laten we proberen te begrijpen waarom deze opties het meest gevraagd zijn.

Tartan coating

Van dit materiaal is bekend dat het vaak wordt gebruikt in stadions in de opstelling van loopbanden voor atleten. Het bevat synthetisch rubber, dat gebruikers beschermt tegen stof, geen schadelijke stoffen afgeeft en geen allergische reacties veroorzaakt. Ondanks het feit dat de coating een vrij heldere kleur kan hebben, is deze absoluut onschadelijk voor de gezondheid van kinderen, aangezien natuurlijke kleurstoffen worden gebruikt bij de productie.

De technologie van het leggen in dit geval is bulk. Het oppervlak moet vlak en stevig zijn. Voorkeursopties zijn asfalt en beton. De coating blijft lang mooi, is bestand tegen mechanische belasting en extreme temperaturen, absoluut antislip en perfect gereinigd.Het materiaal heeft echter een vrij hoge prijs, en voor het leggen is het noodzakelijk om gebruik te maken van de diensten van specialisten.

Kunstgras

Deze coating heeft voordelen ten opzichte van conventioneel gazongras. Het is veel minder vertrapt dan het natuurlijke, er verschijnen geen voetpaden en kale gebieden. Kunstgras wordt gewaardeerd vanwege het feit dat het altijd een geweldige uitstraling heeft en geen dingen bevlekt.

In dit geval is het belangrijk om aandacht te besteden aan de hoogte van de grassprieten. Zeer jonge kinderen zullen moeilijk te spelen zijn in te hoog gras. Bovendien moet worden verduidelijkt welke dichtheid het gazon zal hebben, wat het gemak direct zal beïnvloeden en hoe dik de bladen zullen zijn, waarvan de esthetische waarde van de coating zal afhangen.

Voordat u een dergelijk gazon aanlegt, moet u zorgen voor de oppervlaktevoorbereiding. Eerst moet je het schoonmaken, rommel verwijderen, zoveel mogelijk uitlijnen. Als u van plan bent om de vloer direct op de grond te leggen, moet u deze eerst aandrukken met een roller of een plank van voldoende breedte. Als de plot te onregelmatig is, kun je de bovenste laag van de aarde kwijtraken.

Er moet voldoende aandacht worden besteed aan het drainagesysteem.Bij afwezigheid bestaat het risico dat de grond onder het gazon verrot. Daarom is het noodzakelijk om sloten aan te leggen waardoor regenwater zal stromen.

Als het oppervlak van asfalt of beton is, moet het substraat vóór het leggen worden gemaakt. Haar vellen overlappen de randen van elkaar en de naden zijn verzegeld. Ook met behulp van lijm vaste trottoirband. Na 12 uur zal het gras recht gaan en naar boven beginnen te rekken. Na installatie krijgt u een ideaal oppervlak, dat niet bang is voor neerslag en temperatuurveranderingen. Het slijt ook niet en vervaagt niet in de zon.

Rubber modulaire coating

Experts beschouwen deze optie als de veiligste voor jonge kinderen. Bovendien is het duurzaam, slijt het niet, is het niet bang voor hitte en neerslag. Producten hebben een felgekleurd kleurenschema, waardoor u de voor elke smaak noodzakelijke optie kunt kiezen. Tegelijkertijd gebruikte kleurstoffen zijn absoluut onschadelijk voor de gezondheid van baby's. De coating is niet giftig, veroorzaakt geen allergische reacties, absorbeert ruis.

Omdat dit type coating in een brede kleurenvariëteit wordt gepresenteerd, kunnen consumenten de meest onverwachte ontwerpideeën realiseren.Opgemerkt moet worden dat drainage in dit geval niet vereist is. De uitstroom van water gebeurt onafhankelijk.

Rubber modulaire coating kan zacht of hard zijn. Het kan zowel op een vast oppervlak als op de grond worden geplaatst. De dikte van de modules is van 30 tot 80 millimeter. Bij het voorbereiden van de grond wordt het geselecteerde gebied schoongemaakt, zorgvuldig verdicht en gevuld met een kleine laag puin, waarover het met zand vermengde cement wordt gelegd. Daarna is het noodzakelijk om een ​​primer te gebruiken.

De modules worden bevestigd met moffen, ze elimineren de mogelijkheid van coatingverschuiving tijdens gebruik. Als het leggen wordt gedaan over asfalt of beton, wordt het oppervlak behandeld met een speciale primer, die ook niet zal toelaten scheuren te vertonen en de bestaande over te laten vloeien. De lijm wordt aangebracht met een rol of borstel en de tegel wordt bovenop geplaatst en stevig aangedrukt. In dit geval moet de waterstroom een ​​helling van 2 procent hebben.

Modulaire kunststof coating

Deze optie is een kunststofelement dat bestand is tegen water- en temperatuurschommelingen. Het vereist geen bepaalde ervaring voor installatie, het is een milieuvriendelijk product.Het onmiskenbare voordeel en onderscheidende kenmerk van deze coating is de mogelijkheid van analyse indien nodig. Dit is vooral handig als het gaat om geven. Zorg omvat periodiek spoelen met water uit een slang.

Deksel mag niet op het gras worden geplaatst. Het is beter om het oppervlak met zand te bedekken, nat te maken en voorzichtig aan te stampen. Vierkanten gemaakt van modules worden stevig op een dergelijk oppervlak bevestigd.

Natuurlijke coating

Dit is de goedkoopste optie, maar het heeft beperkingen. Vanwege het risico op verwonding van kinderen wordt het gebruik van grind en puin niet aanbevolen. U kunt als geschikte opties voor zand, natuurgras, decoratieve chips beschouwen. Beton moet met de grootste zorg worden gebruikt.

Hoe u een rubberen coating voor de site met uw eigen handen aanbrengt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer