Swing on chains: wat zijn en hoe te doen?

 Swing on chains: wat zijn en hoe te doen?

Straatzwaaien met hangers aan kettingen zijn even wijdverspreid in speeltuinen van hoge binnenplaatsen en in privébinnenplaatsen. Ze kunnen verschillende varianten van steunframes hebben, in de vorm van de letter "L", "P" of "A", hun stoelen kunnen eruit zien als een plank, een bank of als een gewoon wiel. Maar ze zijn allemaal verenigd door de keuze van kettingen als ophangingen, die gemakkelijk in hoogte verstelbaar zijn.

Swing Chains

Een ketting met een schakeldikte van 15 of 20 mm is bestand tegen vijf grote mensen, zelfs met een marge. Het strekt zich nooit uit, dient tientallen jaren op hetzelfde niveau.Van tijd tot tijd kan schommel uit elkaar vallen, maar de kettingen zullen blijven. Ze hebben een lange levensduur, zelfs zonder smering van suspensies. Maar kettingen hebben hun nadelen. Tijdens het slingeren kunnen er laterale trillingen van de stoel en het draaien ervan optreden. Trouwens, hand in hand over koude kettingen is niet erg prettig. Dit probleem wordt opgelost met behulp van overlays, die op de kettingen worden gelegd, op de plaatsen waar de handen elkaar raken.

types

Kettingen zijn zeer betrouwbaar, dus worden ze als ophanging voor veel ontwerpen gebruikt. Schommels met dergelijke schorsingen kunnen worden geclassificeerd op basis van locatie, leeftijd, ontwerp, materiaal.

Op locatie

Vaak wordt de schommel op de tuinpercelen geplaatst. En als dit niet wordt gekocht, slingerende bankjes onder een luifel, dan maken de eigenaren in de meeste gevallen zelf traditionele houten stoelen aan hangende kettingen. In de binnenplaatsen van hoge gebouwen worden fabrieksschommelingen vaak geïnstalleerd op metalen stutten met een enkele of dubbele zitting, met een rugleuning en armleuningen. Als suspensies - allemaal dezelfde ketens.

Voor thuisomstandigheden zijn meer geschikt sterke touw of synthetische touwen. Als de situatie een kettingoptie vereist, worden duurzame, stalen, maar meer esthetische kettingen geselecteerd.Schommels thuis zijn geschikt voor kinderen, dus ze moeten betrouwbaar zijn, maar niet noodzakelijk bestand tegen zware belastingen.

Op leeftijd

Op leeftijd worden schommels verdeeld in kinderen, tieners en volwassenen (familie). Kindermodellen zijn aan alle kanten beschermd: rugleuningen, leuningen, veiligheidsgordel. Voor een tiener is het zwaaiproces zelf belangrijk, hoe hoger hoe beter, de eenvoudige stoelen passen erbij, tot en met het gebruikelijke bord op kettingen. Volwassen ontwerpen zijn niet zozeer voor skiën, maar voor recreatie, familiebijeenkomsten.

Verschillende ontwerpen

Er zijn verschillende soorten schommels, verschillend in ontwerp en materiële zetels, steunen en mobiliteit.

 • Mobiele schommels hebben niet te veel gewicht, waardoor je ze op elke afstand kunt verplaatsen. Dit zijn opties voor kinderen met een enkele stoel of een schommelbank voor het hele gezin.
 • Stationaire modellen worden diep in de grond begraven en zware constructies worden ook gebetonneerd.
 • Eén soort kan de vorm hebben van een opgehangen stoel of planken op kettingen.
 • Dubbele schommels zijn ook uitgerust met een bord, alleen groter en breder. Ze kunnen twee onafhankelijke stoelen op dezelfde dwarsbalk hebben.
 • Voor modellen met meerdere zitplaatsen (familie) zijn er schommelbanken, hangende banken en bedden. Deze krachtige ontwerpen hebben ophanging nodig in de vorm van massieve kettingen.
 • Een oude autobandhoes kan dienen als schommelzitje. Het wordt aan touwen of touwen gehangen, maar kettingen zijn ook redelijk geschikt. Vanwege de eenvoud van het model, heeft het geen verzorging en extra componenten nodig.

Waar de schommel te zetten

Comfortabel en leuk om een ​​schommel in je tuin te hebben. Maar het zou verkeerd zijn om ze waar nodig te plaatsen. De locatie voor de attractie moet zorgvuldig worden gekozen. In de meeste gevallen worden ze vele jaren geïnstalleerd, omdat ze een van de favoriete plekken van ontspanning zijn.

Als u een plaats kiest voor een schommel, moet u rekening houden met een heleboel belangrijke punten.

 • Het ontwerp moet op een vlak oppervlak worden geïnstalleerd of op een vlakke ondergrond worden geplaatst.
 • De grond onder de schommel mag niet drijfzandig of constant nat zijn.
 • De attractie is niet geïnstalleerd in het laagland, waar neerslag valt van de hele site.
 • Het is beter om de structuur uit te rusten onder een grote boom of een andere schaduwbron. In extreme gevallen kunt u de tent gebruiken.
 • Een goede plaats wordt beschouwd als een plot zonder tocht.
 • Als de swing van het familietype groot is, met een luifel,klamboes en andere toevoegingen - ze moeten op de speelplaats zijn. Dit kan een barbecue met een schuilplaats en een oven zijn. In de buurt is er een tuinhuisje, een terras, een tafel met banken of tuinbanken, bloembedden, een fontein en andere geneugten van het landschapsontwerp. Het moet een plek zijn voor ontspanning met het hele gezin.
 • Attracties voor kinderen bevinden zich op de speelplaatsen, gesloten struiken, hekken, luifels van de brandende zon en wind.
 • Dichtbij de schommels mogen geen giftige planten, allergenen en honingplanten groeien.

DIY-ontwerpen

Schommels op kettingen kunnen door uzelf worden gemaakt. Degenen die niet lang willen rommelen, gebruiken een bord als zitplaats. Je kunt wat meer tijd doorbrengen en comfortabele schommels maken voor kinderen en volwassenen, die niet alleen entertainen, maar ook een rustplaats worden, decoratie van de tuin. Het zou moeten beginnen met de locatiekeuze voor het toekomstige ontwerp. Een tekening wordt vervolgens opgemaakt met dimensies. Materialen worden van tevoren geselecteerd en constructiehulpmiddelen worden voorbereid.

Je hebt de tekeningen en berekeningen al bij de hand en je moet naar de voorbereide site gaan en ervoor zorgener is voldoende ruimte voor een schommel.

making

Om een ​​duurzame zitbank te maken, moet u met het frame beginnen werken. Denk aan het oppervlak en de hoek tussen de zitting en de rugleuning. Bereid vervolgens acht repen voor: vier voor de stoel en vier voor de rug. Staven verbinden in paren, schuin vast met bouten. De ene zal de basis zijn voor de vergadering, de andere - voor de rug. Zo zullen vier gepaarde elementen blijken, twee ervan zijn de zijkanten van de toekomstige bank, de resterende twee producten zullen in de stoel worden verdeeld. Vier blanks worden bevestigd met horizontale balken: twee - op de rug en twee - op de stoel. Het frame van de bank voor de schommel is klaar.

In de volgende fase wordt het frame omhuld met lamellen. Elke strook wordt vanaf de zijkanten geboord, zodat deze aan het frame kan worden bevestigd. Alvorens het frame te bedekken, is het de moeite waard om nogmaals de ontwerpparameters, de hoek van de rugbocht, te controleren. Wanneer de stoel is afgezet met lamellen, moet deze worden omgekeerd en van de bodem worden versterkt met metalen hoeken. Armleuningen eenvoudige geometrische vorm gemonteerd op de bouten, zodat ze indien nodig kunnen worden verwijderd.

De afgewerkte bank wordt behandeld met antischimmelmiddelen, speciale impregnaties, gevernist. Dit moet met de grootste zorg gebeuren, de ruwe delen zullen in de open lucht bezwijken van sneeuw en regen. Om de swing op te hangen heb je twee pijpen nodig. Men zal op de steunen stationair blijven en de tweede, met behulp van lagers, meebewegen met de ketting. Lagers hebben een gesloten type nodig, ze worden goed behandeld met vet en afgedekt met pluggen.

De bank is opgehangen aan vier kettingen. De hoogte wordt aangepast zodat de volwassen persoon die erop zit de grond kan bereiken met een teen. Aan de ketting, voor comfortabele griphanden, kunt u voering dragen. Het ontwerp is geïnstalleerd op de voorbereide ondersteuning. Ze moeten eruitzien als de letter "A", de dwarsbalk tussen de pilaren maakt ze betrouwbaarder, is ze bestand tegen een bank. Grote schommelingen in de familie zullen waarschijnlijk niet veel schommelen, voor hen is het voldoende als de steunen met 70-80 cm in de grond graven, maar voor betrouwbaarheid kan elke pilaar worden betonnen.

Wat betreft ophangingen, voor hun verzekering, kunt u een metalen kabel gebruiken die synchroon loopt met de kettingen. Als de verbinding openbreekt, blijven de schommels aan de kabel hangen.

Metalen schommel

Ze zijn het meest opheffend en je kunt ze verzamelen uit het materiaal dat zich in de garage heeft opgehoopt, wat zielig is om eruit te gooien en plaatsvindt. De steunen zullen dienen als metalen buizen. Om ze te fixeren, worden er driehoeken uit de resten van de staalplaat gesneden, worden er buizen getrimd met een diameter van iets meer rekken, en vervolgens worden steunkolommen erin geplaatst.

Om de dwarsbalk te monteren, moet u beugels haaks gebogen in een hoek van 90 graden aan de buis lassen. Ze kunnen worden gemaakt door ze uit oude pijpen te snijden. Suspensies worden gemaakt met behulp van kettingen, ringen en lagers. Het frame voor de zitting kan gemaakt zijn van gevormde vierkante buizen, voor de basis om de zijwanden van oude metalen dozen te nemen of andere ijzeren structuren in te korten. Alle bochten moeten vaste hoeken zijn.

De afgewerkte zwaai zorgvuldig schoongemaakt, geprimed en bedekt met verf.

Zwaaien van pallets

De vluchten die zijn overgebleven na reparatiewerkzaamheden, worden vaak gebruikt voor het rangschikken van een schommel. Ze worden goed behandeld tot volledige gladheid om splinters tijdens het gebruik van het product te voorkomen. Dan bedekt met antischimmelimpregnatie en vernis. De pallet kan worden gesneden en gemaakt in de vorm van een bank, die de rug en de zitting verbindt met metalen hoeken.Of u kunt eenvoudig het hele vlak op de kettingen hangen, een matras en kussens voor comfort op het hangende bed plaatsen.

Kettingen worden door een dubbel palletontwerp geregen en op verschillende plaatsen gefixeerd om uitglijden te voorkomen. Dit alles hangt aan een balk op steunen, dat wil zeggen, alles wordt uitgevoerd zoals elk ander model. Schommels op kettingen zijn mooi en betrouwbaar, ze kunnen een hele familie weerstaan ​​en als je een kap of tentdoek ophangt, worden ze de beste plaats voor communicatie of ontspanning.

Hoe je met je eigen handen aan de kettingen kunt draaien, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer