Speelplaatsen voor ondervraging: wat te vullen en hoe te regelen?

Als je een huisje hebt of je bent de eigenaar van je eigen huis, dan is het de moeite waard om een ​​gebied te organiseren voor de recreatie in de frisse lucht van je kinderen. De beste optie hiervoor is een kinderspeeltuin. De manieren van ontwerpen kunnen heel verschillend zijn.

9 foto

Vereisten voor locatie en constructie

Het territorium van kinderen moet helder en functioneel zijn, maar vooral - veilig. Dit zal grotendeels afhangen van de juiste selectie van de site voor het speelgebied en de betrouwbaarheid van de installatie van de belangrijkste elementen.

Bij het bouwen van de site, is het noodzakelijk om de volgende aanbevelingen te volgen.

 • De site moet zeker zo ver mogelijk liggen van verschillende bijgebouwen, kassen en struikgewas van bosjes met stekels.
 • Als er zich op het grondgebied van de datacha een kunstmatig reservoir bevindt, is het wenselijk dat het wordt afgesloten van het speelgebied, bijvoorbeeld met een haag.
 • De speelkamer moet zich op zo'n plek bevinden, zodat u deze altijd thuis kunt zien, maar ook op andere plaatsen waar u gewoonlijk veel tijd doorbrengt - van het tuinhuisje, van tuinbedden of fruitaanlegplaatsen.
 • Het is belangrijk dat de speelruimte zo verlicht mogelijk is, de installatie ervan aan de noord- en noordwestzijde van een woongebouw, maar ook in laagland en dichte schaduw wordt niet aanbevolen.
 • Het is het beste om een ​​plaats te plaatsen voor games in de buurt van hoge bomen, waardoor het een lichte schaduw krijgt, zodat het niet meer dan een derde van het totale oppervlak van de site beslaat.
 • Installeer geen apparatuur in gebieden met een hoge grondwaterstroming - dit zijn natte gebieden waar het altijd nat zal zijn, en na zware regenval zal de coating voor een zeer lange tijd uitdrogen.
 • Het is noodzakelijk om rekening te houden met de richting van de windroos op het territorium en om het speelgebied te beschermen tegen tocht.
 • Het is optimaal om een ​​sport- of speelhoek op een vlakke ondergrond te hebben, want zelfs de minimale helling zal onvermijdelijk leiden tot het feit dat al het speelgoed constant zal rollen en in het zomerzwembad zal er een waterhelling zijn. Als er geen dergelijke site is, is het beter om de site uit te rusten op de veranda of op het terras.
 • Als er op de site een opblaasbaar zwembad is, dan moet de plek eronder bedekt zijn met een sterke basis, en het is de moeite waard om de site te betegelen, anders zal kiemend gras de structuur doorboren en vroeg of laat zal het leiden tot waterlekkage.
 • Als er glijbanen en een willekeurige trap op het platform zijn, is het noodzakelijk om een ​​plaats te voorzien om erop te rennen en moeten verschillende rotondes en schommels worden gescheiden van de andere elementen van het spelcomplex met een zone van minimaal 2 meter.
 • Voor de bouw van de site moet alleen milieuvriendelijke materialen worden gebruikt, optimaal - hout. Alle delen van het complex moeten zorgvuldig worden gepolijst en gepolijst om de mogelijkheid van krassen en splinters te voorkomen.
 • Probeer scherpe hoeken te vermijden. Als het mogelijk is, is het beter om alle randen van de structuren afgerond te maken.
 • Speciale aandacht voor het verwijderen van bevestigingsmiddelen - ze moeten van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn, altijd verborgen in het hout. Als de steunen naar buiten gaan, duidt dit op een slechte kwaliteit van de montage van de constructie en bijgevolg neemt het risico op letsel aanzienlijk toe.
 • De site moet een zachte veerbekleding met dempingskenmerken hebben.

Alvorens verder te gaan met de inrichting van de site, moet een benaderend plan-project worden opgesteld, waarbij vooraf alle soorten en parameters van de spelelementen erop zijn aangewezen, evenals de opties om ze te benaderen. Hierna zal er een keuze zijn - om alles wat je nodig hebt in de winkel te kopen of om het zelf te bouwen.

Tegenwoordig kun je de meest uiteenlopende spel- en sportuitrusting vinden, maar als je houdt van, en vooral, weet hoe je iets moet maken, dan kun je de inrichting van een sport- en gokhoek met je eigen handen doen.

Spel elementen

Wat zijn de?

Inrichting en uitrusting van een kinderzone in een datsja of op een gezinsperceel is grotendeels te danken aan de bijzonderheden van het gebied dat daarvoor wordt toegewezen, de afmetingen en de omgeving. Daarnaast zijn belangrijke factoren de leeftijd van kinderen, hun hobby's en fysieke kenmerken.

In de regel zijn de traditionele structuren van het complex:

 • een sandbox is een verplicht ontwerp voor het geval u een gebied ontwerpt voor kinderen (0-6 jaar oud);
 • verschillende schommels;
 • kleine rotondes;
 • alle soorten bungee;
 • lente schommelen;
 • dia's;
 • kinderhuizen;
 • trampoline;
 • gymnastiek ringen;
 • sport horizontale staven en evenwijdige staven;
 • zwembad;
 • andere sportuitrusting.

Veel van de aangeboden artikelen worden afzonderlijk verkocht. En als u over de nodige vaardigheden beschikt, kunt u zelf huizen, kleine zandbakken en dia's maken, waardoor een platform met een uniek ontwerp ontstaat.

Maar in de meeste gevallen geven ouders er de voorkeur aan om een ​​kant-en-klaar gamingcomplex te kopen, waarvan het pakket absoluut iedereen kan zijn. De keuze hangt alleen af ​​van de financiële mogelijkheden van het gezin.

Wat doen ze?

Het populairste materiaal in de opstelling van de elementen van een speeltuin is hout. De boom wordt het vaakst gebruikt, als aanvulling op kleine plastic elementen. Het is een uitzonderlijk sterk en zeer duurzaam materiaal dat geen giftige stoffen en straling afgeeft. Correct behandeld hout verdraagt ​​alle weersomstandigheden: temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid, directe blootstelling aan zonlicht.

Houtconstructies zijn duurzaam en praktisch, met zorgvuldige zorgvuldigheid kan een dergelijk platform vele jaren standhouden.

Iets minder platforms van plastic uitrusten.Het gaat hier echter niet om het materiaal dat we gewend zijn, maar om grondstoffen van de hoogste kwaliteit, die moeten worden ondersteund door ondersteunende documenten en certificaten. In dit geval zal het product veilig en duurzaam zijn, wat niet gezegd kan worden over de producten van weinig bekende Chinese fabrikanten.

De verwerving van een kunststof spelcomplex van een dubieuze fabrikant is beladen met een snelle afbraak van structurele elementen en falen als gevolg van externe atmosferische factoren.

Opblaasbare ontwerpen kunnen misschien als de veiligste worden beschouwd, daarom zijn ze optimaal voor kinderen. Dergelijke mobiele complexen kunnen worden meegenomen op uitstapjes en uitstapjes naar de natuur. Meestal zijn het een kleine trampoline, een heuvel met een ladder en een droog bassin met ballen.

Metaal wordt gebruikt voor de vervaardiging van sportfaciliteiten, omdat het een sterk en praktisch materiaal is. Men moet echter in gedachten houden dat het in de hitte oververhit raakt, en in de kou, integendeel. En bij extreme temperaturen gaat het verblijf op metalen constructies gepaard met veel ongemak en soms is het gewoonweg onmogelijk.

Dergelijke elementen van het speelgebied zoals netten en spinnenwebben zijn gemaakt van een perlon- of nylon touw.

Welke materialen u ook kiest voor de speeltuin die u kiest, houd er rekening mee dat er tegenwoordig een groot aantal gewetenloze fabrikanten op de markt is die laagwaardige grondstoffen gebruiken. In dit geval is de site verre van veilig om te gebruiken. Probeer daarom alleen de voorkeur te geven aan de meest vertrouwde leveranciers.

De volgende fabrikanten verdienen de hoogste consumentenbeoordelingen.

 • regenboog - Dit is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van spelcomplexen van het hoogste kwaliteitshout.
 • Perfetto-sport - Dit is een merk uit Italië, dat ook houten speelstructuren biedt, maar met plastic elementen, waardoor de producten veel goedkoper zijn dan hun Amerikaanse tegenhangers. Meestal bevat het pakket dia's, swing swing en "klimmen".
regenboog
Perfetto-sport
 • Keter - onder dit Israëlische merk worden complexen voor de jongste gebruikers geproduceerd. Alle componenten zijn van kunststof en daarom worden ze voor de meeste kopers als beschikbaar beschouwd.
 • Paremo -Dit is een Russische fabrikant van praktische, veilige en duurzame sport- en spelfaciliteiten, waarvan de prijs aanzienlijk lager is dan de geïmporteerde versies.
 • "Rosinka" - Een ander binnenlands bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige spelstructuren gemaakt van dure houtsoorten.
Keter
dauwdruppel

Welke leeftijd is geschikt voor welke faciliteiten?

De leeftijd van het kind is cruciaal bij de selectie van de belangrijkste elementen van het speelgebied in het land.

Voor de jongste kinderen zijn grote complexen niet nodig, ze hebben genoeg van een schommel, een lage glijbaan en een zandbak. Als er zo'n mogelijkheid is, vul dan een klein plonsbad bij, dat op kruidentijd zonnige dagen veel vreugde zal geven aan je kruimels.

Kinderen van voorschoolse leeftijd zoals lage dia's, carrousels en verschillende soorten schommels en bungee. Als de omstandigheden het toelaten, is het mogelijk om een ​​fietspad rond de site te regelen. Het zwembad, op zijn minst opblaasbaar, zal ook niet overbodig zijn.

Oudere jongens onder de 12 jaar zijn meer geïnteresseerd in het oplossen van al complexere spelproblemen en de apparatuur moet geschikt zijn: met verschillende dia's, sterke touwen, sierlijke labyrinten en complexe bruggen. Het zou leuk zijn om de speelplaats onder het kasteel, fort of schip te styliseren.In de regel zijn dergelijke installaties gemakkelijker om kant-en-klaar te kopen, omdat hun productie thuis technologisch en vaak onmogelijk is.

Tieners kunnen beter kiezen voor een volledig sportterrein - de Zweedse muur, verschillende simulators, hoge en lage horizontale balken en touwen, en de voormalige speelkamer, als daar geen behoefte aan is, kan in de omgeving opnieuw worden geregeld voor "bijeenkomsten" met vrienden.

Als er meerdere kinderen van verschillende leeftijden in het huis zijn, is de beste optie om een ​​kant-en-klare multi-level gaming-module te kopen, waarin alle hoofdcomponenten gemakkelijk op verschillende manieren kunnen worden verplaatst en gecombineerd, en aangevuld met andere structuren.

Tegenwoordig zijn er veel modellen te koop die apparatuur voor baby's en oudere kinderen combineren, waardoor je de noodzaak om de speeltuinen van kinderen periodiek te updaten, lang vergeet.

ontwerp

Maatschema's

In de ontwerpfase van de site is het belangrijk om meteen de grootte te bepalen. Om de speelruimte voor het kind zo veilig mogelijk te maken, is het noodzakelijk om van tevoren een project voor te bereiden dat rekening houdt met alle noodzakelijke structurele elementen en opties om ze te benaderen.

Het is noodzakelijk om de volgende basisvereisten te overwegen.

 • Rond de schommels en andere dynamische elementen moet een veiligheidszone opzij worden gezet - twee meter in alle richtingen in de richting van de beweging van de constructie.
 • Over alle horizontale sportenbalken moet een reserve van een lege stoel worden gereserveerd.
 • De grootte van de apparatuur wordt gekozen afhankelijk van de kenmerken van het kind. Voor een kleuter is het bijvoorbeeld beter om een ​​glijbaan tot 2 meter hoog te kiezen, en voor kinderen van 7-10 jaar oud hebben schelpen tot 3,5 meter de voorkeur.
 • De grootte van de sandbox moet noodzakelijkerwijs rekening houden met het aantal kinderen in het gezin en hun leeftijd.
 • Bovendien moet elk spel met een kleine marge worden uitgerust. Zeker komen vrienden met hun kleintjes naar u toe, en het is noodzakelijk dat alle kinderen met maximaal comfort op de speelplaats kunnen zitten.

De optimale grootte van de site, volgens experts, is 15-20 vierkante meter, op dit gebied kun je veilig een schommeling, carrousel en schommelende veren plaatsen.

Als u niet over de benodigde vrije ruimte beschikt, is het beter om te kiezen voor kant-en-klare spelcomplexen die verschillende soorten spelapparatuur in één installatie combineren.

Dekkingselectie

Een zeer belangrijk onderdeel van elk spelgebied is de hoes. Ten eerste moet het zorgen voor de vrije beweging van het kind rond het gebied en ten tweede om de impact te absorberen wanneer het uit een willekeurig element van de constructie valt.

Om het meest te stoppen op het zand, gras of grind. Elk van deze opties heeft echter zijn nadelen.

Het zand absorbeert perfect de impact, maar het heeft de bijzonderheid van "verspreiding" rond de site, en je moet niet verbaasd zijn als er in de nabije toekomst zand op de veranda en zelfs in je huis zal verschijnen. Bovendien, na de regen op een dergelijke coating kan niet rusten, maar het droogt voor een vrij lange tijd.

Gazon - een natuurlijke optie, aangenaam voor de ogen en voeten. Bij het aanbrengen van een dergelijke coating, moet de voorkeur worden gegeven aan kruidenmengsels die bestand zijn tegen vertrapping. Maar zelfs het dikste gras moet periodiek worden gezaaid. Bovendien wordt het vaak bewoond door slakken, mieren en andere insecten, waarvan bekendheid niet de meest aangename is. Nog een minpuntje van een gazon - in dichte begroeiing is het mogelijk om geen stenen, stokken en andere scherpe voorwerpen op te merken waarover het kind kan worden verwond.

Verpletterde steen zorgt voor een resistente droge coating, maar bij het vallen, zelfs vanaf de hoogte van de groei, kan het kind zich bezeren.

Iets minder gebruikte houtsnippers.Dit is een zacht materiaal dat niet aan kleding en schoeisel kleeft, en bovendien de wond goed verzacht, maar de spanen worden snel verspreid door het gebied rondom het speelveld, daarom is het constant reinigen vereist.

Opstelling van een kunstmatige rubberen bekleding zal meer correct zijn. Dergelijk materiaal is goed veerkrachtig, vereist geen complexe reiniging en dient meerdere decennia. Bovendien kunt u in winkels de optie van elke kleur kiezen, zodat de coating in dezelfde stijl kan worden gemaakt met de belangrijkste elementen van het ontwerp.

Een duurdere optie wordt beschouwd als een zelfnivellerende coating, het bestaat ook uit kruimelrubber, maar met de toevoeging van een polymeer bindmiddel. Het heeft alle voordelen van rubberen tegels, maar het voegt de afwezigheid van naden en dus een gelijkmatiger oppervlak toe.

Het leggen van een dergelijke coating vereist echter technologische apparatuur, dus wordt het zelden gebruikt in suburbane gebieden.

Site voorbereiding

Voordat u de belangrijkste gamemodules installeert, moet u een platform voor de coating voorbereiden. Om dit te doen, is het noodzakelijk om het gebied van groot vuil op te ruimen, struiken en grassen te verwijderen, kleine onkruiden te verwijderen.Het is raadzaam om een ​​jaar geleden een site met groene mest te planten voordat u de apparatuur installeert om verdere groei van onkruid te voorkomen.

Maar als u dit niet hebt gedaan, moet u het schoongemaakte gebied eenvoudig omsluiten met geotextiel.Dit beschermt de coating tegen kiemend gras. Nadat u de site met puin of steentjes moet vullen, zodat de coating zo dicht mogelijk is, is het optimaal om het met asfaltspaanders te strooien - in dit geval zal de modulaire bekleding gelijkmatiger liggen en de kans op divergentie bij de voegen tot nul worden teruggebracht.

Installatie tips

Gorki

De dia is een van de meest favoriete ontwerpen van kinderen, maar tegelijkertijd een van de meest complexe. Het is heel belangrijk om in gedachten te houden dat de lengte van de glijbaan niet meer dan 3,5 meter mag zijn en dat de trap met brede, lage treden van antislipmateriaal moet zijn. Het is ook belangrijk om de installatie van een leuning of leuning op te nemen. Helling kan onafhankelijk van gelaagd triplex worden gemaakt, maar het zal niet zo glad zijn als gekocht, bijvoorbeeld, gemaakt van plastic.

schommel

Bij het installeren van een schommel De volgende richtlijnen moeten in acht worden genomen:

 • het ontwerp moet duurzaam zijnom een ​​voldoende hoge amplitude van oscillatie te weerstaan;
 • er mogen geen obstakels zijn op het zwaaitraject;
 • De rack-opties met de meeste voorkeur zijn metaal of hout.

Heel vaak in het land gebruik een swing swing, want deze bevestiging is vastgesteld op een dikke tak van een boom. Houd er in dit geval rekening mee dat de plant jong genoeg moet zijn en dat de takken levendig en krachtig zijn, zodat ze niet kunnen worden gebroken terwijl ze zich op de schommel van het kind bevinden.

zandbak

Veel mensen denken dat het maken van een sandbox vrij eenvoudig is, je moet gewoon een gat graven en het vullen met zand. Verre van dat. Het zand moet altijd schoon zijn, dus een hele reeks extra werkzaamheden moet worden uitgevoerd.

  Bij het installeren van de sandbox worden acties in de volgende volgorde uitgevoerd:

  • om te beginnen is de omtrek van de structuur op de grond gemarkeerd;
  • nadat de bovenste laag van de aarde is verwijderd en de bodem is geëgaliseerd met een drainagelaag, waarover de geotextielen worden gelegd;
  • dan worden langs de rand van de zandbak hout- of kunststofbumpers geïnstalleerd;
  • daarna wordt de hele structuur opgevuld met zand, wat wenselijk is om te worden behandeld met een veilige ontsmettingssamenstelling (bijvoorbeeld kaliumpermanganaat) of gewoon worden afgeworpen met kokend water.

  Zorg ervoor dat je dekking biedt om de sandbox te sluiten op een moment dat het kind er niet in speelt. Dit kan een stuk multiplex of kunststof materiaal zijn. Anders kan het zand erg nat worden in de regen en zullen de lokale katten het snel in hun toilet veranderen.

  loge

  Het huis is misschien wel de meest voorkomende kinderdroom, dus een zeldzame speeltuin doet het zonder een dergelijk element. Aangezien het ontwerp niet is bedoeld voor permanente bewoning, kunt u een beroep doen op lichttechnologie van de frameconstructie. De basis is hier niet nodig en ondersteuningen moeten de eenvoudigste zijn. Al het werk is eigenlijk beperkt tot de installatie van de kern en de panelen.

  trampoline

  Als u van plan bent een opblaasbare trampoline te installeren, moet u de basis eronder uitlijnen, het is beter om een ​​dicht materiaal uit te leggen om de kans op schade te elimineren. Maar als je een gewone trampoline krijgt om te springen, dan is alles veel gemakkelijker. Het is alleen nodig om het gebied van het vereiste gebied vrij te maken en de installatie erop te plaatsen.

  Sportaccessoires

  Installatie in het huisje van de Zweedse muur is erg populair, het is vaak gehecht aan het hek of de muren van een huis.Deze instelling draagt ​​niet alleen bij aan een goed humeur, maar ook aan de fysieke ontwikkeling van het kind, verbetert zijn behendigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie van bewegingen. Om de constructie zo betrouwbaar mogelijk te maken, is het echter noodzakelijk om de haken waarop deze wordt bevestigd voorzichtig voor te bereiden en daarnaast is het onder de uitrusting van essentieel belang om het veermateriaal aan te brengen.

  Schelpen, horizontale balken en simulatoren moeten in de regel worden gebetonneerd, anders zijn ze niet bestand tegen de belasting en tilt, wat traumatisch is.

  Interessante ideeën

  Indien gewenst, in het dorp of in het land, kunt u voor kinderen een goede sport of een speeltuin regelen. Een uitstekende optie kunnen kant-en-klare complexen met verschillende configuraties zijn.

  En je kunt een leuke en functionele zone met je eigen handen bouwen.

  Hoe je de speeltuin in het land met hun eigen handen uitrust, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer