Houten schommels: variaties en aanbevelingen om te maken

 Houten schommels: variaties en aanbevelingen om te maken

Mensen komen naar het zomerhuisje of de achtertuin om niet alleen te werken, gewassen te laten groeien, maar ook om uit te rusten van de stadsdrukte. Voor een comfortabel tijdverdrijf rusten ze het gebied uit, waardoor het aangenaam is. Veel rechtopstaande barbecue, mini-vijvers, verschillende kinderruimtes.

Voor een vakantie met het gezin, een geweldige plek zal een schommel zijn, die kan worden geplaatst waar het handig is: op het terras of in het prieel, onder een schaduwrijke boom, afzonderlijk onder zijn eigen loods bij een vijver of op een open plek. Een groot aantal bedrijven biedt al kant-en-klare modellen van schommelingen, maar deze kunnen met eigen handen worden gemaakt.

Sterke en zwakke punten

Gebruik om normaal een schommel te maken, meestal hout, metaal of plastic. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen, maar in de meeste gevallen laten de eigenaren van de sites hun keuze op het hout.

Onder de onbetwistbare voordelen van houten constructies kunnen technische en operationele kwaliteiten worden geïdentificeerd.

 • Milieuvriendelijkheidwat te wijten is aan het natuurlijke karakter van het materiaal zelf. Het bepaalt de veiligheid van de menselijke gezondheid.
 • Esthetisch ontwerp. Houten gebouwen passen van nature in elk landschapsontwerp, omdat ze zelf objecten van natuurlijke oorsprong zijn.
 • Operationele veiligheid Hout is zachter dan ijzer en plastic, het is handig voor verwerking en gebruik, minder traumatisch.
 • Eenvoudige installatie. Zelfs de eenvoudigste bouwvaardigheden zullen het eenvoudigste model van een schommel maken.
 • Veelzijdigheid en bruikbaarheid. De eenvoud van houtverwerking is te wijten aan het grote aantal modellen en soorten schommels. En ze kunnen allemaal door eigen handen worden uitgevoerd, zonder de betrokkenheid van professionele vakmensen.
 • Relatief lage kosten. Hout is goedkoper dan metaal en als u afval in de vorm van dozen of pallets gebruikt om een ​​schommel te maken, zullen de kosten een aantal malen hoger worden. Bovendien zijn de besparingen afkomstig van onafhankelijk werk, aangezien de diensten van de timmerlieden niet hoeven te worden betaald.

Onder de tekortkomingen is er slechts één belangrijke - een lage mate van weerstand tegen natuurlijke factoren, zoals regen, sneeuw, vocht, insecten van houtinsecten, temperatuurdalingen en zonlicht.

Daarom moet u zich onmiddellijk zorgen maken over de beveiliging:

 • boombedekking met antiseptische of vernis, u kunt de vlek gebruiken;
 • installeer een schommel onder elke schuilplaats: een schuur, dak, luifel die hen beschermt tegen neerslag en direct zonlicht;
 • bovendien kunt u kiezen voor beter hout, zoals lariks, grenen, eiken of linden.

Eikproducten kunnen eeuwen mee, maar zo'n boom is niet goedkoop. Eik heeft een goede hardheid, maar is ook beschikbaar voor verwerking en decoratie. Coniferen hebben een hogere sterktefactor, geen scheuren, maar ondergaan rotprocessen.Verschillende antiseptica werken hier effectief mee om.

types

Houten schommels hebben veel opties, verschillen niet alleen in vorm, maar ook in manieren van constructie. Dit moet worden overwogen voordat de constructie van de structuur, bijvoorbeeld, te geven.

Met de classificatieparameters van structuren kunt u de beste optie voor elk specifiek gebied en geval maken.

 • Materiaal. En in dit geval verschilt het niet alleen voor de uitvoering van het frame, maar ook voor de uitvoering van de stoelen.
 • Mount. Schommels kunnen worden losgemaakt of opgeschort.
 • Design. Het registratieontwerp hangt alleen af ​​van de wensen van de klant en de beschikbaarheid van fondsen voor de implementatie ervan. Net als elk meubel worden schommels in verschillende stijlen gemaakt: land, voor het strand, traditioneel.
 • Comfort niveau Dit criterium omvat de beschikbaarheid van accessoires voor de decoratie van de stoelen: rugleuningen, armleuningen, kussens of matrassen en andere soortgelijke accessoires.
 • Maximaal toelaatbaar gewicht. Misschien is dit een van de belangrijkste parameters voor de swing. Het begint met de berekening van de afmetingen van de hele constructie, de methode van installatie ervan en de materiaalkeuze voor het frame.
 • Tijd van gebruik. Als u het hele jaar door de swing wilt gebruiken, kunt u deze permanent installeren. In het geval van seizoensgebonden gebruik, is het beter om te kiezen voor draagbare, vouwbare of hangende opties.

Door installatiemethode

Tuinschommels kunnen op drie verschillende manieren worden geïnstalleerd: stationair, met behulp van schorsingen of met de mogelijkheid van overdracht.

 • Stationaire modellen neem een ​​vaste plaats in, daarom is het ontwerp stabieler, heeft in de regel een fundament. De belangrijkste voordelen zijn betrouwbaarheid en een lange levensduur. Als een minpuntje - hun onbeweeglijkheid, dat wil zeggen, als u de beslissing over de locatie van de schommel wijzigt, zal het problematisch zijn deze te veranderen. Om de houten structuur zelf en de mensen die erin zitten te beschermen, zijn ze vaak gemaakt met een dak.
 • Draagbare structuren kunt u de plaats zo vaak wijzigen als u de eigenaars wilt. Bij de installatie wordt speciale ondersteuning gebruikt. Tuinopties kunnen bij zonnig weer naar een open plek worden gebracht en in de bijkeuken worden schoongemaakt voor de winter of bij slecht weer.
 • Opgeschorte schommelingnaast mobiliteit staan ​​ze bekend om hun gemak en verscheidenheid aan modellen.Nadeel is het zoeken naar een dwarsbalk of boomtak, die voldoende sterk moet zijn. In de meeste gevallen worden dergelijke modellen geïnstalleerd voor kinderen, omdat een laag gewicht geen belemmering is. In het geval van volwassenen moet er een speciale ondersteuning voor de ophanging worden geïnstalleerd. Het eenvoudigste voorbeeld is een stuk gewoon bord dat aan een tak is vastgemaakt. Geavanceerde opties hebben een stoel met rugleuning en armleuningen, zachte matrassen en kussens.

Opgemerkt dient te worden dat de opgehangen structuren alleen bij droog weer kunnen worden gebruikt, omdat de touwen en touwen waarmee ze zijn bevestigd, hoewel behandeld met speciale verbindingen, nog steeds onderhevig zijn aan verval met frequente bevochtiging.

Met opzet

Afhankelijk van dit criterium worden de afmetingen van de structuur geselecteerd.

 • Familiemodellen Geschikt voor gebruik door 2 of meer personen. Aan de basis zijn ze een lange bank met een stabiele massieve ondersteuning. Dergelijke ontwerpen bevestigen aan kettingen of sterke touwen. Voor het frame wordt aanbevolen om duurzame houtsoorten te gebruiken.
 • Schommeling voor kinderen meestal kleine maten, ontworpen voor een laag gewicht. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van andere aanpassingen is het vermogen om hoog te schommelen, omdat ze een leuke functie hebben, en niet een ontspannen functie. Ontwerpen voor kinderen zijn afhankelijk van hun leeftijd. Voor baby's is het noodzakelijk om veilige beschermingssteunen te overwegen: houders, handgrepen, scheidingswanden, bevestigingsriemen. Oudere jongens hebben dergelijke bescherming niet langer nodig.

Als er meerdere kinderen in de familie zijn, is het beter om dubbele schommelingen te installeren als twee stoelen aan één basis zijn bevestigd.

 • Schommels voor volwassenen bedoeld voor recreatie. De afwijkingshoek is extreem klein, waardoor ze niet te veel kunnen bewegen. Ze zijn gericht op ontspanning, boeken lezen, middagdutje. Vanwege hun doel zijn buitenmodellen meestal uitgerust met een luifel, een beschermend insectenhor, ophangtafels of armleuningen. In de regel hebben volwassen schommels zachte zitplaatsen en comfortabele ruggen.

In vorm

De constructieve vorm van een houten schommel is anders: van de eenvoudigste vorm van bord tot meer complex en origineel.

 • bank - het eenvoudigste model, vaker geïnstalleerd in A-vormige racks. Er zijn veel verschillende productie-opties. Je kunt de winkel ophangen met touwen of kettingen. Creatieve eigenaren van hun eigen sites gebruiken een verscheidenheid aan bedrijfsafval: kratten, pallets. De bank is opgehangen en aan de takken van nabijgelegen bomen, als er zo'n mogelijkheid is.
 • Sphere of drop. Bolvormige of druppelvormige schommels behoren tot de categorie hangende en worden meestal opgehangen met behulp van een enkele kabel of touw. Ongebruikelijke stoel weven rotan of geweekt hout. Meer economische optie - van plastic, stof of touw. Ontwerpers gebruiken dergelijke stijlvolle oplossingen niet alleen bij het ontwerpen van het externe landschap van het tuinperceel, maar ook binnenshuis. In elk interieur swing-bol zien er heel origineel en gezellig.
 • De stoel. Het ontwerp is bedoeld voor 1-2 personen en heeft de vorm van een benoemde meubel. Ambachtslieden maken de stoel van verschillende materialen, maar van elke oude stoel kun je zo'n schommel maken. Het is alleen nodig om de poten te verwijderen en er veilige bevestigingsmiddelen aan te bevestigen.Schommelstoelen of losse hangmatten zijn comfortabel om op het terras boeken te lezen.
 • Bed of bank - Dit is een novum van de afgelopen jaren. Opgeschorte bedden zijn niet alleen erg populair als schommel, maar ook als slaapmiddel. Een dergelijk ontwerp wordt een hoogtepunt in moderne interieurs van buitenhuizen. Vooral hield ze van tieners en jongeren. Zo'n bed wordt aan het plafond bevestigd met behulp van sterke touwen, minder vaak - met kettingen.

Een materiaal kiezen

Om een ​​houten schommel te maken, moet worden begrepen dat geen hout hiervoor geschikt is, maar alleen met een zekere mate van kracht.

In de regel is de basis gemaakt van boomstammen of hout. Tussen coniferen voor een dergelijke constructie, lariks, dennen en sparren onderscheiden zich, en tussen de hardhoutsoorten - eiken, beuken, linden, espen en berken. Deze rotsen zijn niet alleen bestand tegen de gevolgen van neerslag en andere natuurlijke invloeden, maar zijn ook bestand tegen vervorming.

Het ras is ook verantwoordelijk voor de textuur, bijvoorbeeld in loofbomen, het is interessanter en diverser vanwege het patroon en de schittering.

Draagconstructies moeten alleen van massief hout zijn, omdat gelijmde onderdelen niet bestand zijn tegen gewicht of vervorming. Wat betreft de stoelen, dan is er geen limiet aan fantasie.Bolvormige hangende schommel gemaakt van rotan, wilg, plastic, touw en doek.

Houten schommelende banken zijn gedecoreerd met zachte matrassen en kussens met afneembare hoezen. Als materiaal gebruiken ambachtslieden niet alleen nieuwe platen, maar ook houten pallets - pallets. Van hen blijken originele draaibedden uit te komen.

Juiste plaats

De constructie van alle structuren begint met het project en de keuze van de locatie van het object. De keuze van het hout, de manier van installeren en het ontwerp van de gehele constructie is afhankelijk van het antwoord op de vraag waar de schommel zal worden geplaatst.

In het ideale geval, voor de locatie van een straatzwaai moet de meest platte plaats op de site worden gekozen. Als het project voorziet in een stationaire versie van het ontwerp, is het raadzaam plaatsen te kiezen die beschut zijn tegen direct zonlicht, bijvoorbeeld onder het bladerdek van bomen.

Als u van plan bent om een ​​schommel op de veranda, de veranda of in het prieel te plaatsen, moet u aandacht besteden aan het panoramische uitzicht, dat u zult moeten overwegen terwijl u ontspant, de beweging van de zon zodat het niet altijd in de ogen schijnt, en andere factoren.

Kinderen schommel is het beter om te knutselen op de weide met gras om verwondingen te voorkomen in de herfst.Volwassen modellen kunnen op asfalt of verhard terrein worden geïnstalleerd. Voor gezinsopties die bedoeld zijn voor gebruik door een groot aantal mensen, is een hard oppervlak vereist om te voorkomen dat de voeten in de grond zinken.

Schommels op schorsingen vereisen een zorgvuldige benadering van de keuze van ondersteuning. De eenvoudigste modellen kunnen worden opgehangen aan een sterke tak van een boom, voor zwaardere en meer gecompliceerde modellen is het beter om bevestigingsmiddelen aan te brengen op de balken van het huis of op speciale steunen gemaakt van boomstammen, bar of metaal.

Soms hangt de schommelbank tussen twee bomen, maar hiervoor moeten de takken van beide planten even sterk zijn. De huizen gelegen aan natuurlijke reservoirs, meestal gebouwd op stelten. Als het niveau van de vloer zich hoog boven de grond bevindt, gebruiken de eigenaren de afstand die is ontstaan ​​in technische of esthetische behoeften, door recreatieruimtes daar te plaatsen. Schommels die aan de plafondbalken hangen, zijn daar heel geschikt.

De aanwezigheid van een open terras in een privécottage maakt het mogelijk om de meest comfortabele sfeer te creëren met hangende structuren. Ze zijn beschut tegen de regen, dus je kunt alle materialen gebruiken voor decoratie: behaaglijke tapijten, zachte matrassen, verschillende kussenopties.In regio's met een klein aantal serene dagen zijn huisjes vaker uitgerust met glazen veranda's of een wintertuin. Het is nuttiger om daar draagbare lichtversies van een schommel of hangende modellen te installeren.

Hoe doe je het zelf?

Fabrikanten bieden tegenwoordig een breed scala aan schommelingen van verschillende typen. Maar we moeten niet vergeten dat het gekochte product niet altijd voldoet aan alle vereisten op het gebied van afmetingen, stijl, materialen en andere criteria. Zelf een houten schommel maken is niet zo moeilijk, maar ze zullen de meest favoriete plek op de site of in het huis zijn.

Tegenwoordig vindt u op het internet schema's en workshops die u helpen met het bouwen van een houten schommel voor een cottage- of tuinperceel met uw eigen handen. Maar voordat u begint met het voorbereiden van materialen, moet u het doel, de locatie en de installatiemethode van de constructie bepalen.

Opgeschort type op A-vormige steunen

Het gespecificeerde type constructie is de meest veelzijdige optie. Dergelijke schommelingen kunnen permanent worden geïnstalleerd of draagbaar worden gemaakt. De installatiemethode is afhankelijk van hun grootte. Stationaire modellen hebben hun eigen basis en zijn erg stabiel, dus zo'n schommel is groot.Het is niet handig om draagbare modificaties massaal te maken, omdat hun belangrijkste voordeel, mobiliteit, verstoord zal zijn. Stoelbevestiging op de A-vormige steunen kan elk zijn, maar meestal wordt het opgehangen.

tekeningen

Tijdens de constructie moet je je concentreren op de tekeningen van een bepaald ontwerp. Als u ze zelf niet kunt tekenen, kunt u contact opnemen met de experts of een geschikte optie op internet vinden. Het is beter om verschillende weergaven met gedetailleerde dimensies te hebben om fouten in de berekeningen te elimineren.

Verplichte aanduidingen:

 • totale afmetingen: hoogte, lengte en breedte;
 • lengte van elke bevestigingsstaaf;
 • boutlengte;
 • afstand van de stoel tot de grond en tot de horizontale bevestigingsbalk;
 • de afstand tussen de zijkant van de stoel en de steun aan elke zijde;
 • de dikte van het bord of hout dat wordt gebruikt voor de bouw.

Standaard instructie waarbij stappen stap voor stap worden gepresenteerd.

 • Voorbereiding van gereedschappen en materialen voor werk. Experts adviseren beginners om te gebruiken voor de bouw van grenen planken en hout.

De volgende hulpmiddelen zijn mogelijk nodig om een ​​schommel te maken:

 1. meetlint en vierkant;
 2. een eenvoudig potlood of een marker;
 3. puzzel;
 4. ijzerzaag voor hout;
 5. cirkelzaag;
 6. schaafmachine;
 7. een hamer;
 8. beitel;
 9. schuurblok en schuurpapier;
 10. schroevendraaier set of schroevendraaier;
 11. set moersleutels;
 12. dakspijlen;
 13. klemmen;
 14. zelftappende schroeven;
 15. elektrische boor en boorset voor hout;
 16. ketting of touw, afhankelijk van het type bevestiging.
 • De constructie van de ondersteuning. De steunstructuur bestaat uit vier poten, een dwarsbalk en vier stutten van twee typen. Voor de vervaardiging van zijwanden neemt u een staafsectie van 90x45 mm. De lengte wordt berekend rekening houdend met of en hoe diep de structuur in de grond zal worden gegraven of in de fundering wordt ingebouwd (meestal van 2 tot 3 meter). Voor de dwarsbalk en stutten is een staaf van 140x45 mm geschikt. Met een zijwandlengte van 198,7 cm is de lengte van de bout 210, de bovenste verbindingen - 23 cm, de onderste - 96 cm.

Voor nauwkeurigere berekeningen gebruiken experts de volgende formule.

a = b / (2 * sin (β / 2)), waarbij a de lengte van de zijbalk is, b de hoogte van de swing is, β de hoek is die wordt gevormd wanneer de zijwanden worden samengevoegd (meestal 30 graden).

Nadat alle onderdelen zijn gemeten en op de gewenste maat zijn gesneden, gaat u verder met de montage van de steun, die u beter op de grond kunt uitvoeren.

 • Op de dwarsbalk, meet 15 cm aan elke kant. Dit zijn de punten waarop het aan de zijkanten wordt bevestigd.
 • Voer vervolgens schuine insnijdingen uit aan de bovenkant van de zijsteunen om ze onder een hoek te bevestigen. Om dit te doen, leg ze op de site op de juiste plaats. Verder, gebruik het vierkant met de dakspijlen, markeer de plaats van de snede op één balk en zaag weg met een ijzerzaag. Om een ​​equivalente snede te maken op de tweede steun, moet deze worden vastgemaakt aan de eerste en strikt langs de snede worden afgezaagd.
 • Een soortgelijke handeling moet worden uitgevoerd met de andere twee zijsteunen.
 • We voeren een fitting uit met een dwarse balk, waarvoor hij loodrecht op de grond wordt geïnstalleerd. Van onderaf worden de poten zo aangepast dat de bovenste delen strak tegen de bout passen en de afstand tussen de onderste ongeveer 120 cm is.
 • In de volgende stap zijn de poten verbonden met de dwarsbalk, waarvoor het doorgaande gat wordt geboord door een boor en een bout met een moer wordt ingeschroefd.
 • Personaliseer de afstandhouders onder de zijwand met klemmen voor een nauwkeurigere pasvorm. Voor de onderste verbinding wordt een markering gemaakt op een afstand van 0,5 m van de grond - dit is het standaardniveau van de toekomstige geveerde stoel, voor de bovenste - met 0,15-0,2 m omlaag van de dwarsbalk. De afgeschuinde zijkanten worden zorgvuldig gemeten met een vierkant.Deskundigen passen op het oog, plaatsen een steun op de zijsteun en noteren de afschuiningen in de richting van de balk.
 • Vervolgens worden de afstandsstukken met bouten of metalen hoeken aan de zijkanten bevestigd.

Er moet aan worden herinnerd dat de onderbreedte tussen de twee steunen groter moet zijn dan de lengte van de stoel met 0,5 meter of meer.

Het is vermeldenswaard dat voor de vervaardiging van houten schommels het gebruik van gegalvaniseerde bevestigingsmiddelen noodzakelijk is. Ze zullen niet roesten en rotten, daarom zal het de levensduur van de structuur verlengen. Voorbeelden van masterclasses over de constructie van een schommel met een A-vormige basis worden hieronder gegeven.

 • Fabricage van stoelen. De vorm van de stoelen kan verschillen en is afhankelijk van de bestemming. Steeds vaker familieconstructies in de vorm van een bank met een rug voldoen. Dit type stoel kan niet alleen op afzonderlijke steunen worden opgehangen, maar ook aan de plafondbalken van de veranda, terrassen, in de kamer.

Voor het frame is het beter om een ​​hout te nemen met een doorsnede van 3,5x7 cm en een lengte van 120 cm. Hetzelfde materiaal kan worden gebruikt voor armsteunen.

De latten zijn geschikt voor planken van 3-4 cm dik voor de zitting en 2,5 cm voor de rugleuning, met een breedte van 7 tot 10 cm.

Voor hangers is het beter om roestvrijstalen kettingen of touwen te kiezen die behandeld zijn met speciale beschermende verbindingen.Oogbouten, ringen, karabijnen, scharnieren, ankers, haken worden gebruikt als bevestigingsmiddelen voor ophangelementen.

Het algoritme voor het maken van de meest eenvoudige versie van de bank is niet zo ingewikkeld.

 • Frames voor een stoel en een achterkant zijn gemaakt van een bar.
 • Vervolgens teruggaan. Als het de bedoeling is dat de panelen op de rug verticaal worden opgesteld, adviseren sommige vakmensen om voor hen een systeem van groeven en noppen te bieden, de eerste bevinden zich in het frame en de tweede - op de lamel zelf. In dit geval zal de verbinding houtlijm moeten gebruiken om de sterkte te vergroten. De panelen kunnen ook worden bevestigd met behulp van gewone schroeven, schroeven of spijkers. Het is alleen nodig om de doppen te beschermen zodat deze de persoon tijdens het zitten niet bekrast. Als de panelen aan de achterkant evenwijdig zijn aan het frame, hebben ze dienovereenkomstig minder nodig. De lamellen moeten 4-5 cm voorbij de basis uitsteken.
 • De volgende stap zal gaan zitten. Panelen kunnen stevig aanliggen, een stevig schild vormen of met openingen van 3 tot 5 cm.
 • Als het project bestaat uit de installatie van armleuningen, worden ze verzameld in elk stadium van de bouw. Bevestiging is mogelijk aan de achterkant of aan de stoel.
 • De laatste fase is verbonden rug en zitplaats. Om dit te doen, wordt in het eenvoudigste geval aan elk frame een rail genageld en worden onderdelen met metalen hoeken vastgedraaid.

Masterclasses voor de fabricage van verschillende soorten bankjes voor swing, zie hieronder. Voor een volwassene zijn er verschillende zitmogelijkheden in de vorm van een stoel, hangmat, bol, drop en andere originele vormen. Ambachtslui bieden veel masterclasses over het maken van een schommel in de vorm van een hangmat. Hier zijn enkele van hen.

Kindermodellen verschillen van volwassenen in een grote rolhoek. Daarom is het voor baby's noodzakelijk valbeveiligingselementen op de stoel te plaatsen: handgrepen, rugleuningen, klemmen.

Uit het skateboard

Het onderwerp van zelf-productie van een schommel van een oude onnodige schaats is erg populair geworden op het internet.

De auteurs stellen voor om het bord als een stoel te gebruiken en haar voorwiel af te zetten. Gereedschappen en materialen hebben een minimum nodig: een touw, karabijnen, een paar ostruganny-sticks als houders en gereedschappen die nodig zijn voor het monteren van de constructie.

Het blijft alleen om te beslissen waar dit apparaat wordt bevestigd: aan een tak van een boom of aan een soort kunstmatige dwarsbalk.

Voor kinderen

Voor zeer jonge kinderen is het erg belangrijk om bescherming tegen vallen te overwegen.Bij het ontwerp van de stoelen nodig bevestigingselementen, armleuningen, handgrepen en rugleuningen. Fabrikanten bieden een groot aantal kant-en-klare opties, maar de vakmensen bieden zonder veel ophef en zonder veel ervaring een draai aan de kinderen op zich aan van stof en een paar stukjes hout.

Meesters stellen voor om een ​​stoel te naaien van dichte, lichte stof in de vorm van een broek, in plaats van elastische banden met houten houders. In deze kubussen worden aan beide zijden gaten geboord voor vier bevestigingskoorden. Elk snoer verbindt twee aangrenzende houders, dat wil zeggen dat het tegelijkertijd door twee openingen wordt geschroefd. Je moet ze zodanig rangschikken dat de zijstangen hoger zijn omdat ze armsteunen zijn. Schommels worden opgehangen aan een ring, die met behulp van een karabijnhaak aan de steun wordt bevestigd. Hieronder volgen nog enkele workshops over dit onderwerp.

Verbinding van een steun met een stoel

Nadat alle elementen van de schommel gereed zijn, gaat u verder met de eindmontage. Aan de zijkant van de stoel worden schroeven vastgeschroefd: oogbouten, ankers of ringen. Twee aan elke kant - op de zitting en op de rug. Als een ketting wordt gebruikt als een ophanging,vervolgens op de sluitingen zetten ze eerst de karabijn aan en vervolgens met behulp daarvan de ketting.

In het geval van touwen zijn geen extra apparaten nodig. De lengte van de ophangingen wordt zo berekend dat de persoon die op de schommel zit zijn voeten op de grond krijgt.

installatie

De aard van het gebruik van schommels zal uitwijzen of ze stilstaand of draagbaar, losgemaakt of opgehangen zullen zijn.

In het geval van installatie van een afzonderlijke structuur zonder fundering, zijn de poten van de ondersteuning bedekt met bitumen als een waterdicht, hetgeen de levensduur zal verlengen. Na de verwerking wordt de schommel in de grond gedreven en zorgvuldig ingeperst.

De vaste structuur is op de fundering bevestigd. Om dit te doen, graaf putten met een diepte van 50 cm, ze installeren een schommel en gebetonneerd.

dekking

Alle houten elementen zijn geverfd of gecoat met lak of gelakt. De coating is noodzakelijk voor beschermende doeleinden, maar het heeft ook een esthetische functie, zodat elke eigenaar zijn eigen keuze kan maken.

Omdat het erg lastig is om op een harde stoel te zitten, raden ontwerpers aan om verschillende versies van verwijderbare matrassen en kussens te gebruiken, waarop de covers kunnen worden veranderd.

Van logboeken

De belangrijkste fasen van de constructie van een schommel van boomstammen zijn vergelijkbaar met de overwogen opties van een balk. Er moet echter worden opgemerkt dat de logboekbasissen veel zwaarder zijn, zodat ze permanent worden geïnstalleerd met behulp van de fundering. Groot formaat en gewicht zorgen voor stabiliteit bij eventuele catastrofes. Onder de nadelen zijn de volgende factoren:

 • montage en installatie vereisen de inspanningen van verschillende mensen;
 • houtblokken zijn moeilijker te beschermen tegen insecten;
 • de boom wordt uiteindelijk verrot.

Dankzij de logs op uw site kunt u een originele, gestileerde antieke swing bouwen. Hieronder vindt u stapsgewijze instructies voor het eenvoudigste model.

opleiding

Ten eerste moeten zandoppervlakken worden geschuurd. Maak vervolgens de nodige inkepingen. Om de boom te behandelen met speciale beschermende middelen, waaronder antiseptica, vlekken en impregnatie. Laat de stammen volledig drogen. Bereid de grond voor: lijn uit, drijf pinnen.

materiaal

 • 4 stammen met een doorsnede van ongeveer 10 cm en een lengte van 207 cm.
 • De onderste scheidingswand voor elke zijwand van een stam met een lengte van 103,5 cm is de basis van de resulterende loggedriehoek.
 • De lengte van de springer, die zich op een hoogte van 110 cm van het maaiveld bevindt, is 45,5 cm en moet zich over lange steunen van 2 cm aan elke kant uitstrekken.
 • De boutlengte is 4,5 meter.
 • Diagonale logondersteuning.
 • Met dergelijke afmetingen, de breedte van de zitbank - 1,5 meter.

De basis maken

Twee lange houtblokken worden paarsgewijs verbonden in de vorm van de letter A in een hoek van 30 graden. Ze tekenen een enkele cirkel waarvan de diameter overeenkomt met de dwarsdoorsnede van de dwarsbalk en wordt door een slijpmachine gesneden. Het gat moet oshkurit zijn. Verdere ondersteuning in de vorm van hoeken is op de poten geïnstalleerd. Lange en lange ankerbouten verbinden de horizontale en verticale houtblokken.

In de zijwanden waren vooraf de nodige groeven gemaakt, waarin horizontale voegen werden ingebracht en vastgeschroefd. De grootte van de diagonale stut wordt ter plaatse bepaald door de fit-methode. Het wordt bevestigd met behulp van bouten van de ene kant naar de bovenste dwarsbalk en van de andere kant naar de bovenste dwarsbalk. Terug naar links en rechts met 1,5 meter worden gaten geboord in de dwarsbalk, waarin ze de bevestigingsmiddelen voor het ophangmechanisme bevestigen.

De vervaardiging van de stoel is gemaakt, evenals voor schommels van een bar.

Succesvolle voorbeelden

Swing is een universeel object, ook geliefd bij volwassenen en kinderen, en past in elk ontwerp. Het grootste deel van de swing heeft twee functies: vermakelijk en ontspannend. Kinderen gebruiken ze als entertainment. Afhankelijk van de leeftijd van het model van houten schommels variëren.

 • Sommige ontwerpen voor kinderen.
 • En anderen - voor oudere leeftijd.
 • Hangmatten, schommels zijn erg populair bij kinderen.

Zwaaien voor rust zijn verdeeld in grote groepen: familie, bedden, stoelen en anderen.

 • Bovendien zijn zelfgemaakte modellen niet slechter dan gekochte modellen en zijn ze veel goedkoper.
 • Bijvoorbeeld, een schommel gemaakt van houten planken met een flexibele verbinding, kunt u uw rug ontspannen, moe van de dag.
 • Grote banken voor een aangename tijd samen passen perfect in elk landschap.
 • Zoals de praktijk laat zien, kan schommelstoel een schommel zijn.
 • Onlangs installeren de eigenaars van privé-eigendom steeds vaker schommels in de vorm van bedden en banken op de veranda's en terrassen, zodat u buiten kunt slapen, boeken kunt lezen en gasten kunt ontvangen.

Zie de volgende video om te leren hoe je met je eigen handen een houten schommel kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer