PVC-wandpanelen in het interieur van de badkamer

Badkamer - een van de moeilijkste ruimtes om te repareren. Een groot aantal moeilijk bereikbare plaatsen, de beschikbaarheid van communicatie en sanitair leiden tot hard werken aan het verfraaien van muren, plafonds en vloeren. Het betegelen van een badkamer is een tijdrovend proces dat geduld, inspanning en bepaalde vaardigheden vereist bij het afwerken.

Onlangs werd het mogelijk om het pand te repareren met behulp van kunststof PVC-panelen. Ze zijn minder grillig in het installatieproces, eenvoudig te reinigen: ze hebben een glad oppervlak dat gemakkelijker te reinigen is dan keramische tegels. Voor het afwerken van de badkamer met PVC-panelen zijn geen speciale vaardigheden vereist. Zelfs een niet-professionele persoon kan in een paar dagen met dergelijk werk omgaan.En belangrijker nog, ten koste van materiaal is voor iedereen beschikbaar.

Moeilijkheden bij de keuze

Bij het kopen zijn er verschillende belangrijke details die de moeite waard zijn om op te focussen.

 • Interne dwarsribben. Hoe meer van hen, hoe betrouwbaarder het paneel tijdens de werking. Holle producten zijn gemakkelijk te breken.
 • Uniforme patroontoepassing. Producten van verschillende afleveringslijnen kunnen kleine verschillen in schaduw hebben.
 • Geen gebreken, deuken, krassen, chips. Het is noodzakelijk om elk paneel zorgvuldig te bekijken, anders kan het bij een daaropvolgende uitwisseling van goederen met hetzelfde patroon en onderdeelnummer afkomstig zijn van een andere partij en verschillen in kleur.
 • De vlotte uitlijning van de twee panelen over het hele oppervlak wordt gecontroleerd voordat ze in de winkel worden gekocht. Als aan het ene uiteinde van het dockingstation strak is en aan de andere kant een opening van 3-4 mm, is het beter om dit product te weigeren.

Er is een manier om de kwaliteit van het plastic product te controleren. Het is niet van toepassing in de winkel, maar het is nuttig in het dagelijks leven. Een klein stukje van het paneel wordt over de gehele lengte langs de achterkant afgesneden. Het voorste gedeelte blijft intact. Het paneel is in een rechte hoek naar voren gebogen op de incisieplaats. Als het product tijdens het buigen niet barst, betekent dit dat het van hoge kwaliteit is.

Standaard maten

De dikte van de PVC-wandpanelen voor het afwerken van de badkamer varieert. Te dun kan worden beschadigd tijdens installatie of transport. Te dik product is moeilijk op smalle plaatsen te plaatsen. De beste optie is een dikte van 5 tot 10 mm. Afhankelijk van de fabrikant is de lengte van de panelen 260 cm, 270 cm of 300 cm, waarmee u de juiste hoeveelheid materiaal kunt berekenen en verschillende kleurinzetten kunt combineren. De breedte van een standaardproduct is 25 cm, sommige fabrikanten hebben een breedte van 30, 35, 37,5 cm, de brede versies zijn 1 m en 1,2 m groot.

  Afhankelijk van de grootte van het paneel zijn onderverdeeld in vier soorten:

  • tandheugel;
  • muur standaard;
  • tegel;
  • sheet.

  Lattenbodem, de smalste en voor de decoratie van de badkamer is niet geschikt. Plaatpanelen zijn te breed en worden vaker gebruikt om de gevels van gebouwen af ​​te werken.

  Voor een badkamer met kleine afmetingen kunnen brede producten slecht in grootte passen. Voordat u koopt, is het beter om vooraf het aantal panelen te berekenen, afhankelijk van de breedte en lengte.

  Sterke en zwakke punten

   Als afwerkingsmateriaal hebben PVC-panelen hun voor- en nadelen.

   De voordelen omvatten enkele punten.

   • Duurzaamheid en duurzaamheid. Dit materiaal is na de installatie moeilijker te beschadigen dan gipsplaat.
   • Eenvoudig te installeren, zelfs op oneffen oppervlakken. Met minimale inspanningen en inspanningen wordt het interieur van de badkamer bijgewerkt.
   • Het vermogen om leidingen en andere communicaties achter de kast te verbergen met toegang tot de tellers en kleppen. Vanuit de panelen is het mogelijk om complexe structuren te maken, zelfs kleine openslaande deuren.
   • Praktisch en gemakkelijk in het gebruik. Het materiaal neemt geen vervuiling op. Het gladde oppervlak is gemakkelijk schoon te maken. PVC verdraagt ​​het gebruik van moderne reinigingsmiddelen.
   • Rijk kleurenpalet. Moderne fabrikanten bieden een enorme keuze aan kleuren, patronen en texturen van PVC-panelen, bijvoorbeeld 3D-versies of vinylmodellen. Omhulsel van de kamer kan elke gewenste optie zijn.
   • Vochtbestendigheid, de afwezigheid van schimmel of meeldauw op het oppervlak van het product. In vergelijking met andere bekledingsplaatmaterialen: MDF-panelen, gipsplaat, pvc-panelen worden niet door vocht aangetast.
   • Weerstand tegen temperatuurschommelingen.Tests hebben aangetoond dat polyvinylchloride bestand is tegen druppels van -50 ° C tot + 50 ° C. Het materiaal kan in het land worden gebruikt voor het kijken naar priëlen of veranda's.
   • Lage prijs. Het materiaal heeft een budgettaire kost en de aankoop van keramische tegels is minder winstgevend voor het gezinsbudget.

   Sommige minnen inherent aan dit materiaal:

   • broosheid tijdens de installatie, wat enige zorg vereist;
   • verwarmingselementen mogen niet dicht bij het plastic materiaal worden geplaatst, het is wenselijk om de opening ongeveer 3-5 cm te laten;
   • de ruimte tussen de muur en het paneel tijdens de installatie kan schimmelveranderingen ondergaan die moeilijk te zien zijn zonder demontage.

   DIY-montage

   De toepassing van PVC-panelen gebeurt op twee manieren.

   1. De eerste manier om kratten in te lijsten of te gebruiken. Met de uitlijning van de muur en de bevestiging direct op het oppervlak met behulp van lijm of vloeibare nagels.
   2. Zonder de muur te effenen op een geprefabriceerd metalen of houten frame met bevestigingen, lijm of vloeibare nagels.

   Frame-methode

   De eerste methode is minder arbeidsintensief en duur, vereist geen speciale vaardigheden in de constructie en kost minder tijd.Een metalen frame of houten lamellen wordt op het hele oppervlak aangebracht met behulp van deuvels. De kruising van de muur met de vloer en het plafond moet worden gemarkeerd met stroken. Tussen hen, horizontaal en verticaal qua maat, spijkeren of bevestigen we met schroeven van de rail of een metalen profiel. Om te voorkomen dat de panelen overspannen, moet de afstand tussen de horizontale balken minimaal 40 cm zijn.

   Als het de bedoeling is om planken, kasten, spiegels op te hangen, wordt een extra balk op het juiste niveau geplaatst. Verticale rekken moeten in de hoeken aan beide muren worden geplaatst, en tussen deze twee bevestigen we ook verschillende extra verticals.

   Het is noodzakelijk om te beginnen met plastic materiaal vanuit de uiterste hoek van de ingang. Bovendien is zowel horizontale als verticale installatie van het materiaal mogelijk. Speciale aandacht is vereist wanneer alleen het eerste paneel wordt geïnstalleerd. Nauwkeurig het eerste paneel te bevestigen, zijn de rest automatisch verbonden. De panelen worden geïnstalleerd op bevestigingsmiddelen, lijm of vloeibare nagels. Bij het gebruik van draaibanken is het mogelijk om het afwerkmateriaal te repareren met een constructiet nietmachine en nietjes.PVC-panelen onderling zijn verbonden door de zijgroeven, strak op elkaar bevestigd, zonder zichtbare naad. Het is wenselijk om de voegen met kit te verwerken. In de hoeken is een kunststof lijst aangebracht voor een stabiele structuur en een esthetisch uiterlijk.

   Bij de registratie wordt ook het vormstuk, het gezicht en ook een kunststof plint gebruikt. Het aantal wordt individueel bepaald, afhankelijk van de projecties, hoeken en ontwerpkenmerken.

    Voordelen van framemethode:

    • eenvoud van voorbereidende afwerking;
    • vervanging van het beschadigde onderdeel zonder de hele rij te hoeven demonteren;
    • het vermogen om de structuur snel te ontmantelen.

     Er zijn belangrijke nadelen van de kadermethode:

     • vocht kan zich ophopen in de openingen tussen de muur en de panelen, wat leidt tot schimmelvorming;
     • het toch al kleine gedeelte van de badkamer wordt verkleind door de dikte van het metalen profiel of houten latten;
     • interne speling geeft de structuur fragiliteit.

     Het wordt aanbevolen om de wanden vooraf te behandelen met een speciaal antisepticum.

     Frameloze methode

     De tweede installatieoptie bestaat erin de panelen rechtstreeks op de muren of het plafond te monteren.Om dit te doen, is het noodzakelijk om verf en andere oude materialen vooraf te verwijderen van de muur, het oppervlak nivellerend.

      Aanzienlijke voordelen in deze versie:

      • de fragiliteit van elk element neemt af;
      • er zijn geen openingen tussen de muur en de paneelafdekking waarin vocht zou kunnen accumuleren en de vorming van een schimmel zou kunnen veroorzaken;
      • kamerformaten blijven vrijwel ongewijzigd;
      • minder werk gerelateerd aan metingen en het maken van het frame.

      De nadelen zijn de onmogelijkheid om het beschadigde onderdeel en de moeilijkheid van het demonteren te vervangen.

      Hoe je de decoratie van de wanden in de badkamer uitvoert met plastic panelen, zie de volgende video.

      Tekening en kleur

      Volgens de methode om een ​​kleurlaag aan te brengen, zijn panelen gelamineerd, bedrukt en volledig gekleurd. Wanneer het lamineren van een film met een patroon op het paneel wordt toegepast, wordt het oppervlak behandeld met een speciale samenstelling waarmee u de kleur lang kunt behouden. De tweede methode houdt in dat een afbeelding direct op een plastic oppervlak wordt afgedrukt. De zo gemaakte tekening is van korte duur, brandt snel uit en schuurt tijdens natte reiniging.

      Monochrome panelen worden oorspronkelijk geproduceerd in een specifieke kleur. De kleursamenstelling wordt toegevoegd aan de basis van polyvinylchloride en het paneel wordt in de gewenste kleur gegoten. Vaak geproduceerde puur witte versies. Vlakke panelen worden ook gebruikt voor de huishoudelijke decoratie van de badkamer.

      PVC-panelen gepresenteerd in winkels verbazen met een verscheidenheid aan patronen en rijke kleuren. Het ontwerp van de badkamer kan in elke kleur en stijl worden uitgegeven. Als u lichte kleuren kiest, wordt de ruimte visueel vergroot en lijkt deze niet zo klein.

      Een interessant en ongewoon zal een combinatie van verschillende kleurenproducten zijn. De afwisseling van lichte en donkere tinten rond de omtrek zal de indruk wekken van een dure en stijlvolle afwerking. De houten textuur van het materiaal zal de badkamer dichter bij de landelijke stijl brengen en zal lijken op een sauna of een landbad. Nu wordt het een modetrend.

      De kleur van de muren en het plafond onder natuurlijk marmer lijkt op een benadering van het klassieke ontwerp van de kamer. Er waren PVC-panelen met fotoprinting, een verscheidenheid aan patronen waarmee u een uniek ontwerp in de badkamer kunt maken. Dit materiaal is gemakkelijk te combineren met het gebruik van andere afwerkingsmaterialen.

      Binnenlandse fabrikanten

      • LLC "Ural-Plast" produceert panelen op de nieuwste technologie. Producten slagen met succes voor de kwaliteitscontrole. Het kleurenschema is rijk en divers. Prijssegment is gemiddeld.
      • Anv-Plast LLC is gespecialiseerd in gedrukte of monofone producten. Prijs budget.
      • Groene lijn bezig met de vervaardiging van plastic afwerkingsmateriaal van milieuvriendelijke grondstoffen. Het bereik is uitgebreid: kleuren, patronen en texturen vertegenwoordigen bijna alle mogelijke soorten en tinten. De kosten zijn gemiddeld.
      • LLC "Planet Plastic" vervaardigt zijn producten op basis van de ervaring van Europese fabrikanten. Gebruikte gedrukte methode voor het aanbrengen van het patroon op PVC. Prijscategorie is gemiddeld.

      PVC-panelen zijn in staat om de defecten van de muren te verbergen, ze zijn eenvoudig te installeren en eenvoudig schoon te maken. Ze worden goed verdragen door veranderingen in vocht en temperatuur. Hun rijke kleurenspectrum geeft veel ruimte voor verbeelding en lage prijzen besparen het gezinsbudget. Door uw keuze voor het afwerken van de wanden in de badkamer op dit materiaal te stoppen, kunt u zich geen zorgen maken over de duurzaamheid en duurzaamheid van kunststof panelen.

      Comments
       auteur
      Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

      Inkomhal

      Woonkamer

      slaapkamer